Şimdi Ara

Mazda 3 Kalitesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Mazda motoru torkun maksimuma ulastıgı 4500 - 5500 devirleri arasında çılgın bir ses verir. Sanki amerikan arabası sürüyorsunuz gibi. Ama piyasadaki dizel mazda 3 focustaki motoru kullanıyor. Yakında piyasaya 1.5 skyactive d motorlarını sunacaklar.
    Ayrıca mazdanın turbolu araçları var ama turkiye şartlarına pek uymuyor. 2.3 lt 280 hp güce sahip mazda 3 mps serisi var. Yeni modeller ne durumda bilmiyorum ama mazdanın ses yalıtımı zayıftır.

Yeni serilerinde de aynı sorun devam ediyormuş, test eden arkadaşlar özellikle arka tekerleklerin oradan müthiş bir yol sesi aldığından dem vuruyorlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda Parçaları pahalı diyorlar..Bunun hakkında bilgi sahibi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bat-Man

Mazda Parçaları pahalı diyorlar..Bunun hakkında bilgi sahibi olan var mı?

aslında bu durum diğer otomobiller içinde geçerli.. eski seri 323 626 gibi araçlar o zamanlarda pahalı parçaları ile ünlenmişti ancak şimdiki mazdaların parça fiyatları sanıldığı kadar yüksek değil hatta i30 ve renault parçaları bile daha pahalı olabiliyor.
    mazda güzel araçtır. bir arkadaşta skydrive motorlu mazda 3 var, 2011 veya daha üst model olabilir, bu aracı kısa süre kullandım ve oldukça şık ve sağlam bir his verdi bana.. arka koltuk diz mesafesi, frenleri, motorun sağlamlığı ve donanımı ile oldukça yeterli bir araç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Mazda 3 c sınıfında çok kaliteli bir araç olmasına rağmen milletimizin engin bilimsel bakışları nedense markacılıkla sınırlı olduğundan hakettiği yerde değildir, genelde mazda araçlar bu aracın değerini bilen biniciler tarafından alınır.

Alınmazzzzz ben kullanmadım hatta içine bile binmedim amaaaa benim kaynımın eniştesinin küçük oğlunun komşusunda vardı o dediydii parçası yokmuş, ikinci eli ağırmış, son sahibi olurmuşsunnn amannn DİYE GİDER BENİM GÜZEL YURDUMDA herkes o yüzden donanımhaber araç tercih kısmıda buna dahil aynı 3-4 markayı durmadan tavsiye eder durur sanki zambiyadayız başka marka araba yokmuş gibi...

Aynı kaderi D segmentide yaşar hatta işini bilenlerde güzelim arabalara bedavaya binerler

• Bilemiyorum herhalde çok keyifli denilerek anlatılan Mazda 3 dizel 1.6 motor olsa gerek. Yoksa 1.6 benzinlinin beygir gücü 115, torku 145... Vallahi tek başına kriter olmaz diyeceğim klişe olacak ama doğrusu 145 torku olan bir ünitenin şu dönemde bana keyif vermesi söz konusu değil. Benzinlinin kağıt üzerindeki bu kapasitesi bizim salondaki koltuktan bir adım önde... Tabi dediğim gibi dizel ünite daha canlı ve isteklidir muhakkak.
    1.5 benzinli motorunun detaylı verilerini paylaşan olursa sevinirim. Ancak bana göre turbo şu dönemde gerekli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 15 Eylül 2014; 13:57:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu almancıların istilasına uğramış,gelene geçene basmışlar eksiyi.

Mazda'yı bilen,binen kolay kolay bırakamaz. Millet 2.eli cart curt diye almıyor. Almasınlarda zaten,arabadan anlamayan adam binmesin mazdaya.

20 yaşıma kadar ömrüm mazda araçlarla geçti. Şuana kadar mazda'dan aldığım sürüş zevkini ford focus 2,5 ve 3 harici hiç bir araçtan almadım.

Mazda 323F 1994 model

Mazda 323 Lantis 1.8 1998 model

Mazda 3 2006 model

Mazda 6 2007 model (kaza sonucu pert)

Mazda 6 2008 model

Arabayı al bakımlarını yaptır ve bin gez dolaş. Parçası ucuz olan arabamı var fiat albea ile kıyaslıyorsan evet pahalı ama golf ile kıyaslarsan normal.

Şimdi neden binmiyorsun diye sorarsanız,yılda 70 ila 80 bin km yol yapıyorum benzinli araç beni üzer.

Ömrüm yeterse evlenmeden bide Mx-5 sahibi olmayı düşünüyorum.

• _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    55.500 tlden başlıyor dediler. Biz reflex pakedi için konuştuk. Otomatik vites 67.000 tl dediler.
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle demiştim. Uçacakmış hissi veriyor
  • Benim anlattığımdan bahsediyorsanız SKYACTIV-G 1.5 120PS AT motor kullandım hocam.

