Şimdi Ara

mazda 3 mü honda civic mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
26.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erkan6735

ben otomatik oldugunu farketmemiştim, şimdi gördüm iyi oldu :) şimdi size bişey sorcam belki cahillik gibi olcak ama bilmemek degil ögrenmemek ayıp :) bu hitler ne oluyo? :) bir de düz vites golf ya da leon bu kadar yakar mı ki? şaşırdım :S

3 yıl bora 3 yılda golf 5 kullanmış biri olarak VW güzel araçlar üretiyor.2 araçdanda çok memnun kaldım.Her benzinli araç gibi yakıyor onlarda 10lt civarı.Alırsanız VW GOLF alın yada SEAT leon öneririm.Seatın servisde işçilik ücretleri biraz daha düşüktür.Mazda 3 pek piyasası olan bir araç değil bence.Honda civiclerinde dış görünüşü bence gayet güzel.Sonuçda biraz genç işi olmalı.Honda önericektim ama bir sonraki kasasını alabiliyorsanız tabi.Eski kasayı tercih etmeyin.İçi dışı motoru farklı.

• quote:

by salus neden seat leon ya da 2005 vw jetta degil peki sence? aslında nedenini bilmeden bende mazda 3 ile vw golf 5 üzerinde yoğunlaşıyorum. golf 5 te 2.el konusunda haklısın fakat ben uzun süre binmeyi düşünüyorum bi de.
    Zaten uzun süre kullanmıcam demişsiniz burda kesinlikle golf5 öne çıkar ne Leon Nede mazda 3 2'ci el değerinde golf5'le rekabete giremez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Salus

quote:

by salus neden seat leon ya da 2005 vw jetta degil peki sence? aslında nedenini bilmeden bende mazda 3 ile vw golf 5 üzerinde yoğunlaşıyorum. golf 5 te 2.el konusunda haklısın fakat ben uzun süre binmeyi düşünüyorum bi de.
    Zaten uzun süre kullanmıcam demişsiniz burda kesinlikle golf5 öne çıkar ne Leon Nede mazda 3 2'ci el değerinde golf5'le rekabete giremez.

ben uzun süre binmeyi düşünüyorum yazdım ama :)
  • Ben Yanlış görmüşüm ozaman kusura bakmayın.Gene Fikrim değişmez en az mazda kadar vw sorunsuz bir markadır bunu belirtmek istedim sadece.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Salus -- 1 Kasım 2010; 14:55:44 >
  • temiz bir mazda 3 veya golf bulursan hemen al
  • quote:

quote:

quote:

O zaman size güzel bir Mazda 3 alalım

• quote:

Orijinalden alıntı: obt

quote:

quote:

quote:

alalım abi :)
    100.000km nin altında, temiz kullanılmış, 2004-2005 model dynamic sedan model, düz vites fiyat sınırım 26000tl bulursan haber ver alalım :) aracımı bugün 15 e sattım 6bin lira param var 4-5 bin tl de kredi alırım. şu an elimde araç var zaten fazladan yılbaşına kadar onla idare edip hem vergiden kurtarmayı hemde fiyatların düşmesini beklicem sanırım ama yine de bu şartlarda bi araç bulursam alırım sanırım :) (renk beyaz olursa hele bi saniye beklemem) :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

100.000km nin altında, temiz kullanılmış, 2004-2005 model dynamic sedan model, düz vites fiyat sınırım 26000tl bulursan haber ver alalım :) aracımı bugün 15 e sattım 6bin lira param var 4-5 bin tl de kredi alırım. şu an elimde araç var zaten fazladan yılbaşına kadar onla idare edip hem vergiden kurtarmayı hemde fiyatların düşmesini beklicem sanırım ama yine de bu şartlarda bi araç bulursam alırım sanırım :) (renk beyaz olursa hele bi saniye beklemem) :)

Şuanda işim varda akşam eve gelir gelmez güzel bir mazda 3 bulalım..

Hangi şehirde olduğu fark edermi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şuanda işim varda akşam eve gelir gelmez güzel bir mazda 3 bulalım..

