Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (1344. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27.030
Cevap
140
Favori
3.066.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13421343134413451346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağolun hocam teşekkür ederim. Var hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Sağolun hocam teşekkür ederim. Var hocam.
    2007 den beri 4 tane kullandim. Sunroofa çok dikkat et bakimlarina. Başka bir forumda da yazmıştım bakimi nasil yapılır diye. Ben baya memnun kalmıştım. Geçen gün megane 4 kiraladim dizel otomatik. Motor sanziman haricinde hiç memnun kalmadım. Kaça aldın acaba. Baya yukseldi çünkü ikinci elleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SULZER S kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam konunuzu bulabilirsem çok işime yarar hocam. Bakım şart tahliyeleri vs nerde bulamadım. Periyodik olarak temizlemek lazım.

Hocam benim araç otomatik motor şanzıman komninasyonuna bayıldım aracın.

162bin kmde, sağ 2 kapı çıta altı boyalı, 1300 TL hasar kaydı var hocam 37.100 liraya aldım ben.

• quote:

Eyvallah hocam konunuzu bulabilirsem çok işime yarar hocam. Bakım şart tahliyeleri vs nerde bulamadım. Periyodik olarak temizlemek lazım.

Hocam benim araç otomatik motor şanzıman komninasyonuna bayıldım aracın.

162bin kmde, sağ 2 kapı çıta altı boyalı, 1300 TL hasar kaydı var hocam 37.100 liraya aldım ben.
    https://forum.donanimhaber.com/m_38919592/tm.htm

Buraya bakabilirsiniz. Megane 2 de en cam sıkıcı şey içteki kapi kollarinin düğmelerin direksiyorunun soyulmasi yapış yapış olması.

Fiyati fena degil. Boya değişen falan olmasina pek bakmam. Onemli olan motor ve otomatik şanzımanın sağlamlığı. Sanzimanin en ucuz arızası 4000 binden başlıyor. Sorun olmadığında gerçekten çok keyiflidir. 15 yaşında aracın yeni modellerden aşağı kalır yanı yok.

• SULZER S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle boya değilen takıntım yok biraz kozmetik olarak bakıma ihtiyacı var hatta yarın tamponlar boyanacak. Şanzıman geçişleri hissettirmiyor. Rampada kaçırmıyor geçişler sessiz ve konforlu hocam. Motoruda maşallah saat gibi inşallah üzmez. Kalkışlarda şanzımanın verdiği bir hantallık var ama kalktıktan sonra çok güzel yürüyor araç.
    İç mekandaki kaplamaların kalitesi gerçekten yerlerde zayen çoğu soyulmuş korkunç görünüyor en kısa zamanda mat siyaha boyamayı düşünüyorum.

• quote:

Kesinlikle boya değilen takıntım yok biraz kozmetik olarak bakıma ihtiyacı var hatta yarın tamponlar boyanacak. Şanzıman geçişleri hissettirmiyor. Rampada kaçırmıyor geçişler sessiz ve konforlu hocam. Motoruda maşallah saat gibi inşallah üzmez. Kalkışlarda şanzımanın verdiği bir hantallık var ama kalktıktan sonra çok güzel yürüyor araç.
    İç mekandaki kaplamaların kalitesi gerçekten yerlerde zayen çoğu soyulmuş korkunç görünüyor en kısa zamanda mat siyaha boyamayı düşünüyorum.
    Kozmetik zamanla yapilabilecek bir şey. Maksat motorum sanzımanın sağlam olsun sıkıntı çıkartmasın. Internette arastirirsan soyulan kapi kollarina degisik yapiskanli kaplama malzemelerinin oldugunu görürsün gerçekten yakışıyor. Direksiyonada güzel kılıf bulunabiliyor.

• 1.6 16 V Benzin&Lpg ile aranıza katıldım. Deneyimlerimi buradan paylaşacağım.

2008 Otantik 1.6 16 V Benzin & Lpg
    Manuel
    250.000 Km

• Merhaba arkadaşlar 217.000 Km de 153.000 den beri bizde 2003 1.6 Megane 2 HB Dinamik Çağla yeşili aracım var. Değişen yok 2-3 parça yarım yarım boya var hasar kaydı 3.000 TL civarında arka stop değişmişti otoparkta komşunun aracı vurdu geri geri gelirken arka çamurlukta yarım boyandı. trafikte kazası yok yani ön arka tamponlarına kadar orjinal. Lastikleri sıfır. LPG li sizce kaç TL Ye satmalıyım 34-35 gibi düşünüyorum ama kafam karıştı çok enteresan fiyatlar var
  • Selam dostlar
    megane 2 sedan almayı düşünüyorum siz kullanıcıların görüşleri nedir. kronik bi arıza yada bana neler sıkıntı çıkartır bilgilendirirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafaca -- 13 Temmuz 2019; 12:47:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafaca

Selam dostlar
    megane 2 sedan almayı düşünüyorum siz kullanıcıların görüşleri nedir. kronik bi arıza yada bana neler sıkıntı çıkartır bilgilendirirmisiniz.
    Airbag sargısı
    Kalorifer motor soketi
    İç kapı kollarının soyulması
    Sunroof bademleri (eğer varsa)

Bu sorunlar uygun fiyata giderilebiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Sıfır oladığım 2008 1.5 dCİ BVA Expression Plus paket Sedan aracımı 11 yıl sonra SUV almak için satmaya karar verdim.
    230.000 km de, servis bakımlı, garanti süresi sonunda dahi bir çok işlem serviste garanti kapsamında yapıldı.
    (tozlanan gösterge paneli, aks, kapı iç kolu gibi) Ayrıca yine garantiden 160.000 kmde Konvertör (tribün) değişti. Motor revizyonu ile birlikte serviste yapıldı.

Extra olarak ilk aldığımda MP3 çalarlı radyo ve 6'lı changer, AUX çıkışı ile park sensörü takıldı, orjinalinde sadece CD çalar var.
    Akü ve yazlık lastikler bu yıl alındı (205*55*16 Lassa Greenways)
    Sigara dahi içilmemiş tertemiz bir araç. İlgilenenler DMden ulaşabilir:)
  • karafaca kullanıcısına yanıt
    Selam, 1 ay oldu 2008 1.6 16V Benzin & Lpg füme rengi bir araç satın aldım. 500₺ hasar kaydı var 2 değişen arka çamurluk, 3 kapı boyalı diğerleri orjinal. 33.000₺ idi 30.500₺ anlaştık. Araç 255.000 kmde idi Aldığımda su haznesinde yağ çıktı. Daha önceden yağ soğutucusu arıza yapmış değiştirilmiş. Radyatör suyu temizlenmediğinden yağ kalmış. Radyatör suyunu değiştirttim bi problem kalmadı. Aldığımda salıncaklar ön takım vb. Sıfır orjinal takılmıştı lastikler iyi durumdaydı. Alır almaz motor yağı değiştirttim. Araç benzinde iken tork oldukça atik, fakat malum gaz olunca performans düşüyor. Aldığımdan beri mekanik anlamda hiç birşey yapılmadı, motor sesini sürekli dinliyorum. Dizel almanı tavsiye etmem, eniştem motordan çok iyi anlar tam dizel alacakken vazgeçtim 1.6 benzinli motoru aldım. Fransada renault fabrikasında çalışıp emekliliğini türkiyede yaşayan bir abimize götürdüm. Hararet ve yağ durumuna dikkat edersen motora hiç bişey olmaz gönlün rahat olsun 500-600 bin gider dedi. Uzun lafın kısası paramıza göre araba aldık elalemin dediğiyle iş yapsaydım alamazdım bu arabayı çünkü herkes kullanmasa bile bi olumsuz yorum muhakkak yapıyor. Ulaşmak istersen orhanozyalcin@icloud.com a mail atabilirsin. Son olarak biniciden almaya dikkat et, detay s şaseno 5564 araç tescilinden itibaren kaç kez el değiştirmiş son sahibi kaç aydır kullanıyor gibi bilgileri mutlaka kontrol etmeni tavsiye ederim, 1-2 aydır arabanın sahibiyse ben almazdım illaki beğendiğin araca yakın bişey bulursun. Km düşük olmasını hepimiz isteriz fakat min11 max 16 yaşında araba bakıyoruz km ile oynanmaması mümkün değil. Dikkat et her noktasına. Frenleri sağlam abs iyi, yol tutuşu çok süratli iken pek güven vermiyor bu aracı alıyorsak iş görülsün mantığıyla alırsanız arabanızla barışık olursunuz. He araba gitmiyor mu? 190-200 gider lpg ile dahil fakat arabayı yormanın alemi yok kanımca. Pazartesi gece adapazarına gidip geldim, 10 lt yakmış 100km’de.

