Şimdi Ara

Medeniyetin gelişmesinde filmlerin büyük payı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Örneğin medeniyet bakımından en ileride olan ülkelerden biri japonya. Adamların çektiği filmlere bakıyorsun direkt medeniyet ile alakalı. Örneğin Akira Kurosawa'nın filmlerini izlerseniz bunu net şekilde görürsünüz. Çok güzel filmler çektiği için spoiler vermiyorum kendiniz izleyin, görün.

Şimdi bir de kendi ülkemize bakalım.
    Örn hababam sınıfı, sigaranın neden çok fazla tüketildiğini liselerde vs. çok net bu filmi izleyince anlıyorsunuz.
    Recep ivedik tarzı filmlerde, görgüsüzlük etkisi yapuyor. Bunun içine Kemal Sunal'ın filmlerinide koyabilirsiniz.

Düzenleme:Medeniyet kelimesinin bir sürü anlamı var, ben burada ”uygar kimseye yakışır davranış, tutum” anlamını kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 30 Eylül 2018; 14:26:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Örneğin medeniyet bakımından en ileride olan ülkelerden biri japonya. Adamların çektiği filmlere bakıyorsun direkt medeniyet ile alakalı. Örneğin Akira Kurosawa'nın filmlerini izlerseniz bunu net şekilde görürsünüz. Çok güzel filmler çektiği için spoiler vermiyorum kendiniz izleyin, görün.

Örn hababam sınıfı, sigaranın neden çok fazla tüketildiğini liselerde vs. çok net bu filmi izleyince anlıyorsunuz.
    Recep ivedik tarzı filmlerde, görgüsüzlük etkisi yapuyor. Bunun içine Kemal Sunal'ın filmlerinide koyabilirsiniz.

Kardeş size sonuna kadar katılıyorum hele günümüzün yerli filmlerine bakıyorsun cinsellik olmayan ve küfürsüz film yok denecek kadar az en azından eski yerli filmlerde aşk ve güzel konuşma vardı ama yönetmenlere kızmamak lazım demekki halk cinsellik ve küfür içeren film talep ediyorki filmler yapılıyor Recep İvedik serisinin en fazla seyredilen film olması bunun en iyi örneğidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ultra Hasan

quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Örneğin medeniyet bakımından en ileride olan ülkelerden biri japonya. Adamların çektiği filmlere bakıyorsun direkt medeniyet ile alakalı. Örneğin Akira Kurosawa'nın filmlerini izlerseniz bunu net şekilde görürsünüz. Çok güzel filmler çektiği için spoiler vermiyorum kendiniz izleyin, görün.

Kardeş size sonuna kadar katılıyorum hele günümüzün yerli filmlerine bakıyorsun cinsellik olmayan ve küfürsüz film yok denecek kadar az en azından eski yerli filmlerde aşk ve güzel konuşma vardı ama yönetmenlere kızmamak lazım demekki halk cinsellik ve küfür içeren film talep ediyorki filmler yapılıyor Recep İvedik serisinin en fazla seyredilen film olması bunun en iyi örneğidir

Alıntıları Göster
    Aynen ama devletinde buna engel olması lazım, halbuki destek verirmiş gibi davranıyor. Mesela geçen kpss sınavında hababam sınıfının yönetmenini sormuşlardı.

• Neden bizde de güzel filmler çıkmıyor örnek alabileceğimiz, nasıl çıksın ki?

https://www.youtube.com/watch?v=PWapMtKkFpI

• aslında filmlerin yapımı ve yapım amacında medeniyetin ve medeniyet algısının rolü büyük

medya toplumu kontrol amacıyla geliştirildi ve başarılı da oldu.
    egemenler hangi toplumun ne yönde ilerlemesini istediyse o yönde kullanıldı medya
    kendi milletini düşünen devlet mekanizması bunun dışında kaldı japonya gibi
    ama ekser hükümet egemenlere boyun eğdi ve toplum mühendisliği işletildi.
  • Katılmıyorum tamamen yersiz bir tespit. Tabiki medeniyetin gelişmesinde filmlerin rolü olabilir ancak dünya sinemasına bakacak olursak sanki gül saçıyorlar etrafa biz kötülük saçıyoruz. Vahşet, uyuşturucu, kaçakçılık filmleri heryerde geziyor. Onu bırak bu söylediğin şuna benziyor gazeteler haberler yayınlanmasın çünkü vahşet var kötü örnek oluyor ve medeniyet gelişmiyor. Söylediğinin bunlardan hiçbir farkı yok. Hayatın kendisini gizleyemeyiz.

Ayrıca Türk sinemasında kötü filmler olduğu gibi iyi filmlerde var. Neden iyi film çıkmıyor diye bir şey yok. Şu gerçek dünya çapında yani herkesin anlayabileceği film çıkmıyor neden?. sen Amerikan sinemasına bakarsan adamlarda kültür olmadığı için adamlar düz film çekiyor ama bizde çekilen filmleri kültürel açıdan yabancılar anlayamaz çok fazla yerel ironiler vs. barındırıyoruz.

