Şimdi Ara

Medieval 2 Total War yeniden başlıyorum :) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
17.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Medieval 2 Total War yeniden başlıyorum :)

HEEEELLLLOOOOOO ELİZABETH Hatırlayacaksınız en son bozguna uğrayan ordum gemiye binmişti.O gemiyi de batırdılar generalim gitti tüm dikkatimi buraya verdim 4-5 tur o şehirlerde full ordu bastım ve iskoçya adalarından ordularımı getirdim bakalım şimdi dayanabiliyorlar mı.Fil bile getirdim...

• bence romedaki ruh m2twde yok o yüzden bıraktım barbarianda hunlarla romayı yağmalıyorum oyunun en güzel yanı ne olucağı bilinmemesi roxolani ispanyayı sarmatiansda fransanın tamamını ele geçirdi
  • Bu arada Timur kampanyam bitti tüm dunyayı ele geçirdim Şimdi Türk Realism Mod var onunla bir Türk kampanyası yapıyorum.Ayrica Stainless Steel v6.4 modunu da yükledim.Onunla birlikte bir Milan kampanyası yapıyorum ama bir cok devlet var ve oyun biraz kasiyor.Ayrica zor biraz Bakalım Artik inşallah üstesinden gelirim

Bu iki modu da tavsiye ederim

Edit:Yazmayı unuttum bir de normal m2tw v1.3 ile Portekiz kampanyası yaptım.Ama o bitti sayılır tek hristiyan devlet ben kaldım

Edit2:Portekizle bizansla yaptıgım savaş ve Polonyanin kalesini alırken onların generalinin ölümü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 27 Şubat 2013; 7:30:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dehşet oynuyorsun ben 100 turda osmanlının yarısını anca alabilmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

quote:

Orijinalden alıntı: İmeros

quote:

bu arada benim son durumu diyeyim.Milan yani italyayla başladım.Sicilya yı başlarda tam yok ediyordum ki papa efendiyok öldürecekmiymiş beni barış yyap falan dedi.Ben de sonra hallederim diye 2-3 kalesine ellemedim.Neyse ilk çiziği venedikten yedim ki o sırada güneyde tunis şehrine asker çıkartıyordum.Mecburen gemiyi geri dönderiyordum ki venedik donanmaları 9 unite ordumu batırdılar.İşin güzeli venedikin benden aldığı milan şehrine 6-7-8 defa kuşatma yaptım hep yenildik arkadaş milan süvarileri 0 gerçekten.Sonra işin güzeli sicilya da bana saldırdı güçlenip 1 yerimi de o aldı orada bir tek floransa kaldı.Onu da bir venedik bir sicilya kuşatıyor tam yok olma eşiğindeydim ki papadan haçlı istedim daha önce almak istediğm tunis'e orayı aldım sonra oraya bilerek 3 komutanla haçlı getirdiğimden emevilerin iki şehrini de aldım ayrıca.Sonra baktım doğuda bizans var bunda para boldur.attım gemiye bir orduyu indirdim fethettim3 şehrini papa da şimdi venedikle ateşkes yap dşyor.federsiniz adam komutanlarımın,ordularımımn şehirleirmin içine mıçtı şimdi de barış mı yapacam bengüçlenip geri alacam oraları

Bu papada herşeye karışıyor yahu

Beni aforoz etti sinirlendim ordularımı Vatikan'a yani Roma'ya sürdüm romayi ele geçirdim 2 turda 2papa değişti .Ama Sicilya'yla isim zor oraya tek destegi adalardan sağlayabiliyorum ama Venedik'le ittifak kurmuşlar ikide bir gemilerimi batırıyorlar,cok güçlü gemiler lazım.Ote yandan 40 yıllık müttefiğim Osmanlı bana saldırdı.Bizansi yok ettik ama Osmanlı çıktı Simdi de.Zaten Osmanlı ekonomi hariç her seyde birinci.Guneyde Mısır'a 2-3 toprak kalmış hepsini almışlar.Bu arada kuzey Afrikada topragım kalmadı.Misir ve emeviler halletti oraları.Ben de daha batıya yöneldim.Ama su an sıkıntılı durumum 12 tane düşmanım var

roma'ya saldirmak=afaroz+butun katolik ittifaklarinizin donmasi+ iliskilerin dogrudan dubious'a dusmesi demek. Eger papa'ya dalacaksaniz once italyan birligini saglayip kutsal roma belsini def etmek ve adam etmek lazim. Efer milan ile oynaniyorsa sakin ha kuzeye genislemeyip italyan birligi yapilmali

