Şimdi Ara

Medya Player direk A/V Receivere bağlanır mı?Pioneer htp-071 setup için lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ev sineması ortamına yeni katıldım cok fazla bilgim yok.öğrenmek istiyorum.pioneer ht-071 5+1 Li anfili set aldım.televiyonum lg 47lm615s 3dled + samsung bd-5300 bdplayer ve ezcool HD box media player var.bağlantıları nasıl yapabilirim.optik ve hdmi kablolarımda var.pioneerın kataloğunda bd playerı DVD in yazan hdmi girişine bağlatıyor ama anfinin arkasında bd in yazan girişte var neden o şekilde bağlattırıyor anlayamadım.birde ben media playerda kullanmak istiyorum.setup konusunda fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahomut -- 1 Nisan 2013; 22:46:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam öncelikle media player ve bd hdmi la anfiye girin ve sonra out kısmından televizyona çıkın hdmi dan 5.1 ses gönderebiliyorsanız optik kabloya gerek yok onun harici gönderemiyorsanız 2 adet optik kablo alıp media playera ve bd ye bağlayın ondan sonrada anfiye girin anlamadığınız bir yer olursa sorun cevapllarım kolay gelsin :)
  • İlgilendiğiniz için çok çok teşekkür ederim.media playerın hdmi sini amfinin bd in kısmına , samsung bluray playerın hdmi sini DVD in kısmına.anfinin out hdmi sinide tv nin hdmi in kısmına takıyoruz doğrumu? Doğru olan bu mudur?bunları yaptıktan sonra amfinin üzerinde kırmızı hdmi ışığı yanacak sanırım?bunları yaptıktan sonra kumandanın üzerinde test sound var ona basınca her hoparlörden ayrı ayrı sırayla ses geliyorsa artık ben filmleri dolby digital izliyorum anlamındamıdır? Bu dolby digital hissini halen alamadım.

• Merhaba hocam önemli değil dediğiniz gibi bağlantılar yapılacak 5.1 hissi eğer elinizde orjinal 5.1 film veya müzik varsa gerçek hissi alırsınız onun haricinde sanal olarak birde 5.1 sesi hdmi izin veriyorsa yoksa optik kabloyla aktarırsanız 5.1 sesi alabilirsiniz birde 5.1 için auto surround basın yada standarta sesi aktarmak için ses seçeneklerinden bitstream raw yada pcm yazar onlardan birini seçiceksiniz hangisi varsa şimdilik bu kadar sorularınız olursa cevaplarım kolay gelsin :)
  • Tamam hocam çok teşekkür ederim evde değilim yarın akşam dediklerinizi harfiyen uygulayacağım.aslında rahatsız olmam derseniz telefonunuzu alıp cihazın başındayken sizi rahatsız edebilsem tam süper olurdu.

• Merhaba hocam deneyin yapamazsanız telefonlaşırız :)
  • ne yaptıysam media player hdmi ile av receiver bağlantısı kuramadım.illa media playerı tv ye hdmi ile anfiyede optik kablo ile bağlayabiliyorum.ancak böyle oluyor.Yani anfi media playerı hdmi den tanımıyor.Amacım tv ye sadece anfinin out'u olan hdmi bağlamaktı ama malesef media playerıda hdmi ile tv ye bağlıyorum ve sırf bu yüzden tv duvara tam yanaşamıyor hdmi kablosudan dolayı.hatta onun hdmi kablosunun ucuna L dirsek aldım o bile fayda etmedi.yine yanaşmıyor duvara.Ama media playerıda hdmi ile bağlayabilseyfdim anfiye çok güzel olacaktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sound bar pc ye bağlanır mı
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba hocam ne gibi sıkıntı çıktı görüntü gelmesinde mi sıkıntı oldu yoksa hdmi ışığı yanıp yanıp söndü mü bunları belirtirsen yardımcı olurum birde kullandığın cihazları yazarsan daha ayrıntılı bilgi verebilirim :)
  • şimdi şöyle:
    Televizyonum duvara sıfır slim durumda arkasında 3 tane hdmi giriş var bunlardan 2 si 90 derece 1 tanesi yandan giriyor.dolayısı ile ben sadece yandan gireni kullanabiliyorum.90 derece olanları kullanmak istediğimde kablo sıkışıkp televizyon yamuk duruyor.Ben sadece yandan giren ve yamukluk problemi yaratmayan hdmi girişini kullanmak istiyorum,o girişte sadece anfiden çıkan hdmi out olsun istiyorum.Şimdi bendeki cihazlar şu şekilde

1-lg47lm615s 3d led tv. --->hdmi kablosu ile anfinin hdmi out çıkışına bağlı
    2-Pioneer vsx 321 a/v receiver.
    3-pioneer 5+1----> anfiye bağlı
    4-ezcool hd box medya player----> hdd bağlı ---optik çıkışını optik kablo ile anfinin optik girişine takıyorum.--->hdmi ile tv ye giriyorum.
    5-Samsung bd-5300 bluray player (optik çıkışı yok) hdmi out çıkışından anfinin dvd in çıkışına giriyorum.

