Şimdi Ara

Medieval 2 Total War yeniden başlıyorum :) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
17.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk başlarda fena sarıyor ama bir süre sonra hep aynı şeyler tekrarlıyor sıkılıyor insan...
  • ya öyle bi anlattın ki benimde yükleyesim geldi :D
  • Bu arada up yapayım öbür konuya yazdım ama buraya da yazayım
    Evet dediğim gibi kendi kampanyamı anlatıyorum.Devlet olarak milanı seçtim.Başlangıçta milan ve cenova var normalde.Ama bende kaynar mod olduğu için ayrıca alttaki adalar da(sardinya ve korsika) bize başlangıçta veriliyor.Kısaca 90 tur boyunca neler yaptığımı anlatayım ve şimdie geleyim.
    -Ben ilk turlarımı diplomasi ve inşaat/asker amacında kullandım sonrasında haliye bana en büyük tehditlerden olan Sicilya'ya karşı savaş açtım.Bunları tam yok ediyordum ki papa o sırada bildiri yayınladı ve afaroz edileceğimi söyledi galiba.Yani ilk 5-6 turda afaroz olmak istemedim ve eldeki keklik diyerek saldırıyı sona erdirdim.
    -Sonrasında gerek ticareti artırmak gerek de toprak kazanmak ve papaya kötü gitmemek için kuzey afrikada benim hemen alt kısmımda yer alan tunis şehrine saldırdım.(bkz.tunis şehri temsili resimdir:http://img838.imageshack.us/img838/8678/002mr.jpg )Tabi buradaki müslüman nüfusun çok olduğunu ve isyan çıkabileceğini düşündüğümden kardinal ve rahip de aldım yanıma.Oraya fethettim gayet güzel gidiyordum ama...
    -Emeviler bayağı sinirlenmiş olsa gerek 2 tane bayrağı full dolu ordu getirdi.İşgal edeceklerini biliyordum bu yüzden askerlerim boşuna ölmesin diye kaleden çıkarttım,belki etmezler diye 1üniteyi kalede bıraktım.Sonraki tur geldiğinde şook oldum,şöyleki emeviler tabiki işgal ettiler ama kuzeyde venedik milan şehrime saldırmış aynı anda sicilya da ondan aldığım topraklara geri saldırmıştı!!!Tabi hemen tunis şehrinden kaleden çıkardığım ordumu destek sağlamak için derhal gemiye bindirdim.Ama sonra bir facia daha oldu venedikliler gemiyi batırdı :)) Tabi sicilyada venedik de aldılar rahatça...Sonrasında ben de venedik şehrine saldırdım ve onların başkentine saldırdım.Orayı onlardan aldım ama o da(venedik) benim genova şehrime saldırdı orayı da aldılar.

>>Bildiğiniz çökmek üzereydim sadece 4 şehrim falan kalmıştı.Sonra haçlı istedim tunis şehrine papadan.Kabul etti(bi zahmet kabul etsin sicilyayı onun yüzünde yıkamadım)Tabi benim adalar yakın olduğundan hemen tunis şehrine full dolu haçlı ordusunu gönderip geri aldım.İşte o haçlı zaferini kazanan komutan şuan hükümdarım.Onun sayesinde devlet batmaktan kurtuldu.Niye derseniz adamın komutanlığında 100 kişilik orduyla 400e yakın kişilik orduyu devirdik.Tabi kuzey afrikadan yine toprak kazandık.Ama yetmedi,sicilya kaybettiği bir yeri daha geri aldı.Ekonomim -9000 lerdeydi.O sırada dedim ki abi ben niye sicilya ve venedikle uğraşıyorum.Venedik şehrimden sağlam donanma çıkardım varolan ordunun yarısından çoğunu attım gemiye yürü babam bizansa...