• o kampanyamda uzun aradır oynamayıp sonra başladığımdan biraz acemiliğime geldi.Hemen istanbulu alma telaşına kapıldım bizansa savaş açarak.O sırada da aforoz olduğumdan macaristan falan bitirdi orada beni...Zaten o kampanya başarısız oldu...
  • Her 2 -3 ayda bendede bu his uyanıyor oynuyorum sonra başıma bir sacmalık gelıyor bırakıyorum sonra tekrar canım cekıyo :). Kutsal roma ile oyuna başladıktan 10 yad 11 tur sonra emevıler durup dururken floransayı kusatıyo ve 2 -3 tur sonrada bızans aynı kaleye cıkartma yapıyo. ve sanki beim dışındaki ülkelerin birbirleriyle iletişimi yok savaşmıyolar bişey yapmıyolar. En zorda oynuyorum diye oyun bu şekilde saçma bi yolla mı zorlaştırayı denedi bilmiyorum ama her ne kadar barış anlaşması yapsamda 3-4 tur sonra yenıden aynısı oludu. ve bu yanlıs hatırlamıyosam 1.3 yamasıyla oldu eger bu bahsettıgınız mod yapay zekayı ciddi ölçüde geliştiriyosa hemen kurum oynamayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teutonic_ -- 27 Şubat 2013; 23:17:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teutonic_

Her 2 -3 ayda bendede bu his uyanıyor oynuyorum sonra başıma bir sacmalık gelıyor bırakıyorum sonra tekrar canım cekıyo :). Kutsal roma ile oyuna başladıktan 10 yad 11 tur sonra emevıler durup dururken floransayı kusatıyo ve 2 -3 tur sonrada bızans aynı kaleye cıkartma yapıyo. ve sanki beim dışındaki ülkelerin birbirleriyle iletişimi yok savaşmıyolar bişey yapmıyolar. En zorda oynuyorum diye oyun bu şekilde saçma bi yolla mı zorlaştırayı denedi bilmiyorum ama her ne kadar barış anlaşması yapsamda 3-4 tur sonra yenıden aynısı oludu. ve bu yanlıs hatırlamıyosam 1.3 yamasıyla oldu eger bu bahsettıgınız mod yapay zekayı ciddi ölçüde geliştiriyosa hemen kurum oynamayı düşünüyorum

turk realism mod var bu aralar onunla oynuyorum.Türkleri seçmenize gerek yok.Yapay zeka bayağı gelişmiş.Mesela ittifakları ancak diplomat yolu ile bozabiliyorsunuz.Tıklanamıyor yoksa...V1.3 yamasını kurun kesinilkle hatta mümkünse kingdomsu da...Bayağı fark ediyor.Genelde ortada neden yokken devletler saldırmaz ama örneğin adamı topraklarına girerseniz,diplomatının falan önü kesilirse,egemenliğime gir gibi teklifler yaparsanız ilişkiler hemen bozuluyor ve savaş zemini hazırlanıyor.İlk oynayanlar için hre ve hard zor olur.Hre her yerden saldırı alabiliyor.Ha bu arada eğer papalıkla ilişkileri iyi tutarsanız(örneğin ilk turlarda dostluk teklif ederseniz)diğer hristiyan devletler aforoz olma korkusundan kolay kolay saldırmıyorlar.Oyunda başlarken en iyisi asi şehirlerini almak...

• quote:

quote:

Her 2 -3 ayda bendede bu his uyanıyor oynuyorum sonra başıma bir sacmalık gelıyor bırakıyorum sonra tekrar canım cekıyo :). Kutsal roma ile oyuna başladıktan 10 yad 11 tur sonra emevıler durup dururken floransayı kusatıyo ve 2 -3 tur sonrada bızans aynı kaleye cıkartma yapıyo. ve sanki beim dışındaki ülkelerin birbirleriyle iletişimi yok savaşmıyolar bişey yapmıyolar. En zorda oynuyorum diye oyun bu şekilde saçma bi yolla mı zorlaştırayı denedi bilmiyorum ama her ne kadar barış anlaşması yapsamda 3-4 tur sonra yenıden aynısı oludu. ve bu yanlıs hatırlamıyosam 1.3 yamasıyla oldu eger bu bahsettıgınız mod yapay zekayı ciddi ölçüde geliştiriyosa hemen kurum oynamayı düşünüyorum

