Şimdi Ara

Mazda 3 Dynamic'mi yoksa Opel Astra HB'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
6.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci el olarak almayı düşündüğümüz ve ikiside otomatik vites (bir bayan arkadaş için) otomobil var.

Biri; 2006 model Mazda 3 Dynamic Sedan 1.6 benzinli ve otomatik vites (standart donanımları ile)
    Diğeride; 2007 model Opel Astra Hatchback Cosmo 1.6 benzinli ve otomatik vites + Xenon paketi

İkisininde km'si ve fiyatı tesadüfen birbirine çok yakın yani aynıdır.

Ben bu arabaları pek tanımadığım için sizlerden bilgi almak istiyorum.

Bu iki arabayı birbirlerine göre iyi veya kötü yönleri açısından karşılaştırmanızı rica ediyorum. Hangisini ve "NEDEN" tercih edersiniz?

Teşekkür ederim.

Not: Kesinleşen bazı bilgiler sonunda yazıda bazı değişiklikler yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VAV -- 31 Ekim 2007; 17:03:41 >

• Mazdayı tercih ederdim..

Tasarımı, yol tutuşu ve Mazdanın sağlamlığından emin olduğum için..

Opeli kötülemiyorum oda çok şahane araç ama benim tercihim Mazda 3 olurdu her koşulda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

Mazdayı tercih ederdim..

Tasarımı, yol tutuşu ve Mazdanın sağlamlığından emin olduğum için..

Opeli kötülemiyorum oda çok şahane araç ama benim tercihim Mazda 3 olurdu her koşulda..
    mazdayı tercih ederdim..

herşeyi boşver, opelden çok daha sorunsuz bir araç.. kullanıcak olan bayanın, gecenin bi vakti gayet spontane bi şekilde arabasının bozulup yolda kalmasını istemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: porter

mazdayı tercih ederdim..

herşeyi boşver, opelden çok daha sorunsuz bir araç.. kullanıcak olan bayanın, gecenin bi vakti gayet spontane bi şekilde arabasının bozulup yolda kalmasını istemeyiz.

Alıntıları Göster
    Mazda , kesinlikle. Her türlü eksikliğine rağmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umit

Mazda , kesinlikle. Her türlü eksikliğine rağmen

Alıntıları Göster
    İkisininde fiyatı aynı mı? inanılmaz, link var mı?

bahsedilen astranın sıfırı 47-48 milyar...

rakiplerinin daha yeni taklit etmeye başladığı afl xenon var...

rakiplerinde olmayan ids plus var bunda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

Alıntıları Göster
    AFL iDS filan önemli değil ısrar ediyorum , donanım eksikliğine , iç kalitesinde daha zayıflığına rağmen Mazda, hele de bir bayan için. Birini alıp 200.000 km kullanmak var diğerini yazmayayım.
  • sen şanssız bir adamsın..sanırım tR ye gelen ilk parti astra sahiplerindensin.. sat, kurtul..
  • quote:

sen şanssız bir adamsın..sanırım tR ye gelen ilk parti astra sahiplerindensin.. sat, kurtul..
    Seviyorum, o nedenle boşanamıyorum.
  • quote:

Seviyorum, o nedenle boşanamıyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

Öncelikle beni yanlış anlamayın. Özellikle bu iki marka ve modeli konusunda çok yeterli ve objektif bir bilgiye sahip değilim, ancak otomobil konusundaki genel bilgilerime ve çevremdem duyduklarıma ve okuduklarıma göre yorum yapabiliyorum. Bu iki marka ve modeli birebir karşılaştırabilecek ve gerçekten tecrübesi olan arkadaşların yorumları benim için çok önemli.

Bana göre, sanki 2007 model Opel Astra HB bir parça daha iyi bir seçenek gibi duruyor. Ancak yineliyeyim ki, kronik sorunları varmıdır, bunu açık olarak bilmiyorum. Sadece karşılaştırma yapınca bana Opel Astra HB daha cazip gibi gözüküyor. Elbette yanılıyorsam ve Mazda 3'ün belirgin avantajları var ise, lütfen daha açık ve detaylı olarak bilgi verirseniz sevinirim.

