Şimdi Ara

mazda 3 mü honda civic mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
26.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 21.000tl param var bulacağım araca göre üzerine maximum 5.000tl ekleme yapıcam ki yapacağım bu takviye ne kadar az olursa benim için o kadar iyi olur. başlığı mazda 3 ya da honda civic diye açtım ama başka seçeneklerimde var. ilk önceliğim en az sorunla karşılaşmak. şimdi size tüm öncelikleri ve seçenekleri daha geniş sunayım;
    önceliklerim:
    -en az arıza (ki bunun için japon araçları tavsiye ediliyor en az arıza veren motorlar sıralamasında japonların arasına girebilen tek marka mercedes)
    -düşük vergi ve yakıt
    -dış görünüm
    -ön iç konsolun beni cezbetmesi gerekiyor
    -konfor

araç seçeneklerim:
    -2005 model ve üstü mazda 3
    -2005 model ve üstü honda civic
    -2005 model ve üstü alfa romeo 156
    -1996 model ve üstümercedes e 200
    -1999 model ve üstü bmw 520i
    -1997 model ve üstü mercedes c 180
    -e46 3 kasa bmw (favorim bu fakat bu fiyatlarda pek iyi bişey bulmak mümkün degil)
    -2003 üstü vw passat
    -2005 golf5
    -2006 ya da üstü seat leon (bu da aynı şekilde bu fiyata düzgününü bulmak zor ve iç ön konsol çok kötü bomboş yinede kullanan arkadas varsa sormak isterim)

BUNLAR DIŞINDA BİR ARAÇ DÜŞÜNMÜYORUM, FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM, YALNIZ FİKİRLERİNİZİ BELİRTİRKEN NEDENLERİNİ SÖYLERSENİZ ÖZELLİKLE BEN O ARABANIN SORUNLU OLDUĞUNU DUYDUM ŞEKLİNDE ŞEHİR EFSANELERİYLE DEĞİLDE KULLANDIM GÖRDÜM ŞU SORUNU ÇIKTI VS... GİBİ BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜR EDERİM.

• Zor bir soru gerçekten ! Tıpkı Mercedes'le Bmw arasında kalmak gibi olmuş... Adrenalin istiyorsan Honda! sıradışı olmak istiyorsan Mazda
  • Mazda 3 ve Honda Civic için yorum yapmam gerekirse..

-Sorunsuzluk
    İkisinde de had safhada.

-Görünüm
    Mazda 3 Civic'in çok önünde bence.

-Donanım
    Mazda 3 Civic'in yine çok önünde.

-İç tasarım/görünüm
    Yine Mazda 3...

-Konfor
    Mazda 3 te konfor yok,bu konuda Civic daha önde.

-Yol tutuş
    Mazda 3 kesinlikle..

-Yakıt
    Daha ağır kasasıyla şehir içinde Mazda 3 Civicten 100km de 1 litre fazla tüketebilir(daha fazla değil)

-Vergi
    Eşit.

-Performans
    Teknik değerler sizi yanıltabilir Mazda 3 kötü gitmiyor ama Civic daha iyidir diye tahmin ediyorum.
  • zoom-zoom yorumların için teşekkürler. güzel yorumlar yapıyosun bi de olaya mazda 3 ve honda civic dışındakiler açısından bakmanı istiyorum.

alfa yı eledim sayılır varyatör diye bi problemi çıkıyo diyolar (ki yine de bu konuda alfa kullanan arkadaslardan yorum beklerim bu problem olmasa ilk sırayı alabilirdi aslında)
    e 46 kasa bmw favorim fakat finansmanı biraz problem
    mercedes e 200 konfor açısından en iyisi fakat yaşım 24 ve herkes bana agır gelecegini söylüyor, bmw 520i ve mercedes c 180 de aynı şekilde
    seat leonda görüntü olarak favorim fakat içi boş yine de o görüntüye değer mi düşünüyorum
  • Civic daha heybetli duruyor. Sedanı tabi.

edit: Eski Civic imiş, Mazda 3 diyorum ben:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 31 Ekim 2010; 0:31:06 >
  • arkadaş üstte açıklamayı yapmış. üstüne fazla bir şey eklemeye gerek yok.

fren:
    - mazda 3 C sınıfındaki en iyi frenlemeye sahip araçlardandı. 100-0 km 36m idi.

dynamic donanım bir mazda 3 standart sunroof+esp+cd changer dahil olmak üzere gerçekten dolu dolu bir araç. honda bu konuda açıkçası çok zayıf kalıyor.

yol tutuş:
    - honda bu konuda belirgin derecede geride kalıyor.

