Şimdi Ara

Mazda 3 Kalitesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün babamla Mazda 3 test sürüşüne gittik. Otomatik vites 1.5 reflex paketiydi. Trafiği yoğun sayılabilecek ana yolda sürdük. Araba piyasasından az biraz anladığım kadarıyla gerçekten kaliteli bir araç. Gerek iç malzeme kalitesi olsun gerek tasarım olsun uğraşılmış bir araç gibi geldi bana. 15dk sürme şansım da oldu. Vites geçişi sadece ilk kalkışta hissediliyor 'tık!' sesi duyuluyor ondan sonra hiç bir geçişte ses yok. Direksiyon hakimiyeti inanılmaz zaten. Ses yalıtımı hoşuma gitti gelen motor sesi rahatsız etmiyor aksine zevk veriyor. Ağır ağır giderken yokuşun başında gaza yüklenmemi söyledi showroom yetkilisi yüklendim araba yokuşta inanılmaz rahatlıkta çıktı. Ve motordan gelen ses arttı resmen daha çok gaza yüklen der gibi geliyor motorun sesi. Hem aile hem genç arabası olabilir diye düşünüyorum. Bilmiyorum belki ben bu kadar lüks araba sürmediğim için bana öyle gelmiştir. Şu anda 2011 Opel Astra 1.6 Enjoy 111. yıl kullanıyorum. Ondan önce de 2005 Ford Focus 1.6 HB Ghia vardı. İkisini de sıfır almıştık. İkisi de bu arabanın verdiği zevki, konforu vermedi. Fiyatı da kalitesine göre bana çok uygun geldi. Sizin görüşleriniz ne araba hakkında fiyat normal mi? 2012 modelinden 2. el 1.6 dizel alınır mı? Çok sorun çıkaran bir marka mıdır Mazda? Yoksa göründüğü gibi kaliteli değil midir? Fikirlerini esirgemeyenlere şimdiden teşekkürler...

Görmeyen arkadaşlar için: Mazda 3 Sitesi

• Mazda 3 c sınıfında çok kaliteli bir araç olmasına rağmen milletimizin engin bilimsel bakışları nedense markacılıkla sınırlı olduğundan hakettiği yerde değildir, genelde mazda araçlar bu aracın değerini bilen biniciler tarafından alınır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir mazda cx5 kullanicisi olarak soyluyorum.mazda 3 kesinlikle mercedes cla ile ayni kalitede bir araç.cx5 de de motor sesi 300 hp lik bir aracmis gibi hissettiriyor.

• 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şeyi düşündüm. Bazı insanlar gerçekten markaya takılıyorlar. Araba sürdüğümü hissettirdi resmen araç.
  • gelen ses beni benden aldı zaten Allaaaah diye haykırdım bir ara
  • TheMagnif kullanıcısına yanıt
    Mazda İngiltere deki bir testte gore dünyanın en sorunsuz araci seçildi.bakim fiyatlari ise 280 TL.alip hemen satmayacaksiniz çok güzel bir araç

Motor sesi insana keyif veriyor.çok farklı bir motor sesi var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 2
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng1

Mazda İngiltere deki bir testte gore dünyanın en sorunsuz araci seçildi.bakim fiyatlari ise 280 TL.alip hemen satmayacaksiniz çok güzel bir araç

Foruma bakın varsa yoksa cetta, reno vs, alfa romeo dan bahseden kaç zevk sahibi var? Tıpkı onun gibi. Bence mazda ülkemizde bilinmeyen ancak ingiltere avrupa ve amerikada çok satılan bir markadır, birazdan cettacilar vs dökülür iyi geceler.

• mng1 M kullanıcısına yanıt
    Normalde biz bir aracı 5 yıldan aşağı kullanmayız ailecek. Ama Astra gerçekten sıkıntılı bir araç. Klimayı açtığımız zaman yokuşlarda sıkıntı yapıyor. Klima performansı zaten rezalet. Malzeme kalitesi kısmen kötü (Piano black yerleri iyi ). Çok sıkıntı çıkarıyor. Servis çok pahalı.

Edit: Arabada devir yükselince hem kötü bir ses geliyor hem de titriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMagnif -- 15 Eylül 2014; 1:24:21 >
    Eğer 5 yildan az kullanmayacaksaniz kesinlikle tavsiye ederim.kesinlikle mazda 3 opel astradan daha sorunsuz bir araçtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 15 Eylül 2014; 1:24:55 >
  • mng1 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Şu anda 1. tercihim Mazda 3. Aklımdaki soru neden kullanılmadığıydı onu da hallettik. Tekrar teşekkürler
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Halkimiz sadece ambleme bakip araç almaktadır.bu yüzden de mazda cok az satmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 15 Eylül 2014; 1:32:47 >
    Rica ederim. Mazdanin Türkiye de çok satilmamasinin tek sebebi halkimizin ambleme bakip araç almasidir.oysa ki mazda Amerika da çok fazla satmaktadir.

• MAZDA 1.5 motora bir Turbocuk koyup 150PS alsaydı daha çok satma şansı olurdu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inque kullanıcısına yanıt
    Mazda sorunsuzluk ve motordan zevk alinmasi için araç üretiyor.mazdanin neredeyse bütün araçlari turbosuzdur.

• Araç gerçekten çok iyi kesinlikle alınır
    Ne kadar fiyat verdiler hocam ?

• Yokuşta gaza yüklenince motor sesinin artması şaşırttı.

• Mazda gerçek anlamda mercedesin bu segmentte de bulunsun dediği tüm araçlarından daha kaliteli. Örnek cx-5 gladan daha iyi. 3 A ya da cla dan daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halisane_Şanzımancı

Yokuşta gaza yüklenince motor sesinin artması şaşırttı.

Arkadaş sanırım daha vahşi, yırtıcı bir ses çıkardığını söylemiş

• Mazda motoru torkun maksimuma ulastıgı 4500 - 5500 devirleri arasında çılgın bir ses verir. Sanki amerikan arabası sürüyorsunuz gibi. Ama piyasadaki dizel mazda 3 focustaki motoru kullanıyor. Yakında piyasaya 1.5 skyactive d motorlarını sunacaklar.
    Ayrıca mazdanın turbolu araçları var ama turkiye şartlarına pek uymuyor. 2.3 lt 280 hp güce sahip mazda 3 mps serisi var. Yeni modeller ne durumda bilmiyorum ama mazdanın ses yalıtımı zayıftır.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.