Şimdi Ara

MCSE ve CİSCO (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • west öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi sertifika sadece bir gösterge yani ehliyet gibi alırken binbir ümit arabayla 2 tur attırıyorlar tamam sen şöförsün oluyor.Sınava giriyorsun kazanırsan ehliyet veriyorlar ve trafik polisi sorarsa çıkartıp gösteriyorsun sen gidipte adama durup dururken ehliyetini göstermiyorsun.Absürd bir örnek ama üzerinde biraz düşünürsen ne demek istediğimi anlayabilirsin.CISCO ya lafım yok ama MCSE populerliği yüzünden bir çok alternatifi çıkan ve sahtekarlık bazında dönen işlemlerle elde edilebilen bir belgedir (işin o kısmına değinmek istemiyorum).1'incisi bu sertifika ile halk eğitim sertifikası arasındaki farkı bilmeyen firmalar var, zaten bu tarz firmalarla işin olmaz/olmasında.2'incisi MCSE anlamını bilen ve işin takibini yapan firmalarda arkadaşların yukarıda bahsettiği gibi sertifika sahiplerinin illegal ve tecrübesiz olmalarına karşı diploma artı iş tecrübesi arayışı içerisindeler.Bunun için önce hiç işine yazaramasa bile kariyerin için üniversite diploması almalısın (Hiç bir şey yapamazsan açık öğretimin bilgi yönetimi bölümüne git ama unutma kariyerini o denli etkiler).Bundan bir kaç sene öncesinde bu sevdada olup MCSE alsaydın inan belkide hayatının en doğru işini yapmış olacaktın.İllegal işler yok tecrube konusunda eline bakacak çok firma var.Sistemlerinin AR-GE sini yapamayan bir çok elemana sistemlerini teslim etmiş durumdalardı.Özellikle 2000 MCSE'lerinin alındığı ilk zamanlar...Eski o kadarda önemli değil bence ileriye göre bir program yap.KESİNLİKLE KARİYER PLANI YAP.imzandaki sertifikaların bir kısmı gereksiz ve çok extra.İlk etapta okuldan başlamanı tavsiye ederim çünkü askerliğiin yakşalıyor.Sonrasında ise imzandaki sertifikaları MCP,MCSA,MCSE + MCDBA şeklinde veya yazılım düşünüyorsan MCP,MCDBA,MCSD,MCAD şeklinde alabilirsin bence ikisini pek karıştırmamaya bak!Anladığım kadarıyla işin sistem yanı sana daha cazip geliyor onun için MCP,MCSA,MCSE + MCDBA şeklinde sertifikalar alman daha iyi olur.MCDST sertifikası bu saydıklarım içerisinde en pasif kalan sertifikalardan birtanesi, MCSE yanında attan inip eşşeğe binmek gibi... Alma gereksiz! MCT ise CTEC'lerde ders verebilmek için gerekiyor sanırım(başka bir konuda fayda getireceğini sanmıyorum).Eğer ders vermeyeceksen bunuda almana gerek yok BENCE.Gelelim işin CISCO konusuna.Gerçekten ülkemizde network uzman açığı var ve bu sertifikanın sahibi olan çok insan yok yani en azından MCSE gibi populeritesi yok.CC'ler iş bulma konusunda daha çok zorlanabilirler ama olaya sertifika gözüyle bakarsak kesinlikle narinliği yüzünden MCSE'den daha sağlam gözüyle bakıyorum.Artık herkes Domain Controller kurabiliryor,MS Serverleri üzerinde direk olmasa bile 3. parti yazılımlarla DHCP sağlayaibliyor,IIS kurup site barındırabiliyor,FTP hizmeti verebiliyor vs.. ama amatör ama prof.. SAKIN BUNU AKLINDAN ÇIKARTMA! sonuçta bunlar senin önünü kesiyor.Sana tavsiyem işin programlama yönüne kayabilirsen daha iyi çünkü sivrilebilirsen daha iyi ekmek yersin.Herşeye ön-yargı ile yaklaş ne demek istediğimi anlarsın.Ama illaki ben MCSE olacam dersen uzmanlıklarını bitir.MCSE +Security ve MCSE Messaging.Sorarsan MCSE Messaging i hallet.3.party yazılımlarla kolaylıkla security sağlanıyor ki iş başa düşerse ISA server'i olay kavramak durumunda kalıyorsun ve uzun vadede öğrenme alternatifin olan bir kısım.Exchange server öyle değil iş başa düşerse bilmediğinde adama kan kusturuyormuş.Destek konusunda sıkıntı yaşarsın.Alternatiflerin ISA ya göre daha az ve uzun vadede öğrenemiyorsun.Yani ayakta duracak şekilde yapılandırıp daha sonra geliştiremiyorsun(en azından çok zorlanırsın).