Çok yüzeysel değerlendirme yapan arkadaşlar var, lütfen karşılaştırmaları daha detaylı yaparmısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: porter

mazdayı tercih ederdim..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: porter

mazdayı tercih ederdim..

Opel Astra HB'in bahsettiğiniz kadar güvenilmez ve sorunlu olduğunu söylemenize neden olacak şeyler konusunda daha detaylı bilgi verirmisiniz?

• quote:

Alıntıları Göster
    Otomobil ile direk ben ilgilenmedim ama arkadaşımın bana sözle ilettiği özelliklere göre bu konuyu açmıştım.
    Sonradan sahibinden telefon ve e-mail ile işin aslını bugün öğrendim.

Size Opel Astra HB'in tüm özelliklerini vereyim.

* 2oo7 model 1.6 Cosmo Hatchback modeli.
    * 1.6 16V (115 HP) Ecotec Benzinli motor.
    * Easytronic şanzıman (5 ileri)
    * Üzerinde ayrıca Xenon paketi var. (Xenon farlar, Cruise control, Park sensörü ve Yüksek basınçlı far yıkama sistemi)
    * Dediklerine göre; deri koltuk, sunroof haricinde full bir otomobil ve üzerinde tek bir çizik bile yok diyorlar.

Bana e-mail ile iletilen ve diğer özellikler ise;

* ESP Plus Elektronik Stabilite Programı (Easytronic şanzıman ile birlikte veriliyormuş)
    * Elektronik hız sabitleyici (Cruise Control)
    * Sürücü, Yolcu, Yan ve Perde Hava Yastıkları
    * Park Sensörü
    * 6.5j x 16, 205/55 R 16 Hafif alaşımlı alüminyum jantlar
    * Xenon Farlar ve Yüksek basınçlı far yıkama sistemi
    * Elektronik iklim kontrollü klima
    * Işiğa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası
    * Işığa duyarlı otomatik yanan farlar
    * Yağmur sensörü
    * Deri ve kumaş kombinasyonlu koltuk döşemesi
    * Direksiyondan kumandalı radyo/CD/MP3 çalar
    * Elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar
    * Yol bilgisayarı ve Grafik bilgi ekranı

Dediğim gibi sahibi ve şu an bu otomobilin bulunduğu servis otomobilin çok temiz ve üzerinde çizik dahi olmadığını söylüyor. Elbette gidip göreceğim.

Mazda 3 içinde otomobilin standart donanıma sahip olduğu ve ilave üzerinde bir donanım olmadığı, sadece ufak bir sürtme nedeni ile çamurlukta boya olduğunu öğrendim.

İkisininde km'si 5.ooo civarında ve pazarlıkla ikisinide 32.ooo YTL'ye rahatlıkla alabileceğimizi düşünüyorum.
    Yalnız Opel Astra HB "2oo7 model" ama Mazda 3 Dynamic "2oo6 model".

NE DERSİNİZ? YORUM VE GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VAV -- 31 Ekim 2007; 17:10:09 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Arkadaşım. Bugün sahibi ve otomobilin olduğu servisi arayarak kesinleşen otomobil özelliklerini yukarıda yazdım. İnceleyip fikrini söylermisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: VAV

quote:

Arkadaşım. Bugün sahibi ve otomobilin olduğu servisi arayarak kesinleşen otomobil özelliklerini yukarıda yazdım. İnceleyip fikrini söylermisin?

Alıntıları Göster
    ben mrcool u zaten mazda sever olarak biliodum.

özüne dönmen güzel murat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 31 Ekim 2007; 17:19:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

ben mrcool u zaten mazda sever olarak biliodum.

özüne dönmen güzel murat

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar. Elbette en önemli konu bu otomobillerin "yedek parça ve servis" olarak durumlarının nasıl olduğu. Hem Mazda 3 ve hemde Opel Astra HB için yedek parça fiyatlarını ve servis şartlarını "karşılaştırmalı olarak" yorumlamanızı da rica ediyorum.

• quote:

Arkadaşlar. Elbette en önemli konu bu otomobillerin "yedek parça ve servis" olarak durumlarının nasıl olduğu. Hem Mazda 3 ve hemde Opel Astra HB için yedek parça fiyatlarını ve servis şartlarını "karşılaştırmalı olarak" yorumlamanızı da rica ediyorum.

