Şimdi Ara

megane 2 2005 hb 1.4 otantik yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler başlıktaki aracı almayı düşünüyorum. Araç 130000 de. Sol kapı boyalı onun dışında boya değişen yok..
    Aracın ön camında çatlak varmış. İstediği fiyat 21000 tl.. sizce alınırmı.. bütçem buna yetiyor. Lütfen
    Başka araç önermeyin. Bu araç hakkında
    Bilgisi olan cevap verirse mutlu olurum.. saygılar.

• Motor gücü yetersiz, donanım kısıtlı. Bunları dert etmiyorsanız alınır.
  • Aynen. 1.4 motor hem gucsuz hemde tutulmuyor. 1.6 bakabilirsen daha iyi olur uata
  • Ben evliyim 2 de çocuk var bu saatten sonra hız meraklısı değilim. Motor performansı çok mu kötü ki.. ben bu arabayı 20000 e alırsam 2-3 yıl sonra 18-19 a satabilirmiyim.. bu fiyatlara satabileceksem 1-2 bin tl zarar önemli değil bindiğime sayarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnyaga

Ben evliyim 2 de çocuk var bu saatten sonra hız meraklısı değilim. Motor performansı çok mu kötü ki.. ben bu arabayı 20000 e alırsam 2-3 yıl sonra 18-19 a satabilirmiyim.. bu fiyatlara satabileceksem 1-2 bin tl zarar önemli değil bindiğime sayarım.

O zarar etme tantanası ilk el alanlar için 0 km ve 2. el tavsiyelerini herkes birbirine karıştırıyor 2. elde böyle bir başlık yok. 20 bine alırsanız 2 sene sonra 25 bine rahat satarsınız 2017 de 0 km sıradan araç piyasası ortalama 80 bin tl ye yaklaşır. +5 binlik fark kar gibi görünmesin çünkü paranın alım gücü düşmüş oluyor. 1 yıl önce 18 bine aldığım tutulmayan! denilen nissan almera nın piyasası 22 tl oldu. mahalleden uyanık arkadaşım aldığın fiyata bana ver diyor. korkmayın paranın üzerinde yazan mutlak değer anlamında zararınız olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piastre

quote:

Ben evliyim 2 de çocuk var bu saatten sonra hız meraklısı değilim. Motor performansı çok mu kötü ki.. ben bu arabayı 20000 e alırsam 2-3 yıl sonra 18-19 a satabilirmiyim.. bu fiyatlara satabileceksem 1-2 bin tl zarar önemli değil bindiğime sayarım.

O zarar etme tantanası ilk el alanlar için 0 km ve 2. el tavsiyelerini herkes birbirine karıştırıyor 2. elde böyle bir başlık yok. 20 bine alırsanız 2 sene sonra 25 bine rahat satarsınız 2017 de 0 km sıradan araç piyasası ortalama 80 bin tl ye yaklaşır. +5 binlik fark kar gibi görünmesin çünkü paranın alım gücü düşmüş oluyor. 1 yıl önce 18 bine aldığım tutulmayan! denilen nissan almera nın piyasası 22 tl oldu. mahalleden uyanık arkadaşım aldığın fiyata bana ver diyor. korkmayın paranın üzerinde yazan mutlak değer anlamında zararınız olmaz.

Alıntıları Göster
    Hız meraklısı değilseniz size yetecektir. Ancak yinede bagaj dolu ve araba 4 kişi varken yokuşlarda vs canınızı sıkabilir. Piyasa olarakta iki seneye ne olacağına kimse garanti veremez.

• 1.4 megane lar pek tutulmuyor diye biliyorum düşünürseniz 1.6 ya da 1.5 dci düşünün bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenjims

Hız meraklısı değilseniz size yetecektir. Ancak yinede bagaj dolu ve araba 4 kişi varken yokuşlarda vs canınızı sıkabilir. Piyasa olarakta iki seneye ne olacağına kimse garanti veremez.

20 bin bandında zarar söz konusu olmaz. Düz tahtaya 4 lastik çak trafik belgesi al değeri 5 bin tl dir. Bulabilirsen önünede wv ya da toyota arması yapıştır gitsin 6 bin olsun. 2 seneye ne olacağının garantisi olmasa da ne olacağına dair en çok 2 ihtimal var. Paranın alım gücü ya artar ya da düşer. Paranın alım gücü artarsa 20 lik araç 17 ye düşer ama paranın değeri artmış olur zarar olmaz. Paranın alım gücü düşerse 20 lik araç 23 olur fiyat artsada kar olmaz zira paranın değeri düşmüş olur. Tabi iş sadece araba almakla kalmıyor araç almak için bu kadar muhasebe de yapılmaz fakat kırkkanaat geçinen insanlarız hesabı tutturmak gerek :)

