Şimdi Ara

.:::Mazda Almayı Düşünenler:::. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: radyologi

formda değişik başlıklar altında açıldı bir kaç kez ve tartışma devam ediyor.
    bu arada 30 yaş üstü araçlar için dendi.
    fakat resmi bir yasa yok.
    siz otomobil satıcıları olarak bu konuda bizden daha bilgisiniz tabii.
    neyse arkadaşım zaten bir ötv indirimi olacak olsa dahi burada açıklanmaz bu şimdilik.

Hurda araçlar ile ilgili olarak yapılacak olan ÖTV indirimini bekliyorsanız beklemeyin. Çünkü bu tasarı kabul edilirse hakedeceğiniz indirim miktarı ( %4 olması düşünülüyor ) hemen hemen siz aracı alana kadar geçecek olan zaman dilimindeki zam'lara denk gelecek.Dolayısı ile size ekstra bir getirisi olmayacak. Sadece zaman kaybetmiş ve belki şu anki fiyatlardan daha yüksek fiyatlara aracınızı satın almış olacaksınız... Yakın zamanda ötv indirimi ile ilgili bir gelişme olmayacağını söyleyebilirim ve kış sezonu yavaş yavaş sona yaklaştığı için kampanyalar ve fiyat indirimleri yerini fiyat artışlarına bırakmak üzere. Bu da dip not olarak aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 5 Şubat 2009; 16:31:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: myilmaz67

M3 touring, sedan, otomatik vites ve siyah renk.
    fiyat alabilirmiyim?
    stoklarda siyah renk sıkıntısı varmı? siyah olmazsa ikinci renk tercihim beyaz. ama siyah olursa tam istediğim gibi olur, süper olur.
    bir de mazda 3'lerde bej ya da krem iç döşeme rengi seçeneği yok mu???

Mazda 3 Sedan 1,6 Touring Otomatik Vites Siyah renk araç ; 34.900.-TL ancak şu anda siyah renk araç mevcut değil. Şubat ayı sonuna doğru bir kaç tane gelecek görünüyor ve koltuk döşeme renkleri ise siyah..Dış rengi siyah içi bej olsun derseniz özel sipariş geçmek gerekir ve teslim süresi için net bilgi vermemiz zorlaşır..

Araç beyaz olsun derseniz koltuk döşeme rengi bej olacak şekilde araç temin etme imkanım var. Fiyat 34.200.-TL

Fiyatlar 15 Şubat'a kadar geçerli bu arada.

• Arkadaşlar ;

Elimde 1 tane Mazda 3 HB Touring Düz Vites araç var. Renk Aurora Mavisi Mika.

Aracı kaputundaki yarım milimetrelik küçük bir ezikten dolayı 32.900.-TL'ye verebiliyorum. Kaputtaki ezik tarafımızca düzeltildi ve boya işlemi yapıldı. İlgilenen olursa avantajlı bir araçtır öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 5 Şubat 2009; 16:46:31 >
  • Güzel bir konu olmuş teşekkürler.
    Bende Mazda 3 comfort düşünüyorum.
    Düz vites verebileceğiniz fiyat ve artı aksesuvarlar nedir acaba ?
    bir sorumda 2 el hakkında nerdeyse hiç ilan yok mazda 3 olarak bu 2. elinin olmadığından mı yoksa alan satmak istemiyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alessiocerci

Güzel bir konu olmuş teşekkürler.
    bir sorumda 2 el hakkında nerdeyse hiç ilan yok mazda 3 olarak bu 2. elinin olmadığından mı yoksa alan satmak istemiyor mu ?

Mazda 3'ün Comfort isminde bir donanım paketi artık mevcut değil. Bir önceki model yıllarında Comfort donanımı ile satılan araçlar olmuştu..Şu anda Mazda 3 'te Base , Touring , Sport olmak üzere 3 farklı donanım var.

Linkten donanımlar inceleyebilirsiniz. Mazda 3

Eski Comfort donanımına muadil olarak şu anda Base donanımlı araçlarımız var. Mazda 3 1,6 Sedan Base için fiyatımız Metalik Renk farkı hariç 29.100.-TL'dir. HB isterseniz fiyat 29.300.-TL oluyor.

