Şimdi Ara

Megane gaza basınca sola çekiyor !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 99 model 128 binde Megane 1,6 aracımız gaza basınca sola, ayak gazdan çekilince de sağa doğru gözle görülür biçimde meyil ediyor. Bunun nedenleri ne olabilir?? Lastiklerden değil heralde çünkü daha 1 haftalık Lassa Mirattalar var üstünde. Sizce nedendir??

• rot ayarından olabilir mi ki ???
    veya jantlardan kaynaklanan bişi ?
  • Jantlardan olsa titreme yapması gerekir heralde ama araçta titreme yok. Rot ayarından olabilir belki ama neden sadece gaza basınca sola, gazdan çekince de sağa çekiyor o zaman??
  • rot balans lara bide jantlara lastiklere baktır bence önemli bi olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: *bugra*bhdr*

rot balans lara bide jantlara lastiklere baktır bence önemli bi olay
    Komple ön takıma bakım zamanı geldi galiba.. İlginize teşekkürler arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlaCKwiDoW

Komple ön takıma bakım zamanı geldi galiba.. İlginize teşekkürler arkadaşlar..

Alıntıları Göster
    pek anlamam ama rot ayarına baktır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsuyoi

pek anlamam ama rot ayarına baktır bence

Alıntıları Göster
    Allah kurtarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammedda

Allah kurtarsın

Alıntıları Göster
    rot ayarına baktır sakat iş bunlar.Allah Korusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 3 Ocak 2006 22:21:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-DGİ

rot ayarına baktır sakat iş bunlar.Allah Korusun

Alıntıları Göster
    yanlış anlaşılmasın ama bu topic aklıma direk G.O.R.A filmini getirdi.... (gemi sola mı çekiyo???)...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasuss

yanlış anlaşılmasın ama bu topic aklıma direk G.O.R.A filmini getirdi.... (gemi sola mı çekiyo???)...

Alıntıları Göster
    Anlaşılan olay rot ayarından kaynaklanıyor. O zaman ilk önce buna baktırmalı !!

Bu arada ben hala rot ayarının güç aktarımıyla ilişkisini bu konuda pek fazla bilgim olmadığı için çözemedim. Yani demek istediğim aracın verdiği tepki tam olarak şöyle; gaza basarken sanki sol ön tekerlek daha hızlı dönüp aracın sola çekmesini sağlarken gazdan çekince sağ lastik daha da yavaş dönüp aracı frenliyor ve sağa çekmesine neden oluyo gibi.. Burdan sağ ön lastiğin dönmesini engelleyen bişi olabilir mi sorusu geldi aklıma. Ama sürtünme vs.. görünmüyor. Rot ayarından başka bişi olabilir mi peki??

• quote:

Anlaşılan olay rot ayarından kaynaklanıyor. O zaman ilk önce buna baktırmalı !!

Bu arada ben hala rot ayarının güç aktarımıyla ilişkisini bu konuda pek fazla bilgim olmadığı için çözemedim. Yani demek istediğim aracın verdiği tepki tam olarak şöyle; gaza basarken sanki sol ön tekerlek daha hızlı dönüp aracın sola çekmesini sağlarken gazdan çekince sağ lastik daha da yavaş dönüp aracı frenliyor ve sağa çekmesine neden oluyo gibi.. Burdan sağ ön lastiğin dönmesini engelleyen bişi olabilir mi sorusu geldi aklıma. Ama sürtünme vs.. görünmüyor. Rot ayarından başka bişi olabilir mi peki??

Alıntıları Göster
    rotillere baktır o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

rotillere baktır o zaman

Alıntıları Göster
    Rotlardan önce ön tekerlerin havasını kontrol ettir bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fosters

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Fosters

bencede ilk baş lastigin havası nı kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: MZR34

quote:

Orjinalden alıntı: Fosters

bencede ilk baş lastigin havası nı kontrol et

Alıntıları Göster
    Rot balansa götürüsen eğer oradaki usta sana değişmesi gereken parça listesi verecektir. O parçaları değiştirip tekrar rot balansa girersen sorun kalmaz. O dediğin olay alt takımlarla ilgili olsa gerek... Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 4 Ocak 2006 15:01:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Rot balansa götürüsen eğer oradaki usta sana değişmesi gereken parça listesi verecektir. O parçaları değiştirip tekrar rot balansa girersen sorun kalmaz. O dediğin olay alt takımlarla ilgili olsa gerek... Kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    Üzgünüm ama ciddi bir masraf çıkacak büyük ihtimalle. İnşallah aktarma organlarında değildir sorun. Öyleyse masraf daha da büyür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Üzgünüm ama ciddi bir masraf çıkacak büyük ihtimalle. İnşallah aktarma organlarında değildir sorun. Öyleyse masraf daha da büyür.

Alıntıları Göster
    ön tekerlerden birini kısa zaman önce değiştirdin mi? teker değişimin de rastlanabiliyor. teker havalarından o kadar farkedecegını zannetmiyorum. rott balans gibi gözüküyor. araç yeni mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elRunks

ön tekerlerden birini kısa zaman önce değiştirdin mi? teker değişimin de rastlanabiliyor. teker havalarından o kadar farkedecegını zannetmiyorum. rott balans gibi gözüküyor. araç yeni mi?