Hangi şehirde olduğu fark edermi?

zonguldaklıyım izmirde okuyorum. bu güzergahtaki iller olabilir, bunlar bolu kocaeli sakarya yalova bursa balıkesir manisa bunun dışında ankara bize 3 saat ve komşu illerimizden bartın kastamonu ve karabük var düzce de olabilir. aslında istanbulda yakın fakat istanbul araçlarına güvenmek biraz zor ama temiz olması durumunda neden olmasın (istanbuldaki arkadaslar yanlıs anlamasın bayan şoförlerin çoklugu hatta araç çoklugu nedeniyle siz iyi şoförde olsanız sürtmeler falan bayaga bi fazla oluyo) :)

• arkadaşım öncelikle şunu belirteyim ki ben de şu an 2010 mazda 3 impressive modeli var 6500 km de henüz yakıt olarak istanbul trafiğinde dur kalk yaparak ve hiç de kasmayarak yani rahat kullanım la 8.5 9 lt arası yakıyor eğer sakin kullanırsam 7 lt leri görüyor yani anlıyacağınmız hiçde ole fazla bi yakıt yakmıyor hattta şunu söyleyeyim bir önceki aracım 2004 fiasta idi yakıt konusunda aman aman çok bi fark göremedim konfor konusuna gelince evet süspansiyonlar biraz sert ama ben gene fiesta ile karşılaştırayım fiesatadan çok rahat ve konforlu golf kullanmadım ama jetta ve passat kullandım her ikisinden de sert idi ama yol tutuşu konusunda jetta ve passat varriant eline su dökemnez hele o virajlarda ki güven hissi tarif edi,lemez
    gelelim tekrar yakıt konusuna 1.4 tsi jetta rahat kullanım ile şehir içinde mazda ile hemöen hemen aynı yakıyor fark sadece 0.5 lt yi geçmez ama 1.6 mpi hitler motorlu bi wv veya seat ile kesinlikle karşılaştırılamaz şehir içi 10 11 lt nin altına inemzsin tecrübelerim ile sabittir(en yakın arkadaşım almıştı leon 1.6 mpi şimdi pişman olmuş takıttan dolayı şimdi müşteri arıyor )
    ayrıca performas da ise şu ana kadar bi sıkıntım olmadı çünkü mazdanın vites dişili oranları çok güzel ayarlan mış 105 hp olaması arabadan bişi kaybettirmişyor ama tsi motor kadar performas lı olmaz tabiki

be şeçenekler arasında en iyi seçim mazda 3 olur pişmen olmazsın şimdiden hayırlı olsun

• durun!
    vectra c alın
    ortalığı karıştırmak istiyorum da
    saygılar
  • bende 2005 corolla sol mazda 3 bora ve honca civic focus megane arasında kaldım 25 milyar bütcem var benimde:) bu başlık çok yararlı olmuş..

corolladan niye kimse bahsetmiyor corollanın kasası biraz kötü ama 2. eli golf kadar saglam

türk halkı bu golf ü niye seviyor anlamıyorum hb arabaları sevmiyorum aslında.
    ben kesinlikle otomotik vites alcam 30 bin de 2006 model mazda 3 confort buldum 26.500 , honca civic 27 milyar corolla 2005 sol 40 bin km de buda 25 milyar siz olsanız hangisini alırdınız..
    erkan corollayı niye hic düşünmüyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardia

arkadaşım öncelikle şunu belirteyim ki ben de şu an 2010 mazda 3 impressive modeli var 6500 km de henüz yakıt olarak istanbul trafiğinde dur kalk yaparak ve hiç de kasmayarak yani rahat kullanım la 8.5 9 lt arası yakıyor eğer sakin kullanırsam 7 lt leri görüyor yani anlıyacağınmız hiçde ole fazla bi yakıt yakmıyor hattta şunu söyleyeyim bir önceki aracım 2004 fiasta idi yakıt konusunda aman aman çok bi fark göremedim konfor konusuna gelince evet süspansiyonlar biraz sert ama ben gene fiesta ile karşılaştırayım fiesatadan çok rahat ve konforlu golf kullanmadım ama jetta ve passat kullandım her ikisinden de sert idi ama yol tutuşu konusunda jetta ve passat varriant eline su dökemnez hele o virajlarda ki güven hissi tarif edi,lemez
    gelelim tekrar yakıt konusuna 1.4 tsi jetta rahat kullanım ile şehir içinde mazda ile hemöen hemen aynı yakıyor fark sadece 0.5 lt yi geçmez ama 1.6 mpi hitler motorlu bi wv veya seat ile kesinlikle karşılaştırılamaz şehir içi 10 11 lt nin altına inemzsin tecrübelerim ile sabittir(en yakın arkadaşım almıştı leon 1.6 mpi şimdi pişman olmuş takıttan dolayı şimdi müşteri arıyor )
    ayrıca performas da ise şu ana kadar bi sıkıntım olmadı çünkü mazdanın vites dişili oranları çok güzel ayarlan mış 105 hp olaması arabadan bişi kaybettirmişyor ama tsi motor kadar performas lı olmaz tabiki

be şeçenekler arasında en iyi seçim mazda 3 olur pişmen olmazsın şimdiden hayırlı olsun

teşekkür ederim bende bu yorumu bekliyodum kafamda ki soru işaretlerini kaldırdınız süspansiyonuda michelin lastikle hallederiz sanırım:) gerçi lancer i de öyle düşünüp aldık ama michelin bile kesmedi onu :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kardia

arkadaşım öncelikle şunu belirteyim ki ben de şu an 2010 mazda 3 impressive modeli var 6500 km de henüz yakıt olarak istanbul trafiğinde dur kalk yaparak ve hiç de kasmayarak yani rahat kullanım la 8.5 9 lt arası yakıyor eğer sakin kullanırsam 7 lt leri görüyor yani anlıyacağınmız hiçde ole fazla bi yakıt yakmıyor hattta şunu söyleyeyim bir önceki aracım 2004 fiasta idi yakıt konusunda aman aman çok bi fark göremedim konfor konusuna gelince evet süspansiyonlar biraz sert ama ben gene fiesta ile karşılaştırayım fiesatadan çok rahat ve konforlu golf kullanmadım ama jetta ve passat kullandım her ikisinden de sert idi ama yol tutuşu konusunda jetta ve passat varriant eline su dökemnez hele o virajlarda ki güven hissi tarif edi,lemez

teşekkür ederim bende bu yorumu bekliyodum kafamda ki soru işaretlerini kaldırdınız süspansiyonuda michelin lastikle hallederiz sanırım:) gerçi lancer i de öyle düşünüp aldık ama michelin bile kesmedi onu :)

hiç önem li değil sen eğer mazdayı beğendiysen ve kafana yatıyorsa eğer hiç düşünme al çünkü ben öyle yaptım banada alırken herkes birşeyler soyledi ne yapcan mazdayı satamazsın servisi pahalı yedek parçası fahalı vb. laflar ettiler şimdi o lafları diyenler pişman oldular çünkü mazda sağlanlığı ile bilinen bi marka ayrıca bakım maliyetinin 180 tl civarı olduğunu duyunca şaşırdılar çünkü onlar 300 400 civarı bişi sanıyolardı ve mazda artık eski mermerler grubundak,i gibi değil parça konusunda sıkıntı yok servisler ilgili alakalalı bilgili. servisteki insanlar çok kibar ayrıcda merak etme satmak istersen kolayca satarsın.neden mi bir aracın 0km si 40 000 ise sende 2. el aracına 40 000 istersen tabiki satamazsın ki nette araştırdıysan bir çok marka da bunu görürsün adam 2. el 6 aylık yada 1 senelik arabasına sıfır fiyatına yakın değer biçiyor bu şekilde hangi akılla gidip te aynı fiyata yada çok az bi farkla gidip 2. el alırki sen satacağın zaman piayasında bi fiyat belirlersn mutlaka satarsın ha bu 2 gün geç olur ama mutlaka satarsın kafana tak ma mazda al gerisini düşün me yolda bırakmaz seni