Alıntıları Göster
    walla bana göre ikiside iyi arabalar.aralarında bence genel olarak sağlamlık ve sorunsuzluk açısından çok ciddi bir fark yok.bazı arkadaşlar ciddi abartmışlar.astra golf sınıfında ve çoğu insana göre yeni kasalarda iç ve dış mekan işçilik ve kalitesi astranın golfden bile daha yüksek.

ama bana göre opel astra hb daha cazip.karşılaştırma yaparsam opelin artıları ve eksileri şöyle olur
    + opel astra hb de 115hp motor var.mazda 3 de 105hp
    + opel astra hb de 5 ilerili easytronic vites var.mazda 3 de 4 ilerili tam otomatik vites var.
    + easytronikin motor performansına olumsuz etkisi daha az
    + easytronikin yakıt tüketimine olumsuz etkisi daha az
    + opel astra hb in iç kabini daha sessiz.daha az motor ve dış ortam sesi alıyor
    + ikisininde yol tutuşu iyi ama opel astra HB olduğundan virajlarda biraz daha iyi olacaktır
    + opel astra hb de xenon far ve far yıkama var.mazda 3 de yok.
    + opel astra hb de yağmur sensörü var.mazda 3 de yok.
    + opel astra hb de ışığa duyarlı far ve dizkiz aynası var.mazda 3 de yok.
    + opel astra hb de cruise control var.mazda 3 de yok.
    + opel astra hb in arka koltuk diz mesafesi mazda 3 den daha iyi
    - mazda 3 de TCS çekiş kontrol var.opel astra HB de yok.
    + opelin servisi mazda dan kesin daha iyi.mazdanın ne olacağı belli değil.
    + opelin özel servisleri mazdadan daha iyi.daha ucuza yedek parça ve servis ücreti şansı var
    + opel astra hb en çok satılan arabalardan biri.sorunları ve çözümleri daha iyi biliniyor
    + opel astra hb de cd çalarda mp3 özelliği var
    - mazda 3 de sunroof var.sizin opel astra hb de yok
    + opel astra hb deki grafik bilgi ekranı çok daha hoş ve daha kullanışlı
    + opel astra 2007 model ama mazda 3 2006 model.astra da 2007 de iç ve dışta bazı makyajlamalar yapıldı.ön konsol jantlar ve ön motor ızgarası 2006lardan farklı.astranın 2007 si 2006 dan biraz farklı yeni model olduğu belli oluyor

bana göre opel astra hb çok daha iyi bir seçim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 31 Ekim 2007; 18:05:04 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: VAV

quote:

Ben fikrimi söyledim birkez daha açıklayayım, ilk başta: o saydığınız özelliklerdeki bir araç full demek değil, AFL, IDS ,sunroof, akıllı anahtar sistemi olmayan araca full demek pazarlama taktiği başka araçlarda belki o sayılan özelliklerde bir araç full olarak nitelendirilebilir ancak astra da söylediklerimi de eklersek Full donanıma ulaşılıyor.
    Bu donanımda 2008 model bir astranın şu anki satış bedeli 42-43.ooo ytl civarında belki sıkı pazarlıkla 40 - 40.5 civarına kadar inen bayi bulunabilir, ellerinde 2007 araç kalan varmıdır bilmiyorum bir miktar daha indirim olacaktır.
    Astra genel olarak sorun çıkarmaya meyilli bir araç, şikayetler easytronik şanzımanla daha da artıyor eğer şansız şekilde denk gelirse servislerde çok zaman geçirten bir otomobil. Astra zamanı da parası da bol otomobillle uğraşmasını seven, dertlerini dinleyip anlayabilen birilerinin kullanacağı, kullanımı sert nisbeten konforsuz bir araba , bence bir bayana göre bir araç değil. Easytronic tam bir otomatik vites olmayıp otomatikleştirilmiş bir vites olarak düşünmek daha doğru . Mazdanın otomatik (activematic) şanzımanı daha yüksek bir konfor sunacaktır, easytroniğin en önemli derdi olan geriye kaçırma ve debriyaj balatasını çok çabuk tüketme gibi sorunları da bulunmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 31 Ekim 2007; 19:06:53 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: VAV

quote:

