Şimdi Ara

Megane 2 Ön sol Arka sağ cam açılmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bende 2004 model dizel hatchback megane 2 var aracımda arka sağ cam ön taraftan açılmıyor arka taraftan da kapanmıyor ön sol cam ise bazen açılıyor bazen açılmıyor tuşlarda sorun varmış hissine kapıldım söktüm temizledim tekrar taktım yine aynı anlayacağınız camlar randımansız çalışıyor sizce bu neden olabilir birde bazen elektronik sorun var yazısı çıkıyor ayrıca amma çok şey varmış diyeceksiniz ama airbag ışığıda yanıyor zaman zaman daha önce yaşayanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum aracımdan çok memnunum fakat bu tip sorunlardan biraz soğudum açıkcası :(

• Cam olayı muhtemelen kumandanın devresinin paslanmasından falan kaynaklanıyor büyük ihtimal temassızlıktır, wd40 iş görebilir.

Diğer olaylar için servise götürmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 9 Mayıs 2012; 4:25:22 >
  • Ne açılıyor ne açılmıyor kusura bakma hiçbir şey anlamadım yazdığından ama benimde bir zamanlar cam sorunum vardı. Temizleyerek çözmüştüm. Belkine işine yarar diye alıntı yapıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Öncelikle tanıştırayım. Yeni arkadaşım Kamil. Araba demeyin kendi adıyla hitap edin, yoksa kızıyo

1- @useru’nun tarifi üzerine ilk aşamada sökülecek parçalar. Tamamı plastik tırnaklıdır. İnce tornavida ile kenarlarından zorlayınca rahatlıkla çıkıyorlar.

2- Kırmızı ile işaretlediğim yerlerde T serisi tornavida ve alyan anahtarı ile çıkarılabilen 3 vidayı çıkartıyoruz.

1- Şimdi kumaş aksamı plastikten ayırıyoruz. İşaretlediğim yerlerde tırnaklar var. Aynı hizalardan ince tornavida ile zorlayınca kırılacak gibi oluyor ama çıkıyor.

2- Yuvarlak içine aldığım vidaları söküyoruz.

3- Fotoğrafta kapının altı görünmüyor ama altında 2 vida daha var.

Tüm vidaların söküldüğünden emin olduktan sonra kapı plastiğini alttan vurarak yukarı doğru çıkartıyoruz. İşaretlediğim yerler plastik aksamın kapıya takıldığı yerler.

Tamamen ayırınca manzara bu

Kapımızın içini açtığımıza göre gelelim şimdi temizlenip yağlanmasına. Bu aşamada sizleri takım arkadaşlarımla tanıştırayım. Soldaki WD40 benzeri bir temizleme spreyi. Sağdaki de litresi 5 liraya satılan bana 10 liraya kakalanan bildiğiniz makine yağının spreye doldurulmuşu

Yeşil ile işaretlediğim plastik parçalar, kırmızı hat boyunca yukarı ve aşağı inip çıkıyor. Öncelikle burayı temizleyici sprey ile epeyce bir yıkayıp sonra her tarafını güzelce yağlıyoruz.

Plastik aksam

Motorun üzerindeki tel giriş çıkışlarını da bir güzel temizleyim yağlayalım.

Veee söktüğümüz gibi aynı işlemleri tersten tekrarlayarak kapıyı topluyoruz.

Tırnakları yerine oturtmak zor olduğundan toplaması sökmekten daha zor oluyor benden uyarması

• Resimler için çok teşekkürler ama elektronik bir sorun var diye düşünüyorum. Anlatmak istediğim ; sağ arka cam arka koltuktan açılıyor fakat kapanmıyor ama ön taraftan şoför kapısından açılmıyor fakat kapanıyor. Ayrıca Ön sol cam da bazen sabah arabaya biniyorum açılıp kapanıyor bazen ise açılmıyor. L.J nin söylediği gibi kumanda devresinde paslanma veya bozulma olabilir gibi geldi bana.
  • bard34 arkadaşım aracınızın aküsünün bağlantılarını bu arızai durum oluşmadan önce söktünüzmü ya da akü ile takviye yaptınız mı?
  • Ben öyle bir şey yapmadım ama aracı aldığım arkadaş aküsünü değiştirdiğini söylemişti bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: bard34

Arkadaşlar merhaba bende 2004 model dizel hatchback megane 2 var aracımda arka sağ cam ön taraftan açılmıyor arka taraftan da kapanmıyor ön sol cam ise bazen açılıyor bazen açılmıyor tuşlarda sorun varmış hissine kapıldım söktüm temizledim tekrar taktım yine aynı anlayacağınız camlar randımansız çalışıyor sizce bu neden olabilir birde bazen elektronik sorun var yazısı çıkıyor ayrıca amma çok şey varmış diyeceksiniz ama airbag ışığıda yanıyor zaman zaman daha önce yaşayanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum aracımdan çok memnunum fakat bu tip sorunlardan biraz soğudum açıkcası :(

bendede sedan var benimde sağ arka kapı cam açılmıyordu bende komşumla bu tuşlarla falan bayağı bir haşı neşir olduk taktım çıkardım felan kapıları kapat aç dene vs sonra birgün başka birşey için servise gitmem gerekti onuda söyledim ama arabanın başından ayrılmadım ustanın ne yaptığına baktım sorun tuş kısımlarından felan değil gövdeden kapıya gelen elektrik kablolarının olduğu kalın siyah plastik boru var içindede soket ve soketin girdiği diğer soket baktım orayı çıkardı üfledi felan denedi ve cam açıldı çalıştı sonra oraya bir sprey sıktı sanırım oksitlenme vardı ve cam açılıp kapanıyor sende onlara bir bak derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault 9 Sol Arka Çamurluk
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu arada airbag ışıgıda eğer direksiyondan değilse bu koltuklardaki airbag için koltuğun altında airbag kabloları ve onun soketleri var o soketler geyşiyor veya yıkamacılar koltukları ileri geri zart zurt çekerlerden çıkabiliyor ondan ışık yanabiliyor onları kontrol et derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisimsek -- 12 Mayıs 2012; 23:48:29 >
  • Çok teşekkürler ilginize.O plastik boru tam olarak nerde acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55dogan58

bard34 arkadaşım aracınızın aküsünün bağlantılarını bu arızai durum oluşmadan önce söktünüzmü ya da akü ile takviye yaptınız mı?

Hocam bunun ne gibi bir sebebi doğuyor... Aracım tam 35 gündür yatıyordu bugun geldim akü bitmiş vaktim olmadğı için sökemedim bağlantıları, herneyse takviye yaptım bindim arabaya ön sol cam hariç diğerleri çalişmiyor....ve tam 20 km yaptım eve geldim akü meğerse dolmamış kontak çevirdim konsoldaki ışıklar bi kaç defa flash etti çecvirdim almadı....

Araba dizel era 2008 model aküyü söküp sarj mı ettirmem gerekiyor aküyü ocakta sıfır almıştım daha ve flash etmesinin sebebini ve camların alakası konusunda fikri olan var mı teşekkürler...( şu anki durumda bile sol ön cam açılıp kapanıyo diğer 3ü tık yok)

• Bu son durumdaki sorunuza cevap olarak; akünüzü şarj ettirmeniz gerekiyor 35 günde akü hücreleri ölmez...

edit:bydogan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55dogan58 -- 5 Haziran 2012; 14:47:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55dogan58

Konuyu 'aracım megane' diye açmıştınız ve arızanın tespiti için burada ve özel mesaj göndererek çözüm üretmeye çalıştım.
    Şimdide aracım era diyosunuz:) bu son durumdaki sorunuza cevap olarak; akünüzü şarj ettirmeniz gerekiyor 35 günde akü hücreleri ölmez...

konuyu açan ben değilim konuya şonradan dahil oldum ben ama benim meşele çözüldü teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.