Şimdi Ara

Megane 1 yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
30.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar bende daha önce megane 1 vardı şehir içi trafiğinde tüketimim 7,5 - 8 arası gidiyordu.
    Şimdi megane 2 var tüketim 8,5-9 aşağıya düşmüyor.Megane 1 fabrika verilerini bilen var mı?

megane 2 fabrika verilerine uyuyor ama megane bir niye daha az yakıyordu

İki motor da 1,6 16 valf benzinli

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane 1 Yakıt Tüketimi

Megane 1, Renault tarafından 1995-2003 yılları arasında üretilen bir kompakt otomobil modelidir. Farklı motor seçenekleriyle sunulan Megane 1'in yakıt tüketimi, motor hacmine, yakıt türüne ve sürüş şartlarına göre değişmektedir.

Megane 1 Yakıt Tüketimi LPG

LPG'li Megane 1 modelleri, benzinli modellerine kıyasla daha düşük yakıt tüketimine sahiptir. Örneğin, 1.6 8v motorlu Megane 1 LPG, şehir içinde ortalama 10-12 litre/100 km, şehir dışında ise 7-9 litre/100 km yakıt tüketmektedir.

Megane 1 1.6 8 Valf Yakıt Tüketimi LPG

Yukarıda belirtildiği gibi, 1.6 8 valf motorlu Megane 1 LPG'nin yakıt tüketimi ortalama 10-12 litre/100 km (şehir içi) ve 7-9 litre/100 km'dir (şehir dışı).

Megane 1 LPG Yakıt Tüketimi

Genel olarak, Megane 1 LPG modelleri, benzinli modellerine göre %20-30 oranında daha az yakıt tüketmektedir. Bu nedenle, yakıt maliyetlerini düşürmek isteyen kullanıcılar için LPG'li Megane 1 modelleri uygun bir seçenek olabilir.

Megane 1 1.6 16 Valf Yakıt Tüketimi

Megane 1'in 1.6 16 valf motorlu benzinli modeli, 1.6 8 valf motora göre biraz daha yüksek yakıt tüketimine sahiptir. Şehir içinde ortalama 12-14 litre/100 km, şehir dışında ise 8-10 litre/100 km yakıt tüketmektedir.

Megane 1 1.9 Dizel Yakıt Tüketimi

Megane 1'in dizel motorlu modelleri, benzinli modellerine kıyasla daha düşük yakıt tüketimine sahiptir. 1.9 dizel motorlu Megane 1, şehir içinde ortalama 6-8 litre/100 km, şehir dışında ise 4-6 litre/100 km yakıt tüketmektedir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında, Megane 1'in yakıt tüketiminin motor hacmine, yakıt türüne ve sürüş şartlarına bağlı olarak değişebileceğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • artık onaylayın şu konuyu be adminler
  • Hocam bendede şuan megane 1 var ama senin yakaladığın şehiriçi 7,5-8 Litreyi yakalayamıyorum bi türlü nasıl becerdin bunu Bu arada megane 1'ler 1100kg megane 2 ağırlığı ne kadar bilmiyorum ama ağırlığından olabilir çünkü daha donanımlı bi araç...Ayrıca lastik genişliği gibi bazı unsurlarda yakıt tüketimini azda olsa etkiliyor..Ama eğer içiniz rahat etmiyorsa bu işler ile ilgilenen uzmanlar var onları araştırın aracın yakıt tüketimini normal değerlere getirmek için ayarlamalar yapıyorlar sorun varsa gideriyorlar Bu arada şu 7,5-8 Litreyi nasıl tutturduğundan bahsedersen bizde faydalanalım malum benzinin orası burası ayrı oynuyor

• Kusura bakma iki gündür internete giremedim bu yüzden cevap yazamadım.
    Benim işyeri ile ev arası 15 km kadar ve ben sahil yolunu kullanıyorum.Işıklar olmasa şehirler arası yol gibi neredeyse(yaklaşık 10 tane ışık var ve ne yaparsam yapayım çoğuna yakalanıyorum).Birde ben arabayı seri kullanmam yavaş yavaş ortadan giderim bu yüzden tüketimim 7,5-8 gibiydi hatta bazen 7 ortalama bile oluyordu.Megane 2 de ise ne yaparsam yapayım 8,5 ort altına düşemedim. Megane 1 in orjinal tüketim verileri nasıldı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ispirli -- 17 Nisan 2012; 21:44:18 >
  • Merhabalar,

Bende sahil yolunu kullanıyorum. Hız olarak 50-55 km ile giderseniz ve yeşilde geçtikten sonra bu hızı ortalarsanız.diğer ışıklardanda yeşilde geçersiniz....
  • Merhaba. 2003 Megane I Alize 67.000 km. 125 km 'de 6 litreyi yakaladım. Uzun yol ortalama hız 90 95 km. Gayet memnunum. Şehiriçi düşük hız yüksek devir olduğu için yakıt artar.
  • Megane 1 1.9 Dizel 2002 model aracımı dün itibariyle denedim depoyu fulleyip 200 km yol yaptım ve tekrar fulledim 38 tl lik yakıt aldı. yani km de 19 kuruş yakmış....
    böyle az yakan bir araç daha bilmiyorum....
    veriler şöyle tarih = 20.04.2013
    yol = Manavgat Antalya
    ARaç Bakım durumu : hava filtresi mazot filtresi vs. yeni değiştri
    yakıt : OPET Euro dizel
    SONUÇ KM DE 19 KURUŞ UZUN YOL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    10 yıl önce açıldı
    Fiesta 1.5 TDCI Yakıt Tüketimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2003 megane-1 expression. LPGde 8.5lt/100km tüketimim var. çok ekonomik değil ama kesinlikle fazla da değil. makul sayılır. Şehiriçi ama genelde dur-kalk trafiği olmadan açık yollarda kullanıyorum.
  • Ankara Etimesguta oturuyorum. Megane 1 sahibiyim 2003 model dynamic . mart ayından beri lpg full lüyorum bana tam bir ay gidiyor.

1 depo bir ay 575 km yapıyor. her ay depo 110 tl ye doluyor. artı 10 tl benzin koyuyorum eksilmemesi için .

agresif kullanıcıyım ... kurallara itinalı ama hızlı biraz..

110 / 575 = 191 krş.

bu ay dün bitti depo 589 km yaptım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.