Şimdi Ara

Megane 2 aracım stop ediyor,lütfen yardım!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2005 model Renault Megane 2 Dynamique araç sahibiyim. Aracım 62000 km'de. Aracımda Lovato EasyFast LPG kiti takılı,8 aydır da sorunsuz kullanıyorum.Ancak 2 haftadır yaşadığım bir problemi size danışmak istedim.

1-Aracımı çalıştırıp rölantide beklerken 7-8 saniye sonra motor stop ediyor.bunu 2-3 defa yapıyor.Ancak çalıştırdıktan sonra hemen gaz verip,tekrar ayağımı gazdan çekince bu problemi yapmıyor,rölantide çalışıyor.

2-Adanada yaşıyorum,hava sıcak malum.O yüzden aracımın LPG'ye geçmesi 2-3 saniye bile sürmüyor.Trafikte giderken bazen vites değiştirmek istediğimde,ayağımı debriyaja bastığımda aracım rölanti devrinin de altına inip stop ediyor.Ancak bu çok sık olan birşey değil,araba bi süre sonra normale dönüyor,geçişlerde sorun olmuyor.

3-Klimayı açtığımda,yukarıda 2 numaralı kısımda yazdığım problem daha sık hale geliyor, vites değiştirmek istediğimde,ayağımı debriyaja bastığımda aracım ya rölanti devrinin de altına inip stop ediyor, ya da nerdeyse 0 devire değip tekrar normal vites devrine geliyor.Klima açıkken bu durum hiç düzelmiyor 100 km yol da yapsam hep bu şekilde gidiyor.Adana yazın 40 derece, klimasız arabaya binmek mümkün değil.

Aracımı burda 2 farklı motor ustasına götürdüm.Cihaza bağladılar, egzantrik konum sensörü diye bişey hata veriyomuş,bir başka sensörde daha hata varmış.İlk usta o sensörü değiştirdi,150 TL para aldı,ancak sonuçta en ufak bi değişiklik olmadı.Diğer ustaysa ateşleme sistemi ya da beyinde bi sıkıntı olabilir dedi.O da bujileri falan değiştirdi,az önce aradı araba hazır sorun yok dedi.Almaya gittim,denerken yine aynı sıkıntı oldu.Usta da şaşırdı ben kullanırken bu hatayı yapmadı diye.Kısacası çözümsüz ve umutsuz bir haldeyim.Bir de sizlere danışmak istedim.

Bu sorunlar lpg sisteminden mi kaynaklanıyor,yoksa motorun genel aksamında bir sorun mu var? Bir de renault yetkili servisine götürmelimiyim? İşin açıkçası serviste faturanın daha yüklü olacağını düşünüyorum bu da gözümü korkutuyor.Lütfen fikirlerinizi ve yardımlarınızı esirgemeyin.Teşekkürler.

• Sorun büyük ihtimal ateşleme sistemindedir
  • eruainur kardeş aynı sorunlar benim arabada da var.2004 megan. Hem de tıpa tıp aynısı. Sorunu çözdüysen nasıl çözdüğünü bizimle paylaşırsan çok sevinirim. Bu sıcaklarda klimasız araba hiç çekilmiyo. lpg ustası 3 defa ayar yaptı ama çözemedi aynı sorun devam ediyo. yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
  • önce gaz kelebeğinden başlasaydınız daha iyi olurdu sanırım. Güzelce temizletin. Araba rahatlar. Buna benzer bir sıkıntıyı ben de yaşadım. RÖlantide stop ediyoerdu araç. Gaz kelebeğini temizlettik, sorun tam anlamıyla düzelmedi. AKm mili sendörü arızası verdi bilgisayarda, değiştirdik. Aynı hatayı tekrar verdi. Açı kaydırıcı (egzantirik kasnak veya yağlı kasnak) denilen parçayı (zaten aracım çalışırken sesli çalışlıyordu) değiştrdim. fiyatı 350 lira civarı. şimdilik sorun görünmüyor.
    Saygılar...
  • eğer bu sıkıntılar benzinde olmuyorsa olay tamamen lpg sistemi ile ilgiliidir.klima açıkken bende de stop ediyordu bu soruna kendimce bir çözüm geliştirdim, şöyleki araç çok yüksek devirdeyken debriyaja basmıyorum.bekliyorum 2000 devrin altına düşsün bu durumda daha hiç stop etmedi ama 3000 binli devirlerdeyken birden debriyaja bassam bazen stop ediyordu klima açıkken.sizde deneyin.ilk çalıştırmadaki stop etme sorunu arakadaşın dediği gibi boğaz kelebeğinden kaynaklanıyor olabilir.
  • Sorunu ne oldu yazmamışsınız ama bu araçların kronik ateşleme bobin problemi var o konuya yoğunlaşın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.