Mazda genel olarak sorunsuz bir araç olduğundan dolayı 2.el'de pek göremezsiniz..Satan kişi ya aracını değiştirecektir ya da ihtiyacı olduğu için satmak durumunda kalmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 6 Şubat 2009; 11:33:00 >

• Mazda 6 bakındım bugün, 56 bin dediler. Dynamic+ sanıyorum. En fulün bir altı dediler çünkü... 59.200 den düştüler.. Renk sıkıntısı yok, metalik olabilir ekstra bişey istemediler. Henüz karar vermedim ama ibre -şimdilik- Avensisten yana. Sebebi malum, yedek parça sıkıntısı olur mu olmaz mı, ikinci el değeri niçin düşük vs...

Ama Mazda aklıma düşmedi değil, önceden bakmaya değer bile görmezdim ama 56 bine çok şey veriyor. Bosse ses sistemi, hafızalı-ısıtmalı deri koltuklar, hız sabitleyici, 6' lı cd değiştirici, mp3 çalar, vs. vs... Avensis daha az donanımlı ve 1.600 motor, 50.700 TL. 2.0 motor ise 74 bin dediler.

Bir de ortalama bakımlar 180 civarında dediler, doğru mu? Diyarbakır'dayım ben, fiyat olarak siz ne verebilirsiniz? Parça sıkıntısı cidden giderildi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belash -- 6 Şubat 2009; 23:13:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Belash

Mazda 6 bakındım bugün, 56 bin dediler. Dynamic+ sanıyorum. En fulün bir altı dediler çünkü... 59.200 den düştüler.. Renk sıkıntısı yok, metalik olabilir ekstra bişey istemediler. Henüz karar vermedim ama ibre -şimdilik- Avensisten yana. Sebebi malum, yedek parça sıkıntısı olur mu olmaz mı, ikinci el değeri niçin düşük vs...

Ama Mazda aklıma düşmedi değil, önceden bakmaya değer bile görmezdim ama 56 bine çok şey veriyor. Bosse ses sistemi, hafızalı-ısıtmalı deri koltuklar, hız sabitleyici, 6' lı cd değiştirici, mp3 çalar, vs. vs... Avensis daha az donanımlı ve 1.600 motor, 50.700 TL. 2.0 motor ise 74 bin dediler.

Bir de ortalama bakımlar 180 civarında dediler, doğru mu? Diyarbakır'dayım ben, fiyat olarak siz ne verebilirsiniz? Parça sıkıntısı cidden giderildi mi?

Selamlar ,

Öncelikle Avensis 1.6 alırsanız ağır kasa ve düşük motor gücü nedeni ile hem performanstan memnun kalmazsınız hemde yakıt tüketiminiz düşündüğünüzden fazla olur...Avensis 1.6'da beygir başına 10.64 Kg yük düşer. Bu değer Mazda 6 'da beygir başına 9.32 Kg'dır. Bu motora daha az yük bineceği anlamına gelir ve performans ile yakıt tüketim değerlerinizi etkileyen unsurlardan biridir.Yakıt tüketimi konusunda katalog değerlerini yakından bile göremezsiniz..Bu söylediğime inanın ya da inanmayın ama olurda avensis alıp bu söylediklerimi yaşarsanız adam haklıymış dersiniz..

Bir diğer konu Yedek Parça..Yedek Parça sıkıntınız olmayacak çünkü Mazda'nın artık distribütoru yok. "Mazda Türkiye" olarak yeni bir oluşum içerisindeyiz ve Mazda'nın Türkiyedeki şubesi aracılığı ile japonyaya bağlı çalışılıyor..Eski distribütor olan mermerler grubunun yapamadığını yapmak için şu anda çok büyük emekler harcanıyor fakat Mazda dendiği zaman maalesef ki potansiyel müşterilerimiz önyargılı yaklaşmayı tercih ediyorlar.Bu önyargılarından kurtulup Mazda satın alanlar ise kesinlikle ve kesinlikle eşine dostuna tanıdığına Mazda'yı önermeye başlıyor..Yedek Parça konusunda da içiniz rahat olsun..

Bakım fiyatları için 180 civarı diyemem.. Servisteki arkadaşlardan öğrendiğim kadarı ile 200-250 arası bir rakam tuttuğunu biliyorum sadece..Şu durumda bende onların yalancısıyım..

