Şimdi Ara

Mazda Çıldırdı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülke elden gidiyor, cumhuriyet yıkılıyor.. Siz 140.000 fiyata şaşırıyorsunuz.. Şaşırmayın, ondan önce şaşıracak daha çoook şey yaşayacağız..
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Pek öyle pazarda büyüme yer edinme gibi dertleri politikaları yok, heralde Mazda avrupa bölümününde böyle bir baskısı yok üzerlerinde bayi kapatırız, modelleri sınırlarız vb, zaten araçların motorları da bu pazara uyumlu değil. Buradaki bayilerde kimi bulursak geçiririz kafası devam ediyorlar.

Birde araçlar meksika üretimi olduğu için Jetta gibi ekstra bir vergi de biniyor olması lazım. 139bin tl'lik aracın fiyatı da ötv matrahı 70bin tl'nin üzerine çıktığı için öyle, normalde 120bin olması lazım ki o bile çok uçuk.
  • Clio 200bin olacak demedi demeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten düşükj olan alım gücü, zaten yüksek olan vergiler,

son dönemde dövizin artışına müdahale edilmemesi ile daha da düşen alım gücü
    son dönemde daha da arttırılan vergiler..

distribitörün kendi kâr marjını arttırması da illaki vardır ama şu durum öyle bir şey ki distribitörü direk suçlu sehpasına oturtup yargılayamıyosun.

insanlar dünyaya bir kez geliyorlar. adam evlenmiş, çocuğu var, adam gibi güvenli bir sedan otomobile ihtiyacı var. adam ne yapsın? ihtiyaç. adam alıyor mecbur. seve seve bayılıyor parayı. küfrediyor ama alıyor mecbur. ihtiyaç olmasa almayacak. ben mesela, ben bekarım, benim de ihtiyacım var arabaya ama en azından çocuklu aile kadar değil. almıyorum.

evet haklıyız, bu fiyatlar adil değil, ama bi noktada da doğal ihtiyaç olunca almak zorunda kalıyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Ocak 2017; 18:13:0 >
  • millet ucuza çalışıyorum demiyorda arabaya pahalı diyor

• asıl sorumlulara kızmayın da araba üreticilerine kızın
    asıl sorumlulara kızmayın da akarkayıt firmalarına kızın
    asıl sorumlulara kızmayın da dolar & euro sahiplerine kızın
    ...

evet aynen böyle yapmaya devam edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: akustika

millet ucuza çalışıyorum demiyorda arabaya pahalı diyor

Gerçekten hergeçen gün fakirleşiyoruz ama öyle böyle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

asıl sorumlulara kızmayın da araba üreticilerine kızın
    asıl sorumlulara kızmayın da akarkayıt firmalarına kızın
    asıl sorumlulara kızmayın da dolar & euro sahiplerine kızın
    ...

evet aynen böyle yapmaya devam edin

Elbette kızıyorum ama inanıyorum ki bu durumdan zevk almayı adet haline getiren büyük bir kitle var hala.

• vergisiz avrupa fiyatlari ile vergisiz turkiye fiyatlarini karsilastirin. eger birbirlerine yakin ise kufur etmeniz gereken yer mazda degildir.
  • Bazsat al geç o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Clio 200bin olacak demedi demeyin

Tam olacağı zaman 3 sıfır atarsak sorun kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: akustika

millet ucuza çalışıyorum demiyorda arabaya pahalı diyor

Şükür şunu yazan oldu.Teşekkür ederim cidden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görelim bakalım kaç tane satacaklar..

Açın bakın malum siteyi..mazda 3 dizel 1 seneden fazla zamandır satılıyor..belki1 belki 2 tane ikinci eli var..

Peki ne olacak?

Hiç satamayacak..belki alt donanımdan 3-5 tane satar.

Sonra mazdada yaprak dökümü başlayacak..eleman çıkartılacak, bayi kapanacak falan..

Bu bütün markalar için geçerli

Orta sınıf, araba piyasasını ayakta tutan kategoridir..

Bu sınıf araba alanların türkiyede maddi gücü bellidir.

100 bin, 120 bin bandında bu arabalar sa tı la maz..

Satılırsa gerçekten çok şaşırırım ve burda ahkam kesmeyi bırakırım..

Ha alt donanımlar satar mı? 80-90 aralığı bir miktar daha satar ama onlar da yavaş yavaş vergi dilimine takıldıkça bütün sektör çöküşe geçecek..

Hasretle o günleri bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

o arabanın TR'de 140.000 TL'ye satıldıgını Mazda duysa, yönetim kurulu toplansa karar alsa böyle şey olmaz, arabayı bari bedava gönderelim Türkiye'ye öyle satılsın deseler, Türkiye'de ki fiyatı yine 140.000 TL olur, azalmaz.
    ya vergisi artar ya da bayi kar arttırır.

siz halksınız olm, sömürülmeye mecbursunuz.
    bugün yanyana hükümete küfür eden yada hükümet için canını verecek kadar seven 2 kişi, para için az buçuk çıkar için anında birbirini satıyor.
    hal böyle olunca halk sömürülür.

elhamdülillah sömürmeye devam
  • Öncelikle bu fiyat 2017 model makyajlı araçlar için. O linkteki aracın sıfırı zaten 108 bin civarına satılıyordu.

Ayrıca bu aracın dizeli de 1 yılı aşkın süredir değil en fazla 6 aydır satılıyordur. Kesinlikle abartı bir fiyat ancak a180 örneği verilmiş. Mazda 3 ne kadar 140 bini haketmiyorsa a180 de bmw 1 serisi de a3 de haketmiyor. 140 bine 2013-2014 model bmw 3.20d alınır.
  • Net fiyatı 70 bin tl yi geçen otomobil vergileri çok yükseldi.
    Bu nedenle piyasada dizel otomatik full donanımlı otomobillerin fiyatı çok çok artış gösterdi.
  • liebermann L kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatacagim ama

140.000 o zamanlar laf edilen araba şuan
    800.000 civarında,
    Mazda almayı düşünüyorum ama baktıkça canım sıkılıyor bu konuyu ve yorumunuzu görünce evet şuan dedikleriniz oldu bize de yazık oldu şu yaşımıza kadar gün yüzü görmedik....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheKill02 kullanıcısına yanıt

Hortlatmak bazen iyidir

Ben bu konuya yazarken ekonominin bu kadar yolundan cikacagini beklemedim.Iktidar yanlisi hiç olmadım yanlış da anlasilmasin.

Ekonominin bir nebze Bozulacagini biliyordum ama simdi bakinca bu çöküş devri resmen.

Ve ne acıdır alismisiz konulara bak 1 milyona clio satıyorlar 8-9 yasinda arabalar milyon para  

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle,

Ama okurken insanın içi acıyor, yaşımız genç biraz paramız var araba almak istiyoruz halimize bakin, Clio 200 olacak demiş abimiz dediğiniz gibi Clio 1M oldu geçmişe bakınca çöp araba, umarım herkes kendine güzel bir gelecek olan ülke için güzel kararlar veririz,
    Umarım bende araba bulabilirim ne yazsam herkes yok olmaz dedi :) Bende az tercih sağlam gördüğüm Mazda ya yöneldim :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.