Şimdi Ara

Mazda 3 HB AracaSes Sistemi Kurmak İtiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konu hakkında hiçbir bilgim yok öncelikle bunu belirtmek isterim.
    2010 Mazda 3 HB aracım var ve ses sistemi kurmak istiyorum.

Burada ve muhtelif forumlarda yapmış olduğum araştırmalar sonucunda aklımdaki sistem genel hatlarıyla şu şekilde.

Aracımda bagaj hacminden feragat etmek istemediğimden orjinal pandizotu mdf pandizotla değiştirip pandizota 2 tane pioneer 308-F koymak istiyorum.
    Ön ve arka kapı hoparlörlerini de 16 cm comp. lerle değiştirmeyi düşünüyorum (Kicker ya da pioneer olur herhalde)

Öğrenmek istediğim şudur;

1) Bu sistemi komple besleyebilecek ve fazla yer kaplamayan anfi ne olabilir?
    2) 308-F ler için ayrı anfi şart mıdır?
    3) Aracımdaki orjinal ana üniteyi değiştirmem şart mıdır?
    4) Bu şekilde bir sistem kurarsam kaliteli bir ses alabilir miyim?

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar

• fikri olan yok mu hiç?
  • bence arkaya komp. koyma. sahneyi önde tutmak her zaman iyidir.
    komplarda pioner yada kicker yerine benim görüşüm infinity ref-6520cs kullan. piyasası 160-185 tl. arasında.
    kompları 90w 2 ohm verebilen bir anfi ile sürmen lazım oda uygun fiyatlı sound magus ck75 olabilir. 2 ohmda 4x90 watt rms veriyor. hemde 2 kanalın boşta kalır istersen ilerde arkayada komp bağlayabilirsin. piyasası 150-180 tl. arasında.
    sub işine gelince pandizot da yada freeairde pionerden başka şuan çözüm yok. malesef ayrı bir bas amfisi takıcaksın. bahsettiğin baslar rms 300 watt 4 ohm çalışır. 2 sini paralel sürersen 2 ohm 600 watt verebilen bir amfi işini görür. ondada tavsiyem ucuz yollu forwell mono 1200 alabilirsin. 2 ohmda 800 watt veren bir amfidir. senin işini çok rahat görür. piyasası 190-230 arası değişiyor.
    ana üniteni değiştirmeni tavsiye ederim. ses kaliten 5 kat artar. pioner 7250 gibi bir cihaz hoş olur.

bence çok güzel ses alırsın. yalnız kablolamalara dikkat et bagaja en az 4 awg kablo çektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.