Şimdi Ara

Megane 2 Privilage+ mı - Yoksa Yeni Focus TDCI mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
6.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu gün 370 km kullandım focusu gerçekten harika bir araba 240 nm tork yetiyor zaten , benim dikkatimi çeken ise gaza abandığınızda öyle aman aman bi fırlama hisii vermiyor ancak devrini alırsa rampa filan dinlemiyor yolda araba bırakmadım desem yalan olmaz (amacım arabayı test etmekti yoksa öyle sürat meraklısı değilim) , kullandığım model Ghia hız sabitleme , çift bölgeli dijital klima vs.vs. ne arasan var ancak benim dikkatimi çeken vites geçişleri kemikli biraz sert geldi , dikkatimi çeken bir konuda yakıta acımaması oldu , 370 km de yarım depoyu yuttu araba , ancak sonuç olarak megane mi focusmu derseniz focus diyorum gerçekten çok kaslı ve kemikli yolda güven veriyor viraja girişleri zaten herkes biliyor focus bu konuda en iyilerden belli , motor kaputunu bi açayım dedim :) meğerse anahtarla ford logosunun altından açılıyormuş bende söfor tarafının solunda mandal arayıp durdum, gelince sahibi olan arkadaşımdan öğrendim , yalnız bide motorunu açıp incelemek isterdim neyse başka sefere artık

• Megane dicem ama bir yandan da yok diyesim geliyor herkes te megane var çok aşırı sattı karar senin ama focus bana daha doğrusu ford markası bana çok soğuk geliyor senelerdir.Bi şu eski kasa focusları beğeniodum onun dışında hoşuma giden bir arabası yok.
  • Bende 2004 model Megane II dci 1.5 vardı 50.000 km kullandım satıp sıfır Toyota corolla 1.4 d4d Comfort 2008 aldım araç çalındı fakat kasko parasını ödedi şimdi bende yeni araç arayışları içindeyim bugün Ford focus tdci titaium x paketlisinde test sürüşü yaptım performansı beni hiç etkilemedi araç kalkışlarda turbo devreye girene kadar bence hantal ancak 1800 devirden sonra fena değil çok dik rampalarda durup kalkarken yüksek gaz vermeniz gerekiyor kilometre göstergesi 5 ytl ye satılan saatlere benziyor torpido gözü çok kalitesiz dikiz aynaları ufak ama arabanın tipi çok güzel yol tutuşu ve frenleri çok iyi idi sonuç olarak bence megane II focus tan daha seri bir araba focusun daha performanslı olmasını beklerdim.
  • Focusun eksileri

1-Yol sesini içine alır
    2-kontakla çalıştır
    3-zenon yok
    4-kapı kolları kaba
    5-anten önde
    6-sabitleyici var sınırlayıcı yok.
    7-yakıt tüketimi fazla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LENCER

Focusun eksileri

1-Yol sesini içine alır
    2-kontakla çalıştır
    3-zenon yok
    4-kapı kolları kaba
    5-anten önde
    7-yakıt tüketimi fazla.

Bu koyulaştırdıklarım tercihler kişiden kişiye değişir.
  • Megane II bölümünde bursalı bir arkadaş focus un 90 km hızla giderken içeri rüzgar sesi aldıgını ve illallah ettigini yazmıştı.
  • ARKADAŞIM SEN MEGANEMİ FOCUSMU SORUSUNU BİRDE FORD BÖLÜMÜNDE SOR BAKALIM , ORDAKİ FİKİRLERİDE ALSAN İYİ OLUR
  • yapmayın arkdaşlar girin megane ile focus un tüketimine bakın
  • quote:

Orjinalden alıntı: STRONG1

Bende 2004 model Megane II dci 1.5 vardı 50.000 km kullandım satıp sıfır Toyota corolla 1.4 d4d Comfort 2008 aldım araç çalındı fakat kasko parasını ödedi şimdi bende yeni araç arayışları içindeyim bugün Ford focus tdci titaium x paketlisinde test sürüşü yaptım performansı beni hiç etkilemedi araç kalkışlarda turbo devreye girene kadar bence hantal ancak 1800 devirden sonra fena değil çok dik rampalarda durup kalkarken yüksek gaz vermeniz gerekiyor kilometre göstergesi 5 ytl ye satılan saatlere benziyor torpido gözü çok kalitesiz dikiz aynaları ufak ama arabanın tipi çok güzel yol tutuşu ve frenleri çok iyi idi sonuç olarak bence megane II focus tan daha seri bir araba focusun daha performanslı olmasını beklerdim.

megane focustan daha mı seri.

• quote:

Focusun eksileri

1-Yol sesini içine alır
    2-kontakla çalıştır
    3-zenon yok
    4-kapı kolları kaba
    5-anten önde
    7-yakıt tüketimi fazla.

yol sesini içine alır diyen focus alamayan ve çamur atmak isteyenlerdir.öyle bişey yok.zaten öyle bişey olsaydı bile sony teybinden duymazsın

kontakla çalışması niye eksi bi yön anlamadım.kartı sokup düğmeye basmayla anahtarı sokup kontağı çevirmek arasında ne gibi bi zorluk var

zenon olmaması bencede eksi yön

kapı kollarının kaba olması göreceli bi kavram.

anten önde ne alaka sanki f1 arabası gibi aracın önünde değil ya tavanda

sınırlayıcıyı benim işime yaramaz zaten olsada kaldırırım.

yakıt tüketimi meganeden daha az olduğu kesin üstelik daha güçlü olduğu halde.

• quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

quote:

Focusun eksileri

1-Yol sesini içine alır
    2-kontakla çalıştır
    3-zenon yok
    4-kapı kolları kaba
    5-anten önde
    7-yakıt tüketimi fazla.

yol sesini içine alır diyen focus alamayan ve çamur atmak isteyenlerdir.öyle bişey yok.zaten öyle bişey olsaydı bile sony teybinden duymazsın

kontakla çalışması niye eksi bi yön anlamadım.kartı sokup düğmeye basmayla anahtarı sokup kontağı çevirmek arasında ne gibi bi zorluk var

zenon olmaması bencede eksi yön

kapı kollarının kaba olması göreceli bi kavram.

anten önde ne alaka sanki f1 arabası gibi aracın önünde değil ya tavanda

sınırlayıcıyı benim işime yaramaz zaten olsada kaldırırım.

yakıt tüketimi meganeden daha az olduğu kesin üstelik daha güçlü olduğu halde.

Rocky_m5

Şimdi sıfır alınan araçlarda lastikler bridgestone,goodyear,lassa vs.... takılırken focus a bir bakmışsınız mıchelın en iyi yumuşak lastik var bu şekilde iken yol sesi alan araca ben şaşırmış vaziyetteyim.Focus sayfasında focus sahibi megane II deki arka ve yan perdelerden neden bizde yok diye dert yanıyor.Bu arada focus alacak paramız var...............................................................................................................

• quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

quote:

Orjinalden alıntı: STRONG1

Bende 2004 model Megane II dci 1.5 vardı 50.000 km kullandım satıp sıfır Toyota corolla 1.4 d4d Comfort 2008 aldım araç çalındı fakat kasko parasını ödedi şimdi bende yeni araç arayışları içindeyim bugün Ford focus tdci titaium x paketlisinde test sürüşü yaptım performansı beni hiç etkilemedi araç kalkışlarda turbo devreye girene kadar bence hantal ancak 1800 devirden sonra fena değil çok dik rampalarda durup kalkarken yüksek gaz vermeniz gerekiyor kilometre göstergesi 5 ytl ye satılan saatlere benziyor torpido gözü çok kalitesiz dikiz aynaları ufak ama arabanın tipi çok güzel yol tutuşu ve frenleri çok iyi idi sonuç olarak bence megane II focus tan daha seri bir araba focusun daha performanslı olmasını beklerdim.

megane focustan daha mı seri.

herkez görüşünü yazmış bende yazdım yasak mı? yaptığım yoruma gülmeden önce bence gidip bir ford focus titaium 109bg kullanın bayır bir yerde kalkış yapın turbo devreye girene kadar nasıl zorlandığını gözlerinizle görün bende megane II dci varken araba daki 5 kişi ile en dik rampada hiç zorlanmadan kalkış yapardı ayrıca toyota corolla 1.4 d4d nin de ara hızlanmaları focus tan iyidir Mehmet Gazihan hocam ile birlikte Toyota Corolla 1.4 d4d comforta powerbox taktık araç 104bg oldumuştu şunu rahatlıkla söyleyebilirimki powerbox takılı d4d focustan daha iyi hızlanıyordu üstelik çok sessiz deneyin denemeden konuşmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRONG1 -- 21 Ağustos 2008; 14:08:25 >

• kim diyor perde yok diye , focusta arka ve yan perde var araç aşağıda duruyor benmi yanlış görüyorum yoksa , tek meganeye özgü bişey değil bu ,
    birde 109 ps 240 nm focustan , 90 hp lik 1.4 motor toyota veya 1500 cc 8 valfli megane 80 veya 100 hp nasıl seri anlamak mümkün değil , aşağı yukarı focusu her gün kullanıyorum , burda kimse yanlış bilgi vermesin , meganada bindim , toyotayada , dizellerin arasında şu anda en iyisi 1,6 psa grup motordur 109 beygir vede 240 nm tor üstelik overboost sistemi var nasıl bundan küçük motorlu arabalar bundan seri olacak akıl var mantık var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 22 Ağustos 2008; 11:43:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: megane2ci

Forumlardan okuduğuma göre TDCI özelliğinen dolayı gaza dokunuca koltuğa yapışıyormuşun . Ben Megan 1.5 100 beygir kullandım iyiydi ama o kadarda yapışmıyordum arkaya . Birde focus 1.6 motor ve 109 beygir . Yani teknik anlamda Focus , Konfor anlamında (Özelliklede otomatik vitesi düşününce) Megane2 Privilage4 ön plana çıkıyor . Sizce ne yapmalıyım Fikirlerinizi bekliyorum.