Edit ; Siz mesajınızı editlemişsiniz bende düzeltme yapayım dedim..Dynamic+ araç için düz vites mi konuştunuz otomatik vites mi konuştunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 6 Şubat 2009; 23:55:19 >

• Aklımda takılan tek şey yedek parça... Nissan almera'ların ilk çıktığı dönemlerde bir parça için 45 gün beklenildiğini hatırlıyorum da aman allah.. Mazda' da öyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorum doğrusu. Toyotaya kayma sebebimde o yüzden, yoksa hız sabitleyicisi bile opsiyonel bir araca artık 50 bin verilmeyeceğini bende biliyorum.

Benim konuştuğum düz vitesliydi. Kısmetse pazartesi test sürüşü yapıp öyle karar vereceğim.

Bir de bişey daha; mazda dünya kadar donanımına rağmen satılamazken avensis'in 4 günde 5 adet satması da tuhaf. (Satış görevlisi bizzat arkadaşım olurda). Yeni oluşumunuz içinde mutlaka ama mutlaka servis kalitesi-parça teminini göz önünde bulundurursanız Mazda 6 -bana göre- avensis'i de, passat'ı da sollar.

Fiyat konusunda ne dersiniz? 53-54 gibi rakamları düşünmem saflık olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

Orjinalden alıntı: Alessiocerci

Güzel bir konu olmuş teşekkürler.

Mazda 3'ün Comfort isminde bir donanım paketi artık mevcut değil. Bir önceki model yıllarında Comfort donanımı ile satılan araçlar olmuştu..Şu anda Mazda 3 'te Base , Touring , Sport olmak üzere 3 farklı donanım var.

Linkten donanımlar inceleyebilirsiniz. Mazda 3

Eski Comfort donanımına muadil olarak şu anda Base donanımlı araçlarımız var. Mazda 3 1,6 Sedan Base için fiyatımız Metalik Renk farkı hariç 29.100.-TL'dir. HB isterseniz fiyat 29.300.-TL oluyor.

Mazda genel olarak sorunsuz bir araç olduğundan dolayı 2.el'de pek göremezsiniz..Satan kişi ya aracını değiştirecektir ya da ihtiyacı olduğu için satmak durumunda kalmıştır.

ah ah aklıma yattı bu mazda 3 1.6 base A/T inşallah en kısa zamnada ziyaret eedecem birde acaba sizde ikici el 2004--2003 az km li 14-15 bin TL civarı hacbak clio getz sınıfı bi araç bulabilirmiyim olursa mazda3 ile öle ir araçta alacaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Filozof_32 -- 7 Şubat 2009; 2:18:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Belash

Aklımda takılan tek şey yedek parça... Nissan almera'ların ilk çıktığı dönemlerde bir parça için 45 gün beklenildiğini hatırlıyorum da aman allah.. Mazda' da öyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorum doğrusu. Toyotaya kayma sebebimde o yüzden, yoksa hız sabitleyicisi bile opsiyonel bir araca artık 50 bin verilmeyeceğini bende biliyorum.

Benim konuştuğum düz vitesliydi. Kısmetse pazartesi test sürüşü yapıp öyle karar vereceğim.

Bir de bişey daha; mazda dünya kadar donanımına rağmen satılamazken avensis'in 4 günde 5 adet satması da tuhaf. (Satış görevlisi bizzat arkadaşım olurda). Yeni oluşumunuz içinde mutlaka ama mutlaka servis kalitesi-parça teminini göz önünde bulundurursanız Mazda 6 -bana göre- avensis'i de, passat'ı da sollar.

Fiyat konusunda ne dersiniz? 53-54 gibi rakamları düşünmem saflık olur mu?

Dynamic+ düz vites araç için size 56.000.-TL fiyat verdiklerini söylemiştiniz..Siz test sürüşünüzü yapın ve en son verebilecekleri rakamı öğrenip bana mutlaka haber verin..

