Şimdi Ara

mazda 3 otomatik yakıt durumu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
16.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mazda 3 impressive otomatik vites araç almak üzereyiz. bazı arkadaşlar yakıt tüketimlerini yazmışlar. ancak benim merak ettiğim diğer 1.6 benzinli otomatik vites araçlarına göre yakıt tüketimi nasıldır. özellikle de şehiriçindeki durumunu merak ediyorum. malum araç kocaman ancak 105hp. yakıt tüketimi konusunda bu beni biraz düşündürüyor. tabi otomatik seçeneğinin 4 ileri olması da kafamda soru işareti oluşturuyor.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyrancijusso

merhabalar,

mazda 3 impressive otomatik vites araç almak üzereyiz. bazı arkadaşlar yakıt tüketimlerini yazmışlar. ancak benim merak ettiğim diğer 1.6 benzinli otomatik vites araçlarına göre yakıt tüketimi nasıldır. özellikle de şehiriçindeki durumunu merak ediyorum. malum araç kocaman ancak 105hp. yakıt tüketimi konusunda bu beni biraz düşündürüyor. tabi otomatik seçeneğinin 4 ileri olması da kafamda soru işareti oluşturuyor.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

ben sana hemen yazim,

2010 hb otomatik kullaniyordum, istanbul seheri ici full aksam ve gunduz trafiginde 10lt ort gosteriyordu, full depo yaklasik 450 km. zaten otomatik benzinli aractan (1.6 lar icin bahsediyorum) 9-10 lt den asagi bir deger bekleyemezsin tabi Istanbul disinda degilsen.
    4 vites otomatik basta soru isareti olsada bugune kadar kullandigim tum otomatik viteslerden daha seri ve gecisini hissetmedigim arac diyebilirim.

• Bizde opel corsa var tam otomatik 4 vites 100 bg

10 litre yakıyor iflamızı kuruttu kafayı yedik gülüyoruz artık

bu yine iyi
  • bende de var 2010 model 4 ileri otomatik, valla 100 lira benzinler gaza çok basmazsan 250-300 km anca gidiyor, ama normal bu tip motorlar da böyle, lpg tak ve bence manuel versiyonunu al, o daha az yakıyor ve performansı çok daha iyi.
  • 2005 Opel Astra H , Easytronic Vites ile şehir içi Kullanım 10Lt .
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem06100

bende de var 2010 model 4 ileri otomatik, valla 100 lira benzinler gaza çok basmazsan 250-300 km anca gidiyor, ama normal bu tip motorlar da böyle, lpg tak ve bence manuel versiyonunu al, o daha az yakıyor ve performansı çok daha iyi.

Dediğiniz gibiyse cidden masraflıymış. Peki manuel olsaydı vs lpg de olsaydı nekadar yakardı bilginiz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: levyeli

quote:

Orijinalden alıntı: erdem06100

bende de var 2010 model 4 ileri otomatik, valla 100 lira benzinler gaza çok basmazsan 250-300 km anca gidiyor, ama normal bu tip motorlar da böyle, lpg tak ve bence manuel versiyonunu al, o daha az yakıyor ve performansı çok daha iyi.

Dediğiniz gibiyse cidden masraflıymış. Peki manuel olsaydı vs lpg de olsaydı nekadar yakardı bilginiz varmı?

1 depo benzinle değil 100 Lira benzinle 250-300km kullanıyor. Arkadaşın yazdığı yakıt tüketimi 8-9 Lt civarı yapar .Bir otomatik vites için mükemmel bir değer, neresi masraflı anlayamadık? Bu değerlerin altında benzinli otomatik vites kaç tane göstereceksiniz!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı ızdırabı uzun süre bende yaşadım, düşündüm.. en sonunda brc ustasına sordum " hiç sorun yok saat gibi çalışır kullanırsın..100 bini geçen mazda 3 lerimiz var.." fln dedi. aklıma tam yatıyordu ki " abim ben para kazanacağım ama al dizel geç.." demez mi..
    tabi canım sıkıldı çünkü benzinli otomatik 90.yıl modeli almayı planlıyordum (bu arada volvo s40 - mazda 3 arasında gelip gidiyorum..) ki usta böyle deyince kafam allak bullak oldu ve dizel almaya şartlandım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceoglu

aynı ızdırabı uzun süre bende yaşadım, düşündüm.. en sonunda brc ustasına sordum " hiç sorun yok saat gibi çalışır kullanırsın..100 bini geçen mazda 3 lerimiz var.." fln dedi. aklıma tam yatıyordu ki " abim ben para kazanacağım ama al dizel geç.." demez mi..
    tabi canım sıkıldı çünkü benzinli otomatik 90.yıl modeli almayı planlıyordum (bu arada volvo s40 - mazda 3 arasında gelip gidiyorum..) ki usta böyle deyince kafam allak bullak oldu ve dizel almaya şartlandım..

