Şimdi Ara

Megane 2 sedan vs alfa 147

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu anda megane 2 sedan aracım war 2005 aquentıch baz modeli ayni en boşu geçen yıl atiker lpg taktırdım şehir içinde ortalama 10-11lt lpg şehir dışında 8-9lt lpg yakıyor haliyle uygun. fakat bu aracımı satıp alfa 147 almayı düşünüyorum tahminen orta seviye 2007-08 bir 147 alacağım sizce yapacağım değişik mantıklı m?

özellikle megane dan sonra yol tutuş ve serilik konusunda beni tatmin eder m? ve en önemlisi ekonomi ve parça açısından nasıldır?

• yol tutuş ve serilik olarak seni epey tatmin eder.Ama ekonomi açısından bilmiyorum meganeden fazla yakar gibime geliyor.Parça durumunu kullanan bilir.
  • tutulan, nispeten sorunsuz, nispeten ekonomik bir tüketime sahip olan aracı bırakıp alfa romeo'ya geçmek elbette pek mantıklı değil

ancak diyorsan ki "ben tutuldum" o vakit sorman hata zaten buraya yazılan 20 "yapma etme" yorumu ardından bir tane "yap" yorumunu görüp yine alırsın o aracı
  • arkadaşlar aslında şöyle özetleyelim şu durumu bana gezerken tozarken marka kalitesini hissettirecek ve 2-3 0masraf çıkartacak ve daha sonrasında satarken çok fazla öldürmeyecek bir araç lazım kendi aracımdan memnunum ama reina sortie ve bebekte biraz emanet duruyor şirket aracı gibi babam kendine almıştı bunu fakat menisküsünden dolayı araba kullanamıyor artık bende kendime daha yakın bir araç arıyorum aslında bmw116 baktım fakat megane ile kafa kafaya alabileceğim araç alfa 147 ;) satarken %10-15 kaybetmesi normal ama %25-30 oldumu sıkıntı yaratır şimdi tekrardan alıyım görüşlerinizi :) bizimkisi araba tutkusu deil onun getirecekleri ;)
  • Kardeşim askere giderken alt komsumuz alfa romeo 147sine satılık ilanı yapıstırmıstı. Kardesim askerden geldi işe girdi kendi aracını aldı alfa romeo hala satılık. ( Tabi şans işi ama tutulmamanın da biraz katkısı var. )
  • yakıt olarak megane 2 den fazla yakar.birde temizini bulmak zor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pawlow

arkadaşlar aslında şöyle özetleyelim şu durumu bana gezerken tozarken marka kalitesini hissettirecek ve 2-3 0masraf çıkartacak ve daha sonrasında satarken çok fazla öldürmeyecek bir araç lazım kendi aracımdan memnunum ama reina sortie ve bebekte biraz emanet duruyor şirket aracı gibi babam kendine almıştı bunu fakat menisküsünden dolayı araba kullanamıyor artık bende kendime daha yakın bir araç arıyorum aslında bmw116 baktım fakat megane ile kafa kafaya alabileceğim araç alfa 147 ;) satarken %10-15 kaybetmesi normal ama %25-30 oldumu sıkıntı yaratır şimdi tekrardan alıyım görüşlerinizi :) bizimkisi araba tutkusu deil onun getirecekleri ;)

Araba hatun getirecek diye dusunuyorsan once bu kafayi degistir bence.

İs arabaya kaldiysa umutsuz vak'a...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic 1.4 HB Hakkında
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bide şu yönden bakmak lazım.Aracınızın yakıt ekonomisinden başka fazla bir artısı yok.Privilage veya dinamik filan olsaydı beldi derdim.Ama otantik araba zevk vermiyor.Ama alfa'da alırsan temizini bulman zaten zor.Eğer bulursanda fiyat yüksek olacak.Alfa yerine 2007 üstü 1.5 impreza alsan senin açından kat kat daha iyi olur sonuçta japon arabası.
  • 2. eli zayıf belli,yakıtıda biraz fazla.120 hp lik 1.6 versyonu seni mutlu eder kaliteli bir araç bence boş megandan sonra seni tatmin edecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: pawlow

arkadaşlar aslında şöyle özetleyelim şu durumu bana gezerken tozarken marka kalitesini hissettirecek ve 2-3 0masraf çıkartacak ve daha sonrasında satarken çok fazla öldürmeyecek bir araç lazım kendi aracımdan memnunum ama reina sortie ve bebekte biraz emanet duruyor şirket aracı gibi babam kendine almıştı bunu fakat menisküsünden dolayı araba kullanamıyor artık bende kendime daha yakın bir araç arıyorum aslında bmw116 baktım fakat megane ile kafa kafaya alabileceğim araç alfa 147 ;) satarken %10-15 kaybetmesi normal ama %25-30 oldumu sıkıntı yaratır şimdi tekrardan alıyım görüşlerinizi :) bizimkisi araba tutkusu deil onun getirecekleri ;)

Ben 156 aracimi 170.000 km.de 2 gunde sattim. Dogru fiyatla her zaman satilir. Ben kar da etmistim.

Alfanin baslangic paketinde bile digital klima vs var. Distinctive de ise asr ebd esp standart. Koltuklari cok iyi. Yol tutusu sessizligi iyi. Parca sorunu yok.
    Megane biraz daha genis tabii. Yakiti bilmiyorum.
    Ama donanim gorunum motor surus keyfi alfa.

Ucuz alip ucuz satarsiniz.

• Arkadaslar is arabaya kalmis deil ama kalite tarzini yukseltmek kendi aracimin hic deisen kaza ve boya yok uzun yolda asigim aracima fakat boos donanimi beni irrite ediyor. Alfa icin ideal fiyat ve temizini nsil anlatabilirim? Mumkunse daha ucuzu olursa daha iyi olur 07 ve ustu makyajli kasasini dusunuyorum.

• 147 2005 veya 2006 da makyajlandi. Imkaniniz varsa mutlaka makyajli alin.
    Fiyat konusunda bi sey diyemem degisken. Bu arada 147 ile birlikte bravo da bakilabilir. Dizelleri biraz pahali ve 1.4 turbolar da lpg uyumlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AC549C12 -- 11 Ağustos 2012; 12:35:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

Kardeşim askere giderken alt komsumuz alfa romeo 147sine satılık ilanı yapıstırmıstı. Kardesim askerden geldi işe girdi kendi aracını aldı alfa romeo hala satılık. ( Tabi şans işi ama tutulmamanın da biraz katkısı var. )

Çok iyiymiş.
  • Bunda gulecek bi sey yok. Her markada keyfekeder fiyat yazip.aylarca bekleyenler var.
  • 1,6 megane s ici 8,8 alfa 147nin s ici 11,4 s ici verisi var yani yakiti fazla icidr dardir. bence bravo bakin

• Ekonomik aracı bırakıp diyorsunuzda ne ekonomiği 1.6 işte 1.6 ne yakmasını bekliyorsunuz Alfa Romeo nun.

Ortalama 33-35 km hızda , Ankarada 7.5 litre civarı yakıyorum. Daha devirli kullanırsam 8.5 lara çıkıyor. Yani tamamen sizin ayağınıza bakıyor. Tamam dur-kalklı trafikte 10 litreyi yani anlayacağınız standart 1.6 neyse ondan maksimum 1 litre daha fazla yakıyor.Bunun sebebi TwinSpark motorların 8 bujili olmasıdır. Yani yoğun dur-kalk ta yakar Ama karşılığınıda veriyor. Hatta 2.0 Twin Spark 1.6 Twin Spark ile neredeyse aynı yakıyor.
    Megane ile 147 kıyaslamam bile. İmkanınız varsa geçmenizi öneririm. Bende 147 sahibiyim sorularınızı cevaplayabilirim.

Buyrun sakin sürüşle ortalam 33 km/h Ankara içi ortalamam.
     Megane 2 sedan vs alfa 147

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vet147 -- 9 Aralık 2012; 11:27:31 >

• Alfa 147 ismi ile yenilense harika olurdu. Giulietta olunca farklı karşılandı.

1.4 olanı 42000 civarı olması lazım ama 53000'den olunca pek kimse ilgilenmiyor. Koç grubu yazık etti markaya. Pahalı satmaya çalışarak müşterileri kaçırdı. İlla fazla kar peşinde koştular, sonuçta zayıf 2.el olarak kaldı. Sıfır alanlar çok zarar ettiler. Bu taktik tutmadı. Oysa 42000 olsa daha çok kullanıcı bu aracı alacak ve 2.el daha da güçlenecekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Alfa 147 ismi ile yenilense harika olurdu. Giulietta olunca farklı karşılandı.

1.4 olanı 42000 civarı olması lazım ama 53000'den olunca pek kimse ilgilenmiyor. Koç grubu yazık etti markaya. Pahalı satmaya çalışarak müşterileri kaçırdı. İlla fazla kar peşinde koştular, sonuçta zayıf 2.el olarak kaldı. Sıfır alanlar çok zarar ettiler. Bu taktik tutmadı. Oysa 42000 olsa daha çok kullanıcı bu aracı alacak ve 2.el daha da güçlenecekti.

Çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum konuyla ilgisi ne acaba ?

Konuya dönersek, Megane II sizin için mantık evliliğine devam anlamı taşır ama aşık olduysanız 147 alınabilir. Ben yaşımdan ötürü ve tutkularım yüzünden 147'yi istedim fakat kendi paramı kazanmadığım için yakıt giderlerini karşılayamam diye dizel bir araç aldım. Kısaca karar sizin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.