Ben fikrimi söyledim birkez daha açıklayayım, ilk başta: o saydığınız özelliklerdeki bir araç full demek değil, AFL, IDS ,sunroof, akıllı anahtar sistemi olmayan araca full demek pazarlama taktiği başka araçlarda belki o sayılan özelliklerde bir araç full olarak nitelendirilebilir ancak astra da söylediklerimi de eklersek Full donanıma ulaşılıyor.
    Bu donanımda 2008 model bir astranın şu anki satış bedeli 42-43.ooo ytl civarında belki sıkı pazarlıkla 40 - 40.5 civarına kadar inen bayi bulunabilir, ellerinde 2007 araç kalan varmıdır bilmiyorum bir miktar daha indirim olacaktır.
    Astra genel olarak sorun çıkarmaya meyilli bir araç, şikayetler easytronik şanzımanla daha da artıyor eğer şansız şekilde denk gelirse servislerde çok zaman geçirten bir otomobil. Astra zamanı da parası da bol otomobillle uğraşmasını seven, dertlerini dinleyip anlayabilen birilerinin kullanacağı, kullanımı sert nisbeten konforsuz bir araba , bence bir bayana göre bir araç değil. Easytronic tam bir otomatik vites olmayıp otomatikleştirilmiş bir vites olarak düşünmek daha doğru . Mazdanın otomatik (activematic) şanzımanı daha yüksek bir konfor sunacaktır, easytroniğin en önemli derdi olan geriye kaçırma ve debriyaj balatasını çok çabuk tüketme gibi sorunları da bulunmayacaktır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Umit

hocam birkere yanlışın var.easytronikte yokuş asistanı var ve arabayı bir süre geriye kaymasını engelliyor.bahsettiğin balatayı çabuk tüketme olayı yarı otomatik tüm arabalarda aynı risktir hatta kullanıma göre düz viteslerde bile balata yakan veya sorun olan çoktur.astraya özgü bir sorun değil
    ben mazda 3 ile astra hb kullandım.fazla uzun değil ama yeteri kadar sürdüm.astra daha rahat bir araba.hatta astra mazda3 den daha sessiz bir kabine sahip.konfor olarak bakarsanda mazda3 ün arka koltuklarında diz mesafesi yeterli değil.ikiside çok geniş rahat arabalar değil ama 4 kişi ile astrada daha rahat yolculuk yapılır
    ikinci eline bakarsan astra daha kolay müşteri bulur.
    arkadaşın düşündüğü astra donanım olarak daha zengin ve satacağı zaman mazda3 den daha çabuk müşteri bulur ve zararı daha az olur.
    mazda3 ün servisi ise tam bir muamma.ne olacağı belli değil.sadece dedikodular var.yok daha iyi olacak yok daha ucuzlayacak filan.ama ortada birşey yok.benim konuştuğum birkaç mazda bayisi bekliyoruz abi söylüyorlar ama şimdilik olan birşey yok dedi.bende mazdadan vazgeçtim.
    ayrıca opelin servisleri daha fazla.yine daha fazla opel özel servisi var.kesinlikle servis ve yedek parça konusunda opel mazdadan önde.

astra sorunlu yorumuna katılmıyorum.mazdada sorunlu.yedek parça ve işçilik çok yüksek.ve benzin tüketimi fazla.4 ileri otomatik olduğundan araba çok seri değil ve 3. vites ile 4. vites geçişlerinde ciddi yığılma var.bunu 2 farklı mazda3 kullanarak gördüm.kullananlarda aynı şeyi söylüyor.yedek parça fiyatlarının ve servisinin ne olacağı belli değil.

