Şimdi Ara

MEGANE II 1.4 AUTHENTIQUE'e LPG TAKTIRMAK (yardm lütfn)!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar 2 hafta önce 2008 model MEGANE II 1.4 AUTHENTIQUE(16V - 98 beygr)araba aldım.öğretmenim arabayı sadece okula gidişgelişlerde kullanıyorum.yılda 4-5 defa uzun yol(memlekete gıdış geliş toplamda 1000 km) yapıyorum.

sorunum arabaya LPG taktırma düşüncem var ama kararsızım benım arabanın yakıt tüketimi az mı cok mu bılmıyorum.ölçemedim.Ülkemizde malum dünyanın en pahalı benzını satılınca ınsan LPG taktırmak istiyor ama benim araba benzini cok fazla yakmıyorsa taktırmak içimden gelmiyor..cevremdekilerin yarısı taktır diyor yarısı aynı hesaba gelır dıyor.

bende formdaki tecrübeli arkadaşlara danışayım dedım..lütfen megane konusunda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olsun..!!!!

diger bı sorunumda zaten kasa agır performensı az bı araba LPG taktırınca performens cok fazla düşer mi?

YORUMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

• quote:

Orijinalden alıntı: donanemre

mrb arkadaşlar 2 hafta önce 2008 model MEGANE II 1.4 AUTHENTIQUE(16V - 98 beygr)araba aldım.öğretmenim arabayı sadece okula gidişgelişlerde kullanıyorum.yılda 4-5 defa uzun yol(memlekete gıdış geliş toplamda 1000 km) yapıyorum.

sorunum arabaya LPG taktırma düşüncem var ama kararsızım benım arabanın yakıt tüketimi az mı cok mu bılmıyorum.ölçemedim.Ülkemizde malum dünyanın en pahalı benzını satılınca ınsan LPG taktırmak istiyor ama benim araba benzini cok fazla yakmıyorsa taktırmak içimden gelmiyor..cevremdekilerin yarısı taktır diyor yarısı aynı hesaba gelır dıyor.

bende formdaki tecrübeli arkadaşlara danışayım dedım..lütfen megane konusunda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olsun..!!!!

diger bı sorunumda zaten kasa agır performensı az bı araba LPG taktırınca performens cok fazla düşer mi?

YORUMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

lpg ortalama 1500 tl gibi bir rakama mal oluyor.

yani lpg yi amorti etmesi için bi aracın 15.000 km yapması lazım ondan sonra ekonomik olmaya başlıyor.

yılda 5.000 km falan yapıyorsanızn gerek yok.

ama hangi araç olursa olsun %35- 40 tasarruf ettiriyor.

5.000km de 1500 tl yakıt masrafını 1000 tl ye indirir.500 tl karınız olur. ama benim gibi 15.000 km yapıyorsanız 1 yılda amorti eder.

10.000km üzeri yapıyorsanız ve aracı uzun süre satmayacaksanız kesinlikle taktırın .

• aslında senede bende 15000 km yapıyorm..bi de 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum inşllah...

korkum performansı bıraz düşük lpg takınca daha da düşmesii...
  • performans düşmez. ben de aynı araca lpg taktırmıştım memnun kaldım. dikkat edeceğiniz nokta iyi bir kit ve doğru montaj yapılmasıdır. bu arçlarda cut-offta stop sorunu yaşanır. ancak kitinizin cut-off zamanı ile ilgili ayarları mevcutsa sorun yaşamazsınız. taktıracağınız kitin yazılımında bu özelliğin olmasına dikkat edin.
  • cut -off tam olarak ne oluyor acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio II 1.2 16v nasıl?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.