-Bizansın zaten doğru dürüst ordusu yoktu kalelerde yunanistan kısmının güney bölümü ve istanbul hariç bütün şehirlerini aldım.Ekonomim toparladı epey.Ama ortodoks belası başıma iş etti.Bildiğiniz gibi milan katolik hristiyanı ,malum oralarda(bizans tarafları) halk hep ortodoks olduğundan iki de bir isyan çıktı ve şehirleri kaybettim.Yine başa dönmüştük,ekonomi yeniden dibe vurdu.Yine haçlı can simidi gibi yetişmişti bana.Antitoch(hatay) dediğimiz yere haçlı ilan etmiş.Hemen ordumu kurdum maliyet ucuz ne de olsa tabi osmanlıyla savaş durumuna düştük.Ama benim amacım Hatay'ı almak değildi.Benim amacım haçlı paralı askerleriyle istanbulu almaktı.Öyle de oldu ama inanılmaz bir hata yaptım.Haçlı tamamlanmadan haçlı ordumun haçlarını iptal edince yani normal ordu olunca askerlerin hepsi yok oldu.Crusade cancelled diye.Ve yine bir hüsran istanbulu aldık 20 bin para ama istanulu asilere(rebels)kaptırdık :(((

-Ondan sonra bir gelin ile venedik komutanını kendi himayeme kaptım onunla paralı askerlerle kuzeyde macaristandan çokça yer aldım resmen toparlandım.Tabi güneyden de yerler aldım.O sırada touluse a da haçlı ilan edildi.Orayı da haçlıyla saksonlardan aldım.Ve şimdi ne oluyor,şimdi ne yapıyorum onu anlatayım ama resimlerle :)

Medieval 2 Total War yeniden başlıyorum :)
    Devlet liderim...Tunis şehrine haçlı düzenleyip güneyden 5-6 toprak aldı güçlü ordulardan çok seviyorum kendisini

---------------------------------------------------------
    Ve liderimin oğlu :)Onu da babası gibi yetiştiricem erkenden fetihlere başlasın.Bakalım güçlü mısır orduları karşısında ne yapabiliyor :)

Yukarıda yazmıştım touluse a haçlı ilan edilmişti diye orayı aldım sonrasında bordo şehrini de portekizlilerden aldım artık batı fetihlerine başlayabilirim :)

Ve sicilyadan sonrasında venedikten intikam alma zamanım geldi.Taht varisi komutasında geliyorum.Bu sefer papa falan dinlemem :)

Amerikayı da boşladık tabi...Gidip bir aztec kardeşlerimize selam verelim.Acaba nasıl oluyor da ekonomi de hep birinciler öğrenmek lazım :)

Gelir-gider özetim...Bu arada soldan anlaşılacağı gibi venedik yine rahat durmuyorNeyse orada ordum çok var hallederiz no problem

-------------------------
    Ve son olarak ülke sınırlarım...Fetihlerimle birlikte çok daha genişleyecektir.Ama ben olsun bitsin diye oynamıyorum.Zevkini çıkararak yaya yayaa.Ayrıca anlaşılacağı üzere kesinlikle hile vb kullanmıyorum.YOksa zevki nerde.Haydi şimdilik görüşürüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarıda yazdığımdan sonra yine baya ilerledim.Guzel şeyler oldu Müsait zamanımda ekleyeceğim.

• Eline sağlık, bir çırpıda okudum. Benim de canım çekti.
  • en sevdiğim çağlarda geçmesine rağmen bu oyunu sevmememin 2 nedeni var:

1-diplomasi rezalet
    2-surları aşıp içeri girdikten sonra içerde devam eden savaş çok sıkıcı geçiyor. canım sıkılıyor resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

en sevdiğim çağlarda geçmesine rağmen bu oyunu sevmememin 2 nedeni var:

1-diplomasi rezalet
    2-surları aşıp içeri girdikten sonra içerde devam eden savaş çok sıkıcı geçiyor. canım sıkılıyor resmen.

diplomasi konusunda çok haklısın.rezalet.ilk tur yapmadın mı diğer turlarda mümkün değil ittfak vs..
  • arkadaşlar kafayı yiyecem ne olur biri yardım etsin sorunum şu medieval 2 total war türkçe yamayı kurdum ekran ve yazılar türkçe ama hiç ses yok birde belki size biraz yardımcı olur diye yazıyorum yamasız oyunu normal açınca da ses yok ama yönetici modunda actıgım zaman her şey normal yardımcı olabileceklere şimdidedn çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgahan571

arkadaşlar kafayı yiyecem ne olur biri yardım etsin sorunum şu medieval 2 total war türkçe yamayı kurdum ekran ve yazılar türkçe ama hiç ses yok birde belki size biraz yardımcı olur diye yazıyorum yamasız oyunu normal açınca da ses yok ama yönetici modunda actıgım zaman her şey normal yardımcı olabileceklere şimdidedn çok teşekkür ederim

türkçe yamayı yükle ve yönetici olarak aç?
  • işte problem bu furkan hocam yamayı yönetici olarak açamıyorum normal haliylede açılınca anlayacağın ses yok
  • şöyle diyeyim furkan kriger tr normal tıkladığımda oyun açılıyor ama yönetici modda açmaya çalıştığımda küçük bir ekran gelip gidiyor
  • Hocam takip ediyorum. Gelişmeleri bekliyoruz.

