Şimdi Ara

Medeli DD 501 Elektrobateri hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selam arkadaşlar.Ben birkaç gün öncesine kadar bir enstürman mağazasından Medeli DD 501 elektro bateri sipariş ettim.

Ancak bazı forumlarda okuduğum 'elektro bateri takozdur' 'verdiğiniz paraya yazık' gibi yazılar iyice endişeye kapılmama neden oldu.

Ben sizden şu soruların cevabını rica edecektim.

-Medeli DD 501 bahsedildiği gibi takoz mu?
    -Ben amatör oalrak bateri çalıyorum.Kendimi geliştirip akustik bateriye geçebilir miyim?
    -Kendimi geliştirmeme yardımcı olur mu?
    -Hi-Hat'in pedalını kick pedalıyla birleştirip twin pedal yapabilirmiyim bu modelde?
    -Akustik bateri kadar olmasada bir bateri çaldığını insana farkettiriyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: xabi14

Öncelikle selam arkadaşlar.Ben birkaç gün öncesine kadar bir enstürman mağazasından Medeli DD 501 elektro bateri sipariş ettim.

Ancak bazı forumlarda okuduğum 'elektro bateri takozdur' 'verdiğiniz paraya yazık' gibi yazılar iyice endişeye kapılmama neden oldu.

Ben sizden şu soruların cevabını rica edecektim.

-Medeli DD 501 bahsedildiği gibi takoz mu?
    -Ben amatör oalrak bateri çalıyorum.Kendimi geliştirip akustik bateriye geçebilir miyim?
    -Kendimi geliştirmeme yardımcı olur mu?
    -Hi-Hat'in pedalını kick pedalıyla birleştirip twin pedal yapabilirmiyim bu modelde?
    -Akustik bateri kadar olmasada bir bateri çaldığını insana farkettiriyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla...

Öncelikle merhaba sevgili müzisyen adayı kardeşim;

Genel kanının aksine elektronik bateriler günümüz teknolojisiyle birleşince pad duyarlılığı,ses,pedal baskısı ve ağırlığı high-hat açma ve kapama rahatlığıyla karşımıza çıkmakta.Evinde akustik bateri çalma lüksü bulunmayan arkadaşlarımız için elektronik bateriler ideal birer enstrüman olmuştur.Medeli DD 501'e gelince;bu elektronik bateri kendi fiyat aralığında türünün en iyisidir.Başlangıç seviyesindeki arkadaşlar için ideal olmakla beraber,ileri seviye bateristler için de güzel bir altyapı oluşturmaktadır.Gelelim ikinci sorunuza;amatör olarak bateri çalan insan sadece elektronik bateri çalacak diye bir kaide yoktur.Elektronik bateri ile akustik bateri arasında teknik olarak çok fark bulunmamaktadır.Tek fark alıştığımız akustik sesi elektronik bateride alamayıp,kendini belli eden bir elektronik enstrüman sesi alıyor olmamızdır.Ancak elektronik bateri kullanan bir kişinin,baterinin eko(yankı) özelliğini kullanmamasını tavsiye ederim.Bu özellik bir vuruştan iki ses almanızı sağlar.Bu da bileklerinizin hızlı olduğunu düşündürür.Ancak bu böyle değildir.Sensitive touchpad teknolojisi ile elektronik bateri trampet ve tomlarında çift vuruş(double-tap) denilen tekniği kullanabildiğimizi düşünürüz.Bu da bizleri yanlış yönlendirir,çalışmalarımızı farklı yönlerde negatif etkiler.

Medeli dd 501 de high-hat pedalını kick olarak ayaralayabilirsiniz,ancak pedalın basış direnci normal bir kick gibi olmayacağından,twin cross çalmanız zor bir hal alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethemenator -- 25 Eylül 2010; 23:39:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.