Şimdi Ara

.:::Mazda Almayı Düşünenler:::. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jackwalsh

( yakıtı ne yaptıysam 8,9 litre/100 km altına düşüremedim cunku )

tüp taktırmayı düşünmüyomusun
  • Neden tüp taktiriyim 0 km arabaya ? Lafmı hocam seninkisi ?
    Valla benim oyle ahım şahım km yok, 2000 km oldum dedigim gibi kasımdan bu yana - Yazın biraz daha kullansam 10 -12 bin km yaparım. O yüzden yakıtı kafama takmıyorum. Sehir içinde 8.9 lt 1.6 105 beygir motor için normal .

Benim demek istedigim senede 20 bin km felan yapılacaksa, o zaman dizel araba düşünlmeli.
    Her zaman soylerim
    C sınıfında Mazda 3 benzinlide - Focus HB dizelde direk alınacak arabalar.
  • 14 Şubat 2009'dan itibaren geçerli olmak üzere Mazda 2 ve Mazda 3 modellerine zam gelmiştir arkadaşlar. Alım yapmayı düşünenler var ise ertelememesini öneririm çünkü ortalama her 15 günde bir fiyat artışı söz konusu.
  • arkadaşlar mazda 6 hatchbacki getireceklerimi bileniniz varmı?
  • Mazda 6'nın dahil olduğu D sınıfında ağırlıklı olarak sedan araç tercih edildiğinden dolayı Mazda 6 HB için şu anda bir plan yok.
  • Showrooma RX-8 Geldi. Almak isteyen var mı

.:::Mazda Almayı Düşünenler:::.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

Showrooma RX-8 Geldi. Almak isteyen var mı

.:::Mazda Almayı Düşünenler:::.

arkadaşa sport AT sedan siyah için 35000 tl fiyat vermişler! İstanbul'dan daha indirimli tedarik şansımız???
  • quote:

14 Şubat 2009'dan itibaren geçerli olmak üzere Mazda 2 ve Mazda 3 modellerine zam gelmiştir arkadaşlar. Alım yapmayı düşünenler var ise ertelememesini öneririm çünkü ortalama her 15 günde bir fiyat artışı söz konusu.

Otomatiğe mi bağladılar..? Neden 15 günde bir zam olayı söz konusu anlamadım..
    Maliyetleri artıran bir durum var da bizim mi haberimiz yok? Dolar ve euro sadece kriz başlangıcında fırladı, son günlerde fazla değişim yok.. Yoksa yıl sonunda yapılan indirimlerin düzeltmesi mi yapılıyor..?
    Mazda Volkswagen ile aşık atmaya mı başladı.. Bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_29517974/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: nrglife

quote:

14 Şubat 2009'dan itibaren geçerli olmak üzere Mazda 2 ve Mazda 3 modellerine zam gelmiştir arkadaşlar. Alım yapmayı düşünenler var ise ertelememesini öneririm çünkü ortalama her 15 günde bir fiyat artışı söz konusu.

Maliyetleri artıran bir durum var da bizim mi haberimiz yok? Dolar ve euro sadece kriz başlangıcında fırladı, son günlerde fazla değişim yok.. Yoksa yıl sonunda yapılan indirimlerin düzeltmesi mi yapılıyor..?
    Mazda Volkswagen ile aşık atmaya mı başladı.. Bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_29517974/tm.htm

araçları belirli aralıklarla parti parti ithal ediyorlar

her gelen parti farklı kurdan ithal edildiği ve döviz de geçtiğimiz içinde sürekli yükseldiği için , her gelen parti satıldığında, fiyatlar yükselir (tabii döviz düşerse düşebilir de ama düşerse fiyatları indirmez "kampanya" yaparlar), satılmaz ise fiyatlar aynı kalır.

demek ki geçen parti tükenmiş ki fiyatları tekrar düzenleme yoluna gidiolar. mazda 6 satmad için fiyatı değişmemiş.

yoksa zaten 2.14 ten ithal edilmiş araçların mevcut vergi oranları ile bu fiyatlardan satılması çok güç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 13 Şubat 2009; 17:00:28 >

• sahibinden com da...55 bine 2009 sıfır...6 dynamic plus auto var...aracın yakıt tüketimi fazlamıdır..fiyat uygunmudur acaba?