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep_Blue_1
    ah ah aklıma yattı bu mazda 3 1.6 base A/T inşallah en kısa zamnada ziyaret eedecem birde acaba sizde ikici el 2004--2003 az km li 14-15 bin TL civarı hacbak clio getz sınıfı bi araç bulabilirmiyim olursa mazda3 ile öle ir araçta alacaz

2.El araçlar ile ben ilgilenmiyorum ama bildiğim kadarı ile 2.El departmanımızın irtibat halinde olduğu yerler var. 2.El konusunda da yardımcı olmaya çalışırız. Ne zaman isterseniz beklerim.
  • Mazda 3 Touring HB düz vites ile Opel Astra Enjoy Elegance arasında kararsız kaldım. Mazda 3 Touring HB modelinde ASR ve ESP varmı merak ediyorum ? Ayrıca 2 araç arasındaki temel fark Opel'in daha yaygın bir sevsi ağı ile 2. eli olmasımı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DİEGO GARCİA

Mazda 3 Touring HB düz vites ile Opel Astra Enjoy Elegance arasında kararsız kaldım. Mazda 3 Touring HB modelinde ASR ve ESP varmı merak ediyorum ? Ayrıca 2 araç arasındaki temel fark Opel'in daha yaygın bir sevsi ağı ile 2. eli olmasımı acaba?

Mazda 3 Hb Touring modelinde ASR ve ESP standart donanımda mevcut. 33,250.-TL Metalik renk farkı dahil. Mazda'nın 2.el ve servisi opel kadar yaygın değildir. Opel'de servisle kanlı bıçaklı olursunuz Mazda ' da bakım haricinde servise uğramazsınız , Opel'i 2. El'de kolay satarsınız Mazda'yı satmak istemezsiniz
  • Sanırım fiyatlar her yerde farklı internette sitede faklı fiyat yazıyor. MAzda 3 Touring HB deneme sürüşünden memnun kamıştım
  • quote:

Sanırım fiyatlar her yerde farklı internette sitede faklı fiyat yazıyor. MAzda 3 Touring HB deneme sürüşünden memnun kamıştım

O halde sizi Mazda 3 sahibi yapalım Fiyat olarak da önceki mesajımda yazdığım fiyat neredeyse bulabileceğiniz en uygun fiyattır.
  • bence ortalama 3 yıl kullanırım diyenler için 2. eli düşünerek vaz geçmek hata olur.

çünkü yeni kasa 3 lerin dizel motorla gelmesiyle ve mazda 2 otomatik ve dizelinin gelmesiyle beraber mazda'nın 2. el piyasası kısa sürede oluşur, çünkü hem japonların sorunsuzluğunu hem de avrupalıların dizel motor-yol tutuş gibi özelliklerini bünyesinde toplamış olacak.

zaten 626 dan beri türkiye de sevilen-bilinen bir marka.
  • Fiyat olarak güzel teklif ama önce elimdeki aracı satmam gerekli ( 1,4 S 98 model Tipo )
    Bu arada özelden isim tel atarsanız daha detaylı bilgi alabilirim.
  • quote:

Fiyat olarak güzel teklif ama önce elimdeki aracı satmam gerekli ( 1,4 S 98 model Tipo )
    Bu arada özelden isim tel atarsanız daha detaylı bilgi alabilirim.

Aracı görmek kaydı ile 6.000.-TL gibi takasa alabiliriz. İlgilenirseniz görüşelim. İletişim bilgilerini PM olarak yolluyorum.
  • mazda 3 hb touringim var. kasım 2008 de aldım.
    Tiposu olan arkadasa soylemk için yazıyorum çünkü, benimde ilk arabam tipoydu . Bordo 1.4 tipo s 96 model- yaklaşık 9 yaşında satmıştım.Bi kere tık demedi.Tipoyu da cok severdim. Hala arkasında iyi konuştugum cok sevdigim bir arabaydi.

Mazda 3 HB touring de cok iyi bir araba, eger cok km yapmıyorsan ve uzun yıllar kullanacaksan tavsiye ederim.
    ( yakıtı ne yaptıysam 8,9 litre/100 km altına düşüremedim cunku )

Cok severek kullanacaksın garanti ederim, iç hacim, sun roof, müzik sistemi ets,abs jantlar kokpit piano black, 4 4 luk C segment bir araba.
    Ben 33.100 liraya almıştım. HB metropol gri mika touring aracımı. kasımda.
  • Bende Tipo'yu 9 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum, tamiride kolay :) ama artık değiştirmek istiyorum. Mazda'da bu aralar çok cazip fiyat açısından , belkide yeni kasa çıkacak diye , gerçi yeni kasası 40 binden az olmaz gibime geliyor, Aracı uzun yol kullanmıyorum genelde şehir içi kullanım var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.