Şimdi Ara

Megane Coupe aracım var, Direksiyonla ilgili birkaç sorun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süre evvel Megane Coupe 1.6 8v araç satın aldım, belli başlı sorunlar yaptırıldı. Dahası var ama ağır ağır başladım toparlamaya.

Fakat bugünlerde iyice kötüye giden direksiyon problemlerim var.

Direksiyonu araba çalışmıyor iken sağa yada sola çevirince kilitleyemiyorum, kilitlenmiyor. Tık edip sabit kalıyor ya o mesele.

Direksiyonum bugün birde araba çalıştığı zaman ard arda 2 sefer kilitlendi, şans ki ikiside park halinden aracı çıkartıp yola koyulacakken oldu. Seyir halinde felan değil.

Araç soğuk halde çalıştırdığım zaman, ileri geri hareket ettiriyorum, park halinden çıkıcam, sağa yada direksiyonu çevirince o kadar net bir ses geliyor ki motordan, birşeyler içeride çok zorlanıyor orası kesin.

Aracı park ediceğim zaman, yine aynı şekilde sağa sola direksiyonu çevirince çok kötü zorlanma sesi geliyor, sanki birşey hidrolik pompasını sıkıp bırakıyor gibi zorlanma sesi geliyor. Rölantimi düşürüyor çok güç çektiği için, rölantide yetişemiyor kolay kolay.

Yani sorun nedir acaba? hidrolik pompa, direksiyon kutusu?

Orjinallerine baktım pompa ve kutunun aşırı derecede pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 28 Şubat 2017; 22:27:54 >

• Direksiyon kutun arızalı olabilir. Direksiyon kilitlenme olayının direksiyon kutusuyla alakası yok. Kontak ile alakası var oradaki mekanizma bozuktur. Direksiyon hidrolik yağını kontrol ettir. Direksiyon kutun tamir olur genelde 300-400 civarına tamir ediliyor. 150-200 de sökme takma parası alırlar. Birde gaz vererek direksiyonu döndür eğer ses gelmiyorsa daha seni götürür o direksiyon kutusu.
  • direksiyon pompası revizyon istiyor sanırım.
  • @Lego95

Hocam, direksiyon hidroliğini arabadan boşalttım, 1 litreye yakın siyaha yakın yağ çıkardım. Yedire yedire 1 litreden biraz daha azına yeni atf yağ ekledim. Direksiyon bi rahatladı derken, yine hırıltı sesi güçlü şekilde çıkarmaya başladı. Tam sağ yada sol yaparken gıcırtı sürtme sesi yapıyor. Rölantiyi bayağı düşürüyor gaz verincede o gıcırtılar devam ediyor yinede. Hırıltıda bayağı geliyor.

Kayışlara baktım çok gergin geldi bana göre, acaba çok sıkılmış olabilir mi pompa ve alternatöre bağlı kayış?

Kilitçi ustaya bugün gösteremedim yoktu kendisi o direksiyon kilitlenmesi için.

@sonofisiris

Hayırlısı usta, bakıcaz gerekirse pompa ve kutuyu tamir ettiricez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 1 Mart 2017; 14:24:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon pompası konusunda usta yada yer önerebilecek var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç Muayenesinde Direksiyon kilitlenmemesi AĞIR KUSUR.

buraya not düşelim, TÜV muayeneye falan giderseniz şok olmayın sonra.
  • @mr.big

Muayeneme 1 seneden fazla var şükür.

Direksiyon kontak ve direksiyonu kilitleyen düzenek elden geçirildi.

Araba kapatılınca direksiyon düzgün kilitleniyor. Araç çalışırken biraz daha rahatladı direksiyon takılma yapmıyor döndürürken.

Fakat pompa hâlâ hırıltı yapmaya devam ediyor güçlü şekilde. Kaput içinde yalıtım olmasına rağmen o sesi duyuyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Direksiyon pompasının rulmanı olabilir.Rulman dağıldıysa dönerken sıkışma yapabilir ve kayışı zorlayabilir.
  • @Osman ÖZBAY

Teşekkürler, buna baktıracağım.

Bu arada bugün farkettim, şimdi pompa alternatörün üzerinde ya, onun kayışı ile dönüyor, sanki pompa ile alternatör birbirine doğru eğrilmiş birbirine yaklaşmış görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 4 Mart 2017; 11:5:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.