Şimdi Ara

Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karanlik bir odada teshir orasi yapsin tekno marketler. koysunlar ledleri gostersinler isik sizmalarini bulutlanmalari. Desinler ki bu sorunlar cok yaygin led tv. Problemleridir. Siyah seviyesini dogrudan etkiler. Cok ileri duzeyde olmadigi takdirde hic bir islem yapmayiz. Cok ileri duzeyde olursa da 6502 sayili Kanun'un size tanidigi secimlik haklari sallamayiz ucret iadesi yapmaz sadece urun degisimi yapariz.

O zaman ben de normal kabul edeyim isik sizmasi problemlerini. Alirken bileyim basima gelecegi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabahattin ali

Bu sorun ledlerin genel sorunudur ifadenize pek katilmiyorum. ben eger 5.000 tl.verip tv aliyorsam ornekleri oldugu uzere tv.nin isik sizmasi olmayanini, bulutlanma olmayanini isterim tabi ki. Bir sorunla cok sık karsilasiliyor olmasi o sorunu genel normal kabul edilebilir yapmaz yapmamali.

Kaldi ki benim tv. film thx modunda bile sorunlu

Hocam ben sizin bu sorunu kabul etmenizi önermedim.
    Genel sorunu dememin sebebi hemen her LED TV'de bu ışık sızmalarının bulunması. Bizim DH'de bu konu bolca konuşuluyor, bu yüzden benim de bildiğim bir durum.
    Hatta bir ara Sharp 857 almayı bile düşünürken bu sorun nedeniyle vazgeçmiş ve yine Plazma'ya yönelmiştim.

Tabiki verdiğimiz paranın karşılığını almalıyız, tabiki hakettiğimiz ürünlere sahip olmalıyız, tabiki sorun çıktığında tüketici olarak mağdur olmadan ve firmaya güveni kaybetmeden çözüm bulabilmeliyiz.

• Bende ki LG lb670v nin bu sharp tv nin ışık sızması,buluntlanma sorunlarından hiçbirisi yok,ekran simsiyah .Demek ki buluntlanma,ışık sızması normal değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Bende ki LG lb670v nin bu sharp tv nin ışık sızması,buluntlanma sorunlarından hiçbirisi yok,ekran simsiyah .Demek ki buluntlanma,ışık sızması normal değil.

Bu urunler uretim asamasinda bir dunya testten geciyor. Tabi ki normal degil. Cunku hatasizlari var bu urunlerin ve standart uretimi de hatasiz zaten. ama sorunlusuna bizde cok rastlaniyor abd.de az. Niye?

• Guncel

• Ayes Elektronik Dijikom benimle anlaşmasını bozmasın diye iade raporu vermiyor. Demekki Dijikom'dan Ayes'e ve başka şehirlerdeki yetkili servislere ''kolay kolay iade raporu vermeyin, verirseniz sizinle çalışmayız'' anlamında konuşmalar yapılmış. Bu tip olaylar biz tüketicileri de alışverişlerinde etkiliyor. Media Marketten alışveriş yaparken 2 kere düşünürüm. Ancak ülkemizde, müşteri dostunu da geçtim, kanunlara uyan firma çok az bulunuyor. Ahlak olarak çöküntüde bir toplumuz, eskiden de böyleydik, şimdi daha da beter olduk. Şans işi, kader vb deyip geçiştiriyoruz, duyarlı değiliz. Hal böyle olunca bu tip olayları teşhir etmeyince hakkımız kazanamıyoruz. Şikayet var, facebook, twitter, forumlar vb yazmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NVN

Ayes Elektronik Dijikom benimle anlaşmasını bozmasın diye iade raporu vermiyor. Demekki Dijikom'dan Ayes'e ve başka şehirlerdeki yetkili servislere ''kolay kolay iade raporu vermeyin, verirseniz sizinle çalışmayız'' anlamında konuşmalar yapılmış. Bu tip olaylar biz tüketicileri de alışverişlerinde etkiliyor. Media Marketten alışveriş yaparken 2 kere düşünürüm. Ancak ülkemizde, müşteri dostunu da geçtim, kanunlara uyan firma çok az bulunuyor. Ahlak olarak çöküntüde bir toplumuz, eskiden de böyleydik, şimdi daha da beter olduk. Şans işi, kader vb deyip geçiştiriyoruz, duyarlı değiliz. Hal böyle olunca bu tip olayları teşhir etmeyince hakkımız kazanamıyoruz. Şikayet var, facebook, twitter, forumlar vb yazmak gerekiyor.