astra kendi sınıfında türkiyede en çok araç.astra ne kadar satmış mazda3 ne kadar satmış bir karşılaştırın.belki astra mazda3 den 10-20 misli daha fazla satmıştır.elbette çok satılan arabanın sorunu daha çok duyulur.ama sorun çıkıyorda çözülmeyen sorunmu var? hayır.benim arkadaşlarım içinde astra kullanan arkadaşlar var.hepside sorunların çözüldüğünü ve kronik bir arıza olmadığını söylüyorlar.hatta ben geçen sene bodrumda twinport kullanmıştım.arkadaş çok memnundu.2 senedir arabasında sorun yaşamadığını söylemişti.halbuki bu arkadaş arabayı çok kötü bakan ve kullanan biri o zaman onun arabasını bodrumda 2 hafta kullandıktan sonra bu adamın bu kadar eziyet etmesine rağmen bu araba böyleyse astra sağlam arabaymış demiştim.yani dediğin gibi astra sorunlu bir araba filan değil.sana rastlamış sorunlular demekki.birkaç kötü örneğe bakarak genelleme yapma

astra kendi sınıfında avrupada ve türkiyede en çok satan arabalardan biridir.herkes enayimi sorunlu ve çürük araba alıyor??? bana yorumların biraz yanlı ve tarafsız değil gibi geldi ve bundan görüşlerine katılmıyorum.kullandım ve kullananlardan duyduklarıma göre astra en az mazda3 kadar kaliteli ve sağlam arabadır.astranın fazlası var mazda3 den eksiği yok.arabada yaşanan sorunlar ise tamamen sahibinin karakteri ve kullanım tarzı ile ilgilidir.her arabada bazı sorunlar olabilir.kronik sorun olmadıktan sonra önemli değil.araba yanlış kullanılıyor ve kötü bakılıyorsa kötü araba genellemesi yapmayın.şikayet varda sorun sayısı en fazla olan opel ama sorunları çözüm bulmuş en fazla arabada opel.bu durum opelin ne kadar çok satıldığını ve sorunlarınında çözüldüğünü gösteriyor.önce tarafsız olun bence

ben mazda3 ü astra hb den daha iyi gösterecek önemli bir avantajı görmüyorum.tam tersine astra hb in mazda3 den daha fazla ve çok daha önemli avantajları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 31 Ekim 2007; 19:42:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4FEE439E4

quote:

Orjinalden alıntı: Umit

hocam birkere yanlışın var.easytronikte yokuş asistanı var ve arabayı bir süre geriye kaymasını engelliyor.bahsettiğin balatayı çabuk tüketme olayı yarı otomatik tüm arabalarda aynı risktir hatta kullanıma göre düz viteslerde bile balata yakan veya sorun olan çoktur.astraya özgü bir sorun değil
    ben mazda 3 ile astra hb kullandım.fazla uzun değil ama yeteri kadar sürdüm.astra daha rahat bir araba.hatta astra mazda3 den daha sessiz bir kabine sahip.konfor olarak bakarsanda mazda3 ün arka koltuklarında diz mesafesi yeterli değil.ikiside çok geniş rahat arabalar değil ama 4 kişi ile astrada daha rahat yolculuk yapılır
    ikinci eline bakarsan astra daha kolay müşteri bulur.
    arkadaşın düşündüğü astra donanım olarak daha zengin ve satacağı zaman mazda3 den daha çabuk müşteri bulur ve zararı daha az olur.
    mazda3 ün servisi ise tam bir muamma.ne olacağı belli değil.sadece dedikodular var.yok daha iyi olacak yok daha ucuzlayacak filan.ama ortada birşey yok.benim konuştuğum birkaç mazda bayisi bekliyoruz abi söylüyorlar ama şimdilik olan birşey yok dedi.bende mazdadan vazgeçtim.
    ayrıca opelin servisleri daha fazla.yine daha fazla opel özel servisi var.kesinlikle servis ve yedek parça konusunda opel mazdadan önde.

astra sorunlu yorumuna katılmıyorum.mazdada sorunlu.yedek parça ve işçilik çok yüksek.ve benzin tüketimi fazla.4 ileri otomatik olduğundan araba çok seri değil ve 3. vites ile 4. vites geçişlerinde ciddi yığılma var.bunu 2 farklı mazda3 kullanarak gördüm.kullananlarda aynı şeyi söylüyor.yedek parça fiyatlarının ve servisinin ne olacağı belli değil.