2.el performansında honda tartışmasız önde.
  • 1996-1999 araçları elerdim ben olsam.golf5,honda civic,mazda 3 arasında yapardım tercihimi Bana göre;

2'ci el değeri;
    Golf5
    Konfor;
    Golf5
    Sorunsuzluk;
    Mazda 3
    yol tutuş;
    Mazda 3
    Tasarım;
    golf5
    Donanım;
    Mazda 3
    Yakıt;
    Fikrim Yok.!

Şahsi Fikrim Ben olsam golf5 alırdım Mazdaya göre daha az 2'ci el değeri kaybeder ve konforludur..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 mü Egea Hb mi?
    4 yıl önce açıldı
    AURİS Mİ MAZDA 3 MÜ (2011)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yakıt konusunu bende merak ettim
    ve lpg uygulanabiliyor değilmi?
    saygılar
  • aynı bütçeye sahibiz. Yalnız 21 bin liraya 2005 üstü dynamic bulamazsınız, bende çok aradım ama genelde boyalı, işlem görmüş, bakımları serviste kayıtlı olmayan araçlardı... En son 2004 comfort buldum, tam istediğim gibi temiz ve diri. Pazartesi günü alacağım galiba 21500 e. Darbesiz boyasız servis bakımlı ve 100 bin kmde.

Civicle kıyaslarsan kesinlikle Mazda!
  • Tasarım ve donanım olarak Mazda 3.
    Fakat performans istiyorsanız Civic.

Fakat şu eski ES ve LS kasası olan Civic'lerde konsolun fakirliği o araçtan vazgeçmeme sebep olan etmendir.
    KM ve devir saatinden başka birşey yok saat kısmında. Sadece km sini gösteriyor aracın. Klima deseniz analog.
    Polo gibi konsolu var. Sadelikten dökülüyor...

Fakat aracın tokluğuna ve performansına hayranım.
  • by salus açıkçası benimde golf 5 kafamı kurcalıyor dedigin gibi 2.elde daha iyi bir seçim fakat ben uzun süre kullanma amacıyla alıyorum
    belash benim şu an cebimde 21000 var fakat 5000tl ye kadar da bi ek bütçe yaratabilirim o yüzden mazda 3 dynamic düşünüyorum
    rozek yakıt konusunda birbirlerine çok yakınlar diye biliyorum fakat lpg konusunda bende kullanan arkadaslar varsa bilgi almayı isterim çünkü muhtemelen taktırcam hangi markaya hangi marka lpg uyar falan bilgilendirebilecek arkadaslar varsa sevinirim...
  • peki golf 5 ile mazda 3 ü yakıt ve lpg ye uyum konusunda yorumlayacak bilgili bi arkadaş var mı? seçimimi buna göre yapıcam sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan6735

peki golf 5 ile mazda 3 ü yakıt ve lpg ye uyum konusunda yorumlayacak bilgili bi arkadaş var mı? seçimimi buna göre yapıcam sanırım...

Mazda 3'ün LPG konusunda herhangi bir sıkıntısı yok. Fakat Golf V'i FSi yada TSi alacaksan sıkıntı yaşarsın.
    1.6 Pancar motor Golf V alman gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan6735

peki golf 5 ile mazda 3 ü yakıt ve lpg ye uyum konusunda yorumlayacak bilgili bi arkadaş var mı? seçimimi buna göre yapıcam sanırım...

Golf 5 ile Mazda 3'ün yakıt tüketimleri aynı (Fsı dan bahsediyorsak eğer).Hitler motorlu Golf Mazda 3 ten daha fazla tüketir...

LPG uyumu konusunda Fsı'lar sıkıntılı Mazda 3 sıkıntısızdır.