Tavisiyelerimin değerli olduğunu söylerler :)Çünkü bir kol saati alırken bile çok temkinliyimdir

• Kendi nacizane düşüncelerimi söyleyeyim..ilk olarak "coyote" arkadaşım çok güzel bir noktaya değindi.artık gençler bu umutsuz ortamda kariyerlerini, geleceklerini kısacası hayatını neredeyse Sertifikasyonlara bağlamış durumda..ee bu durumda yağlı kapı, eğitim firmaları boş durur mu? Her türlü pazarlama 4p karmasını kullanarak öğrenci kapma telaşında :) Benim size tavsiyem gerçekten bu sektöre atılmak istiyorsanız, aldığınız eğitimin hakkını verin.Elde ettiğniz bilgiyi kullanmadan sınavlara girmekte acele etmeyin.

Çok emin olarak söylüyorum ki, hiç ama hiçbir kimse deneyim elde etmeden (benim zamanımdaki sınavları söyleyeceğim şimdi kodlarını bilmiyorum) özellikle senaryo sınavlarını geçemez, ama görüyorum ki ortalık "emsiesi, sisieney" kaynıyor..Bugüne kadar karşılaştığım örneklerden kısaca bahsedeyim.

Bir forumda bir üye arkadaşı için şunlardan bahsediyor..arkadaşım yarım yamalak ingilizcesi, sahip olduğu standart bilgisayar bilgisiyle tüm microsoft sertifikalarını topladı..adamın bugüne kadar 10 kere windows kurmuşluğu yoktur.Şimdi de cisco sertifikalarını alacakmış." bu birinci örnek, yorumsuz...Oldukça sert bir cevap verdim kendisine keza.

İkinci örneği daha dün yaşadım..CCNP olduğunu söyleyen biri msn'e geldi..yavaş yavaş konuşmalardan yaşından şüphe etmeye başladım.Ama aldığı sertifikadan kesinlikle şüphe etmem, çünkü ortalama bir zekaya sahip herkes sınavları ezberleyerek geçebilir.Daha sonra öğrendim ki arkadaşımız 21 yaşında bir genç..:) vay be bu yaşta ne tecrübe böyle.Konuyu bir şekilde sınamaya getirdim bakalım ne kadar vakıf konuya..BGP Routing konusunu açtım, ilk önce bana beklesene dedi biraz..1 dk aradan sonra cevap geldi..Border gateway'i mi diyorsun diye..iki arayüzü vardır:internal and external..adam belli ki beni bekletirken "google" ı açıp bir aramış nedir bu BGP diye..internal and external demesinden de c&p yaptığı aşikar..böyle bir rezillik işte.Halbuki CCNP kademesine gelmiş birinin her türlü ayrıntısına kadar BGP routing i bilmesi gerekir kanaatımca..herneyse lafı uzatmayalım daha bunun gibi iş ortamında karşılaştığım bir çok örnek sayabilirim..Türkiye'de öne çkmış bir kaç sistem mühendisliği ile ilgili foruma gidin bakın, kaynıyor MCSE ile CCNA ile..Gözlerime inanamadım.Daha adam MCSE olmak için hangi sınavlara gireceğini bilmiyor, rasgele teker teker girmiş sınavlara, sonuçta da bakıyor ki MCDBA de olmuş MCSE de..eminim ki gidip en basit SQL sorgulamaya ilişkin bir soru sorsam ya da yönetim sorusu sorsam bilemeyecek.Böyle adamları gördüm ve en nihayettinde elzem oluncaya kadar MCSE 2003 ü almayacağım..Şu an MCSE yim..(2000) 5 ay boyunca sürekli 2003Server ve SBS2003 ile uğraştık çalıştığımız firmalarla, alması çok mu zor 2003 MCSE yi..hayır..ama böyle adamların MCSE olduğunu görünce lanet ettim.Artık bir yerden sonra almak zorunluluk haline gelirse o zmaan düşünürüm.Sonuçta gireceğim 2 sınav şunun şurasında.

