Şimdi Ara

mazot filtresi mi bozuk yoksa el pompası mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, aracımda ara sıra geç marş alma problemi vardı, bu yüzden ara sıra kaputu açar yakıt hattını kontrol ederim hava almış mı diye. Bu sabah yakıt hattında hava vardı, boruların arasında boşluklar vs. vardı, el pompasıyla pompalamaya çalıştım ancak 3-4 kere sıkıp bırakmama rağmen fıss sesi gelip yakıtı hiç doldurmuyordu filtreye ya da borulara. yakıt ilerlemiyordu yani. Her neyse birkaç defa daha denedim en sonunda yakıtı filtreye doldurdu, filtreden de enjectore giden borulardaki havayı da aldı oralar da doldu. sonra marşı verdim normal şekilde çalıştı. bu hava yapma problemi yakıt filtresinden dolayı mıdır yoksa el pompasından dolayı mıdır sizce? yakıt filtresi en son ne takıldı bilmiyorum, ustam genelde orjinal ya da oem parça kullanır. bosch falansa belki bu yüzden yapmıştır ama markasını göremiyorum sökmem gerekiyor filtreyi.

edit: geçende 30kmlik bir yoldan sonra kaputu açıp bakmıştım arabayı kapatmadan, filtreye gelen yakıt borusunda hava yok, ancak filtreden çıkan enjectore baglanan boruda ufak ufak baloncuklar vardı ve aracın motorundan bi fısslama sesi geliyordu, umarım enjector işeme sesi değildir..

video link:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 7 Eylül 2021; 18:57:2 >

• Yakıt hattında çatlak vs olmasın ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

yok hocam kontrol edildi, 5 ay önce enjector, pompa bakımı vs. yapıldı mazot filtresi değiştirildi komple gözden geçirmişlerdi aslında sistemi... ama o günden beri ara sıra olan bi geç çalışma durumu vardı anlayamadığım şekilde hep hava alıyordu filtreden enjectore geçen borunun içi. ustam eğer devam ederse filtrede bi sorun olabilir değiştirmen iyi olur demişti ama bir türlü fırsat bulamamıştım.

• video geldi arkadaşlar. up.

• Filtre çıkış contası benim araçtaki gibi birşey ise çok ucuza değiştirebilirsin, böylece contadan hava girişi olmadığı kesinleşir. Olmaz ise mazot filtresi değiştirip filtron veya bütçe varsa mann kullanıp dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Filtre çıkış contası benim araçtaki gibi birşey ise çok ucuza değiştirebilirsin, böylece contadan hava girişi olmadığı kesinleşir. Olmaz ise mazot filtresi değiştirip filtron veya bütçe varsa mann kullanıp dene.

filtredeki o baloncuk ve duman çıkma olayı normal mi peki? videoda tam belli olmuyor ama grimsi bir duman da çıkıyordu o baloncukla birlikte. ilginç baya.

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

videodan da anlaşılacağı üzere mazot filtresinin siyah kapağından baloncuk çıkıyor diye oradan hava alıyordur büyük ihtimal dedik(filtre de bosch muş bu arada, 1.5dci lerde hava yapıyormuş bosch sanırım) filtreyi filtron ile değiştirdim ancak yine ara sıra yakıt hattında hava görüyorum, kontağı kapatınca giriş borusundan el pompasına doğru hafif geri çekilme olayı devam etti. normal mi bu? arabayı kapatsak bile o boru hattında hiç hava olmaması mı lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 11 Eylül 2021; 17:30:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

Benim araçta borular şeffaf değil, filtron filtreyi ile ilk takıp çalıştırma hariç bir sıkıntı yaşamadım. Hava yaptığını da düşünmüyorum. Senin kullanımda sıkıntı yaratmıyorsa artık bence çok kafaya takma.

Bu arada o siyah kapak bildiğim kadarıyla su alma kapağı. Değişmeyen her bakımda su alınmasını öneriyorlar. Dolayısıyla açılıp kapanan yapıda olması gerektir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 11 Eylül 2021; 18:48:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O bahsettiğiniz su alma kapağı filtrenin altında olan. Her neyse şimdi test ediyorum işte bakalım umarım geç çalışmalara rastlamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 11 Eylül 2021; 20:45:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bu arada Filtron ile mann arasında bir fark hissetmiş miydiniz siz, kullanıma yansıyan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 11 Eylül 2021; 20:53:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: facepunchS

Bu arada Filtron ile mann arasında bir fark hissetmiş miydiniz siz, kullanıma yansıyan

Mann yakıt filtresi hiç kullanmadım, satın da almadım. Yaklaşık 2.5 kat fiyat farkı var idi filtron ile arasında. Hava,polen ve yağ filtrelerini görsel olarak karşılaştırdığımda fark belli oluyor. Ama şöyle söyleyim mann 100 puan ise filtron 70 puan, öyle bir fark. Benim kullanımımda pek fark hissetmedim, ama ben bakım aralıklarımı kısa tutarım. 15.000 km boyunca tozlu yolda kullanılan hava filtresinde nasıl bir fark olur onu bilemiyorum bu sebepten. Ama filtron bosch vs. yerine alınabilecek bir marka. Hava filtresini özellikle çok beğendim ben, mumlar, süngerin yapısı, kağıdın boyu vs. fiyatına göre çok iyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.