Şimdi Ara

Mazda 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıldır alınır mı, rakipleri Hangi arabadır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye piyasasında tavsiye veya öneri alınabilecek en zor araçlardan biridir. Kolay gelsin :)
  • mevcut fiesta ile aynı şasiyi kullanıyor, fiesta, polo, ibiza, micra,i20 vs gibi araçlarla aynı sınıfta.

manuel viteste motorları gayet az yakar, 1,3'ün de 1,5'in de alt devirde çekişi iyidir zaten 1.3 maximum torkunu 3500'de veriyor olmasndan belli. otomatik viteslisi ise ancak az yol yapılacaksa alınmalı bana öre.

en az fiesta kadar iyi bir yol tutuş/konfor dengesine sahip, hem kısada çeviktir hem uzunda tedirginlik vermez. direksiyon hissi fiestadan da iyi bana göre.

en büyük artısı sorunsuzluğu, uzun ömürlülüğü, trim-yürür aksam sesi 9-10 yaşında bile oluşturmaması. en baz versiyonda bile 6 havayastığı standart geldi bu da bir artı yönü...

bagajı-arka kısmı sınıfına göre biraz dardır, iç plastik aksamı kötüdür, radyosunun kullanımı pratik değildir, farları sport versiyon hariç kötüdür, yol sesi biraz çok alır onun dışında da sınıfındaki araçlara göre kötü denebilecek bir yanı yok.

alınıp alınmaması fiyat ve aracın kondisyonu ile alakalı bir şey ama alınmaz denecek bir araba değil, zaten 2008 de dünyada yılın otomobili seçilmiş bir model.

• Arabanın öncelikle 1.5 otomatik play seçeneği var kız kardeşimde. Ara ara kullanma şansım olduğundan kötü ve iyi yönlerini yazayım.

Kötü Yönleri

Yol sesi biraz alıyor.

Keşke beş ileri olsa uzun yolda daha rahat yakıtı düşüre bilirdim. ( Araç çok yakmıyor uzun yolda fakat bir vites daha fazla olsa tadından yenmez) İ20 ile micra vs baktığımda az yakıyor.

Yollarımız kötü olduğu için 16 inc ince yanakları biraz sürücüsünü sinir ediyor. Ama araç bu jantlara ve sert olan süspansiyonuna rağmen ses yapmaması içinde parçaların vs. şaşırtıyor. Yol tutuşunu oldukça başarılı kılan bu jant yapısı diğer konuların göze batmamasını sağlıyor.

Sert plastik her yeri olmasa bence daha iyi olurdu. Sıkıntı yok gözüme çok fazla batmıyor.

İyi yönlerine gelelim.

Öncelikle performans konusunda 1.5 103bg olan bu araç otomatik vitesinde bile çok güzel ivmeleniyor. Bu aracı sürme şansınız olursa denemenizi isterim. Aracın 100 km/h sonra ivmelenmesi beni açıkcası şaşırtıyor.Kolay kolay nefesi kesilmiyor ve sürücüsüne bu araç gitmez dedirtmiyor. Eğer manual alacaksınız zaten arabaya kesinlikle gidişinde sizi üzmez.

Yol tutuşu ben açıkcası bir micra, yaris, clio içerisinde tedirgin olduğum gibi bu araçta yüksek hızlarda olmuyorum. Yol tutuşu benden iyi puan aldı.

Donanım olarak sınıfındaki rakipleri ile kıyasladığımda bence yeterli. Fieasta ile aynı alt yapıya sahip olsada aynı paralara boş araç alacağıma gidip full mazda alırım.

Benim için en önemlisi sorunsuz motor ve şanzumanı. Çünkü Allah kimseyi servise düşürmesin nefret ediyorum. Seni yolmaya çalışan tipler hele hele şanzuman arızalansa vay haline.

Farlar rakipleri ile kıyasladığımda yeterli. Bir passat, mazda6 yanında yetersiz :) Birinci nesil mazda3 ile kıyasladığımda gayet iyi misal :)

Sıkıntısız bineceğin araç. Ben memnun olmayan pek görmedim.

Keşke yeni kasası gelse diyorum direk alırım.

• Güzel yorumlar duymak güzel alınması için bir sebeb yok ilk aracım olacak hemde bayan kullanacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic 1.5 EX
    6 yıl önce açıldı
    focus 3, mazda 3, egea HB
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.