İlk sınavımı verdim arkadaşlar MCP bitti ............ ! :)
quote:
Orjinalden alıntı: fred_coder
quote:
Orjinalden alıntı: sinan263
arkadaslar fiyatlar yerine göre deişo daha öncede dediğim gib cogu ctec üstüne haksız kar koyuyor istanbulda olanlar için i-con u tavsiye ederim sınav için 50$ orda.yarın 298 son sınavıma giriyorum hadi dua edinde ilk seferde gecek bu dizayn sınavları cok zor ya allah herkese kolaylık versin
dostun ne oldu sınav sonucu ??? merak ettim bende 3 hafa sonra ardı ardına girmeye başlıcam sınavlara :)
kardeşim 14 ocakta mcse oldum allaha sukur ve sertifikam geldi dun şimdi sırada iş arama var
bu adreste sertifikala resimlerini görebilirsiniz ama üye olmanız gerekebilir
Valla bende mcp oldum diğerleride gelecek ama türkiyede bunlar geçerli değil adam web tasarımı sql programcılık filanda bilmen gerekli diyor işe almıyor oysa yurt dışında saatlik 30-50 dolar maaş alıyorlar ve abartı açık var sadece adam mcp sertifikası olan veya mcse sertifikası olan insanlar arıyorlar bizim türkiyede kaçtane mcse aranıyor diye ilan gördünüz yazık ülkeme yazık sonrada insanlar neden yurt dışına çıkıyor diye kızıyorlar valla diplomaları alıp ilk işim yurt dışı olacak bu ülkeyi mahvettiler bu özel şirketler.
quote:
Orjinalden alıntı: west
İlk sınavımı verdim arkadaşlar MCP bitti ............ ! :)
hayırlı olsun cisco ne alemde?
selam arkadaşlar bu ilke ne zaman microsoft hegomonyasından kurtulacak bilemiyorum .
kardeş doğru düşünüyorsun ben şimdi teknik serviste çalışıyorum ama sistem mühendisliği sertifikasını almak istiyorum bunu bir şey ler öğrenip kendimi kalıtlamak için almak istiyorum sertifikam olsun diye değil ....... benim gibi düşünen arkadaşlara başarılar dilerim
konu önemli yukarı taşımak lazım
Piyasada iş arayan Bilgisayar Mühendisleri de var...
Sadece kursa gidip birkaç sınav vererek Mühendis olunmaz. Zaten sınavlarında hemen hemen aynı sorular çıkıyor. Hiç kursa gitmeden sadece soru ezberleyip sınava girerek de bu sertifikalar alınabilir.
Kısacası tamamen para tuzağı... Kaç tane arkadaşım bu sertifikalardan aldı. Hiçbiri bu sertifikalar sayesinde iş bulmadı.
quote:
Orjinalden alıntı: Kemall
Piyasada iş arayan Bilgisayar Mühendisleri de var...
Sadece kursa gidip birkaç sınav vererek Mühendis olunmaz. Zaten sınavlarında hemen hemen aynı sorular çıkıyor. Hiç kursa gitmeden sadece soru ezberleyip sınava girerek de bu sertifikalar alınabilir.
Kısacası tamamen para tuzağı... Kaç tane arkadaşım bu sertifikalardan aldı. Hiçbiri bu sertifikalar sayesinde iş bulmadı.
iş sertifikada değil, kişinin kendisinde bitiyor. sertifikayı az bi ingilizcesi olan bile alır. ama herkes server yönetemez.
Hayatın her bolumunde bu boyle kendini geliştirmeye bakıyor. üniversitede bu konu ile ilgili verilen dersler network engineering ve computer network. yani üniversiteden mezun olunca kendi çabasıyla güzel işler yapan azimli nice lise mezunlarına yetişilemeyeciği gerçek. iş kendini geliştirmeye bakıyor. zaten aynen hayattaki gibi okuldan da mezun olunca koca bolumden ancak bir kaç kişi karşılığnı alıyor ki onlarda kendini hakkaten yırtıp bişeyler üretenler. kesinlikle katılıyorum. kendini bilme+kendini pazarlayabilme+gayret+ŞANS=iş+huzur+mutluluk...
kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme