Şimdi Ara

Megane 4 çekiş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1 buçuk ay önce yeni bir sedan araç almaya karar verdim Astra ve Megane sedane arasında kalmıştım yaptığım anket ve başlıklarda sizlerinde görüşlerini alarak megane da karar kıldım. (https://forum.donanimhaber.com/renault-sedan-mi-astra-sedan-mi--123801622-4#123929802) yaklaşık 2 hafta önce Megane 1.6 115 bg joy modelini satın aldım aracım benzinli fakat ilginç bir şekilde hiç çekmiyor daha düşük beygirli olan fiestam çok daha iyi performans gösteriyor sebebini rodaj süresini tamamlamamış olmasına bağlıyorum aşırı bir fark olur mu şüpheliyim. Çok dik olmayan bir yokuşta 2 hatta 1. vitese kadar düşebiliyorum ve yeni aldığım bir araçtan böyle bir performans almak canımı sıkıyor açıkcası. Opel almadığıma pişman olacağım bu gidişle . Rodaj sonrası çok fark eder mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rodaj felan ancak yüzde 2- 3 farkeder hissetmezsin bile. Böyle gider .demekki o motor öyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reno satış temsilcisi cevaplasın.
  • Aynı model araç sahibi arkadaşlarda yorum yaparlarsa çok sevinirim

• Teknik verilere göre bir sorun gözükmüyor.

Maksimum Tork 4000 devirde maksimum güç 5500 de veriyor.

Ağırlık 1300kg makul bir değer.

Şanzuman zaten kısadır oranları 5 ileri.

Başka bir sıkıntı var gibi geliyor bana.

Araç sıfır mı alındı ? Lpg felan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Teknik verilere göre bir sorun gözükmüyor.

Araç sıfır alındı ve lpg yok

• quote:

Orijinalden alıntı: bisleyen

quote:

0-100 değerini kendiniz ölçebilir misiniz hocam ?

Teknik verisi 12 saniye diyor. Eğer sizde 14-15-16 felan çıkarsa anlarız bir sorun olup olmadığını

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Test surusu yapilmadan alinan bir arac daha. Milletin ve satis sorumlularinin süslü ve tarafli yorumlarina kanilarak yapilan bir hata daha...

Aracin sucu yok. Zaten motorun ne oldugu belli, agirligi belli, performans verileri belli. 1,6 atmosferik 115 bg ve tork da dusuk...

Zaten bu sebepten dolayi malum sitede yuzlerce 2000-3000 km'de arac ilani var. Test surusu yapilmadan, ihtiyac ve beklentileri tam olarak ortaya koymadan alinan araclar dusuk kmlerde satiliyor.

Hayirlisi olsun, Allah kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barantula -- 28 Şubat 2017; 18:39:49 >
  • 1.6 115 beygir araç yani normal. Ayrıca astrada da benzer bir motor var performans olarak bir farkı yok.

• 150nm torkludur araba hocam alırken bi verilere goz atsaydin

• Eğer turbolu araçtan geçiş yaptıysanız performans hissi olarak çok büyük düş kırıklığı yaratabilir. Atmosferik arabada tork olmadığı için performans hissi çok yavan kalıyor.
  • Atmosferik motorda normaldir yokuşta 4000 deviri görmeden canlanmaz heralde turbolu araçtan geçtiniz yokuşlarda 3. vites bazı yokuşlarda 2. vitese dahi atılabilir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk önce hayırlı olsun güle güle kullanın aracınızı.Motor olarak 1.6 115 beygir olan araç için söyledikleriniz gayet normal.Anormal bir durum yok ortada.Motor çok güçlü bir motor değil kasa 10 numara bence bundan fazlasını da beklemeyin.

• Ortalama yakıt tüketimi nedir hocam şu ana kadar ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barantula

Test surusu yapilmadan alinan bir arac daha. Milletin ve satis sorumlularinin süslü ve tarafli yorumlarina kanilarak yapilan bir hata daha...

Aracin sucu yok. Zaten motorun ne oldugu belli, agirligi belli, performans verileri belli. 1,6 atmosferik 115 bg ve tork da dusuk...

Zaten bu sebepten dolayi malum sitede yuzlerce 2000-3000 km'de arac ilani var. Test surusu yapilmadan, ihtiyac ve beklentileri tam olarak ortaya koymadan alinan araclar dusuk kmlerde satiliyor.

Hayirlisi olsun, Allah kaza bela vermesin.

Aracı test sürüşü yapma imkanım olmadı çünkü yetkili bayiide benzinli versiyonun test sürüşü olmadığı söylendi. Aslında araçtan tek şikayetim motorundan diğer yönlerden beklentilerime karşıladı diyebilirim fakat rodajı tamamlandıktan sonra da böyle olucak ise motor gücü olarak beklentilerimin bir hayli altında

• quote:

Orijinalden alıntı: wayof2

Ortalama yakıt tüketimi nedir hocam şu ana kadar ?

Hocam aracı bayiiden aldım içerisinde bir miktar yakıt vardı üzerine 252 liraya depoyu fulledim aşağı yukarı 500 km yaptım bir depo ile. ortalama yakıt tüketimi olarak 7.1/100 km civarında bir şu an
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

150nm torkludur araba hocam alırken bi verilere goz atsaydin

Verilere göz attım hocam en ince detayına kadar hatta fakat böyle bir sonuçla karşılaşacağımı pek tahmin etmedim açıkcası yada ben beklentiyi yüksek tuttum belki de o yüzden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Atmosferik motorda normaldir yokuşta 4000 deviri görmeden canlanmaz heralde turbolu araçtan geçtiniz yokuşlarda 3. vites bazı yokuşlarda 2. vitese dahi atılabilir...

Belki de onu yapmadığım için bana öyle geliyor. Rodajı tamamlamadan 3000 deviri geçmiyorum motoru fazla zorlamamak adına 4000 devirden sonra mı canlanır diyorsunuz yani pek çıkmadım yüksek devirlere bundan kaynaklanıyor olabilir mi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wayof2

Ortalama yakıt tüketimi nedir hocam şu ana kadar ?

Hocam aracı bayiiden aldım içerisinde bir miktar yakıt vardı üzerine 252 liraya depoyu fulledim aşağı yukarı 500 km yaptım bir depo ile. ortalama yakıt tüketimi olarak 7.1/100 km civarında bir şu an

Hocam bence keyfini çıkar düz yolda sanırım zaten bi sıkıntı yok yokuşlarda da varsın biraz performans kaybı olsun. Yakıt tüketimin de gayet makul. Yakkışıklı bi aracın var tadını çıkar :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

0-100 değerini kendiniz ölçebilir misiniz hocam ?

Teknik verisi 12 saniye diyor. Eğer sizde 14-15-16 felan çıkarsa anlarız bir sorun olup olmadığını

En kısa zamanda deneyeceğim fakat bunlar fabrika verileri vites değiştirme falanda işin içine girdiğinde 12 saniyeden fazla çıkar diye tahmin ediyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.