West@

Aşağıya yazmışsın bu sınavlara gireceğim diye, ben de seni onları aldın zannettim bir an kalakaldım..Alınma şunu söylemek istiyorum, herhalde eğitim almış biri olarak o sertifikaların ne işe yaradıklarını biliyorsundur.Birbirinden alakasız sertifikalar var aralarında.Aralarında en gereksizi de MCDST..Zaten MCSE olacak olan biri dönüp bakmaz bile bu sertifikaya, teknik serviste çalışacaksan al derim tabi.İkincisi MCT sertifikası sınava girilip alınacak bir setifikasyon değildir..Microsoft'un senede 2 defa düzenlediği seminerler vasıtasıyla alınır.Kalkarsın ders anlatırsın seminerde sorular sorarlar ve yetkili kişiler konuşma, tavır, kavrama gibi özelliklerine bakarak konuya ne kadar vakıf olduğnu görürler onun sonucunda MCT olup olmayacağını ğrenirsin..ayrıca senede belli bir saat herhangi bir CTEC'te ders vermiş olman gerekir.
    MCAD, MCSD ise tamamen programlamaya dönük sertifikalar.Benim kanaatim ne tarz bir çalışma yöntemiyle bu sertifikaları alacağını gösteriyor.
    İkicisi Türkiye'de 140000 MCSE açığı varmış demişsin..valla orası beni ilgilendirmiyor.Biz bu gidişle o açığı çabuk kapatırız merak etmeyin.O açık öylesine boş insanlarla kapatılacak ki herkes onların ne mal olduğunu anlayınca teker teker sistemin dışına atılacaklar..tekrar açık artacak, tabi umarım böyle olur.(WEST sözüm sana değil sakın alınma)
    Üçüncüsü Server'dır Active directory kurmak falan çok zor demişsin.:)) Emin ol ki o konular en kolay konulardır..İş hayatında gerçekten Sistem Uzmanı olacaksan bunlar karşılaşacağın en kolay sorunlar olacak.Bugün SBS ya da 2003 Server üzerinde Active Directory ile DNS yapılandırılması en az windows'u kurmak kadar kolaydır.Önemli olan çıkan üstüdüzey sorunlarla başedebilmek.Umarım eğitimini başarıyla tamamlarsın.

Son olarak diyorum ki, bu kadar fazla sertifikalara kafayı takmayın.Çok önemli deneyimler elde ettiğiniz zaman bunları da özgeçmişinize yansıttığınız zaman artık o sertifikaların bir önemi kalmaz.Sadece MCSE gözüksün yeter, öte yandan bu sertifikaya sahip olmak tabi ki önemli.Kesinlikle gereksiz demiyorum.İşe alacak olan firma zaten sizin ne derece bilgiye sahip olduğunuzu kısmen anlayacaktır.Ben de bu yolu seçtim elimden geldiği kadar kendim için yararlı projelerde bulunmaya çalışıyorum.Onlar yeter bana..Gerisi boş.Beni ne kadar kaale alırsınız bilmiyorum ama içimden gelenleri ve piyasada görünenleri aktardım size.Umarım darılmaca kırılmaca yoktur, biraz ağır da konuşmuş olabilirim ama gerçek bu...

Saygılar

• Arkadaşlar öcelikle yorumlarınız cok güzel hepinize ayrı ayrı tesekkür ederim!imzama yazdıklarım herzaman almak istediğim sertifikalar ve onları istiyorum onlar icin cabalıyorum.Almak zormu hayır gecmiş bütün soruları buldum ve ezberliyip girebilirim.Sorun bu konuları ögrenmek dediğiniz gibi türkiyede MCP veya MCSE heryneyse... cok var ama sonucta bir işyerine gidip kimliği koydun hadi kardesim ben MCSE filan sahibiyim beni işe al.Bilen adam seni işe almaz ii bunları aldında ne biliyorsun?Yarın öbürgün sirket içinde bir sorun cıktı yapamadınmı nolcak? Al kardesim istifa dilekceni doldur!
    Burda sertifikaları almaktan ziyade bazı konuları kavramak!Tutupda ben Active directory kuramakdıktan sonra veya .... (bisüsürü sey işte)Bu sertifikaları almısım ne işime yarar?MCSE türkiyede önemini kaybettiğine inanmıyorum halaa gecerliliği var yanlız önüne gelen sertifikayı alıp iş bulacağını sanıyor!Bence yanlıs...Cok iyi yerlere gelebiliriz.Daha katetmemiz gereken cok yol var....

Ben kendime inanıyorum ve sonuna kadarda gidicem!Hepinize iyi calısmalar...!

• oner ve odut tavsiyeleriniz için cok teşşekkür ederim.
    tabiki söylediklerinizi kaale alacagım sahsen cunku herzaman tecrubeden yararlabnmak gerekir.
    biz hiç bu konuyu bırakmayalım
    bizden tecrübeli insanlar buraya gelip bizi bilgilendirici acıklamalar yazıolar cok şey ögreniyorum sahsen
  • http://www.smartpro.com.tr/Egitim/TelekomExpert.aspx

