Şimdi Ara

Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ürün değişimini kabul etmedim zaten. Digicomdan bir daha kalem pi almam. Mahkemeye gidiyorum.
  • Peki bu sorunlar yurtdışında yaşanmıyor mu ? Banding,bulutlanma,ışık sızması gibi durumlarda kullanıcılar ne yapıyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabahattin ali S kullanıcısına yanıt
    Bende 60UQ10 alınabilecek en iyi panellerden biri,bütçem müsait olsa hemen alırım diyordum.demek onunda diğer çöplerden pek farkı yokmuş.
    Bu arada yaşadıklarınız için çok üzüldüm.hepimizin başına gelebilecek şeyler,geliyor da zaten.hakkınızı arama konusundaki detayları paylaşarak forumda teşkil ettiğiniz örnek içinde ayrıca sizi kutlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Peki bu sorunlar yurtdışında yaşanmıyor mu ? Banding,bulutlanma,ışık sızması gibi durumlarda kullanıcılar ne yapıyor ?

muhtemelen gelişmiş ülkelere daha az sorunlu ürünler gönderiliyor. Hukukun işlediği, insanlarda hak arama kültürünün yerleştiği toplumlarla uğraşamayacağını bilen satıcılar zaten oralara sorunsuz ürünleri gönderiyor. Yüzlerce ayrı testten geçmiş olan ürünlerin hangilerinde daha çok soruna rastlanıldığını satıcılar zaten biliyorlar. Biz de ise "teknoloji şans işidir abi"ye bağlanıyor durum.

Hak arama kültürü zayıfsa, toplumsal hafıza zayıfsa, bugün yapanın yanına yarın kar kalıyorsa maalesef biz basit bir pazar oluyoruz. satılan sorunlu ürünlerin pek azı ile mücadele edeceğini bilen satıcılar baştan bize gönderiyor testlerden adam akıllı geçememiş parti üretimleri. Bunlar tahminimdir. Sharp'ın fabrikasında tanıdık mühendis falan yok. Kişisel bireysel tahminlerim.

Ayrıca gelişmiş ülkelerde velev ki sorunlu tv çıktı. Anında tüketici lehine çözülüyor. Hollanda da bir satıcı aleyhine yaşanan şikayetler artınca tüketici dernekleri gazetelerde tam sayfa ilan vermiş satıcı ile ilgili. Satıcı ertesi hafta sorunlu ürünlerin geri çekildiğini ve özür dilediğini belirten bir gazete ilanı vermiş.

Birlikte yaşamak ile yan yana durmak arasındaki fark işte burada. Cemiyet olabilmekle olamamak arasındaki fark işte burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Bende 60UQ10 alınabilecek en iyi panellerden biri,bütçem müsait olsa hemen alırım diyordum.demek onunda diğer çöplerden pek farkı yokmuş.
    Bu arada yaşadıklarınız için çok üzüldüm.hepimizin başına gelebilecek şeyler,geliyor da zaten.hakkınızı arama konusundaki detayları paylaşarak forumda teşkil ettiğiniz örnek içinde ayrıca sizi kutlarım.

teşekkür ederim. Paylaşmaya devam edeceğim.
  • Ürün değişimini kabul etmeyip firmaya teslim olmadığınız için sizi tekrar kutlarım. Umarım mahkeme kısa sürede biter, hakkınızı alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_102327040/f_//tm.htm#102327366

arkadaşlar bu başlığa destek vermeniz hepimizin yararına olacaktır. bilgi ve tecrübelerimizi paylaşalım bir gün hepimize yararı olacaktır.
  • panelde bariz hata var. adamın ceketi öyle parlamışki sanki arkadan fener tutuluyor gibi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps3xbox360 -- 3 Şubat 2015; 17:42:16 >
  • talep edildiği sürece haklar alınıyor, mesela şu anda tekstil sektöründe müthiş bir müşteri memnuniyeti durumu var
    öyle mağazalar var ki 1 yıl önce aldığınız ürünü bile sorgusuz sualsiz geri alıyorlar
    10 yıl önce bu böyle değildi, değişim yapsalar da para iadesi mümkün değil yapmazlardı
    bunun gibi bu sektördeki uygulamalar da gün gelecek benzerlik gösterecek
    yukarıdaki gibi bir tv'yi size sattıkları için özür dileyip para iadesi yapacaklar, hem de söylediğiniz an olacak bu...
    Türkiye'de yaptırım yok.Tüketici h.h başvuru yapıyorsun 1 sene sonra belki sonuçlanıyor.Belki de bu gibi firmalar buna güveniyor.Davalar bir ay içinde sonuçlansa bunlar bu kadar rahat edemez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onemli degil bir yerde suresi. Dava bir yil da surse bitince o televizyonu iade alacaklar. Ben de bir yil ucretsiz tv izlemis olacagim. Problem degil. Onlar dusunsun. Bu kadar sorunlu bir tv.yi benden iade almadiklari icin bir cok musteri kaybettiler bile. Bunlari okuyan biri Bir daha kolay kolay digicom urunu almaz.