(hatchback getirseler niyeti bozmuştum..çok şık ve spor ama getirmiyolar)
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevikism
    arkadaşa sport AT sedan siyah için 35000 tl fiyat vermişler! İstanbul'dan daha indirimli tedarik şansımız???

Gelen zam nedeni ile maalesef artık mümkün değil. Hatta şu andan itibaren arkadaşınızın bile aracı 35.000 TL gibi bir fiyattan alma ihtimali de çok küçük... Aracın Sport AT Sedan olduğuna emin misiniz ? Touring olmasın sakin ? Sedan Sport AT'nin yeni fiyatı yaklaşık 39.500 TL civarında.
  • quote:

Araçlarda yapılan fiyat artışı sizin düşündüğüz kadar basit değil maalesef.. Yani kur arttı zam yap kur düştü indirim yap olmuyor.. Fiyat artışı veya indirimler stoktaki araç miktarına satış adetlerine stok maliyetine v.s. bir çok etkene bağlı olarak belirleniyor. Bu nedenle önyargılı yorumlarda bulunmayalım.Her ne kadar araç almayı düşünenler bizimle aynı fikirde olmasada şuna emin olun ki fiyat artışı da olsa indirim de olsa firmalar tüketiciye en uygun fiyatı sunma çabasındalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: egunns

sahibinden com da...55 bine 2009 sıfır...6 dynamic plus auto var...aracın yakıt tüketimi fazlamıdır..fiyat uygunmudur acaba?

(hatchback getirseler niyeti bozmuştum..çok şık ve spor ama getirmiyolar)

Mazda 6 Dynamic+ AT ' yi ben çok çok daha uygun fiyata verebiliyorum...
  • tercih o yöne doğru kaydığında sizi mutlaka rahatsız ederim...birde bütün çıkan testlerini okudum aracın süspansiyonunu aşırı derecede sertliğinden bahsetmişlerdi..bu konforu çokmu etkiliyor..veya kabinde cokmu gürültü oluyor...aracı kullanma şansınız olduysa izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..performans,yakıt tüketimi vs
  • quote:

quote:

Araçlarda yapılan fiyat artışı sizin düşündüğüz kadar basit değil maalesef.. Yani kur arttı zam yap kur düştü indirim yap olmuyor.. Fiyat artışı veya indirimler stoktaki araç miktarına satış adetlerine stok maliyetine v.s. bir çok etkene bağlı olarak belirleniyor. Bu nedenle önyargılı yorumlarda bulunmayalım.Her ne kadar araç almayı düşünenler bizimle aynı fikirde olmasada şuna emin olun ki fiyat artışı da olsa indirim de olsa firmalar tüketiciye en uygun fiyatı sunma çabasındalar.