bende buna gitmeyi ve telekom alanında calısmayı istiyorum bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?
  • Cisco ve mcse veya benzeri ile ilgili kaynağı olan arkadaşlar buraya koyarsa hekezin yararlanabileceği bir sayfa olabilir bence. Lütfen bu konuda kaynakları olanlar buraya koysunlar
  • tek kelime ile bunlara bomba diyorum....
    Bende bilgeadamda sistem uzmanlığı aldım şuanda tek ing. ve mühendisliği alıyorum bana bunların pek getirisinin olacağını düşünmüyorumm çünkü gerçek piyasanın kursta öğretilenlerle alakası yok...
    sınıfımız 8 kişilik bunların zaten 5i şirketlerde admin olarak çalışıyor... yani sırf sertifika maksat sertifika olsun diye geliyolar ki onlarda öle diyo... işe girerken sertifikanın belki bi albenisi olur ama sen işten çakmayınca bi pohh olmazz zaten sınavlarıda testking den ezberle 200 - 300 soruyu geç...
  • Coyote[DF2] , odut , Oner tecrubelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler
    istanbulda çok mevcut bu tarz şirketler ancak istanbula git gel durumu okul boyunca zor gibi duruyor
  • Dostum dediklerine katılmıyorum teknik ingilizce filan diyosunda onlar bilgisayar terimlerini ögrenmek için bizim sınıfımız 16 kişi ve harika seyler gercekleştiriyoruz.Burdan cıktıktan sonra hepimizin önünün acık olduğuna inanıyorum....

MCSE ile ilgili testler vb. seylere ulasmak isteyen arkadaşlar ....

www.mcsetr.com
  • ben ccna kursa giderek aldım microsoft u da gitmeden aldım genelde piyasadaki sahtekerliklari biliyorum bunları size anlatabilirm...
    bilge adamın nasıl oldugunu bilmem fakat genellikle amac ticari dikkat etmek lazım...
    bize de microsoft için vaed ettiler gitmedim ve yalan söylediklerini gördüm bir cok konuda
    öncelikle hocalara dikkat ..
    siz su nada konu hakkinda fazla bilgiye sahip olmadıgınızda bunları cok iyi gibi görebilirsiniz ama ..
    kursu verenler mühendis biri olmasıa dikkat edin derim..
    böyle yerlerde genelde mühendis arkadaslar calismiyo cünkü düsük ücret veriyorlar fakat kursiyer sorunca hepsi mühendis derler..aman dikkat arkadaslar...
    isteyene cisco ve mcse hakkında bilgi verebilirim pm den veya yeni forum acalım orada ders içerik ve genel anlamda konudsuruz saglıcakla.
  • bu sertifikalar ın maliyeti ne ??neye ne kadar ödeniyor??
    bunlardan birini aldın mı ne işe yarar??? iş imkanları nedir???

izmirde nerelerde veriliyor dersler???
  • quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

bu sertifikalar ın maliyeti ne ??neye ne kadar ödeniyor??
    bunlardan birini aldın mı ne işe yarar??? iş imkanları nedir???

izmirde nerelerde veriliyor dersler???

izmirde
    dokuzeylül ve ege ünv veriyor özel varmı bilmiyorum
    fiyatlarıda ögrenci,memur sivile göre değişir
  • sınavların tanesi yaklasık 50-60$ mcse olmak istiyorsan 7 sınava girmelisin ! tabi + kurs masrafları!
  • arkadaslar fiyatlar yerine göre deişo daha öncede dediğim gib cogu ctec üstüne haksız kar koyuyor
    istanbulda olanlar için i-con u tavsiye ederim sınav için 50$ orda.yarın 298 son sınavıma giriyorum hadi dua edinde ilk seferde gecek
    bu dizayn sınavları cok zor ya allah herkese kolaylık versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 13 Ocak 2005, 11:48:42 >
  • peki bunları aldın mı ne işe yarar???
  • Yukarıdaki yazılanları okursan, ne işe yarayıp/yaramadıgını anlarsın dostum
  • izmir'de Cisco Eğitimleri başlıca 9 eylül ve Ege üniversitelerinde veriliyor..başka yerler de var ama bunlar yetkili yerler..Micsrosoft Sertifikasyon eğitimlerini başlıca Akser ve i-akademi veriyor.Her iki firma da CTEC.
  • Kardeşlerim http://www.kocbryce.com.tr/niit/default.asp bu adresi zamanınız varsa iyice incelemenizi istiyorum.Yurt dışı eğitim imkanları için bu zamanın en iyi fırsatı bence.Üstelik İngiltere'de YÖK'ün denklik verdiği üniversitelerde lisans diploması alma şansı verdiğini iddaa ediyor.Daha fazla bilgi için siteyi ziyaret edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `Oner -- 14 Ocak 2005, 13:53:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinan263

arkadaslar fiyatlar yerine göre deişo daha öncede dediğim gib cogu ctec üstüne haksız kar koyuyor
    istanbulda olanlar için i-con u tavsiye ederim sınav için 50$ orda.yarın 298 son sınavıma giriyorum hadi dua edinde ilk seferde gecek
    bu dizayn sınavları cok zor ya allah herkese kolaylık versin

dostun ne oldu sınav sonucu ???
    merak ettim bende 3 hafa sonra ardı ardına girmeye başlıcam sınavlara :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.