Bildirim
megane 2 almaya değerimi?
JACK & JONES JORLINEN BLEND KNIT SS POLO SN Triko Erkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CBXX951L
4 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu iş bütle meselesi, kaç paraya almayı düşünüyorsunuz? Ona göre o paraya o alınır ya da bu alınır diyebilelim. -
bütçe 35bin
Ufaktan bakıyorum o fiyatlara 200-250bin km yapmış araçlar genelde. ufak tefek boyalı bulabiliyorum bu fiyat bandında ama 200bini devirdikten sonra artık yavaş yavaş motor istiyor. aldığımız motor konusunda elimizde patlar diyede düşünmüyor değilim.
kasasını çok beğendiğim için megane 2 düşünüyorum onuda belirteyim. -
Ben kullanıyorum 1.5dci. 295.000kmde. Aklına takılan varsa sor -
2009'da sıfır almış bir kullanıcı olarak 10 yıllık deneyimlerimi ve başıma gelenleri yazayım ;
Benim aracım 1.6 Benzin-Manuel Extreme 3 olarak geçiyor.
Öncelikle K4M tipi motoru ( 1.6 atmosferik benzin ) doğru kullanımda ve gerekli bakımlarını yaptığınız da 200.000-250.000 KM'lerde ciddi motor arızası almazsınız.
Bu arabanın onlarca sorunu var evet masraflıdır uğraştırır ama bana göre bir artısı var çözülemeyen hiç bir arızası yok. Ustası çok, Yedek parçası kolay bulunur, Yan sanayisi bol fazla cep yakmaz.
Beni uğraştıran arızaları ;
1-) Alt takım
2-) Kalorifer/Klima sistemi
3-) Ateşleme sistemi ( Buji-Bobin )
4-) Soğutma sistemi ( Devir daim/termostat )
5-) Açı kaydırıcı sistemi
6-) Alt üst her türlü egzoz ve motor takozları
7-) İç plastik aksam/trim sesleri
8-) Cam kriko ve modülleri
9-) Far ayarsızlığı
10-) Akü/Alternatör problemleri
11-) Sigorta problemleri
-
sizi ugrastirmasinin sebebi nedir mesala. sık sık tekrarlanması mı yoksa çözüm olmaması mı.
Birde bu iç aksam trim sesler bi yerde okumuştum nedir bu plastik sesleri?
Bi motor kaça mal olur veya bi baskı balata maliyeti nedir -
295 binde
motor yapıldı mı hiç.
benzinli deneyiminiz oldumu bilmiyorum ama sizce benzinlimi dizel mi. arada ne gibi farklar var -
260bin civarı motor yapılmış yetkili serviste. Faturayı görüpte aldık. Şuan sorunsuz biniyorum memnunum. Benzinlisini (lpg) geçen hafta kullandım. Öncelikle içeri ses almıyordu.quote:
Orijinalden alıntı: karafaca
295 binde
motor yapıldı mı hiç.
benzinli deneyiminiz oldumu bilmiyorum ama sizce benzinlimi dizel mi. arada ne gibi farklar var
Benimkinde yalıtım malzemesi olsa dahi içeriye motor sesi alıyor.
Rampalarda ise 1.6benzin olan devir çevirtmek gerekiyor yoksa rampada ölü. Dizelin rampa gidişini sediğim için memnunum yoksa düz yollarda gidecek oldam benzinli alırdım. -
Ne zaman, kaça aldınız?
kasa ağır bu belli 1.4 düşünmüyordum zaten de 1.4 yokuşlarda falan hak getire o zaman
Bende 1.5 dizel yada 1.6 benzin(lpg) li kullanmayi düşünüyorum
lpg ile dizel arasında km bazında kaç krs yakıyor bilginiz varmı fark nedir -
1.5 sene oluyor. Ortanca paket benimki 30 35 bin srası bir fiyata almıştım yok 1.4 alamayın. 1.6 lpg daha uygun yakıt anlamında birkaç kuruş daha az yakıyırquote:
Orijinalden alıntı: karafaca
Ne zaman, kaça aldınız?
kasa ağır bu belli 1.4 düşünmüyordum zaten de 1.4 yokuşlarda falan hak getire o zaman
Bende 1.5 dizel yada 1.6 benzin(lpg) li kullanmayi düşünüyorum
lpg ile dizel arasında km bazında kaç krs yakıyor bilginiz varmı fark nedir -
Bende Clio 3 var, Megane 2 ile aşağı yukarı benzer. 1.5 DCI motor. 60 bin km'de aldım. 9 yıldır kullanıyorum 220 bin km'ye geldi. Gayet memnunum herhangi bir sorun yaşamadım. Tabi iş alıcı olma bölümüne gelindiğinde 2xx.xxx km'ler korkutucu olabiliyor. Ancak ben daha uzun yıllar kullanırım gibime geliyor bu aracı. Zaten piyasa uçmuş gitmiş. Bakımını düzenli olarak yapıyorum. Aracın 10 yıl önceden herhangi bir farkı varmış gibi gelmiyor bana. Rutin parça değişimleri dışında bir masraf çıkarmadı.