Lütfen arkadaşlar komik olmayın. 100 beygir ve 220 Kg/m tork koltuğa yapıştırsa ne olur, yapıştırmasa ne olur. Gidin ASTRA OPC alın da onu anlatın bari. O uyduruk 1600 motorlu araçlarla da sol şeritte bekleme yapmayın. Alırım sağ aynanızı 270 Km/h ile. Sölemedi demeyin!....

PEUGEOT 607 3.0 V6 24Valf
  • quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

Orjinalden alıntı: megane2ci

Forumlardan okuduğuma göre TDCI özelliğinen dolayı gaza dokunuca koltuğa yapışıyormuşun . Ben Megan 1.5 100 beygir kullandım iyiydi ama o kadarda yapışmıyordum arkaya . Birde focus 1.6 motor ve 109 beygir . Yani teknik anlamda Focus , Konfor anlamında (Özelliklede otomatik vitesi düşününce) Megane2 Privilage4 ön plana çıkıyor . Sizce ne yapmalıyım Fikirlerinizi bekliyorum.

Lütfen arkadaşlar komik olmayın. 100 beygir ve 220 Kg/m tork koltuğa yapıştırsa ne olur, yapıştırmasa ne olur. Gidin ASTRA OPC alın da onu anlatın bari. O uyduruk 1600 motorlu araçlarla da sol şeritte bekleme yapmayın. Alırım sağ aynanızı 270 Km/h ile. Sölemedi demeyin!....

PEUGEOT 607 3.0 V6 24Valf

Aman dikkat et de gaza fazla dokunma. Yol bilgisayarında hata kodu falan verir mazallah

• Privilage+ iç mekanında deri kullanıldığı için oldukça kaliteli duruyor,süspansiyonu yumuşak ve iç mekan olarak focustan daha ferah ,donanimlari focustan iyi.Focusun ise motoru daha seridir fakat meganeye göre daha sesli çalışır.Yol tutuş ve spor kullanımda focus daha iyi.Ayrıca avantajı makyajlı olması megane ise miyadını doldurdu.6 ay ehliyet yok diyorsun ben megane III'ü bekle derim. Kesin emin değilim ama aldığım duyumlara göre meganeIII teki 1.5 dizel 120 hp olabilir.
  • Buyrun burda yazılanlar focus kullanıcısı.

http://resim.donanimhaber.com/m_18473809/mpage_1/key_//tm.htm#19440341
  • quote:

Buyrun burda yazılanlar focus kullanıcısı.

focus 1 den bahsediliyordu o konuda farkında mısınız? focus2 yol sesi alır evet ama zaten C sınıfında almayan da yoktur,sınıf standartlarındadır.. megane almıyor dersen eski bir megane2 sahibi olarak gülerim sadece neyse zaten megane3 geliyor ve o çok iddialı olacak bence,megane2 miadını doldurdu çoktan..

• quote:

Orjinalden alıntı: cardinal636

quote:

focus 1 den bahsediliyordu o konuda farkında mısınız? focus2 yol sesi alır evet ama zaten C sınıfında almayan da yoktur,sınıf standartlarındadır.. megane almıyor dersen eski bir megane2 sahibi olarak gülerim sadece neyse zaten megane3 geliyor ve o çok iddialı olacak bence,megane2 miadını doldurdu çoktan..

1-Bir arabanın ata sında ne varsa torununda da vardır.Megane 1 de bobin problemi vardı megane II de var.
    2-Yol sesi almayan yoktur demişsin neye dayanarak diyosun.
    3-Tabiki kasa degiştirecek degişime gitmez ise piyasadan yokolur gider.
    4-2003 de çıkan megane II 2006 nisan da makyaj yedi.Focus II 2006 da çıktı çok sürmedi makyaj yedi.
    5-Focus III geliyor diye topic açıldı U_A_Y_C_A nız arıza çıkardı.Yeni focusta geliyor sizinkilerde eskidi.

Sen bizim hiç araştırma yapmadıgımı zannediyosun galiba.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cardinal636

quote:

1-Bir arabanın ata sında ne varsa torununda da vardır.Megane 1 de bobin problemi vardı megane II de var.
    2-Yol sesi almayan yoktur demişsin neye dayanarak diyosun.
    3-Tabiki kasa degiştirecek degişime gitmez ise piyasadan yokolur gider.
    4-2003 de çıkan megane II 2006 nisan da makyaj yedi.Focus II 2006 da çıktı çok sürmedi makyaj yedi.
    5-Focus III geliyor diye topic açıldı U_A_Y_C_A nız arıza çıkardı.Yeni focusta geliyor sizinkilerde eskidi.

Sen bizim hiç araştırma yapmadıgımı zannediyosun galiba.

C sınıfı için konuştum ben farkındaysan,yol sesi almayan araba yoktur demiş miyim?

U_A_Y_C_Anız diye birşey ben zaten kabul etmiyorum,herhangi bir kişiyle veya grupla bir ilişkim,üyeliğim yok..

Focus 3 ün gelmesine en az 2-3 sene var,bu da ayrı konu..

Eski bir megane2ciyim ben,hiçbir zaman kötü arabadır demedim..

Fanatik olmak farklı,paylaşım yapmak farklı bunu da unutma..benden bu kadar,saygılarımla..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.