astra kendi sınıfında türkiyede en çok araç.astra ne kadar satmış mazda3 ne kadar satmış bir karşılaştırın.belki astra mazda3 den 10-20 misli daha fazla satmıştır.elbette çok satılan arabanın sorunu daha çok duyulur.ama sorun çıkıyorda çözülmeyen sorunmu var? hayır.benim arkadaşlarım içinde astra kullanan arkadaşlar var.hepside sorunların çözüldüğünü ve kronik bir arıza olmadığını söylüyorlar.hatta ben geçen sene bodrumda twinport kullanmıştım.arkadaş çok memnundu.2 senedir arabasında sorun yaşamadığını söylemişti.halbuki bu arkadaş arabayı çok kötü bakan ve kullanan biri o zaman onun arabasını bodrumda 2 hafta kullandıktan sonra bu adamın bu kadar eziyet etmesine rağmen bu araba böyleyse astra sağlam arabaymış demiştim.yani dediğin gibi astra sorunlu bir araba filan değil.sana rastlamış sorunlular demekki.birkaç kötü örneğe bakarak genelleme yapma

astra kendi sınıfında avrupada ve türkiyede en çok satan arabalardan biridir.herkes enayimi sorunlu ve çürük araba alıyor??? bana yorumların biraz yanlı ve tarafsız değil gibi geldi ve bundan görüşlerine katılmıyorum.kullandım ve kullananlardan duyduklarıma göre astra en az mazda3 kadar kaliteli ve sağlam arabadır.astranın fazlası var mazda3 den eksiği yok.arabada yaşanan sorunlar ise tamamen sahibinin karakteri ve kullanım tarzı ile ilgilidir.her arabada bazı sorunlar olabilir.kronik sorun olmadıktan sonra önemli değil.araba yanlış kullanılıyor ve kötü bakılıyorsa kötü araba genellemesi yapmayın.şikayet varda sorun sayısı en fazla olan opel ama sorunları çözüm bulmuş en fazla arabada opel.bu durum opelin ne kadar çok satıldığını ve sorunlarınında çözüldüğünü gösteriyor.önce tarafsız olun bence

ben mazda3 ü astra hb den daha iyi gösterecek önemli bir avantajı görmüyorum.tam tersine astra hb in mazda3 den daha fazla ve çok daha önemli avantajları var

Alıntıları Göster
    Valla mazda 3 astradan da sert konfor arayan ikisine de bakmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

hocam ikisi arasında karşılaştırma yapıyoruz.yoksa daha iyisi filan derken işin sonunu kimse bulamaz

astra hb tüm dünyada bir efsane haline gelmiş vw golfe kök söktürmüş bir araba.bir düşünün bakalım bu işler nasıl oluyor öyle kolaymı??? boşuna değil bence
    öyle hemen karalayıp atmayın.mazda3 de iyi araba o da kötü değil.mazda3 de yiğittir öldürmeyelim hakkını verelim.mazda3 piyasadaki bir çok arabadan iyidir.ama astra hb ile karşılaştırınca bence astra mazda3 den hem donanım hemde türkiye şartlarına göre daha iyi
    olay bence budur NOKTA

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4FEE439E4

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

hocam ikisi arasında karşılaştırma yapıyoruz.yoksa daha iyisi filan derken işin sonunu kimse bulamaz

astra hb tüm dünyada bir efsane haline gelmiş vw golfe kök söktürmüş bir araba.bir düşünün bakalım bu işler nasıl oluyor öyle kolaymı??? boşuna değil bence
    öyle hemen karalayıp atmayın.mazda3 de iyi araba o da kötü değil.mazda3 de yiğittir öldürmeyelim hakkını verelim.mazda3 piyasadaki bir çok arabadan iyidir.ama astra hb ile karşılaştırınca bence astra mazda3 den hem donanım hemde türkiye şartlarına göre daha iyi
    olay bence budur NOKTA

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. TheGate sağol tam istediğim şekilde bir karşılaştırma yapmışsın.
    Biraz daha açık ve detaylı olarak "Opel Astra Hatchback" ve "Mazda 3 Dynamic" karşılaştırması yapabilecek arkadaşlara daha fazla ihtiyacım var.
    Açıkçası, gerekçe göstermeden ve dayanaksız olarak otomobilleri kötüleyen veya met edenlerin görüşleri ilgimi çekmiyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.