Filtre, yağ, balata, baskı, triger, akü, lastik , ampul vs. rutin değişimler dışında kayda değer bir harcama yapmadım. Ancak her bakımı kitabına uygun bir şekilde yaptım. Bu güvenle aracı daha uzun yıllar kullanabileceğime inanıyorum. -
Donanım versiyonları arasında dağlar var yalıtımı dahi değişiyor ama ben olsam sedan megane almazdım. 2 yıl Hb privilege cam tavanlı kullandım çok keyifliydi. Hb olanları ithal, sedanları yerli montaj diye biliyorum ciddi kalite sorunları var. Arkadaki megane yazısı bile durmuyor yerinde çoğu araçta. Elektrik destekli direksiyonu çok iyiydi hıza göre sertleşiyordu ve Renault dan beklenmeyecek kadar iyi çalışıyordu. O dönemdeki rakibi astra daha tok bir araç araştırın derim. -
Privilege ve dynamic dışında başka almayın -
1.5 dci 170.000 km’de 2007 megane 2 expression plus aracımız var. Çok memnunuz 125bin km’den bu yana bizde. 2016 kasım ayında almıştık, 3 sene olacak neredeyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 13 Temmuz 2019; 18:43:27 > -
babamda 2005-2010 arası 2005 sportway 1.5 dci 80'lik megane sedan vardı. 2010'da 88 bin km'de satana kadar hiç ciddi bir masraf etmedik. sadece aracı sattığımız zaman biraz içeriye su alma problemi vardı. sol ön camdan ve paspasın altındaki gizli gözlerden araç su alıyordu. kazası değişeni de yoktu fabrika çıkışıydı her şey.
güzel arabaydı. az yakıyordu. bagajı kocamandı. konforluydu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 13 Temmuz 2019; 19:38:12 > -
Sürüşü keyifli bir araba değil onun dışında a noktasından b noktasına güvenli sorunsuz götürür konforunda fena değildir -
Ben 5 yıl kullandım bence mecbur kalınmadıkca almaya degmez zaten kronik sorunlarını yukarıda vortex35 adlı kullanıcı maddeler halinde yazmış bu yazdıgı kronik sorunların bir kaçı sık sık tekrarlar örnegin alt takım -
hocam bir tık daha zorlarsanız kendinizi bende clio3 öneririm .çok sorunsuz hiç bir kronik sorunu olmayan araçlardır.bende 1200 motor olanı var 105 bin km de 2009 model inan kız gibi çok ama çok memnunum aracımdan. -
Makul fiyatlısı bulununca bence alınır.
İş yerinde bir arkadaşım 2009 model expression plus paketini sıfır km.de almış. Şu an 220 bine yakın kilometresi ve sorunsuz kullanıyor. 2015 ya da 16 da tüp taktırmıştı. Sonrasında ciddi sorun olarak sayılır mı bilmem ama bobin arızası yaşadı bir tek, başka da duymadım hatrırlayamıyorum. 160 bine kadar servis bakımlıydı, şu an da dışarıda yaptırıyor bakımını ve bir süre daha binmeye niyetli.
Yine babamın kuzeninde var 2004 model dinamik paket. İlk sahibi ve şu an km. 250 bin civarlarında. Tamamen yetkili servis bakımlı.Açıkçası onunla pek muhabbetini yapmadık ama şikayeti olsa çoktan satardı o kadar yıl içinde diye düşünüyorum.
Bu megan piyasası da enteresan biraz, faz1 kasa dinamik olanların temizleri, kendisinden 3 4 yaş daha yeni faz2 kasaların privilege donanımlarından pahalıya gidiyor neredeyse. Dinamiklerin illaki vardır donanım olarak artıları ama o fiyatların çoğunu gereksiz buluyorum.
Sportway,extrem gibi ara paketler de bomboş. Yan aynalar bile elle ayarlanıyor. Faz2 kasanın expression paketinin en ideali olduğunu düşünüyorum. 35 bini biraz zorlayabilir ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznk40 -- 13 Temmuz 2019; 22:5:7 >
-
Orjinal temiz ve kazasız bir megane 2 dci’ın eline su dökebilecek muadili yoktur. Bence alınız. Ben 2006 1.6 16v lpglisine ve 2009 0 km 1.5 dci extreme paketine binmiştim.
Lpglisi zillet, dci’si millet dostudur. ( Tam bahçeli işi yorum oldu çay içiyorum ondan herhalde).
Benzer içerikler
- 1.4 tsi sandık motor fiyat
- audi a1 alınır mı
- shell yağ orjinallik sorgulama
- ford fiesta teyp kodu
- 88t lastik ne demek
- opel mokka elektrikli yorumlar
- toyota"nın en çok tutulan modeli hangisi
- tesla şarj ücreti
- yangwang u9
- taigo bagaj hacmi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X