Şimdi Ara

megane3, golf, leon, astra!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Görünüşü iyi, sağlam ve yakıt olarak da tutumlu bir araç almayı düşünüyorum. Bütçem 30000-37500 arası..Araçlar ortalama 2 yaşında 40000 km civarında az kullanılmış olacak.

* Golf alırsam golf 5 ve hitler motorlu( 1.6, 8 valf ve 102 beygir ) olacak. LPG taktıracağım ve bana LPG ile beraber 33-34 bin arasına gelir diye hesaplıyorum. Ama bu eski teknoloji motor LPG ile iyice zorlanırmı merak etmiyor değilim.

* Leon alırsam makyajlanmış ve hitler motorlu( 1.6, 8 valf ve 102 beygir ) olacak. ona da LPG taktıracağım ve bana LPG ile beraber o da ortalama 33-34 bin arasına gelir diye hesaplıyorum..motor ile ilgili kaygılar aynı..
    (yeni 1.2 tsi motoru var leonun, belki sıfırı alınabilr 36000 gibi bir fiyata ama seneye kasa değiştirecek arabaya da o para fazla gibi )

* Astra alırsam eski kasa 1.3 cdti olanı alabilirim, sıfır belki de.. 36000 tl civarı olacak..eski kasa araca bu kadar para vermek de zor geliyor değil..

* Megane3 alırsam 1.5 dci ve donanımlı olacak o da herhalde 37500 gibi bir fiyata bulunur diye düşünüyorum.. motor olarak en iyi megane olacak ama renault ve fransızlara araba konularında yapılan eleştiriler beni düşündürüyor.. Bir de tasarımını sevdim mi sevmedim mi bilemedim..

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum, saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eruslu -- 18 Eylül 2010; 21:40:51 >

• astra düşünürsen bahsettiğin kriterlerde bir aracı şu an 25.000 gibi rakamlara denk getirebilirsin.
    ayrıca 1.6 ları 115 BG. lpg istiyorsan astra daha iyi gibi..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-astra-sahibinden-33-000-km-2007-opel-astra-1-6-hb-enjoy-spor-30910645/detay

dizelde tartışmasız megane,

opelde gm markası ve motorunu fiat üretiyor. 1.3 cdti ın özellikle düşük devirlerde kasayı kaldıramadığını biliorum.

1.5 dci ise Nissan quashqai de bile kullanılıyor.

• megane 3'ü inceleyip test etmeni öneririm en iyisinin o olduğunu görüceksin(motor,iç tasarım vs.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eruslu

Arkadaşlar merhaba,
    Görünüşü iyi, sağlam ve yakıt olarak da tutumlu bir araç almayı düşünüyorum. Bütçem 30000-37500 arası..Araçlar ortalama 2 yaşında 40000 km civarında az kullanılmış olacak.

* Golf alırsam golf 5 ve hitler motorlu( 1.6, 8 valf ve 102 beygir ) olacak. LPG taktıracağım ve bana LPG ile beraber 33-34 bin arasına gelir diye hesaplıyorum. Ama bu eski teknoloji motor LPG ile iyice zorlanırmı merak etmiyor değilim.

* Leon alırsam makyajlanmış ve hitler motorlu( 1.6, 8 valf ve 102 beygir ) olacak. ona da LPG taktıracağım ve bana LPG ile beraber o da ortalama 33-34 bin arasına gelir diye hesaplıyorum..motor ile ilgili kaygılar aynı..
    (yeni 1.2 tsi motoru var leonun, belki sıfırı alınabilr 36000 gibi bir fiyata ama seneye kasa değiştirecek arabaya da o para fazla gibi )

* Astra alırsam eski kasa 1.3 cdti olanı alabilirim, sıfır belki de.. 36000 tl civarı olacak..eski kasa araca bu kadar para vermek de zor geliyor değil..

* Megane3 alırsam 1.5 dci ve donanımlı olacak o da herhalde 37500 gibi bir fiyata bulunur diye düşünüyorum.. motor olarak en iyi megane olacak ama renault ve fransızlara araba konularında yapılan eleştiriler beni düşündürüyor.. Bir de tasarımını sevdim mi sevmedim mi bilemedim..

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum, saygılar..

Arkadaşım merhaba. Herşey iyi güzel ama söylediğiniz birşey beni çok şaşırttı. 2. el Leon alıp lpg taktıracaksın ve 33-34 tutar diyorsun. 1.2 tsi motorlu sıfırına ise o para verilmez diyorsun?? Lpg parasal olarak % 35-40 tasarrufa sahip. 1.2 tsi motor ise 1.6 mpi motordan neredeyse % 30 daha tasarruflu. bunu ben değil ortalama veriler söylüyor.

Bence leon alacaksanız kesin sıfır alın, git bayiye göster parayı biraz pazarlık edin. Ben olsam öyle yapardım.

Ayrıca sizin bu mantığınız bana ülkemizde 2. elin neden bu kadar yüksek olabildiğini de gösterdi. Çünkü 2. el arabalara sıfırı kadar para vermeye hazır insanlar var..

• hocam benim (eğer leon 1.6 motor alırsam ) almayı düşündüğüm araç 2009 veya 2010 model makyajlı kasa olacak..boyasız çiziksiz düşük kilometrede de olsun istersem zaten fiyatı 32 civarı oluyor, 1500 tl de lpgye verirseniz, araba maliyeti 33-34' e çıkıyor..bilmiyorum benim bulduğum araçların sahipleri bana çok fiyat çekmiştir belki..ikinci eli nerelerde gidiyor dediğim leonun donanımlısının? gerçekten bilgilenmek isterim, kazık yemeyelim..
  • başka fikir var mı arkadaşlar??
  • megane ve leon iç mekan olarak çok sade ve gösterişsiz. Ama lpg ile uğraşmaktansa 1.5 dci ne zaman yakıt aldığını unutarak gezmek zevkli.

astra sedan benzinli 111. yıl 35000 lira idi. hemde sıfır. İncelemeni tavsiye ederim.
  • bu seçenekler arasında opel ve megane daha mantıklı..tsi düşünseydin golf olurdu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.