• quote:

Orijinalden alıntı: hochimin_55

bende 2005 corolla sol mazda 3 bora ve honca civic focus megane arasında kaldım 25 milyar bütcem var benimde:) bu başlık çok yararlı olmuş..

corolladan niye kimse bahsetmiyor corollanın kasası biraz kötü ama 2. eli golf kadar saglam

ben kesinlikle otomotik vites alcam 30 bin de 2006 model mazda 3 confort buldum 26.500 , honca civic 27 milyar corolla 2005 sol 40 bin km de buda 25 milyar siz olsanız hangisini alırdınız..

hocam saydıkların arasında borayı düşünmem nedeni iç hacmi dar geldi yani ne bileyim golf alırım jetta alırım model düşürür passat alırım bora almam
    megane almam nedeni japon arabası dururken megane ı garajıma sokmam açıkçası
    corolla açıkçası otobanda giderken devamlı soldan soldan geçen bi araç :) (bunun nedeni benim fazla hız yapmamam yanlıs anlasılmasın) corolla sadece görüntü itibariyle beni tatmin etmediginden açıkçası benim zevkime göre corollayla mazdayı yan yana koymanın mazdaya hakaret he başkası çıkar ona görede corolla güzeldir ne bileyim
    civic ise konsolunun sadeliği biraz açık konusmak gerekirse kalaslıgı yüzünden vazgeçtim onun dısında lafım yok. he derseniz ki ben yeni kasa alabilirim o zaman hiçbişey diyemem benim hayal arabalarımdan biri yani

bunların dısında bu araçlardan hangisini alırsam alayım otomatik almam ben zonguldaklıyım fazla dur kalk yapmıcagım için otomatigin bana saglıcagı bi konfor yok sayılır ve çok yakıyo bi arkadas düz viteste 7 litrelerden bahsederken diger otomatik kullanan arkadas 10 litreden asagı düşmedigini ve performansında kötü oldugunu söyledi. ben açıkçası düz vites dynamic model mazda alıcam %99. tabi e46 kasa 3 serisi bi çok temiz bi bmw bulmadıktan sonra :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Mazda 3 ve Honda Civic için yorum yapmam gerekirse..

-Sorunsuzluk
    İkisinde de had safhada.

-Görünüm
    Mazda 3 Civic'in çok önünde bence.

-Donanım
    Mazda 3 Civic'in yine çok önünde.

-İç tasarım/görünüm
    Yine Mazda 3...

-Konfor
    Mazda 3 te konfor yok,bu konuda Civic daha önde.

-Yol tutuş
    Mazda 3 kesinlikle..

-Yakıt
    Daha ağır kasasıyla şehir içinde Mazda 3 Civicten 100km de 1 litre fazla tüketebilir(daha fazla değil)

-Vergi
    Eşit.

-Performans
    Teknik değerler sizi yanıltabilir Mazda 3 kötü gitmiyor ama Civic daha iyidir diye tahmin ediyorum.

Mazda 3 Sport kullanıcısıyım. Aracım 2006 model . 85.000 km de olan aracımın bakımlarını eksiksiz yaptırdım ve çok şükür hiç bir sorunu yok. Tüv testleri de bunu destekler nitelikte zaten

İç ve dış görünüm görecelidir fakat ben mazda 3 e kötü diyen hiç kimse görmedim.

Arkadaşım konforsuzdur demiş fakat yumuşak veya orta sertlikte lastikler ile genede konforlu yolculuk yapabilirsiniz ( tabiki bir fransız ya da almanla karşılaştırmıyorum... )

Yol tutuşu hakkında tek yorum eksiksiz

Her yerde yineliyorum reklam da yapmak istemiyorum fakat Bridgestone Turanza ER30 dan sonra Pirelli Cinturato P7 lastikler bana pamuk gibi geldiler. Öte yandan aracımın yakıt tükemtimi 8.5 den 7.4 e inmiş bulunuyor.

