Şimdi Ara

Megane I farklı enjektör sorunu! [resimli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sarsıntı sebebiyle bugün 2000 model 1.6 16v megane'ımı sanayiye götürdüm. Bobinler vs değişti sorun tam kesilmedi. Bir de baktık ki enjektörlerin 2 tanesi farklı. Daha önce enjektör değiştirmemiştim hiç. Yan sanayi falan değil. Bir enjektörcüye götürdük, bir test cihazına taktı. 2 tanesi çatal şeklinde püskürtüyor, 2 tanesi düz püskürtüyor. Püskürtme miktarları da farklı. Şimdi bunları temizleyip yerlerini değiştirdi (çatal olanları yanlara gelecek şekilde) sarsıntı kesildi. 40 lira aldı ama bu enjektörler değişmiş dedi.

Sorum şu:
    Bir otomobilde veya Megane araçta iki enjektör farklı, diğer ikisi farklı olabilir mi?? Yani şimdiye kadar tüm tamiratlarda (yetkili servistekiler hariç) sürekli aracın başında durdum. Bu 2 enjektör gerçekten fabrikasyon olarak farklı mıdır yoksa yetkili serviste bir karışıklık mı olmuştur. Ordaki usta 8V olan Megane için olabilir dedi farklı olana. Kesinlikle yansanayi değil, Renault ürünü dördü de. 2 tanesinin kablo bağlantısı siyah, 2 tanesininki gri gibi. Fikri olan var mı???

Usta şimdilik sorun çözüldüğü için değiştirmeye gerek yok dedi ama beni rahatsız etti bu. Bildiğin 1.5 katı falan fazla püskürtüyor biri diğerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneex -- 31 Ekim 2012; 22:16:22 >

• 2 tane enjektörü orjinal haliyle değiştirerek sorunu çözdüm. Üzerinden çıkan hatalı enjektörler 71719037 kodlu Fiat Marea içinmiş. Resim ekledim. Doğrusunun gri soketli ve mavi contalı olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneex -- 31 Ekim 2012; 22:16:46 >

• Eğer serviste karışmadıysa sizden önceki sahibinde de değişmiş olabilir belki. Ama neresinden baksan çok enteresan bir durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.