Piyat politikasının birçok parametresi olduğunu bende biliyorum.. Ama lütfen doğru oturup doğru konuşalım 15 günde bir zammın hiç bir mantıklı açıklaması olamaz..
    Maliyetler, satış adetleri, stok maliyetleri vs.vs. geçen yıl yokmuydu??? Geçen yıl 15 günde bir zam yapılmıyordu..
    Bana sadece şunu açıklayın, geçtiğimiz yılla bu yıl arasında ne fark var fiyatları bu denli değiştirecek..??? Kriz mi? Evet tüm dünyada kriz var, tüm otomobil markalarında kriz var.. Birçok şirket işçi çıkarıyor, üretim planlarını değiştiriyor, hatta üretimlerini durduruyor.. Neden diğer markalarda böyle bir "15 günde bir zam" politikası yok..???
    Sadece VW grubu buna benzer bir uygulama yaptı, yıl başından beri kaç kez zam gedi..
    Ki Mazda Türkiye'de yeni bir yapılanma içerisinde, madem maliyetleri karşılamıyor adam gibi bir zam yapılır "İşte fiyatımız bu" denir. 15 günde bir ufaktan ufaktan fiyat artırmak "Çaktırmadan Geçirmektir"
    "Olabilecek en uygun fiyatı veriyoruz, karşılamayınca fiyatı artırmak zorunda kalıyoruz" demeyin lütfen.. Yukarıda bahsettiğimiz maliyet parametrelerinden hangisi 15 günde bir değişiyor lütfen açıklarmısınız?
    Yorumlarım lütfen yanlış anlaşılmasın. Polemik yaratmaya çalışmıyorum. Mazdaya bir antipatim de yok. Ciddi ciddi bir cevap istiyorum sizden.. Çünkü bende bir "Mazdasever"im. Sıfır Mazda3 alabilecek durumum var, ama 2.el Mazda6 düşünüyorum, bu konudaki çalışmalarım, incelemelerim ve görüşmelerim devam ediyor..
    Dolaysıyla potansiyel bir Mazda müşterisi olarak bu soruma cevap istiyorum..
    "2.el alacaksanız Mazdanın fiyat politikası sizi neden ilgilendiriyor" demeyin lütfen... Bu durum beni de, benim gibi binlerce "Mazdasever"i de ilgilendiriyor..
    Şirketin ticari sırrı değilse 15 günde bir değişen maliyet kalemini (üretim? stok? satış adetleri? vs?vs?) açıklamanızı rica ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla..

• Döviz kurları %20 - %30 civarı arttığı halde fiyatlar ort. %20 geri geldi. Aradaki farkı tüketiciye yansıtmak yerine fiyatlarda kampanyalar devam ettirildi. Fakat herkesin bir dayanma gücü var.Kur %20 artmış olmasına rağmen üretici firma %20 indirim yapmış ve siz arabayı neredeyse %40 ucuza alıyorsunuz ve hala yapılan zamların sebebini sorgulamaya kalkıyorsunuz..Siz ne kadar bütçenizi düşünüyorsanız üretici ve satıcı firmalarda kendi bütçesini düşünüyor.

Birim maliyeti 10 lira olan biri üründe %20 artış olursa birim maliyet 12 lira olur. Ama üretici bunu tüketiciye yansıtmak yerine sirkülasyonu devam ettirmek için ile 8 liraya satarsa 12 liraya satılması gereken ürünü tüketici 8 liraya alır ve %40 avantajlı olur. Şu anda yapılan zamlar 12 liralık ürünü 8'e satmaktan kaynaklanan zararları tolare edebilmek ve fiyatları olması gereken 12 lira seviyesine yaklaştırma çabasından başka birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 14 Şubat 2009; 10:17:35 >

• Mazda 2 mid modeli metalik/mika renk fiyatı ne civar da olur acaba?
  • ya bi mazda 2 alalım dedik alana kadar 1000tl den fazla artmıştı şimdi bidahamıı artacak vaybe süper ya bu otomobilciler vallaha
    devleetten otv indirimi istiyceklerine azcık kendileri karlarından feragat etseler az kar yapsınlar biraz
  • Bence ÖTV indirimi olsada otomotivciler o karıda cebe atıp ağlanmaya devam ederler gibime geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atilim77

ya bi mazda 2 alalım dedik alana kadar 1000tl den fazla artmıştı şimdi bidahamıı artacak vaybe süper ya bu otomobilciler vallaha
    devleetten otv indirimi istiyceklerine azcık kendileri karlarından feragat etseler az kar yapsınlar biraz

Senelerdir kârsız satış yapıyoruz dicem inanmayacaksınız..Satılan her araçtan şirketin kasasına giren brüt kâr 200.-TL'den fazla değil... Yüksek kârlı araç satışları çok geçmişte kaldı arkadaşlar..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.