• Bu TV nin her şekilde değiştirilmesi gerekiyor. Yalnız Türkiye de maalesef şu durumdaki görüntüsüne rağmen lehinize karar çıkması az bir ihtimal. Öncelikle inceleme de tv yi gece zifiri karanlıkta arka aydınlatması sonuna kadar açık bir şekil de bakıp karar vermezler. Normal aydınlatma altında tv nin arka aydınlatmasını olabildiğince kısıp öyle incelerler. Bu şekil de de tv şu haliyle olduğu gibi ağır kusurlu görünmeyecektir. Umarım davayı kazanır ve bu tür sorunlarla karşılaşan tüketicilere bir örnek olursunuz. Benim kullandığım Philips 55pfl8008 tv de de bu kadar olmasa da aynı bulutlanma sorunu vardı. Servis gelip gördüğü halde arıza kaydı yapmadı. Ben de son ana kadar uğraştım ta ki dava açma aşamasına gelinceye kadar. Elektronikçi bir arkadaşımın bu tür şikayetler de tüketici lehine karar çıkmasının zor olduğunu söylemesi ile kendi çapım da arka aydınlatma ayarları ile oynayarak durumu bir şekil de seyredilebilir konuma getirip olayı kabullendim. Türkiye değil de başka bir ülke de olmuş olsam sonuna kadar uğraşırdım fakat burada haklıyken haksız konumuna düşme olasılığı çok fazla. Size bol şanslar ve dava sürecin de de Allah sabır versin diyorum.

• Bir suru karar var tuketici lehine. Bundan daha az sorunlu ayrica. burada paylasmadigim fotolarda var. Film modunda dahi sorun net bir sekilde ortada.

Sayin proteo sizin bir firma adina konustugunuz duygusuna kapildim maalesef. Oyle degilseniz bile Siz ve sizin gibi hak arama ozurluleri yuzunden basimiza geliyor boyle seyler. Sen inandigin hakkini savunmazsan bir sonraki hak kaybin daha da buyuk olur.

Golge etmeyin baska ihsan istemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabahattin ali -- 3 Şubat 2015; 18:46:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabahattin ali

Bir suru karar var tuketici lehine. Bundan daha az sorunlu ayrica. burada paylasmadigim fotolarda var. Film modunda dahi sorun net bir sekilde ortada.

Sayin proteo sizin bir firma adina konustugunuz duygusuna kapildim maalesef. Oyle degilseniz bile Siz ve sizin gibi hak arama ozurluleri yuzunden basimiza geliyor boyle seyler. Sen inandigin hakkini savunmazsan bir sonraki hak kaybin daha da buyuk olur.

Forumda mağduriyetim ile ilgili 1 yıl önce bir konu açmıştım ama bulamadım, fotoğraflar vs yüklü, firma ile yapılan yazışmalar, atışmalar hepsini paylaşmıştım. Sanırım çoğu ne hikmetse forumca silinmiş. Neyse konuya gelirsek insanları yargılamadan önce ne anlatmak istediklerini anlamaya çalışın. Linkte bir kaç satır altta albani ile yazışmalarımızda bir firma adına yazıp yazmadığımı tahlil edebilirsiniz.

Bu arada forumda kime nasıl hitap edilmesi gerektiğini önce öğrenin sonra yazın.

http://forum.donanimhaber.com/m_70072531/mpage_86/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 3 Şubat 2015; 19:27:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: proteo

quote:

Orijinalden alıntı: sabahattin ali

Bir suru karar var tuketici lehine. Bundan daha az sorunlu ayrica. burada paylasmadigim fotolarda var. Film modunda dahi sorun net bir sekilde ortada.

Forumda mağduriyetim ile ilgili 1 yıl önce bir konu açmıştım ama bulamadım, fotoğraflar vs yüklü, firma ile yapılan yazışmalar, atışmalar hepsini paylaşmıştım. Sanırım çoğu ne hikmetse forumca silinmiş. Neyse konuya gelirsek insanları yargılamadan önce ne anlatmak istediklerini anlamaya çalışın. Linkte bir kaç satır altta albani ile yazışmalarımızda bir firma adına yazıp yazmadığımı tahlil edebilirsiniz.

Bu arada forumda kime nasıl hitap edilmesi gerektiğini önce öğrenin sonra yazın.

http://forum.donanimhaber.com/m_70072531/mpage_86/tm.htm

Size hitabimda en ufak bir saygisizlik yapmadim. oncelikle bu konuyu acikliga kavusturalim. Sizin hak aramamayi ogutleyen yorumunuzu istedigim gibi yorumlarim. Suphelendigimi belirttim. Bu konuda da beni suclayamazsiniz. Sosyal gorgu kurallari icinde kalarak saygiszilik yapmayarak sizden suphelendigimi belirttim.
    maalesef son "ben surda soyle soyle yorumlar yapmistim, ben de zamaninda sorunlar yasamistim" minvalinde yorumunuz suphemi gidermedigi gibi artirdi.