turk realism mod var bu aralar onunla oynuyorum.Türkleri seçmenize gerek yok.Yapay zeka bayağı gelişmiş.Mesela ittifakları ancak diplomat yolu ile bozabiliyorsunuz.Tıklanamıyor yoksa...V1.3 yamasını kurun kesinilkle hatta mümkünse kingdomsu da...Bayağı fark ediyor.Genelde ortada neden yokken devletler saldırmaz ama örneğin adamı topraklarına girerseniz,diplomatının falan önü kesilirse,egemenliğime gir gibi teklifler yaparsanız ilişkiler hemen bozuluyor ve savaş zemini hazırlanıyor.İlk oynayanlar için hre ve hard zor olur.Hre her yerden saldırı alabiliyor.Ha bu arada eğer papalıkla ilişkileri iyi tutarsanız(örneğin ilk turlarda dostluk teklif ederseniz)diğer hristiyan devletler aforoz olma korkusundan kolay kolay saldırmıyorlar.Oyunda başlarken en iyisi asi şehirlerini almak...

Hocam uzun yıllardır total war serisi oynarım hani bitirsemde tekrar oynarım az buçuk biliyorum ilişkileri ama 13. tur. Başka bi konuda yazmıstım hatta ss de vardı bulabılırsem koyayım. Hanı mılan venedık zaten savaş acıyo az cok komsum veya bı sekılde ılıskıde oldugum ulke olsa anlarım. Floransa nerde emeviler nerde ve emeviler kalemı kusatana kdar hıc bı sekılde ıletişimimiz olmadı aynı şekildede bizanslada Dediğin modu mutlaka indiricem teşekkürler. Kingdom u da oynadım butun campinglerde hatırladıgım kadarıyla kıngdom kuruluyken medıevalı oynıyamıyorduk , yani bende oyleydi :).

• quote:

quote:

quote:

Hocam uzun yıllardır total war serisi oynarım hani bitirsemde tekrar oynarım az buçuk biliyorum ilişkileri ama 13. tur. Başka bi konuda yazmıstım hatta ss de vardı bulabılırsem koyayım. Hanı mılan venedık zaten savaş acıyo az cok komsum veya bı sekılde ılıskıde oldugum ulke olsa anlarım. Floransa nerde emeviler nerde ve emeviler kalemı kusatana kdar hıc bı sekılde ıletişimimiz olmadı aynı şekildede bizanslada Dediğin modu mutlaka indiricem teşekkürler. Kingdom u da oynadım butun campinglerde hatırladıgım kadarıyla kıngdom kuruluyken medıevalı oynıyamıyorduk , yani bende oyleydi :).

Very hard oynamaktan oluyor bence yada 1.3ün diplomasisi gerçekten çok kötü. Bende oynamaya çalışıyorum Moors geliyor Rennes'i işgal ediyor orada ne işin var? İspanyayı alsam yada fransanın güney şehirlerinden birini işgal etse anlicam sonra bütün ülkeler nefret ediyor yav bütün katolikler nefret ediyor çoğuyla savaş halindeyim o zaman türklerin vs can dostu olmam lazım onlarda nefret ediyor çok fena saçma. Yoksa çok zor değil ama herkesin azılı düşmanı olmak gıcık ediyor...

Medieval 2 Total War yeniden başlıyorum :)

Bide aforoz işi var 80 turndur katolikler halkımı katlediyor papa sesini çıkartmıyor. Bir kale işgal ettimmi bak aforoz ederim hiç sallamıyorum valla tabi halkın moralinin bozulması koyuyor keşke papadan etkilenme daha az olsaymış. Yada papa tek taraflı aforoz etmektense arabulucu rolü oynasa daha iyi olurdu. Bir tek iskoçlara ben savaş açtım gerisi hep üzerime geldi. Moğollar ne zaman avrupanın ortasına iner acaba? İspanya canımı çok sıkıyor saldırıp alacam ama 7 cephede birden savaşamıyorum doğuya ağırlık vermek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 28 Şubat 2013; 5:52:17 >

• @eminmetehan

Anladığım kadarıyla direk Fransa'ya dalmissin.Aslinda doğru hamle,ingilterenin Avrupa'ya açılan kapısı Fransa...Ama Fransa'ya saldırmadan önce iliskileri biraz bozman gerekli.ydi.Mesela full ordunu al Fransa'nın kalesinin dibinde beklet veya diplomat gönder,egemenliğine gir yoksa saldıracağım de.Ama ordu götürülen katapultsuz falan da al.Cunku Eger saldırırsan ve kuşatma yaparsan sonraki Tur papa 10 yil savaşma fer ve beklersin Oyle.Zaten orduyu Eger düşmanın dibinde bekletirsen buyuk ihtimalle kaledeki ordu saldırıyor,böylece onlar suclu durumuna düşüyor.İspanya ilerleyen turlarda gemi ile çıkartma yapıp adayı işgal ediyor.O yüzden Fransa'ya yapılan seyler İspanya'ya da yapılabilir.Keske hre ye hemen saldirmayip ittifak kursaydın.Keza Danimarka da öyle.Fransa,İspanya,Emevi(moors) diye giderdin.