Buda lastiğin konfora ve yakıt tüketimine etkisi aslında

• erkan bende 25 yaşındayım ilk arabamı alcam aynı heyecan içindeyiz ama benim babamın hic arabası olmadı sen arabalarla icli dışlıymışsın en azından:) ford focus a ne diyorsun focuslarda çok havalı konsolu güzel şekli güzel .gercekten 2006 kasaya kadar olan civiclerin konsol berbat 2007 civic alsan 30 milyar piyasası..

bu mazda yorumlarından sonra mazda 3 e döndü bende ibre:)

otomatik Mazda 3 1.6 Comfort km si 50 binin altında tüp yeni takılmış 2005 model adam 27 istiyor sizce en fazla kac vermeliyim araba sürmeyi pek bilmedigimden otomatik alcam arabayı..
    2-3 yıl sonra kac lira zararla satarım acaba ben bu mazdayı buda önemli ben 5-6 yıl kullanmayacam arabayı:)
  • quote:

bende 2005 corolla sol mazda 3 bora ve honca civic focus megane arasında kaldım 25 milyar bütcem var benimde:) bu başlık çok yararlı olmuş..

Mazda 3 Dynamic Modeli ile O yılların Corolla ve Civic'i arasında epey bir donanım farkı var..Hepsine binin donanımını karşılaştırın öyle para verin...!

• quote:

erkan bende 25 yaşındayım ilk arabamı alcam aynı heyecan içindeyiz ama benim babamın hic arabası olmadı sen arabalarla icli dışlıymışsın en azından:) ford focus a ne diyorsun focuslarda çok havalı konsolu güzel şekli güzel .gercekten 2006 kasaya kadar olan civiclerin konsol berbat 2007 civic alsan 30 milyar piyasası..

otomatik Mazda 3 1.6 Comfort km si 50 binin altında tüp yeni takılmış 2005 model adam 27 istiyor sizce en fazla kac vermeliyim araba sürmeyi pek bilmedigimden otomatik alcam arabayı..
    2-3 yıl sonra kac lira zararla satarım acaba ben bu mazdayı buda önemli ben 5-6 yıl kullanmayacam arabayı:)

hocam ford focus 2 kullandım ben 30.000km de araçtan tıkırtılar gelmeye başladı. kaldı ki ben aracı hırpalamayan, 3-4 günde bir yıkayan, hızdan merakımı aldıgım için fazla süratle işi olmayan biriyim. ondan önce focus1 vardı mükemmel bi araç. mükemmel derken fiyatına göre beklentilere göre mükemmel. ben otomatik alacak olsam civic alırdım sanırım, çünkü otomatik şanzuman konusunda üstüne tanımam, evet dedigin gibi konsolları kötü. ama herşeyden önce ben senin yerinde olsam madem şoförlüğüne çok fazla güvenemiyorsun o kadar parayı araca yatırmam. daha küçük bi otomobille başlarım 2.el piyasası iyi olan bi araç olur bu, bu araçta şoförlüğümü biraz geliştirip daha sonra fazla zarar etmeden satar ne alacaksam ondan sonra bakarım. yok illa o aracı alıcam diyorsan 25 ten fazla verme, ben sana 100 binin altında dynamic model otomatik vites alırım o paraya :)

• quote:

erkan bende 25 yaşındayım ilk arabamı alcam aynı heyecan içindeyiz ama benim babamın hic arabası olmadı sen arabalarla icli dışlıymışsın en azından:) ford focus a ne diyorsun focuslarda çok havalı konsolu güzel şekli güzel .gercekten 2006 kasaya kadar olan civiclerin konsol berbat 2007 civic alsan 30 milyar piyasası..

bu araçlara bak senin için :) comfort olan 50binde ve 25000tl, ilk sıradaki dynamic-tüplü ve 72000kmde yine seninkinden ucuz pazarlıkla en kötü 26bin tl ye alırsın sanırım, son sıradaki boya takıntın yoksa yine ondan daha ucuz ve dynamic ama 93000 de aslında çokta sayılmaz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.