Alıntıları Göster
    İlginize çok teşekkürler arkadaşlar

Bugün Şile'ye gidip geldim ve sorun hala devam ediyor. Sola çekme pek farkedilmese de ayak gazdan hızlı bi şekilde çekildiği zaman otomobil belirgin bi biçimde sağa gitmek istiyor. Ayrıca dururken direksiyonu sağa sola hızlıca çevirince sanki boşluk varmış gibi hissettim ama bilemiyorum belki de yoktur. Yaklaşık 1 sene önce serviste komple ön takımı indirtmiştik. Bize o zaman ön aksta bi çatlak olduğunu ama ellerinde parça olmadığından hemen yapamayacaklarını, ancak kırılma olasılığının normal bi akstan farksız olduğunu söylemişlerdi. Pek inanmamakla birlikte aracı kullanmaya devam ettik. Ancak o dönemden beri araçta belli bi titreme vardı. Hep akstan kaynaklandığını düşünürken lastikleri değiştirdikten sonra ne titreme kaldı ne bişey. Meğer 3 lastiğin teli atmış ve titreme o yüzdenmiş. Ama şimdi hem çekme var hem de bozuk yollarda ön takımın çok sağlam olmadığının sinyalleri geliyor (sanki lastikler çukurlara göre çok hafif te olsa direksiyondan bağımsız hareket ediyorlar gibi..). Sanıyorum aracı o şekilde kullanmamız ön takımda bazı elemanları bozdu ama neler bilmiyorum. Umarım sadece rot ayarıyla kurtarabiliriz..

Lastikler geçen hafta değişti ama hava değerlerine nasıl olsa ayarlamışlardır diye bakmadım. Araç 99 model 128 binde bu arada gerçi yukarda yazmıştım..

• quote:

İlginize çok teşekkürler arkadaşlar

Bugün Şile'ye gidip geldim ve sorun hala devam ediyor. Sola çekme pek farkedilmese de ayak gazdan hızlı bi şekilde çekildiği zaman otomobil belirgin bi biçimde sağa gitmek istiyor. Ayrıca dururken direksiyonu sağa sola hızlıca çevirince sanki boşluk varmış gibi hissettim ama bilemiyorum belki de yoktur. Yaklaşık 1 sene önce serviste komple ön takımı indirtmiştik. Bize o zaman ön aksta bi çatlak olduğunu ama ellerinde parça olmadığından hemen yapamayacaklarını, ancak kırılma olasılığının normal bi akstan farksız olduğunu söylemişlerdi. Pek inanmamakla birlikte aracı kullanmaya devam ettik. Ancak o dönemden beri araçta belli bi titreme vardı. Hep akstan kaynaklandığını düşünürken lastikleri değiştirdikten sonra ne titreme kaldı ne bişey. Meğer 3 lastiğin teli atmış ve titreme o yüzdenmiş. Ama şimdi hem çekme var hem de bozuk yollarda ön takımın çok sağlam olmadığının sinyalleri geliyor (sanki lastikler çukurlara göre çok hafif te olsa direksiyondan bağımsız hareket ediyorlar gibi..). Sanıyorum aracı o şekilde kullanmamız ön takımda bazı elemanları bozdu ama neler bilmiyorum. Umarım sadece rot ayarıyla kurtarabiliriz..

Lastikler geçen hafta değişti ama hava değerlerine nasıl olsa ayarlamışlardır diye bakmadım. Araç 99 model 128 binde bu arada gerçi yukarda yazmıştım..

Alıntıları Göster
    o çok tipik lastik sorunu. gaza basılıp gazdan ayak çekince arabanın sağa sola gitmesi onun göstergesi hatta devamı var sert frenlemede de araba sağa sola doğru yönelebilir... İlk önce lastik havalarını soğuk iken (en az 2-3 saat kullanılmamış iken ve yakın mesafedeki bir yerde) önce hafifce 5-10 psi indirip tekrar doğru değerlerine kadar şişirin . Sebebi eğer çok yakın değerlerse benzincilerin hava basma cihazları doğru hava basmıyor.
    Eğer çekme devam ediyorsa lastiklerin desen sorunu olabilir, yeri değiştirtin yeni olduklarına göre hatta arkadan çaprazlama bile yapabilirsiniz. Birde yeni takıldıysa dönme yönlerini kontrol edin içi dış doğru takılmış mı , bazı lastiklerde de rotation diye yön belirtir yahut dönme yönü oku bulunur.
    Lassa yı da pek sevmem sert ve özensiz lastiktir.
    Eğer buna rağmen devam ediyorsa başka işlemlere geçersiniz. rot veya direksiyon ayarının kayması veya ıvır zıvır ayarsızlığında çekme sürekli olur .

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasuss

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

• quote:

Orijinalden alıntı: koray35

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

Alıntıları Göster
    Rot balans .....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.