Ve birbirimize destek olarak kurtuluruz bu muamelelerden. ayes elektronik durumu saklamiyor ki dogrudan digicom teknik servis mudurunun numarasini verdiler bana onunla konusun o ne derse onu yazariz dediler. Adamlar dogrudan digicomdan talimat alarak is yapiyor. Butun servisler boyle calisiyor galiba.

Mahkeme dilekceme bunu da ekledim. Bu sekilde duzelenen rapor teknik bir rapor degildir satis raporudur falan...

• Nedense bu sorunlar 2 yıl evvel pek yoktu. 2013. ve 2014 modellerde oldukça sık görülmeye başlandı. Eğer gerçekten ayıplı mallar bize gönderiliyorsa üreticiler nezdinde de girişim yapılmalı, yabancı forumlara da yazmalı.
  • Media markt bazi urunleri nedense inyernette satmiyor. Neden acaba? Yoksa iade gelen sorunlu urunleri mi boyle satiyorlar acaba 14 gunluk kosulsuz iade hakkindan faydalanmayalim diye?

Benim sharp60uq10 yoktu internet satisinda izmir balcova magazasinda iki kapali kutu bir teshir vardi. Sonradan ogrendim aralik ayinda balcova magazasina bir arkadas sorumus kapali kutu yok demisler. Ben ocak ayinda gittigimde iki adet kapali kutu gelmisti ve sorunlu. Oldukca suphe cekici bir durum. Neden internette de satmazsin ki

Arkadaslar karsi taraf avukatlik ucretleri korkulacak rakamlar degil bu arada. 750 tl tuketici mahkemesi icin yanlis hatirlamiyorsam. Ayrica avukatlarla davayi kazanirsaniz avukatlik ucretini karsi tarafin odemesi hususunda antlasma yapabiliyorsunuz. Ben yaptim. Yani avukata para vermedim vermeyecegim. Davayi kazanirsak karsi taraftan alacak yani parasini.

• Film izleyelim dedik. Karanlik sahnelerdeki Bulutlanma problemleri canimi sıktı resmen filme odaklanamadim. Yahu boyle bir tv.yi iade edemeyip mahkemelik olmak rezilliktir. durdukca ofkeleniyor insan
     Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım

• Süreç hangi aşamada şu an için?
  • Sehir disindaydim uzun suredir. Dosya hazir. Yarin aciyorum davayi. Calistim biraz bu surede dilekce uzerinde

• Ben de Media Markt tan Sharp 60LE857 model tv satın aldım. Tv kurmak için gelen servis led tv lerde bu tür ışık sızması problemlerinin görülebildiğini sorunun nedeni olarak ise (edge) yani kenardan aydınlatma sistemi olarak izah etti. Ben de bu açıklama üzerine kabul ettim fakat servis kurulumu yapıp gittikten sonra yeni tv ile bi film izlemek istedim ve filmde karanlık sahnelerde ışık sızmasının görüntüyü kapatacak kadar aşırı derecede olduğunu görünce ertesi gün önce satın aldığım media markt mağazasına gittim. Burada bana servisin durum ile ilgili rapor düzenlemesini ve bu şekilde iade/değişim yapabileceklerini söylediler. Sonra Yetkili servise başvurdum. Servis (Allah razı olsun) sorun ile ilgili raporu düzenledi. Bu akşam işten eve gidince tv.yi geri götüreceğim inşallah söyledikleri gibi rapor doğrultusunda işlem yaparlar. Sonucu burada paylaşacağım. Bu tür sorunlarla uğraşan herkese Allah sabır versin. İnanın tv seyretmekten de elektronik cihaz satın almaktan da soğutuyor insanı bu tür problemli cihazlar. İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor neden bu tür problemler gelişmiş ülkelerde yaşanmıyor da hep bizim gibi hak/hukuk sistemi geri kalmış ülkelerde yaşanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykskomd

Ben de Media Markt tan Sharp 60LE857 model tv satın aldım. Tv kurmak için gelen servis led tv lerde bu tür ışık sızması problemlerinin görülebildiğini sorunun nedeni olarak ise (edge) yani kenardan aydınlatma sistemi olarak izah etti. Ben de bu açıklama üzerine kabul ettim fakat servis kurulumu yapıp gittikten sonra yeni tv ile bi film izlemek istedim ve filmde karanlık sahnelerde ışık sızmasının görüntüyü kapatacak kadar aşırı derecede olduğunu görünce ertesi gün önce satın aldığım media markt mağazasına gittim. Burada bana servisin durum ile ilgili rapor düzenlemesini ve bu şekilde iade/değişim yapabileceklerini söylediler. Sonra Yetkili servise başvurdum. Servis (Allah razı olsun) sorun ile ilgili raporu düzenledi. Bu akşam işten eve gidince tv.yi geri götüreceğim inşallah söyledikleri gibi rapor doğrultusunda işlem yaparlar. Sonucu burada paylaşacağım. Bu tür sorunlarla uğraşan herkese Allah sabır versin. İnanın tv seyretmekten de elektronik cihaz satın almaktan da soğutuyor insanı bu tür problemli cihazlar. İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor neden bu tür problemler gelişmiş ülkelerde yaşanmıyor da hep bizim gibi hak/hukuk sistemi geri kalmış ülkelerde yaşanıyor.