şimdi ben bütün cihazlarımı anfiye bağlamak istiyorum yani ezcool media playerımın hdmi sinide tv yerine anfiye bağlamak ve tüm cihazlarımı anfiden kontrol etmek istiyorum.ezcool media playerımı anfiye bağladığım zaman görüntü alamıyorum.aynı mantık değilmi bluray player ile 2 side oynatıcı ama media playerı görüntü olarak görmüyor anfi.ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
    --anfinin arkasının görüntüsü şöyle--

• Bluray playeri taktiğiniz HDMI girişine medya oynatıcıyı bağlayıp test ettiniz mı ? Görüntü veriyor mu ?
    Ayrıca Vsx-321 in Kumandasi üzerinde sıgnal sel tuşu var.O tuşa basarak girişi H yapıp deneyin.Vsx-321 in ekranında sağ kısmında A, C, 01,02 ve H yazar.Siz sıgnal sel tuşu ile H a alıp deneyin.

• bluray dvd in girişine bağlıydı çıkarıp medya playera bağladım signal sel tuşu ile H ye getiriyorum hiç bir değişiklik olmuyur ve H 2 sn sonra tekrar A oluyor.
  • acaba media playerlar anfilere direk bağlanamıyor mu ki?bayağı bir araştırdım ama rastlamadım.yani tv ye girmeden görüntüyüde anfi üzerinden tv ye verebilmesi gerekiyor mantık olarak ama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vahomut

acaba media playerlar anfilere direk bağlanamıyor mu ki?bayağı bir araştırdım ama rastlamadım.yani tv ye girmeden görüntüyüde anfi üzerinden tv ye verebilmesi gerekiyor mantık olarak ama ?

Selamünaleyküm hocam.

Bende de aynı sorun var. Yalnız benim media player egreat R6S . Daha önce amfiye bağladığımda görüyordu. Daha stabil başka bir yazılım kurdum.Bu sefer ne yaptımsa görmedi, Everest 455 media player aldım o da görmedi. Ayarlarla bayağı uğraştım ama nafile. Cevabı ben de merakla bekliyorum.
  • Mediaplayeri amfiye bağlayabilirsiniz.Sorun çıkmaması gerekir.

Vahomut

Siz vsx-321 in bütün hdmı girişleirne media playeri bağlayıp denediniz mi ?
    Sonuç ne oldu ? Ayrıca Samsung bd-5300 bluray player vsx-321 in bütün hdmı girişlerinde çalışıyor mu ?
    Bunları deneyerek en azından amfinin hdmı girişlerinde arıza olup olmadığını test etmiş olursunuz.
    Eğer Samsung bd-5300 bluray player bütün hdmı girişlerinde çalışıyorsa; mediaplayer ile avr arasındaki hdmı kabloyu değiştirip deneyin belki kabloda sıkıntı olabilir.Ayrıca media playerin çözünürlüğünü düşürüp birde o şekilde deneyin.
  • evet bluray tüm hdmi lerde çalışıyor ve media playerı bağlarken bluray'in kablosunu kullanıyorum.
  • Media playerin çözünürlüğünü düşürüp denediniz mı? Pek ihtimal vermiyorum ama denemekte yarar var.
    Onun dısında aklıma bir seçenek gelmiyor.

• yardımcı olmaya çalıştığınız için nasıl teşekkür etsem azdır.Bu arada söylediğiniz herşeyi noktasına uyguladım ama sonuç yok.media playerı tv ye bağlayarak kullanmaya devam edeceğim.
  • Konu açılalı baya zaman geçmiş ama ben yine de yazayım, belki başka bir faydalanan olur.
    Aynı sistemden geçen hafta ben de aldım. televizyonum da yine lg marka. Amfinin arkasına android tv stick taktım, amfinin hdmı çıkışını da tv ye bağladım. Normalde görüntü zaten vermiyor. Multimedyanızın girişini amfide hangi girişe taktıysanız uzaktan kumandadan yada amfinin soldaki büyük tekerinden girdiğiniz girişi seçmeniz lazım. Amfi artık o girişteki multimedyayı okuyor demektir. İkinci olarak da tv'de girişlerden hangisine taktıysanız smart menüden girişlerden onu seciyorsunuz ve görüntü tv'ye de geliyor. Tv ekranımın büyüklüğü kadar tabletim oldu. :) Ayrıca ES explorer gibi programlarla da yerel ağa bağlanarak bilgisayarınızdaki film müzik vs. gibi dosyalara ulaşıp flash disk, hdd gibi ek taşıyıcılarla uğraşmadan direk seyredebiliyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xirst

Konu açılalı baya zaman geçmiş ama ben yine de yazayım, belki başka bir faydalanan olur.
    Aynı sistemden geçen hafta ben de aldım. televizyonum da yine lg marka. Amfinin arkasına android tv stick taktım, amfinin hdmı çıkışını da tv ye bağladım. Normalde görüntü zaten vermiyor. Multimedyanızın girişini amfide hangi girişe taktıysanız uzaktan kumandadan yada amfinin soldaki büyük tekerinden girdiğiniz girişi seçmeniz lazım. Amfi artık o girişteki multimedyayı okuyor demektir. İkinci olarak da tv'de girişlerden hangisine taktıysanız smart menüden girişlerden onu seciyorsunuz ve görüntü tv'ye de geliyor. Tv ekranımın büyüklüğü kadar tabletim oldu. :) Ayrıca ES explorer gibi programlarla da yerel ağa bağlanarak bilgisayarınızdaki film müzik vs. gibi dosyalara ulaşıp flash disk, hdd gibi ek taşıyıcılarla uğraşmadan direk seyredebiliyorum. :)

Selamünaleyküm

Zaten o eşleştirmeyi yapıyoruz hocam. Projeksiyonu doğrudan medya oynatıcıya bağlayınca sorun yok ama araya amfi girdiğinde sinyal algılandı diyor ama görüntü yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.