• quote:

@eminmetehan

Anladığım kadarıyla direk Fransa'ya dalmissin.Aslinda doğru hamle,ingilterenin Avrupa'ya açılan kapısı Fransa...Ama Fransa'ya saldırmadan önce iliskileri biraz bozman gerekli.ydi.Mesela full ordunu al Fransa'nın kalesinin dibinde beklet veya diplomat gönder,egemenliğine gir yoksa saldıracağım de.Ama ordu götürülen katapultsuz falan da al.Cunku Eger saldırırsan ve kuşatma yaparsan sonraki Tur papa 10 yil savaşma fer ve beklersin Oyle.Zaten orduyu Eger düşmanın dibinde bekletirsen buyuk ihtimalle kaledeki ordu saldırıyor,böylece onlar suclu durumuna düşüyor.İspanya ilerleyen turlarda gemi ile çıkartma yapıp adayı işgal ediyor.O yüzden Fransa'ya yapılan seyler İspanya'ya da yapılabilir.Keske hre ye hemen saldirmayip ittifak kursaydın.Keza Danimarka da öyle.Fransa,İspanya,Emevi(moors) diye giderdin.

Sadece İskoçyaya ben saldırdım fransa falan hep bana savaş açtı, danimarka 2 tane birimlik orduyla gelip ingiltereyi işgal etmeye çalıştı ilk başlarda yine portekiz full orduyla Dublini işgal etti falan hepsi sağımdan solumdan ısırıp duruyor. Bir hre sonradan daldı topraklarım oraya ulaşınca ittifak kurmaya çalıştım ama çoktan nefret ediyordu reddetti.

Doğuda Hre'nin 2 kalesini, milanın 1 kale 1 şehrini, danimarkanın 2 şehrini aldım. Danimarkanın 1 şehrini 1 kalesinide almak üzereyim daha durduramazlar beni ama oyun sıktı herkes üzerime geliyor şöyle 2 turn keyifle oynayamıyorum ekonomi kötü durumda. Batıda knight üretimine yeni başlayacam o yüzden moors, portekiz, ispanya çok etkili oluyor. Resmen avrupanın moğolu oldum oda iskoçyaya saldırdım diye mi? Dublini alınca aramız poor oldu arka bahçemi sağlama alim dedim. Bide turn geçişlerinde ilişkim kötüleşiyor o nasıl oluyor çözemedim ben hiçbir hareket yapmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

en sevdiğim çağlarda geçmesine rağmen bu oyunu sevmememin 2 nedeni var:

1-diplomasi rezalet
    2-surları aşıp içeri girdikten sonra içerde devam eden savaş çok sıkıcı geçiyor. canım sıkılıyor resmen.

hocam oyun çok eski zamanına göre mükemmel tabi :) ubdate çıkarıp bu sorunu yıllardır halletmiyorlar
  • var mı hala oynayan
  • AhmetGüler A kullanıcısına yanıt
    kurmayı düşünüyorum ama en son kurduğumda hata alıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

isterseniz özelden yardım edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetGüler

quote:

Yamada hata var galiba
  • quote:

quote:

quote:

Yamada hata var galiba

oyunu yeniden alıp yüklemeniz hatayı giderir belkide.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yamada hata var galiba

oyunu aldım ama bu Türkçe yamalarda sıkıntı var , durduk yere atabiliyor yada kayıtlarda sorunlar yaşıyorum ve ses olmaması oyunun en büyük sıkıntısı...galiba medieval 3'ü bekleyip oynamak daha iyi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yamada hata var galiba

oyunu aldım ama bu Türkçe yamalarda sıkıntı var , durduk yere atabiliyor yada kayıtlarda sorunlar yaşıyorum ve ses olmaması oyunun en büyük sıkıntısı...galiba medieval 3'ü bekleyip oynamak daha iyi

eğer kingdoms moduyla beraber yüklediyseniz korsan olmasından dolayı oyunda ses olmaz.eğer türkçe yama yükleyipte ses dosyalarını yama dosyalarının içine atmadıysanız yine ses olmaz.bende bütün hataları yaşamıştım ama hepsini çözdüm şimdi tıkır tıkır çalışıyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.