Performans konusunda detaylı tecrübelerle sabittirki Golf Fsı 115hp olmasına rağmen 105hp lik Mazda 3 'ün çok çok gerisinde kalıyor.Vites aralıkları çok kötü ayarlanmış...
  • 2.el bmw nin bi sıkıntı çıkarması durumunda olabilecek masraf çok yüksek olacak bundan korkmasam;

dış görüntüde favorim fakat içi özelliklede konsolu boş geldi yine de baktıgım bi araç;

varyatör problemi çıkarıyor diye bi efsane var kafamı kurcalayan;

hiçbi sorununu bulamadım muhtemelen alacagım marka;

2.eli problem olmadıgından listeme giren;

performans ve görüntüsüne baktıgımda beni cezbeden fakat konsolu nedeniyle kafamı kurcalayan;

oyuncak gibi araca binme tank gibi olsun konforlu olsun diye düşündüğümde kafama yatan;

10 yıldır babamın arabalarını kullandım, araba aşkımdan dolayı ihtiyacım olmamasına ragmen oto yıkamada çalıştım farklı arabalar kullanabilmek için, kendime ait ilk aracım olacak bu yüzden çok kararsızım bi tarafım gençsin ona göre davran diyor, bi tarafım tanka bin oyuncakla ugrasma diyor. sizden istegim bu markaların avantajlarını ben zaten biliyorum, bana birileri çıkıp ben bunu kullandım şu nedenden tavsiye etmem demesi. bu sayede bende seçeneklerimi indirebilirim.

zoom zoom yorumların için teşekkür ediyorum.

• Tekrar Söylüyorum Golf5 ile Mazda 3 arasında seçim yapmalısın VW Sorunlu bi markamıdır kesinlikle Hayır misal bizim şirkette transporter var 220 bin km'de araba'yı taksi gibi kullandık halen tank gibi periyodik bakımlar harici bize 1 kuruş masraf çıkartmadı.ben golf5'i 14 saat kullandım gerçekten konforlu bi araba mazda 3'ün kapı koluna deydiğim yoktur mazda hakkında bildiğim tek şey Sorunsuz olduğu ama Mazda kadar olmasada VW'de sağlam bir arabadır aklınızda bulunsun

Edit;Mazda'ya göre 2'ci eli daha iyidir.
  • by salus neden seat leon ya da 2005 vw jetta degil peki sence? aslında nedenini bilmeden bende mazda 3 ile vw golf 5 üzerinde yoğunlaşıyorum. golf 5 te 2.el konusunda haklısın fakat ben uzun süre binmeyi düşünüyorum bi de.
  • mazda 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Mazda 3 ve Honda Civic için yorum yapmam gerekirse..

-Sorunsuzluk
    İkisinde de had safhada.

-Görünüm

-Donanım

-İç tasarım/görünüm
    Yine Mazda 3...

-Konfor

-Yol tutuş
    Mazda 3 kesinlikle..

-Yakıt
    Daha ağır kasasıyla şehir içinde Mazda 3 Civicten 100km de 1 litre fazla tüketebilir(daha fazla değil)

-Vergi
    Eşit.

-Performans
    Teknik değerler sizi yanıltabilir Mazda 3 kötü gitmiyor ama Civic daha iyidir diye tahmin ediyorum.

gerçekten çok güzel açıklamişsın yazdıkların kesinlikle doğru bende buna güvenliği eklemek isterimki kesinlikle mazda3
    bizde kardeşime bakıyoruz ama fiyatlar çoştu resmen özellikle kırmızı bakıyoruz bence en çok kırmızı ve beyaz yakışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: talkingbrother

quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Mazda 3 ve Honda Civic için yorum yapmam gerekirse..

-Sorunsuzluk
    İkisinde de had safhada.

-Görünüm

-Donanım

-İç tasarım/görünüm
    Yine Mazda 3...

-Konfor

-Yol tutuş
    Mazda 3 kesinlikle..

-Yakıt

-Vergi
    Eşit.

-Performans

gerçekten çok güzel açıklamişsın yazdıkların kesinlikle doğru bende buna güvenliği eklemek isterimki kesinlikle mazda3
    bizde kardeşime bakıyoruz ama fiyatlar çoştu resmen özellikle kırmızı bakıyoruz bence en çok kırmızı ve beyaz yakışıyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.