Şimdi Ara

MAZDA 3 mü? HONDA CİVİC mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılda 7-10000 km yol yapan birisiyim.Eşimle ikimizin rahatlıkla kullanabileceği otomatik vites araba arıyoruz.Mazda 3 ve honda civic arasında kararsız kaldım.Bu araçları bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• Burda simdi millet mazda diyecekte gecelim o isi.servisi yok satisi yok oyle arabayla isim olmaz.
    Alin hondayi lpgli bitti gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda derim bu kiyasta.

• Mazda güzel bir araç ama Türkiye şartlarında civic ikinci eli ve servis ağı olarak daha yaygın olduğu için tercih edilir. Ha ben alır 10 sene binerim derseniz ancak mazda diyebilirim.
  • mazda biraz daha umuşak ve rahattır uzun süre binerim diyorsan mazda tabi bu honda kötü demek olmuyo ama mazda derim .
  • Bence civic hem spor,konforlu hem de kolay elden cikar. Sadece yakıtta biraz uzer.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Mazda güzel bir araç ama Türkiye şartlarında civic ikinci eli ve servis ağı olarak daha yaygın olduğu için tercih edilir. Ha ben alır 10 sene binerim derseniz ancak mazda diyebilirim.

O arabalari alip da 10 sene binen gormedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 mü Egea Hb mi?
    5 yıl önce açıldı
    Mazda 6 Mı BMW F30 mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mazda diyorum ben

• Hangi markada kendinizi daha mutlu hissedecekseniz onu alın. En güzeli iki aracıda yerinde görüp karar vermek.
  • Niye elden çıkarıyor? Almak için soruyor adam

• Otomatikde ve LPG de Honda iyidir.

• Iki arabayida begeniyorum. Benim tercihim mazda3 olurdu herhalde aerik her yerde civic var...

• Kesinlikle Honda Civic.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Mazda güzel bir araç ama Türkiye şartlarında civic ikinci eli ve servis ağı olarak daha yaygın olduğu için tercih edilir. Ha ben alır 10 sene binerim derseniz ancak mazda diyebilirim.

O arabalari alip da 10 sene binen gormedim.

10 sene biraz abartı da olsa binen var 7-8 sene içinde düşünülebilir zararı göze alırsın 7-8 sene bindiğine sayarsın. Ama al 2-3 seneye sat yaparsan çok üzer. Ha yakıt, görünüş, donanım ve f/p olarak tercihim mazda olur. Ama dediğim gibi aynı paraya alternatif bir honda varsa ve öyle çok geride kalmıyorsa mecburen hondayı alırsın çünkü maalesef Türkiye'de mazda ortalama ayda 40-50 araç satarken honda 600 araç satıyor (honda da gerileme de olsa hala piyasada tutuluyor eski itibarı dolayısıyla).

• Honda civiği biliyorum kullanıyorum. Daha önce otomatik kullanmamıştım kıyas konusunda bilgim yok fakat çok rahat kullanımı var. Fabrika çıkışlı 6 yıl garantili LPG'li olanlardan alın yakıt derdi falan da yok. Konforu, yol tutuşu çok iyi. Yüksek hızlarda dahi hissetmiyorsunuz çok rahat akıyor araba yolda. Ciddi şekilde araştırmanızı tavsiye ederim Civic'i.
  • Mazda diyorum:D 323 e sorunsuz olarak 12 senedir biniyoruz, arkadaşım 626 ya sorunsuz olarak 16 senedir biniyor. Mazda alırsan başka marka araca zor binersin. Bağımlılık yapıyor.
  • Bu iki model arasinda her ne olursa olsun, her ne konu olursa olsun alinacak tek marka Mazda bana gore.
  • Gönlüm mazda diyor ama aklim lpg'li honda

• GEçen yıla kadar evimizde iki tane Mazda vardı, biri 2010 Mazda 3 Impressive otomatik, diğeri 2009 Mazda 2.

Çok ama çok memnun kaldık iki arabadan da.

Satılmaz dediler, vallahi de billahi de iki arabayı da 1 haftada sattım. Hatta devirlerini aynı gün yaptım. GEçen yıl ağustos ayında sattım iki arabayı da, MAzda 3 ü 36.000 TL ye verdim(60.000 km de, sol arka kapıda boya vardı sürtmeden dolayı), Mazda 2 yi 24.000 e verdim(35.000 km gibi kalmış aklımda, hafif bir kazası vardı arabanın). Hatta MAzda 2 de indirim yaptık, istesem daha üstüne satardım.

Şu anda 2013 model makyajlı jeep compass' ım var. Daha büyük ve yüksek bir araba istedik o sebeple buna geçtik ama eğer o zaman yüksek fiyat farkı olmasaydı kesinlikle Mazda CX-5 alırdım, bir saniye bile düşünmeden.

Yani gönlünüzden geçene yönelin, Mazda' nın kendine has bir müşteri kitlesi var, satılmaz diye bir şey yok, satamayan varsa saçma sapan fiyatlar istediği içindir.

Yeni MAzda 3 ü bilmiyorum ama eski Mazda 3 biraz fazla yakıyordu, şehir içi 10 litre civarı ama benden alan arkadaş hemen lpg taktırdı.

Servisine gelirsek, eğer İstanbul' da oturuyorsanız gitmeniz gereken tek servis Evo Servis dir. Yıllardır bir çok marka arabam oldu, kesinlikle ve kesinlikle servis olarak Evo Servis'i tek geçerim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ben de Mazda 3, Civic, Corolla, Astra arasında gidip gelmekteyim.
    Eğer alacağım aracı 3-4 seneye kadar satıp sıfır almayacak olsaydım tercihim Mazda 3 olacaktı. Şu an kafam çok karışık. Mazda 3'ü alsam acil paraya ihtiyacım olduğunda anında değerinde satabilecek miyim? beni tek düşündüren bu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.