• Al kardesim hiz meraklisi degilsen. Bende de 1.4 astra var sutcu beygiri oglumu kizimi atiyom oto koltuklarina hanimida aliyom yanima hizimida sabitliyom 100 e ooh dogru tingir tingir sagdan gezmeye tatile
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

Al kardesim hiz meraklisi degilsen. Bende de 1.4 astra var sutcu beygiri oglumu kizimi atiyom oto koltuklarina hanimida aliyom yanima hizimida sabitliyom 100 e ooh dogru tingir tingir sagdan gezmeye tatile

Valla aynen öyle kardeş yaş olmuş 32..
    Şakası bi yana hız bi tutkudur yaşla alakası yok bence. Ama bende yok o..
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-NZ-93

1.4 megane lar pek tutulmuyor diye biliyorum düşünürseniz 1.6 ya da 1.5 dci düşünün bence

Paramız 1.4 e yetiyor kardeş yinede saol..
  • quote:

Bagaj dolu arkada 4 kişi olayı Bende yılda en fazla 2 defa olur. :)
  • quote:

quote:

Ya.. zarar etsem ne olur 2-3 yıl sonra 1-2 bin Allah kaza bela vermesin arabanın motoru kaportası temiz olsunda. Başımı ağrıtmasın yeter.

• quote:

quote:

20 bin bandında zarar söz konusu olmaz. Düz tahtaya 4 lastik çak trafik belgesi al değeri 5 bin tl dir. Bulabilirsen önünede wv ya da toyota arması yapıştır gitsin 6 bin olsun. 2 seneye ne olacağının garantisi olmasa da ne olacağına dair en çok 2 ihtimal var. Paranın alım gücü ya artar ya da düşer. Paranın alım gücü artarsa 20 lik araç 17 ye düşer ama paranın değeri artmış olur zarar olmaz. Paranın alım gücü düşerse 20 lik araç 23 olur fiyat artsada kar olmaz zira paranın değeri düşmüş olur. Tabi iş sadece araba almakla kalmıyor araç almak için bu kadar muhasebe de yapılmaz fakat kırkkanaat geçinen insanlarız hesabı tutturmak gerek :)

Haklısınız kesinlikle Ancak demek istediğim şey şöyle dış etkenler bazen halkın alım gücünü artırabiliyor. Mesela 2010 yılında ki ötv indirimi olmuştu 35-45 bin tl arasında c sınıfının en iyi araçlarını alabiliyordunuz. Şu an ise bizim kazançlarımız oynamadı ancak b sınıfının en baz versiyonları bu fiyatlardan başlıyor. Dediğiniz gibi aslında alım gücü. Benim demek istediğim şudur. Olası bi şirket politikası değişikliği veya pazarın değişmesi yada devletin oynamaları üzerine piyasa yükselebilirde düşebilirde. Bu gerçekten kara veya zarara yol açabilir ordan alacağımız parayı tekrar otomobil piyasasında harcayacağımıza dair bişey yok :)

• quote:

quote:

quote:

Ya.. zarar etsem ne olur 2-3 yıl sonra 1-2 bin Allah kaza bela vermesin arabanın motoru kaportası temiz olsunda. Başımı ağrıtmasın yeter.

Hocam aile babasıyım demişsiniz ondan öyle bir cevap verdim. Ancak 1.4 motorun piyasasının düşük olmasının sebeplerini gözden geçirin. Araç çok cansız. Performans istemiyorsanız sorun etmeyin. Düzgün ve bakımlıysa aklınıza yatıyorsa alın derim. Ancak 1.6 Benzinli ve 1.5 Dci motorlu olan versiyonlarına göre daha zor satarsınız. Karar sizin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam aile babasıyım demişsiniz ondan öyle bir cevap verdim. Ancak 1.4 motorun piyasasının düşük olmasının sebeplerini gözden geçirin. Araç çok cansız. Performans istemiyorsanız sorun etmeyin. Düzgün ve bakımlıysa aklınıza yatıyorsa alın derim. Ancak 1.6 Benzinli ve 1.5 Dci motorlu olan versiyonlarına göre daha zor satarsınız. Karar sizin.

Hayırlısı olsun diyip yarın araca bakacM. Sonucu yazarım hocam buraya..

• gnyaga kullanıcısına yanıt
    hocam 2006 sı bende var..sormak istediğin varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

hocam 2006 sı bende var..sormak istediğin varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olayım..
    bende de 2005 1.6 var , 139 bin km de, şu an satışa koydum, bagajı hariç gayet memnun kaldım araçtan. 23250 ye anlaştım bir aksilik olmazsa p.tesi devrini vereceğim.
  • Otantik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

Hocam çekişi nasıl arabanın. Rampalarda falan çok boğulma yapıyor mu.. bazı arkadaşlar yüke bindiğinde sıkıntı çıkarır diyorlar.. bu arada sizin araçta 1.4 otantik mi.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnyaga -- 20 Mart 2015; 23:48:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.