Şimdi Ara

Mazda RX8 LPG montajı Renesis Rotary - Walker (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
6
Favori
19.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben Faruk Beyi tebrik ediyor ve başinda beri muhalefet yapanlari bilgi edinmeden fikir sahibi olduklari icin kınıyorum.aydin nazillide yaşiyorum ve 3 arkadaşimda rx8 var.bu araç şehir icinde 1 tl nin üzerinde yakiyor.motoru cok hassas ve yağ eklenmesi gerekiyor iyi bir takip gerekiyor.lpg takilmasina cok sevindim.youtube araştirdiğimda lpg takip 175 bin km yapani bile var ve hala biniyorlar.buyrun linki

http://www.youtube.com/watch?v=6O6GDcEzsK8

motoru delersiniz diyenlere özellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssregitoss

ben Faruk Beyi tebrik ediyor ve başinda beri muhalefet yapanlari bilgi edinmeden fikir sahibi olduklari icin kınıyorum.aydin nazillide yaşiyorum ve 3 arkadaşimda rx8 var.bu araç şehir icinde 1 tl nin üzerinde yakiyor.motoru cok hassas ve yağ eklenmesi gerekiyor iyi bir takip gerekiyor.lpg takilmasina cok sevindim.youtube araştirdiğimda lpg takip 175 bin km yapani bile var ve hala biniyorlar.buyrun linki

http://www.youtube.com/watch?v=6O6GDcEzsK8

motoru delersiniz diyenlere özellikle.

Desteğiniz için teşekkürler.
    Meyve veren ağaç taşlanır, Bu hep böyle olmuştur

• Faruk hocam bir RX-8 alsak bunun dönüşüm maliyeti ne olur peki tahmini

Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Faruk hocam bir RX-8 alsak bunun dönüşüm maliyeti ne olur peki tahmini

Selamlar

2300 tl / 10-12 ay taksit
    HP si yüksek olduğu için en yüksek güçteki kitimizi kullandık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 4 Ocak 2013; 10:36:28 >
  • Faruk abi tebrik ederim, bu başlığı ibretle ve sabırla okudum.

Ellerine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizhoca

Faruk abi tebrik ederim, bu başlığı ibretle ve sabırla okudum.

Ellerine sağlık.

Teşekkür ederim hocam :)
    Tüm yerel basında büyük ilgi gördü
    Bir forumlarda görmedi
  • Merhaba hocam.
    öncelikle sizi canı gönülden tebrik ediyorum.
    Arkadaşımın ve benim rx-8 aracımız var.Lpg taktırmak istiyoruz.Malum şehir içinde normal kullanımda 1 tl den aşagı yaktıgını görmedim hiç.Performans kullanınca 100 tl benzini 75 km de bitiyor :) Bu araca lpg takılması bizim için bir mucize.Ama bir sorunumuz var.Biz fethiyedeyiz ve oraya gelmemiz çok zor.(800 km) Hem takıt hemde işimiz nedeniyle zamanımız pek yok.Bunun için ne yapabiliriz acaba ?

quote:

Orijinalden alıntı: Thunderberk

Şu tarz işleri görünce içim sızlıyor..

Amerikayı 2 kere keşfetmeye gerek var mı ? Yapanların çoğu vuruntu yaşıyor yani motor kırmaya hazır olun zaten 95 oktan bile kalitesiz benzin heleki LPG vay vay vay diyorum.

Forumdan haberdar olmayan arkadaşlarawww.re78.net forumumuzdan Rx-7 ve Rx-8 meraklılarını araç sahiplerini bekliyoruz. Dünyanın bir çok yerinden arkadaşlarımız üye foruma.

Hocam neden araştırmadan cahilce mesajlar yazıp insanları yanıltıyorsunuz. Lpg nin 105-106 oktan oldugunu bilmiyorsunuz bile.Yapmayın lütfen.Ayrıca motor kırmak neymiş.Nereden türetiyorsunuz bu antika lafları.destek olacağına başarıları tebrik edeceginize köstek oluyorsunuz.Elin ingilizi yapsa "helal olsun" adama dersiniz ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WebLOADER -- 9 Ocak 2013; 5:33:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WebLOADER

Merhaba hocam.
    Arkadaşımın ve benim rx-8 aracımız var.Lpg taktırmak istiyoruz.Malum şehir içinde normal kullanımda 1 tl den aşagı yaktıgını görmedim hiç.Performans kullanınca 100 tl benzini 75 km de bitiyor :) Bu araca lpg takılması bizim için bir mucize.Ama bir sorunumuz var.Biz fethiyedeyiz ve oraya gelmemiz çok zor.(800 km) Hem takıt hemde işimiz nedeniyle zamanımız pek yok.Bunun için ne yapabiliriz acaba ?

quote:

Amerikayı 2 kere keşfetmeye gerek var mı ? Yapanların çoğu vuruntu yaşıyor yani motor kırmaya hazır olun zaten 95 oktan bile kalitesiz benzin heleki LPG vay vay vay diyorum.