• Arkadaşlar Merhaba, aracım Megane 2 1.6 HB dinamik 2006 model. Aracım kısa süreli elektrik kesiyor ve bunu ne gittiğim tamircim, ne oto elektrikçi ne de 15 yıl Renault servisinde çalışmış diğer tamirci çözebildi. Sorun şu şekilde. Aracı park ederken falan direksiyonu çevirdiğimde farların parlaklığı azalıyor. radyo kısa süreli kesilip tekrar başlıyor. Bu durum trafikte seyir halinde dönmek için direksiyon çevirdiğimde, debriyaja bastığımda ve hatta ani fren yaptığım zamanlarda da oluyor. Klimayı açtığım zaman klima da anlık kapanıyor ya da fanların devri düşüyor sonra eski haline dönüyor. Bu gün de aracımın kilidini açıp girdiğimde aracı daha çalıştırmamıştım, araç içi ışıkların pır pır yaptığını fark ettim(lambalar tam kesilmiyor ama parlaklığı hafif azalıp çoğalıyor). Arkadaşlar bu sorunlar hakkında bilgi verecek olan varsa çok mutlu olurum.
  • efsanea_06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bende aynı arızaya sahibim.
    Düğmeyi çevirince hiçbir tepki yok. Ama düğmenin ortasına 4-5 sn basınca tık tık diye ses geliyor ama sunroof açılmıyor.
    Röle veya kapasitör aracın neresinde acaba. Yenilerini nereden değiştirebilirim ?
    Çok selamlar.
  • Merhabalar herkese.

Megane 2, yıllardır saygı duyduğum ve çok sevdiğim bir kasa. Renault bir daha bu türde bir araba yapamaz diye düşünüyorum. Neyse efem, bu kasa hakkında pek bilgim yok. Siz değerli arkadaşlara birkaç şey sormak istiyorum.

Benzinli motor için:
    1-) en dolu paket hangisi? Anladığım kadarıyla sunrof ek paket olarak seçiliyormuş. Sunrof istiyorum desem, Full+full için hangisini almak gerek?

2-) Benzinli motorda da bir kaç seçenek var sanırım. 105-110-115 hangisini seçmek gerekir? Fark var mi aralarında?

3-) bu saydığım 110-115 beygir motorlar paketlere göre mi şekilleniyor?

4-) son olarak en dolu paketin özelliklerine tek tek ulaşıp anlamak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz o konuda?

• Obscenity O kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 2004 1.6 16v dynamique + tekno plus paket var. Otomatik BVA şanzımana sahip araç ve 115hp sanırım manuelleri 110luk olması lazım. 2006 yılına kadar üretilenler megane 2 lerde dynamique + tekno plus paket full+full olanı bu paket kapsamındaki özelliklerden aklıma gelenleri yazayım.

Dijital klima
    6lı CD changer
    Hız sınırlayıcı
    Hız sabitleyici
    Cam tavan
    ABS
    6 hava yastığı
    4 cam otomatik
    Yol bilgisayarı
    4 fren disk
    Lastik basınç sensörü
    Soğutmalı torpido
    Otomatik katlanır-elektrikli yan aynalar
    Otomatik kararan dikiz aynası
    Hidrolik - yükseklik derinlik ayarlabilir-deri kaplama direksiyon
    Yükselik-derinlik ayarlanabilir direksiyon
    Yükseklik ve bel desteği ayarlanabilir sürücü koltuğu
    Orjinal mercekli xenon far
    Sis farı
    Yağmur sensörü
    Far sensörü
    Far yıkama
    Makam pedeleri

2006 yılından itibaren üretilen faz 2 kasada ise en dolu paket privilage olması lazım ama doluluk olarak sanırdım faz1in dynamique teknosu kadar dolu değil

• cool_ice45 C kullanıcısına yanıt
    Aku falan zayiflamis olabilir ya da kablolarda soket baglantilarinda iletimi enelleyen bir durum olabilir. Iyi bir oto elektrikcisine gidilmesi lazim.
  • quote:

2004 Megane 1.6 16V dynamique + tekno plus ile aranızdayım...
    hocam sanırım 2 aydır araç sizde nasıl memnun musunuz? bende megane 2 bakınıyorum ama hep kafamda bi soru işareti var. ağzını açan megane2 temiz bulunmaz diyip kafamı karıştırıyor pek araba tecrübem ve bilgimde yok. sizin 2 aylık izleniminizi öğrenmek isterim.

ayrıca genel olarak sorayım. lpgli ortalama 180bin km bi megane2 için 2004 modeline ne kadar vermek makul 2006 için ne kadar vermek makul. boya ve değişen ister istemez oluyor 3-5 tane bunca yıllık araba. tavan ve kaput hariç sorun yapmamaya karar verdim boyayı değişeni.
  • chevymel1 C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam
  • 10urkcmz 1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Araç çalışır durumda iken de akünün zayıf olması buna sebep olabilir mi. Birde elektrikçi araba çalışırken direksiyonu sağa sola döndürmemi istedi. O sırada aküyü ölçtü. Aküde sıkıntı yok değeri sabit 13 Volt. Hiç oynamıyor dedi
  • 
Sayfa: önceki 13421343134413451346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.