sadece chipli anahtar almak istesem ne kadar olur?
Sadece anahtarı alman bir işe yaramazki diş açılacak daha önemlisi kodlanacak , kodlama ancak servis tarafından yapılabilir.
Dündar bey size bir soru sorucam mazda3 en cok sorun nede cıkartıyo
kodlama olayını @bittabi arkadaşımızın verdiği linkten edindiğim bilgilerle denemek istiyorum. diş açtırmak da bişi deil. bildiğimiz anahtar kestirme değil mi bu diş açtırma olayı? Kalıyor kodlama işi. onu da verilen linkteki direktifler doğrultusunda deneyebilirim. Tabi eğer chipli anahtar pahalı bişiy değil se...
Bence chip'li boş yani ham anahtar bir yerlerden bulunur, sanayide filan sorulabilir. Kodlama isi denemeye değer zira en kötü durumda beceremeyiz. Kontak açıp kapamaktan, kapı açmaktan filan araca zarar verecek değiliz. Bence boş anahtar 20-30 milyondur en fazla. Bilmiyorum ama.
Aslında ben hep servisten yanayım ama bu kadar ucuz ve kolay bir iş için acayip paralar ödersek o zaman başka alternatifler arıyoruz tabii.
quote:
Orjinalden alıntı: aligfb_1907
Dündar bey size bir soru sorucam mazda3 en cok sorun nede cıkartıyo
Merhaba mazda3 ufak tefek iç gıcırtı sesi yapıyor onunda çözümleri mevcut , süspansiyon sistemi sert olduğu için bozuk yolda biraz ses yapıyor ama sorun yollarımızda onuda yumuşak lastik kullanarak % 50 azaltıyoruz.
şu anahtar için ayrı bi başlık mı açsam ne? belki nerden bulacağımı tam olarak bilen biri çıkar...
Anahtar konusunda anlaşılmadğıma inanıyorum , arkadaşlar anahtarlarınızın içerisinde mikro chip var bu yüzden kodlanıp araca tanıtılması gerekiyor , öyle dışarıdan aldığınız herhangi bir ham anahtarla olacak iş değil , yani orjinal anahtar olması şart
quote:
Orjinalden alıntı: bekir__
şu anahtar için ayrı bi başlık mı açsam ne? belki nerden bulacağımı tam olarak bilen biri çıkar...
Anahtarı hangi ilde ikamet ediyorsanız ancak o ilin yetkili MAZDA servisinden temin edebilirsiniz .
tamam da kodlama işleminin @bittabi nin verdiği linktekileri uygulayarak yapma ihtimalimiz nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: rotary_power
quote:
ABS muhabbeti almış başını gitmiş ama ben şunu ekliyim. Parça sıkıntısından bahsetmiştim. Benim sıkıntım parçanın bulunamaması değil pahalı olması
mazdanın parçaları evet pahalı sayılabilir...yani fiattan renodan filan taibki çok daha pahalı...aşağı yukarı vw ayarında fiyatları...ama tabiki kaliteye göre fiyatlar.....sen hiç kaliteli bir araba markasının parçalarının ucuz olduğunu gördünmü??işe iyi tarafından bak..bide imza konusunda israr etmek istiyorum sana...en azından avatarın mazda olsun
bende + olarak eklemek istiyorum reno fiat 2-3kere parça değiştirir mazda 1 kere yani anlıcanız hemen hemen aynı fiyata geliyo
quote:
Orjinalden alıntı: japon dostu
quote:
quote:
ABS muhabbeti almış başını gitmiş ama ben şunu ekliyim. Parça sıkıntısından bahsetmiştim. Benim sıkıntım parçanın bulunamaması değil pahalı olması
mazdanın parçaları evet pahalı sayılabilir...yani fiattan renodan filan taibki çok daha pahalı...aşağı yukarı vw ayarında fiyatları...ama tabiki kaliteye göre fiyatlar.....sen hiç kaliteli bir araba markasının parçalarının ucuz olduğunu gördünmü??işe iyi tarafından bak..bide imza konusunda israr etmek istiyorum sana...en azından avatarın mazda olsun
bende + olarak eklemek istiyorum reno fiat 2-3kere parça değiştirir mazda 1 kere yani anlıcanız hemen hemen aynı fiyata geliyo
O konuda haklısın. zaten benim bunu düşünme nedenim , hani bi yere dokunurum, farlar sinyaller tampon cart curt gider se diyeydi. Öte yandan yok bilmem şu parçası bozulur da değişirim diye bi derdim yok. bozulmaz kolay kolay... Mazda bu
dündar ustam imzanı yapman için yardımcı olmaya çalıştım ama sen hala koymamışssın
evet bir kaç yeni arkadaş daha mesaj atmış onlarda takımımıza katılmak istiyorlarsa buraya adlarını yazssınlar...
imzadaki resmin arkada for u olmayam hali yok mu ??? mesela benim bayrak gibi.Sadece logo olsa çok daha güzel olur...
Dündar bey teşekkürler
quote:
bu arabalar hoşuma gitti başarılı buldum
quote:
imzadaki resmin arkada for u olmayam hali yok mu ??? mesela benim bayrak gibi.Sadece logo olsa çok daha güzel olur...
var da sen kullanmıyorsunki
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: japon dostu
quote:
quote:
O konuda haklısın. zaten benim bunu düşünme nedenim , hani bi yere dokunurum, farlar sinyaller tampon cart curt gider se diyeydi. Öte yandan yok bilmem şu parçası bozulur da değişirim diye bi derdim yok. bozulmaz kolay kolay... Mazda bu
dediğim gibi işde parçaları ucuz yapsalar mazdalar cayır cayır satılırdı...fiyatta assında pahalı değil bi mercedes bmw vw audi ye göre çok daha ucuz bmw mercedese gelince millete pahalılık batmıyo mazdaya gelince pahalılık batıyo bu nasıl işse
quote:
dündar ustam imzanı yapman için yardımcı olmaya çalıştım ama sen hala koymamışssın
Valla bir kaç defa denedim ama beceremedim bir açık tarif alabilirsem tekrar denerim , bende çok istiyorum hatta yardım istedim.
Dündar kardeşim bak şimdi ben sana yardımcı olacam ve halledecez bu imza işini... Şimdi sen benim bu yazıma alıntı yapıyorsun ve yıldızlı yerler arasındaki yazıyı aynen kopyalayıp, kendi profilini açıyorsun yukardan ve orada imza yerine aynen yapıştırıyorsun bu kopyaladığın yazıyı. İşte imzalı yer... *****