Bir sitede de bir kaç veri buldum ama işinize yarar mı bilmem :

Mazda 3 Kalitesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMagnif -- 15 Eylül 2014; 14:43:39 >
  • Benim en merak ettiğim güncel kasadan önceki kasa Mazda 3'ler nasıl bir araç Bu kasanın başarısını ve kalitesini biliyoruz parası olanında almasını şiddetle tavsiye ediyoruzAlt linkteki mazda 3'lerde Motor sesi,Performans,Yakıt tüketimi,Yol tutuş,Direksiyon gibi konularda sizce nasıldır?Bilgili ve tecrübelki kişilerin yorumlarını bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-4.700-km-2013-mazda-3-otomatik-sunroof-boyasizz-anl-motors-179536401/detay

• asaleti yeter

Mazda 3 Kalitesi?

mühendislik bitsin. alacağım tek araç bu. 0 veya 2. el hiç fark etmez.
    bilgiğin aşığım arabaya ona araba denirse. bu araba ise diğerleri ne diğerleri araba ise bu ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 15 Eylül 2014; 15:05:09 >
  • JDMSaMSuN kullanıcısına yanıt
    Aynı soruyu ben de soruyorum

• aracın ses yalıtımı nasıldı?
  • TheMagnif kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Site oldukça renkli fakat teknik veriler kısmını kolay erişilir bulmadım. Veriler aracın fiyatıyla mukayese edildiğinde çok cazip görünmüyor. Bu görüntüyü turboyla takviye etmedikçe Türkiye piyasasında çıkış yapması güçleşir. Aslında daha kuvvetli motorları da var ama vergi engeline takılıyor. Bu motora da turbo ünite koyulmayınca cazibeyi oldukça düşürüyor. Yoksa genel kalitesi hakkında iyi şeyler işitiyoruz sürekli... Zor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • servis yedek parça ağı ford veya opelin çeyreği kadar olsa kimsenin kafasında soru işareti kalmazdı. yılda 50 bin araç rahat satarlardı. şimdi de yok satıyorlar ama ellerinde araç olmadığından)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: JDMSaMSuN

Benim en merak ettiğim güncel kasadan önceki kasa Mazda 3'ler nasıl bir araç Bu kasanın başarısını ve kalitesini biliyoruz parası olanında almasını şiddetle tavsiye ediyoruzAlt linkteki mazda 3'lerde Motor sesi,Performans,Yakıt tüketimi,Yol tutuş,Direksiyon gibi konularda sizce nasıldır?Bilgili ve tecrübelki kişilerin yorumlarını bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-4.700-km-2013-mazda-3-otomatik-sunroof-boyasizz-anl-motors-179536401/detay

0 km olarak aldım. Mazda 3 dizel 2012 model.
    18 bin kmden beri kullanıyorum. Allaha şükür hiçbir sıkıntım yok.Gayet güzel seri,yakıt olarak 5-6 arasında geçen yıl ilk bakımını 276 TL te yaptırdım. Yol ve motor sesini alıyor ama emsallerini kullanmadığım için onlara göre nasıl bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

servis yedek parça ağı ford veya opelin çeyreği kadar olsa kimsenin kafasında soru işareti kalmazdı. yılda 50 bin araç rahat satarlardı. şimdi de yok satıyorlar ama ellerinde araç olmadığından)))

Hocam, servis yedek parçaya ne kadar ihtiyaç duyuyoruz ki?
    Rutin bakım dışında çok fazla işiniz düşmüyor.
    Yağını suyunu koymayıda özel servislerde bile yaptırabiliriz.
    Tabi gönül isterki her ilde olsun ama demek istediğim servislere çok sık ihtiyaç duymadığımız.
    Not: bence bazı model ve markalarda bırakalım fazla satmasın. :)))

• Mazda servisi bayisi hizmeti berbat o yüzden kimse almıyor. Bir parçayı 2 ay beklersiniz o da ayrı bela

• Verilen ilandaki aracın 2010 modeline sahibim. Tüplü kullanıyorum uzun yolda 110-120 arası sabitliyorum yaklaşık 430 km gitti bir depo tüp ile. Bir depo tüp yaklaşık 37-38 litre alıyor. Şehir içi 330 km idi sanırım ilk başta meraktan kontrol etmiştim sonra bir daha da bakmadım zaten. Ben araçtan memnunum ilk aracim olduğu için diğer araçlarla detaylı bir mukayese yapamayacağım. İkinci yok diyen arkadaşlar ben arabamı almadan önce ilan verildikten bir kaç saat sonra arabaların satıldığına gördüm telefon açtığımda adam başkasıyla anlaşmıştı. Bende zaten ilan konulduktan bir kaç saat sonra aldım arabayı. Arabayı incelerken araç sahibini 3-4 kişi aradı.

Bu söylediklerim temiz ve fiyatı uçuk olmayan araçlar için geçerli. Benim aldığım araçta boya dahi yoktu.

• mpolat35 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela klimayı açtığınız zaman veya herhangi bir zorlayıcı zeminde çekiş problemi yaşadınız mı?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.