Forumdan haberdar olmayan arkadaşlarawww.re78.net forumumuzdan Rx-7 ve Rx-8 meraklılarını araç sahiplerini bekliyoruz. Dünyanın bir çok yerinden arkadaşlarımız üye foruma.

Hocam neden araştırmadan cahilce mesajlar yazıp insanları yanıltıyorsunuz. Lpg nin 105-106 oktan oldugunu bilmiyorsunuz bile.Yapmayın lütfen.Ayrıca motor kırmak neymiş.Nereden türetiyorsunuz bu antika lafları.destek olacağına başarıları tebrik edeceginize köstek oluyorsunuz.Elin ingilizi yapsa "helal olsun" adama dersiniz ama.

Kimya'dan anlamadığın ortada biraz araştır. Önce derse 8 Karbon atomu ve 18 Hydrogen atomu = Octane molekülünü meydana getirdiğini öğren, ardından

Methane, Ethane, Propane, Butane, Pentane, Hexane, Heptane, Octane bunların ne olduğunu araştır.

LPG hangi gazlardan oluştuğunu bana söylermisin ?

Birazda mühendislik bilgini kat işin içine tabi meraklıysan, bu gazların yağlamayı zayıflattığını öğren. Rotary'nin dezavantajlarından birinin yağlama zayıflığından oluşan motor yıpranmasına bağlı motorda seal ve oil ring'lerde problem çıkardığını gör.

Ardından gel bana cevap ver. Yapılan örnekleri çok gördüm TR'de olmasına gerek yok sen gidip Mazda'nın bir çok AR-GE ve yatırıma karşın seri üretime sunmadığı HYDROGEN ROTARY neden seri üretimde olmadığını araştır yada sorunlarını araştır ondan sonra kim cahil kim alim karar verirsin..

Ek olarak yüksek oktan yüksek güç mantığı heleki 10:0:1 sıkıştırman varsa canına okur motorun. Biraz araştırıp gelin konuşun. Yüksek sıkıştırmaya iyi bir AFR ayarı yapmadan stock ecu map ile hadi senin kalbini kırmayayım 105-106 oktan varsayıyorum 110 oktan olmasın. Motorda detonation oluşur bu her zaman böyledir. Yüksek patlama direnci motorda yıpranma yaratır taki AFR ayarını'da yapmyıorsunuz zaten gazların yağlamayı kötüleştirdiği ve çözücülük özelliği sayesinde carbon birikiminin azalması size rotor yüzeyinde koruyuculuğu azaltacağından daha fazla yıpranmayıda yanında getirecek. Bu işin sonu seal kırılmasıyla sonuçlanıcaktır, bu konu burada olduğu sürece sonucunu hep birlikte göreceğiz. Ayrıca performans aracına lpg takarak hem tehlikeli hemde güçten yoksun bir hale dönüştürmekte 21yy'da paran yoksa böyle arabaya binme kardeşim derler altındaki aracada saygı duymasını bileceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderberk -- 9 Ocak 2013; 10:31:46 >

• Bu araba nimet tr için. Vergi avantajından dolayı tr de çok ucuz fiyattan satılıyor.yoksa 3bin motor vergisinden girmesi gerek.sistemdeki hatadan dolayı arabayı 70 80 bin e alabiliyorsunuz.bu sebeble orta sınıfta alabiliyor.o yüzden bu arabayı alan benzinine katlanacak lafı çok abes kalmış.adam 150 bin km yapmış diyoruz .sen hala motora vereceği zarardan bahsediyorsun.bu aracı aldinmi motorun yedegini tutacaksınız.8 bin ytl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WebLOADER

Merhaba hocam.

quote:

BU ARAÇLARA ORADA MONTAJ YAPABİLME LÜXÜMÜZ YOK MALESEF, ANCAK SİZ ZAMAN AYIRABİLİRSENİZ BİZDE SİZİN YOL MASRAFINIZA KATKIDA BULUNABİLİRİZ.