bende size diyorum ki al mazda 3 ü geç ;)
  • Bende 2009 manuel var.60tl. Lik gaz ile 300~350km gidiyorum.cok memnunum,hicbir sorunum yok(brc)
  • dizel mazda 3 düşünürken ve ön sözleşme yapmaya giderken aradaki donanım eksikliğinden ve 8-9 bin liralık farktan (touring) dolayı ani bir U dönüşü ile hem otomatik hem full bir impressive aldım + navigasyon sistemini takacaklar, 45 bin laraya.. forum harici de çok araştırdım baktım 10-15 bini geçince bir LPG (BRC) takarım diye düşünüyorum..

"1 depo benzinle değil 100 Lira benzinle 250-300km kullanıyor. Arkadaşın yazdığı yakıt tüketimi 8-9 Lt civarı yapar .Bir otomatik vites için mükemmel bir değer, neresi masraflı anlayamadık? Bu değerlerin altında benzinli otomatik vites kaç tane göstereceksiniz! "

8-9 lite bence de çok çok iyi bir değer. inş benimki de böyle olur. ki ben zaten inanılmaz hesaplı kullanırım az yaktırcam diye.
  • 2005 1.6 mazda 3 otomatik sanırım şehir içi 0,350 krş yakıyor
    lpg kıyasladım o da sanırım 0,240 krş yakıyor... lpg takımının amortisi hemen hemen 16000 km yi buluyor ben şimdilik taktırmayı düşünmüyorum. çünkü aracı 2 seneden fazla kullanamıyorum.
  • 0,35 kuruş mu? hem de şehir içi? ben yeni aldım aynı model aracım uzun yolda 40 kuruş yaktı km'ye(ortalama 120 km hızla), benim araçta mı bir yanlışlık var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: take_in

0,35 kuruş mu? hem de şehir içi? ben yeni aldım aynı model aracım uzun yolda 40 kuruş yaktı km'ye(ortalama 120 km hızla), benim araçta mı bir yanlışlık var acaba?

Hocam benzinin litresi 5 tl'ye yaklaşmışken ortalama 120 ile normal bir tüketim elde etmişsiniz, eğer 90-100 km sabit hızla giderseniz 6-6,5 lt/100 km yani 30-33 kuruş civarı yakıt tüketirsiniz.

Hatta hızınızı 80'e sabitlerseniz 5,5 lt/100 km gibi bir değerle hedefinize varabilirsiniz.
  • 2011 model mazda 3 imp. model otomatik aracım var.
    küçük bir ilçede yaşıyorum.
    şehir içi 20 lt
    şehir dışı 10 11 lt (100 - 110 km hız)
    yakıt tüketimi var.
    bu arabanın motorunu ürete lanet okuyorum. (aracım 16500 kmde, ben 2. sahibiyim, niçin bu kadar az kullanıldığını şimdi daha iyi anladım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan_83

2011 model mazda 3 imp. model otomatik aracım var.
    şehir içi 20 lt
    yakıt tüketimi var.
    bu arabanın motorunu ürete lanet okuyorum. (aracım 16500 kmde, ben 2. sahibiyim, niçin bu kadar az kullanıldığını şimdi daha iyi anladım)

bence bir kontrol ettirin aracınızı. normal değil vermiş olduğunuz veriler
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan_83

2011 model mazda 3 imp. model otomatik aracım var.
    şehir içi 20 lt
    yakıt tüketimi var.

Lanet okumak yerine motoru kontrol ettirmeyi denersen senin için daha yararlı olacaktır...

Senin aracınla aynı motoru kullanan sevgili guzum; şehir içi 11-12 Litre lpg, şehir dışı 8 litre lpg tüketiyor. Üzerinde barındırdığı güvenliği ve donanımı ile benim için yakıt ilk planda gelmiyor ama ben aracımdan son derece memnunum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.