Kötü film demen için oyunculuklar ve senaryo ve yönetmen kötü olması lazım. Oyuncularımız dünya çapında yer yer efsane senaryolar çıkıyor yönetmenlerde idare eder. Kötü film bunun neresinde populer olmadığı için mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Katılmıyorum tamamen yersiz bir tespit. Tabiki medeniyetin gelişmesinde filmlerin rolü olabilir ancak dünya sinemasına bakacak olursak sanki gül saçıyorlar etrafa biz kötülük saçıyoruz. Vahşet, uyuşturucu, kaçakçılık filmleri heryerde geziyor. Onu bırak bu söylediğin şuna benziyor gazeteler haberler yayınlanmasın çünkü vahşet var kötü örnek oluyor ve medeniyet gelişmiyor. Söylediğinin bunlardan hiçbir farkı yok. Hayatın kendisini gizleyemeyiz.

Ayrıca Türk sinemasında kötü filmler olduğu gibi iyi filmlerde var. Neden iyi film çıkmıyor diye bir şey yok. Şu gerçek dünya çapında yani herkesin anlayabileceği film çıkmıyor neden?. sen Amerikan sinemasına bakarsan adamlarda kültür olmadığı için adamlar düz film çekiyor ama bizde çekilen filmleri kültürel açıdan yabancılar anlayamaz çok fazla yerel ironiler vs. barındırıyoruz.

Kötü film demen için oyunculuklar ve senaryo ve yönetmen kötü olması lazım. Oyuncularımız dünya çapında yer yer efsane senaryolar çıkıyor yönetmenlerde idare eder. Kötü film bunun neresinde populer olmadığı için mi?
    Öncelikle yanlış anlamışsınız, ben gerçeklikten uzak olsun demiyorum. Demek istediğim örneğin hababam sınıfındaki sigara içme olayı çok da önemli değil gibisinden aktarılıyor, kötü bir şey olduğunu vs. iyi aktaramıyor. Akira Kurosawa'nın filmleri gerçeklikten 1 milim uzak olmamasına rağmen bunu çok iyi yapıyor. İşte Türk filmleri bunu başarmaktan uzak. Ya böyle recep ivedik tarzı ya da çok göze sokar şekilde ve filmden tiksindirici şekilde yapılıyor Türk filmlerinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanlarımız film,dizi izlerken hemen sıkılıyor,kitap okuma konusuna girmiyorum bile.Bu yüzden fazla aklı zorlamayan,basit,aksiyonlu filmleri seviyor.Bence bu olayın filmle felan alakası yok tamamen ülkenin insanların ne kadar eğitimli,refah olduğu ile alakalı.E recep ivedik de bu kadar gişe yaparsa yapımcılar da böyle film çekmeye devam eder
  • Çok doğru bir çıkarım. Ek olarak: Aynı durum oyunlarda da geçerli.

Mesela tamamen analitik düşünceye dayalı, sudoku.

Bizde ise hrmen hemen şans oyunu tavla ve kart oyunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 30 Eylül 2018; 12:25:14 >
  • SADSADSAAD kullanıcısına yanıt
    Gelişir mi bilmiyorum. Ama sayılardan çıkarım yapılıyor. Yani analitik zeka kullanılıyor

• Medeniyet kelimesinin bir sürü anlamı var, ben burada ”uygar kimseye yakışır davranış, tutum” anlamını kullandım.
  • https://www.youtube.com/watch?v=L7OklUH6FQw

böyle bir film var yorumun nedir
  • Filmleri ciddiye almıyorum
  • Az önce Banker Bilo'yu izledim, daha önce yaptığım tespitte ne kadar haklı olduğumu tekrar gördüm.

''*Bu rezil filmde verilmek istenen mesaj: Erdemli olma, erdemli olanlar erdemsiz olanların ayakları altında sürünür ve toplumdan dışlanır.
    *Gerçekte olan: Erdemsiz kişi ve toplumlar, elenmeye mahkumdur.

Bugün Türkiye bu tip erdemsiz insanların memleketi olduğu için erdemli, eğitimli insanlar buralardan kaçıyor. ''
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    rezil film ve erdem hakkında söylediklerin doğru. ama

*Gerçekte olan: Erdemsiz kişi ve toplumlar, elenmeye mahkumdur. sözün ne kadar hayata yansıyor. bahsettiğin elemeyi yapanlar bilonun yaptığını gizliden yapıp erdemsizliği erdem diye satmışlarsa

bir de yukarıda bir film hakkında yorumunu sordum ama işinize gelmeyeni görmezsiniz. evrimi övmediği(m) için olabilir mi
  • Binlerce yıllık insanlık tarihinde sadece son 50 yıldır filmler etkili olarak var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.