Saygılar

• cok basarılı bir çalışma tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocylksliontech16

cok basarılı bir çalışma tebrikler

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Selamlar

mrblar. rx8e lpg kiti 2300 tl mi 3200 tl mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurdikmen

quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Selamlar

mrblar. rx8e lpg kiti 2300 tl mi 3200 tl mi?

Özür dilerim kalabalık bir anımda sürçi lisan ettim kusura bakmayın, Tabiiki 2300 tl :)
    Daha sonra telefon ederim ancak unuttum eve dahi şuan yeni girdim emin olun, tekrar özür dilerim
    Saygılar.

• quote:

Araç satılık NEDEN ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-aydinlar-otomotivden-satilik-2007-model-mazda-rx8-lpgli-112405476/detay

Sizin yerinizde olsaydım arayıp öğrenirdim :)

Sakaryaya yeni bir fabrika kurmak üzere olduklarını bildiğim için ,
    Geçenlerde sohbet ettiğimizde Yeni fabrika kurma arefesinde iken ortağının kalp krizi geçirerek vefat ettiğini ve bu durumda sıkıntıya düştüklerini ve fb nın yarıda kaldığından bahsettiklerini ben bili yorum birde siz öğrenebilirsiniz. Hem baş sağlığı dilemiş olursunuz.

Saygılarımla

• bende montajı sevgili Faruk beye yaptırmak isterdim ama ankaradayım.
    ankarada en iyi alternatif mocan. kısmet işte.
  • sırf sıze ovgu dolu mesajlar yazabılmek ıcın login oldum Faruk Bey..
    Bu arac 10.000 km de dağılsa bıle buna gonul verıp gelıstırmek ıcın ugrasmıssınız.Yapılmayan bırseyı arastırmıssınız kendınızce bır ar-ge yapmıssınız ve bunu kısıtlı ımkanlarla yurtdısında yazılan yazıları okuyarak yapmaktan baska carenız yokmus..Tamam bu arabanın hakkı bu degıl ama yaptıgınız ıs alkıslanmalı..Yeni birseyler uretmekten uzak turk toplumunda sizin yaşınızda vizyonu bu şekilde geniş ustaların olması cok sevindirici..Tr de 30 yaş üstü insanların bilgisayardan anladıgı şey facebook ve haber siteleri iken açıp yeni birşeyler araştırıp hayata geçirmek herkesin yapacağı iş değildir..

Sizin gibi insanlar var olduğu sürece bu ülke gelişecektir.Birşeyi 0 dan üretmenin zorlugunu kavrayamayan arkadaslar sadece muhalefet olmaya çalışmışlar onun yerine bilgilerini paylasıp size destek olmaları daha iyi olurdu diye dusunuyorum..

Thunderberk sana sataştım gibi dusunme senın bu konuda bılgılı odlugunu bılıyorum cogu yazını okudum baska sıtelerden :)

• çok ilginç bi konu...sıfır motor al koy...lpg taktır..sonra satılığa çıkar...
    mutlaka maddi sıkıntı vardır yoksa ne biliyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: twstr

sırf sıze ovgu dolu mesajlar yazabılmek ıcın login oldum Faruk Bey..
    Bu arac 10.000 km de dağılsa bıle buna gonul verıp gelıstırmek ıcın ugrasmıssınız.Yapılmayan bırseyı arastırmıssınız kendınızce bır ar-ge yapmıssınız ve bunu kısıtlı ımkanlarla yurtdısında yazılan yazıları okuyarak yapmaktan baska carenız yokmus..Tamam bu arabanın hakkı bu degıl ama yaptıgınız ıs alkıslanmalı..Yeni birseyler uretmekten uzak turk toplumunda sizin yaşınızda vizyonu bu şekilde geniş ustaların olması cok sevindirici..Tr de 30 yaş üstü insanların bilgisayardan anladıgı şey facebook ve haber siteleri iken açıp yeni birşeyler araştırıp hayata geçirmek herkesin yapacağı iş değildir..

Sizin gibi insanlar var olduğu sürece bu ülke gelişecektir.Birşeyi 0 dan üretmenin zorlugunu kavrayamayan arkadaslar sadece muhalefet olmaya çalışmışlar onun yerine bilgilerini paylasıp size destek olmaları daha iyi olurdu diye dusunuyorum..

Thunderberk sana sataştım gibi dusunme senın bu konuda bılgılı odlugunu bılıyorum cogu yazını okudum baska sıtelerden :)

+1

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.