Hak aramak bir durustur. Hakkini aramak haksizligi sineye cekmemek onurlu bir davranistir. Kaybedecegini bilsen bile kaybetsen bile hak aramak tek basina cok sey kazandirir insana. Ve bir toplum hakkini aramayi bilen insanlardan olusuyorsa orada o insanlara haksizlik yapmaya niyetlenenler bizdeki kadar cesur ve patavatsiz futursuz davranmaz.

Siz once bunlari ogrenin.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı halen milletimizde azımsanmayacak kadar mevcut maalesef.

Birlikte tepki vermeyi , hep beraber hareket etmeyi unuttuk neredeyse.

Sizlerinki gibi örnek teşkil edecek olayların artması kıvılcımları çoğaltarak ateşe döndürür umarım.

Destekliyorum sizi.

Bu srada ilgili bilgilendirmeyi Sony 2014 modeller konusunda da yapmanızı öneririm. O konuda da mahkemelik olan kullanıcılar mevcut. Bilgi paylaşımı büyüyebilir.

Konu link i
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=90323488&p=186#102195071

Selamlar.

OĞUZ

• quote:

Orijinalden alıntı: Maverick_77

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı halen milletimizde azımsanmayacak kadar mevcut maalesef.

Birlikte tepki vermeyi , hep beraber hareket etmeyi unuttuk neredeyse.

Sizlerinki gibi örnek teşkil edecek olayların artması kıvılcımları çoğaltarak ateşe döndürür umarım.

Destekliyorum sizi.

Bu srada ilgili bilgilendirmeyi Sony 2014 modeller konusunda da yapmanızı öneririm. O konuda da mahkemelik olan kullanıcılar mevcut. Bilgi paylaşımı büyüyebilir.

Konu link i
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=90323488&p=186#102195071

Selamlar.

OĞUZ

http://forum.donanimhaber.com/m_102327040/f_//tm.htm#102327366

sonuna kadar inandigim bir husus biz hep birlikte hak aramaya karar verirsek daha az haksizliga ugrariz. Sebebi cok basit hakkinizi arayacaginizi biliyorsa karsi taraf size haksizlik yapmaya cok hevesli olamaz. Cekinir. iki kere dusunur. Bizim gibi toplumlara da dayarlar sorunlu ledleri. He he olur oyle seyler bunlar normal der servisler. Sonra biz de oturur abi teknoloji sans isi deriz. 100 ayri testten gecmesi gereken urun hatalarini normal kabul ederiz. Arkadaslar paylastigim linkteki basliga destek verin lutfen. Takip yazip birakin en azindan. Guclu her zaman basvurulan bir baslik haline getirebilriiz el birligiyle.

Bircok kisiye cesaret verir dogru paylasimlar dogru yerinde bilgiler. Ortada bilgi kirliligi oldugu icin biraz da rahat hareket ediyor bu adamlar. Kaybedersiniz diye korkutup duruyorlar insanlari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabahattin ali -- 3 Şubat 2015; 21:35:24 >

• Kolay gelsin diyerek başlayayım,
    pek çok vakada davadan evvel müzakere/anlaşma önerilir. Size de Digicom yetkilileri ile usluba dikkat ederek görüşmenizi öneririm.
    Üstelik pek çok kere deneyimlediğim üzere; sorunu ne kadar iyi biliyor olsanızda problemi siz tanımlamayın, basitçe yardım isteyin. Bırakın çözümü onlar bulsun.
    Çoğunlukla sizin kafanızda planladığınızdan daha iyi bir sonuçla bitiyor, en azından ben öyle tecrübelere sahibim.

TV'deki ışık sızmaları LED'lerin genel sorunu, karanlık sahnelerde malesef pek çoğunda (FALD hariç) bu sorun bulunuyor.
    Ek not: Bu konu olumlu kapandıktan sonra lütfen bir daha LED almayın, gerekirse 2.el bir Plazma alın veya OLED'leri bekleyin.
  • Muzakerelerin 15.gunundeyiz. ayibi kabul edip degisim onerdiler. Ben ucret iadesi hususunda israrciyim. mahkemelik olduk sayilir. Avukata verdim bu aksam ama yarin acilir sanirim dava.

Bu sorun ledlerin genel sorunudur ifadenize pek katilmiyorum. ben eger 5.000 tl.verip tv aliyorsam ornekleri oldugu uzere tv.nin isik sizmasi olmayanini, bulutlanma olmayanini isterim tabi ki. Bir sorunla cok sık karsilasiliyor olmasi o sorunu genel normal kabul edilebilir yapmaz yapmamali.

Kaldi ki benim tv. film thx modunda bile sorunlu

• sol altta av modu görünüyor. Film THX modu. Parlaklık -30 dan + 30 kadar olan bir aralıkta ben -6 kullanıyorum.

Bunun tek açıklaması vardır: AYIP

Bu digicomun bir ayıbıdır. Ben bıkmadan usanmdan paylaşacağım bu fotoğrafları. Paylaşabildiğim her ortamda. İşim yoğun bu aralar pek ilgilenemiyorum. Biraz rahatlayım iş edineceğim bu hususu.

Biz kimsenin üçüncü dünya pazarı değiliz.
     Media Markt & Digicom aleyhine Mahkemeye Başvuracağım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.