2000 yılında Windows NT den sınavlara girip almıştım. Gittiğim kursun dandik oluşu , o zamanki kriz (özellikle bilgisayar piyasını vurması), tecrübesizlik, piyasada bu sertifikanın tanınmaması (bazı görüşmelerde karşımdakiler "haa" ,"o ne", "ee nolmuş neki o" gibi cevaplar veriyorlardı), lise mezunu oluşum gibi nedenlerden dolayı aradığım işi bulamadım. Kısa süreli çalıştığım ufak tefek yerler beni tatmin etmedi.
Bu kadar seneden sonra 2 yıllık üniversite + 4 yıllık üniversite (üniversite olayını biraz abartmışım gibi ) bitirdim. Bu sertifikayı yeniden almak istiyorum. Bu sefer kursa gitmek yerine kitaplarla çalışıp sınavlara girmeyi düşünüyorum.
1. Daha önce NT sınavlarına girdiğim için yeni sınavlarda bir muaflık var mı yoksa hepsine baştan tek tek mi girmem gerekiyor. 2. Yeni sistemde kaç tane sınav var. Sınav ücretleri ne kadar oldu? Eskiden internetten yurtdışı sitelerinden kayıt olarak ucuza sınava girebiliyorduk. (O zaman netronda 70$ olan sınava yine netronda 45$ giriyorduk. netrona komisyon kalmıyordu ) 3. Eskiden NT den sınavlara girerken, win2000 de yeni çıkmıştı. windows 2000 e çalışmak yerine (tamamen kursun kurbanıyım, allah belalarını versin.) Nt den sınava girdim. Yeni çıkacak bir windows varken win2003 ten sınavlara girmek yerine beklesemmi ki yoksa çalışmaya başlasam mı, önümde askerlik te oluduğu için kararsızım. Askere gidipvgeldiğimde yine bu sertifikanın geçersiz konuma gelmesini istemem. Bu sertifikalarının sürelerinin kısa oluşu beni deli ediyor. 4. Bu sertifika şu anda piyasada ne kadar tanınıyor. 5. Kursların bir kısmı kendi mezunlarına işe yerleştirmede destek oluyor. Acaba dışardan gidip bunlarla konuşsam bana da destek olurlar mı?
tavsiyelerinizi bekliyorum. herkese teşekkürler.
bence askerlik yakınsa eğer hiç kasma git askere allah kerim. Askerde rahat bir yere düşersin belki belli olmaz dökümanları bulur çıktı alırsın hergün 3-5 sayfa okursun askerden çıktığında sınavı alabilecek duruma gelebilirsin.ayrıca konular içerikler falan sürekli değişiyor. bendede ccnp durumu vardı iyiki almamış bi gittim geldimki baya birşeyler kaldırılmış onca emek para heba olacaktı hiç bi geçerliliği olmayan konular atılmış yenileri gelmiş.
birde bazı hususlarda bilgi istemişsin bence onları netrondan değil bteğitim den bir soruştur.
sağol.
Askere gitmeme bayağı var. En iyisi dökümanları okuyup hazır konumda bekleyeyim. Askerden geldikten sonra girerim. Zaten kararsızım. Dünden beri birçok kişinin cevaplamasını beklerdim. Ya yanlış gruba sordum ya da tanınmıyorum
dostum askerliği bitirmeden bişe yapma ben cektim askerlik yüzünden..ama sertifika almak hiçbirsey işi bilmek önemli olan !!!
ikinizde doğru diyorsunuz.
benim görede ne işi bilmek önemli ne de sertifika sahibi olmak. Torpilin olması yeterli. Torpilimiz yokki güzel bir yerde işe başlıyalım
acaba herkesin torpili olsa herkes MCSE olur muydu? bu sorunun cevabını merak ediyorum.
türkiye nin gerçeği bu. torpilin oldumu her türlü işe giriyorsun. bunca sene elektronik okuduk. Bir akrabama beni iş yerine (elektronikle ilgili bir firma) alması için söyledim. Gitti araba tamircisi yiğenini aldı.
sonra bilgisayardan anlamayan bir arkadaşta torpille adsl desteğe girdi. telekomun genel prensipi müşteri memnuyeti değil. Günde kaç kişi ile konuşurlarsa o kadar prim alıyorlar. Bunlarda sürekli müşterileri postalama yolunda. ne yaparımda ben bu müşteriden kurtulurum diye düşünüyorlar.
mcse olayına gelince, torpille olmuyor. çalışınca her türlü sınavı geçersin. hayatımız sınav buda onlardan biri. yalnız biraz tuzlu. bunca sene okul okuyunca sınavlar artık bana çerez gibi geliyor. eskiden çıkmış soruları ezberleyip girenler vardı. dün bir kitapta bill amcanın buna karşı önlem alıp sınav sistemini değiştirdiğini okudum. son 1 senede girenlerden son durumun nasıl olduğunu söylemerini beklerim.
sistemdoktoru biz eğitim gönüllülerinden habersiz tek taraflı olarak yayıncı tarafından kapatıldı bizde daha iyisini yaptık , çözümpark hiöbir ticari ortaklık içermeyen bir portaldır , 23 kişilik mvp , mct ve mcse lerden oluşan yönetim kadrosu ve 10.000 üyesi ile tam aradığın gibi bir site incelemeni öneririm .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme