Şimdi Ara

Megane 2 Privilage+ mı - Yoksa Yeni Focus TDCI mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
6.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar . Geçen hafta Megane2 Expession 1.5 DCI ile büyük kaza atlattım . İçinden canlı çıkmam mucize oldu . Sağ bariyerlere çarpıp takla attım . Alkol (80 promil) olduğu için kasko ödemeyecek ve Ehliyet 6 ay gitti . Araba pert oldu . Servisler yapıması için 25000 YTL istediler . Yetkili serviste sanayi deki servislerde aynı parayı istedi . Zaten yapılsada düzen tutmaz dedler. Arabanın pert halini 15000 YTL ye sattım . Şimdi iyiyim şükür . Oh olsun diyorum kendime , ders olsun hakkettim. Neyse şimdi sorun şu tekrar Megane2 ama bu kez Privilage full+full almayı düşünüyorum . Ama etrafımda birkaç arkadaş Yeni Focus (1.6 TDCI 109 beygir) almam hususunda ısrar ediyorlar. Şubata kadar alırım büyük ihtimalle ama hangisini alıyım . Bu işten anlayanlardan yardm bekliyorum . Tecrübe daha önemli.

Genel Hatlarıyla Farklar : (Aynı fiyattalar 2 side 45000 YTL ve sıfır)

- Megane2 1.5 DCI , 100 beygir , Yeni Focus 1.6 TDCI 109 beygir
    - İkiside Elektrikli Açılır tavan.
    - Megane2 de Katlanabilir yan dikiz aynalar var , Focusta yok
    - Megane2 de Far yıkama sistemi var . Focusta yok.
    - Megane2 de Xenon far var , Focusta yok.
    - Megane2 de Lastik Basınç Kontol Sistemi var. (Yol Bilgsayarında) Focusta yok.
    - Megane2 bu fiyata otomatik vites , Yeni Focusta Otomatik vites yokmuş.
    - Yeni Focus üzerinde Sony MP3 var , Megane2 de marka yazmıyor ama 6 lı cd changer , mp3 çalar var ve çıkışları diğer meganlardan farklı 4X30 W (15 değil) Privilage e özel

Not: Aslında gönlüm Megane2 Privilage+ dan yana, Avrupa Birliği standartlarından dolayı artık arabanın ön kısmı hem fiber gibi plastik maddelerden yapıldığı için , çarptığınız kişiler zarar vermemesi babında , kaza anında darma ağın oluyor.Aslında kasko anlaşmama göre alkol olmasaydı sıfır vereceklerdi.Yani bu husus önemli değil cana gelmedikten sonra no problem.Focus motor özelliğiyle öne çıkıyor . Forumlardan okuduğuma göre TDCI özelliğinen dolayı gaza dokunuca koltuğa yapışıyormuşun . Ben Megan 1.5 100 beygir kullandım iyiydi ama o kadarda yapışmıyordum arkaya . Birde focus 1.6 motor ve 109 beygir . Yani teknik anlamda Focus , Konfor anlamında (Özelliklede otomatik vitesi düşününce) Megane2 Privilage4 ön plana çıkıyor . Sizce ne yapmalıyım Fikirlerinizi bekliyorum.

• Focus harbiden koltuğa yapıştırır bizzat şahidim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Focus harbiden koltuğa yapıştırır bizzat şahidim ...
    Alkollü araç kullanmak çevredeki insanları da tehlikeye atan bir intihar girişiminden başka birşey değildir. İlla intihar etmek istiyorsanız, aracınızı uçuruma sürün. Neyseki siz dersimi aldım diyorsunuz, bu yüzden sözüm size değil. Gelelim konuya,

Araç almaya ayırdığınız bütçe ne kadar? Donanım olarak Megane' ın önde olduğu aşikar. Motor olarak da tdci daha üstün.

İkisi de güzel araç bana göre.

Konfor ön plandaysa Megane, Performans ön Plandaysa Focus derim. Not olarak; Focus, Megane'a göre yola çok daha iyi tutunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

Alkollü araç kullanmak çevredeki insanları da tehlikeye atan bir intihar girişiminden başka birşey değildir. İlla intihar etmek istiyorsanız, aracınızı uçuruma sürün. Neyseki siz dersimi aldım diyorsunuz, bu yüzden sözüm size değil. Gelelim konuya,

Araç almaya ayırdığınız bütçe ne kadar? Donanım olarak Megane' ın önde olduğu aşikar. Motor olarak da tdci daha üstün.

İkisi de güzel araç bana göre.

Konfor ön plandaysa Megane, Performans ön Plandaysa Focus derim. Not olarak; Focus, Megane'a göre yola çok daha iyi tutunur.

Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Focus yeni makyajlandığı için daha güncel bir kasa+ motor performansı sınıfının en iyisi. Tercihinizi Focus yönünde kullanmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbox

Öncelikle geçmiş olsun. Focus yeni makyajlandığı için daha güncel bir kasa+ motor performansı sınıfının en iyisi. Tercihinizi Focus yönünde kullanmanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    focus tdci 109 hp 240nm her açıdan megane2 dci 100 hp den üstün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 20 Ağustos 2008; 8:06:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

üstün oldugu dogrudur ama her acıdan oldugu yanlıstır
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

üstün oldugu dogrudur ama her acıdan oldugu yanlıstır

Alıntıları Göster
    neden bir üst sınıf düşünmüyorsunuz?citroen c5 -passat 1,4 tsi 45,000 ytl veren 5-10 bin daha verir.karar sizin
  • quote:

Orjinalden alıntı: megane2ci

Arkadaşlar . Geçen hafta Megane2 Expession 1.5 DCI ile büyük kaza atlattım . İçinden canlı çıkmam mucize oldu . Sağ bariyerlere çarpıp takla attım . Alkol (80 promil) olduğu için kasko ödemeyecek ve Ehliyet 6 ay gitti . Araba pert oldu . Servisler yapıması için 25000 YTL istediler . Yetkili serviste sanayi deki servislerde aynı parayı istedi . Zaten yapılsada düzen tutmaz dedler. Arabanın pert halini 15000 YTL ye sattım . Şimdi iyiyim şükür . Oh olsun diyorum kendime , ders olsun hakkettim. Neyse şimdi sorun şu tekrar Megane2 ama bu kez Privilage full+full almayı düşünüyorum . Ama etrafımda birkaç arkadaş Yeni Focus (1.6 TDCI 109 beygir) almam hususunda ısrar ediyorlar. Şubata kadar alırım büyük ihtimalle ama hangisini alıyım . Bu işten anlayanlardan yardm bekliyorum . Tecrübe daha önemli.

Genel Hatlarıyla Farklar : (Aynı fiyattalar 2 side 45000 YTL ve sıfır)

- Megane2 1.5 DCI , 100 beygir , Yeni Focus 1.6 TDCI 109 beygir
    - İkiside Elektrikli Açılır tavan.
    - Megane2 de Katlanabilir yan dikiz aynalar var , Focusta yok
    - Megane2 de Far yıkama sistemi var . Focusta yok.
    - Megane2 de Xenon far var , Focusta yok.
    - Megane2 de Lastik Basınç Kontol Sistemi var. (Yol Bilgsayarında) Focusta yok.
    - Megane2 bu fiyata otomatik vites , Yeni Focusta Otomatik vites yokmuş.
    - Yeni Focus üzerinde Sony MP3 var , Megane2 de marka yazmıyor ama 6 lı cd changer , mp3 çalar var ve çıkışları diğer meganlardan farklı 4X30 W (15 değil) Privilage e özel

Not: Aslında gönlüm Megane2 Privilage+ dan yana, Avrupa Birliği standartlarından dolayı artık arabanın ön kısmı hem fiber gibi plastik maddelerden yapıldığı için , çarptığınız kişiler zarar vermemesi babında , kaza anında darma ağın oluyor.Aslında kasko anlaşmama göre alkol olmasaydı sıfır vereceklerdi.Yani bu husus önemli değil cana gelmedikten sonra no problem.Focus motor özelliğiyle öne çıkıyor . Forumlardan okuduğuma göre TDCI özelliğinen dolayı gaza dokunuca koltuğa yapışıyormuşun . Ben Megan 1.5 100 beygir kullandım iyiydi ama o kadarda yapışmıyordum arkaya . Birde focus 1.6 motor ve 109 beygir . Yani teknik anlamda Focus , Konfor anlamında (Özelliklede otomatik vitesi düşününce) Megane2 Privilage4 ön plana çıkıyor . Sizce ne yapmalıyım Fikirlerinizi bekliyorum.

Ben olsam megan alırdım focus şirkete var ve maşallahı var dizel ama neredeyse 100/8 yakmakta benzinliden hiç farkı yok ve çok sert oedalı bi araç ama bastımı meganı kopartır gibime geliyor epey seri ama megan daga ekonımik ve daha tatlı pedaları dereksiyonu yumşak bir araç ama karar senin.

• dartanyan5 arkadaşım neredeyse benzinliyle aynı demişsin. 2008 focus tdci collection sahibiyim. geçen hafta 1150 km uzun yol yaptım 170 ytl lik mazot yaktım. 90-100 arası gittim geldim. yol bilgisayarında yazansa 82km/h.
  • Hala kararsızım Bugün Focusu görmeye gittim, bi özelliği daha varmış. Farlar yolu takip ediyor virajlara hareket ediyorlar . Ayrıca test sürüşü yaptım . Şunu gördüm; Frene abandım araba yere gömülmedi hiç. Virajlarda da fena değil gibiydi .Meganela kıyasladığımda o kadar arkaya yapışmadım.Direksiyon çok sert geldi bana. Koltuklar deri. Megane kartlıydı bu anahtarlı . Megane da alarm üzerinde olmuyor.Focus fabrika çıkışlı alarmlı veriyorlar.Ama hala aklım aynı fiyatta Megane otomatik vites olmasından dolayı Meganede.EEEE napcam şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megane2ci

Hala kararsızım Bugün Focusu görmeye gittim, bi özelliği daha varmış. Farlar yolu takip ediyor virajlara hareket ediyorlar . Ayrıca test sürüşü yaptım . Şunu gördüm; Frene abandım araba yere gömülmedi hiç. Virajlarda da fena değil gibiydi .Meganela kıyasladığımda o kadar arkaya yapışmadım.Direksiyon çok sert geldi bana. Koltuklar deri. Megane kartlıydı bu anahtarlı . Megane da alarm üzerinde olmuyor.Focus fabrika çıkışlı alarmlı veriyorlar.Ama hala aklım aynı fiyatta Megane otomatik vites olmasından dolayı Meganede.EEEE napcam şimdi.
    quote:

Hala kararsızım Bugün Focusu görmeye gittim, bi özelliği daha varmış. Farlar yolu takip ediyor virajlara hareket ediyorlar . Ayrıca test sürüşü yaptım . Şunu gördüm; Frene abandım araba yere gömülmedi hiç. Virajlarda da fena değil gibiydi .Meganela kıyasladığımda o kadar arkaya yapışmadım.Direksiyon çok sert geldi bana. Koltuklar deri. Megane kartlıydı bu anahtarlı . Megane da alarm üzerinde olmuyor.Focus fabrika çıkışlı alarmlı veriyorlar.Ama hala aklım aynı fiyatta Megane otomatik vites olmasından dolayı Meganede.EEEE napcam şimdi.

ne yapıcan megane alıcaksın

eger focus senı daha cok cezbetmedıyse

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

quote:

ne yapıcan megane alıcaksın

eger focus senı daha cok cezbetmedıyse

Alıntıları Göster
    eğer benzinli düşünürseniz 48-49 verın passat tsı alın . sonrada foruma gelin allah senden razı olsun diyin bana

şu anki en kötü d sınıfı c den daha ıyıdır. tabi passat kötü olmadığınja göre tüm c lerden daha iyidir. hem performans hem tutum bır arada.6. vites 100km hız devi2 2200 ort .4.5-5 lt

• quote:

Orijinalden alıntı: gallows20

dartanyan5 arkadaşım neredeyse benzinliyle aynı demişsin. 2008 focus tdci collection sahibiyim. geçen hafta 1150 km uzun yol yaptım 170 ytl lik mazot yaktım. 90-100 arası gittim geldim. yol bilgisayarında yazansa 82km/h.
    quote:

Orjinalden alıntı: gallows20

dartanyan5 arkadaşım neredeyse benzinliyle aynı demişsin. 2008 focus tdci collection sahibiyim. geçen hafta 1150 km uzun yol yaptım 170 ytl lik mazot yaktım. 90-100 arası gittim geldim. yol bilgisayarında yazansa 82km/h.

Bizim şirket arabası o kadar yakıyor. Yapabilecek bir sey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: dartanyan5

quote:

Orjinalden alıntı: gallows20

Bizim şirket arabası o kadar yakıyor. Yapabilecek bir sey yok.

Alıntıları Göster
    kardeş yol bilgisayarına girersen.. spor standart ve konfor die 3 secenek var direksiyon sertliğinde... bu arada bende 2 araba arasında kaldım ve focus aldım .. gerçekten memnunum .. hiç megane kullandınmı diye soracak olursa en az 10 kere hatrı sayılır KM de megane 1.6 bnzinli kullandım ...

• tabiki focus alkollü araç kullanmamanı öneririm umarım dersini almışsınıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfd538

tabiki focus alkollü araç kullanmamanı öneririm umarım dersini almışsınıdır.
    eski bir megane2 yeni bir focus ghia TDCI kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirm ki;focus sürüş özellikleri ve motor konusunda gerçekten meganedan çok daha iyi..focus sadece donanım olarak megane ın gerisindedir,xenon olabilirdi mesela..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

eski bir megane2 yeni bir focus ghia TDCI kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirm ki;focus sürüş özellikleri ve motor konusunda gerçekten meganedan çok daha iyi..focus sadece donanım olarak megane ın gerisindedir,xenon olabilirdi mesela..

Alıntıları Göster
    alkollü araç kullanan bi insana önereceğim tek araç TAKSİ!!!!!!!
  • focus derim niye diye sorarsan ben sınıfında focus kadar iyi viraj alabilen bir araç görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

focus derim niye diye sorarsan ben sınıfında focus kadar iyi viraj alabilen bir araç görmedim
    viraja 10 km daha hızlı giriyim daha ii hızlanıyım direksiyonum net olsun dersen focus onun dışında ne dersen de megane yani iç hacim görüntü ,donanım, yedek parça, ikinci el, frenleme işçlik hepsinde megane alır nerden biliorum komşumda focus tdci ghia var
  • quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

viraja 10 km daha hızlı giriyim daha ii hızlanıyım direksiyonum net olsun dersen focus onun dışında ne dersen de megane yani iç hacim görüntü ,donanım, yedek parça, ikinci el, frenleme işçlik hepsinde megane alır nerden biliorum komşumda focus tdci ghia var

Alıntıları Göster
    bence focus zaten kasayı yeni değiştirdi. ayrıca hem güç olarak hem de yol tutuş olarak megane den daha iyi (benim görüşüm)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.