• inşallah en yakında bu konuyu acıklığa kavuşturursunuz tek carem sizlersiniz ne yaptım neyi denediysem sorun çözulmedi
  • bence empire tw isteneni veremedi o yüzden millet hala mtw2 oynuyo shogun2 de başarılı olmadı demekki şahsen bence hiçbiri medieval 2 kadar ses getirmedi benimde oynarken en zevk aldığım tw mtw2 dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgahan571

inşallah en yakında bu konuyu acıklığa kavuşturursunuz tek carem sizlersiniz ne yaptım neyi denediysem sorun çözulmedi

Krieger tr dosyasının icine oyunun orijinal ses dosyalarını da atacaksınız.Tabi mesela orijinalde sounds dosyaları data klasorunun içindiyse,krieger tr klasorunun içindeki data klasorunun icine kopyalayacaksiniz yine.

• Bu arada Milan kampanyam pek güzel gitmedi.Neden diye soracak olursanız Danimarka dısında tüm devletler bana savaş ilan etmiş durumda Baş edemiyorum.Vatikana savaş açıp papayı falan öldurdum.Niye demeyin deli etti beni.Durmadan afaroz etti,beni resmen dışladı.Sonra ben Vatikan'dan romayi alınca Sicilya saldırdı full zırhlı ordusuyla Roma'ya.Ama içeri girmedi Vatikan'a verdi direk.Sonra ben Venedik i yok ettim tamamen.Ama şerefsiz papa benim şehirime haçlı ilan etti.Butun hristiyan devletlerde düşman düşman oldum.Danimarka hariç Bir yandan da doğuda Osmanlı acayip güçlenmiş ha bire saldırıyor.Portekiz ve İspanya Doğu'da ittifak kurmuş saldırıyorlar.Kuzey Afrika'da zaten topragım kalmadı Papa'yla uğraşırken oraları ihmal ettim.Zaten topraklarım bolum bolum ustteki resimlerde gormussunuzdur.Dolayisiyla destek veremiyorum.Zaten limanlarım her yil her devlet tarafından bloke ediliyor Ticaret gelirim falan yok.Eee her yil Artik dayanamadigimdan bıraktım ve yeni kampanya açtım.Ama Milan kampanyamda hatalarım Sicilya ve Venedik'i basta yok etmemek oldu.Ben emevilere savaş açarak Aptallık ettim.Zaten halk tamamen Müslüman oralarda halkı mutlu etmek 10 Tur alır en az...

Neyse yeni kampanyamı kimle oynuyorum tahmin edin...TimuridsTimurlular.Valla burada ilerlemk cok zor olmadı orduları güçlü zaten filler zaten bitiriyor olayı.Sinirlarim cok geniş.Osmanli İmparatorluğuna son verdim,İskoçya'ya son verdim,Rusya'ya son verdim.Moğollara son verdim.Fransaya avrupalilar son vermişler.Bizansa da son vermem icin 2 sehri Kaldi.Ama bir tehlike Moğol kabileleri geri dondü.Onlarla bayağı uğraşacağım.Güneyde de mısırla savaşıyorum.Oralari almak mantıklı Cunku halk Müslüman isyan falan çıkmaz.Resimleri bu gece veya Yarin atarım

• sizin dediğinizi de daha önce denedim oyun un data klasöründe ki sounds dosyalarını kriger tr deki data dosyasına kopyaladım ama yine sorun çözülmedi araştırdığım kadarıyla kriger tr de sorun varmış ama yeni yamayı beklemkten başka care yok diyorlar tabi ne kadar doğruysa
  • Bilmiyorum Sizdeki kynAr modu mu?Ben yükledim ve oynuyorum.

• kynar modu yüklemeden öncede aynıydı yani kriger tr ile hatta belki kynar modla düzelir dedim olmadı yine sorun devam ediyor
  • Geçen yaz osmanlı ile 2100 senesine kadar gelmiştim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.