Servislerin bagimsiz karar alma durumlari yok. Merkeze digicoma soruyorlar once. Digicom merkez kesinlikle kabul etmiyor isik sizmasi sorununu. Politikalari bunun uzerine kurulu.

Sizin tv.nin bir fotografini paylasir misiniz burada rica etsem?

Hangi servis bir de cok merak ettim.

Digicomdan bir daha KALEM PIL dahi almam.

• Dün akşam tv.yi servis raporu ile mediamarkt a götürdüm bi zorluk çıkarmadılar. Önce tv.nin yenisi ile değişelim edelim diye teklif ettiler ben de dedim bir daha asla sharp almam. Sonuç olarak stres dolu birkaç gün ve japonlara olan güven sarsılmasından sonra bu dertten kurtuldum. Ama çok acı bi durum eskiden en kaliteli ürünler hep japon malları iken şimdi bildiğin çin mallarından farkı kalmadı tek fark iki katı para ödememiz. Yaşadığım sorun ile ilgili ekran görüntülerini sharp tv alacaklara yol göstermesi açısından paylaşıyorum.
     Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykskomd -- 9 Nisan 2015; 10:09:26 >

• Bir de film izlerken karşılaştığım durumun resimlerin gönderiyorum. Bu millete bunu layık görenleri Allah'a havale ediyorum. Alsında bu durum defolu malların bizim gibi ülkelere gönderilmesi medeniyet çizgisinde nerede olduğumuzu gösteriyor.
     Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım

• sabahattin ali S kullanıcısına yanıt
    dostum ilk önce geçmiş olsun . kısaca özet geceyim benzer sorunlar benimde başıma geldi sadece üretici ve satıcı firmalar farklı isimlerini özelden istersen verebilirim hiç gecikmeden mahkemeye başvurdum şahsi olarak avukat filanda tutmadım 2014 yılı başında bazı aksaklıklar yüzünden davam 2 hafta önce sonuçlandı ve kazandım ürün ayıplı mal kabul edildi ve mahkeme masrafları faizi ili gerekceli kararda para iadesiyle geri alıcam sadece sen ilk duruşmada hemen bilirkişi talep et ve ve evrakların hem senin hem karşı tarafın eksik olmamasına özen göster fatura servis raporu vs. her duruşma arası 3 ay ertelnse artalama 1 yıl sürer ve kazanırsın tv yide kullandığın yanında kar kalır hiç merak etme davanda sana başarılır . kimse pes etmesin arkadaşalar para veriyoruz sonuçta iyi günler.
  • cLas_cocuq kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş fotoğrafları görüyorumda felaket derecede nedir öyle yaa harbiden vahim derecede ışık sızması var çok kötü gerçekten normalde hemen değişmesi lazım ama ne kadar uğraştırıyorlar bizleri sırf tv de değilki bu durum sizde biliyorsunuz herşey satana yada üye edene kadar sonra eğer bir aksaklık olursa vay halinize elinizden geleni ardınıza koymayın mücadelenize devam edin kimsenin parası ile rezil olmaya hakkı yok aslında bu konu çok derin bir mevzu epey bir şeyler yazardım ama neyse...
    kolay gelsin arkadaşlar.
  • Bende linkteki tvleri iade ettim bende digicom tvler sorunsuz demişti 2-3 stress dolu hafta yaşadım sayelerinde.
    http://forum.donanimhaber.com/m_104320463/f_//tm.htm#104320463

medimarkt marmara forumdaki yetkili ocak (2014) ayında gelen sharpların nakliyesinde sıkıntı olduğunu paketi hasar görenlerin japonyaya geri gönderildiğini kutusu sağlam olanların satıldığını ve bu şekilde sorunlar çıktığını söylemişti.

bu ürünleri alıp şükredip kullananlar var herkes uğraşsa piyasaya böyle ürün süremezler iade şansım olmasaydı bende mahkemeye gidecektim.
  • valla hocam bende samsunga acicam galiba dava 1.5 aydir odenmeyen para iadesi yuzunden

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.