Şimdi Ara

Megane4 vs Astra vs Corolla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. 3 senedir kullanmakta olduğumuz 2007 model dizel megane2 1.5 authentique model aracımızı satmış bulunmaktayız. 3 sene içinde 150bin den 165bin'e geldi araç. Çok kullanmayacağımıza karşın model yükseltmek istedik. Tabii kararsız kaldık. Çok da bi tecrübemiz yok. Senede max 7-8bin çeviririz diye düşünüyorum. 3 araba var aklımızda megane4 joy, astra edition plus (edition ile farkını tam olarak bilmiyorum.)ve corolla life 1.33. 2.el, 2016 ve üst model Benzin fiyatı ortada olduğu için lpg ile kullanmayı planlıyoruz. . 31 marttan önce mi sonra mı almak mantıklı olur tam kestiremiyorum. Bütçemiz 80-90 bin civarı. Ne yapmamız gerek sizce?

• Seçimden önce almaya bakın , seçimden sonra pek çok şeye zam gelecek çünkü. Bu üçü arasından Megane alınır. Hem segmentinin öncüsü hemde üst segment teknolojisine sahip olduğu için parasını sonuna kadar hak eden bir araç. En üst donanımı hakkında konuşuyorum tabiki.
  • 31 martın öncesi veya sonrası için bir şey diyemem. İhtiyaç varsa alın gitsin. Alınmış kârdır. Türk lirası uzun vadede asla bugün olduğu kadar değerli olmayacak nasılsa.

Astra'ların LPG'de su eksiltme gibi bir sorunu olduğunu aynı model aynı km'de 2 arkadaşımın Astra'sında gördüm. İnsanı rezil eden bir problem. İkisi de binlerce lira harcayıp çözemeyince satıp kurtuldu.

Megane LPG'de ne olur bilmiyorum ama Corolla'nın problem çıkarmayacağı kesin.

Corolla 1.6 Touch Otomatik öneririm. Yüksek modelli, düşük kilometreli, Türkiye şartlarında her daim piyasası olan bir araba. Tek eksisi, yeni kasa çıkması. Belki bunu pazarlık esnasında leyhinize kullanabilir, uygun fiyata alabilirsiniz.
  • Megane 4 Joy hb ve Astra K 1.4 turbo araçlara aynı anda sahip olan birisi için karşılaştırma yapayım. Ancak dediğim gibi K kasa olarak karşılaştırabilirim, j de benzerdir diye düşünüyorum. Şu an hala megane kullanıyoruz, annemin aracı.

- Yol tutuş astra, megane da zaten ihtiyacınız olmayacak hızlı bir araç değil
    - Malzeme kalitesi aynı ancak trim sesi olarak megane daha sessiz ve tok
    - Koltuklar kesinlikle megane da daha kaliteli
    - İç yaşam alanı astra daha önde

Megane benzini içiyor, astra da keza aynı şekilde olacaktır. Şehir içinde megane çok keyifli, vites oranları kısa.

İkiside atmosferik olacak ise kesinlikle megane alırdım. Sormak istediğiniz bir şey var ise yardımcı olurum.
  • Bütçeniz oldukça iyi. LPG ile kullanacaksanız Corolla öneririm.

Ancak 1.6 almaya özen gösterin. Gerekirse 1-2 yaş fazla olsun ama 1.6 olsun.

Hatta Advance olursa dolu dolu bir araba kullanmanın keyfine varırsınız.

Tam otomatik CVT ve Düz vites olarak iki örnek ilan ekliyorum.
    www.sahibinden.com
    Toyota Corolla Fiyat Listesi - sahibinden.com
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-tertemiz-corolla-671971534/detay

• Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim cevap için. Aslında 3 araba da güzel ama lpg li kullanımda megane'ın durumu belli değil, corolloa'yı herkes övüyor, astra ortada yorumlara göre. Yılda 7-8bin km hadi en fazla 10bin km yapıcak biri için lpg taktırmaya değer mi? Biraz araştırdım lpg sürekli bakım istiyor yazanlar çoğunlukta. Lpgsiz de benzini içiyor diyorsunuz:) tam lpg mantıklı diyorum, başka yerden lpgyi kötüleyenler çıkıyor. Keza benzin de öyle, bu devirde benzinli araç mı alınır diyenlerin sayısı da az değil.
  • hiimgoku99 H kullanıcısına yanıt
    yılda 7-8 bin km için ben olsam lpg taktırmazdım. Üçü de fena araçlar değil neredeyse birbirinin aynısı. Megane a lpg uygulanıyor sıkıntısız şekilde bildiğim kadarı ile. Ben yine açıkçası bu üçü arasından megane tercih ederdim. Eğer düşünürseniz bence 1-2 yaşında sıfır ayarında turbo benzinli araçlara yönelin derim. Hem yakıt olarak sizi rahatlatır hem de 1.2 motorlu bir araç bulursanız vergi avantajınız olur.
  • LPG harici düşününce, iç-dış olarak megane daha alınası duruyor. LPG li olursa Corolla tercih ederdim. Megane + LPG nasıl olur bilemiyorum ama Opellerde LPG de sorun yaşayan çok oluyor. En son bir yakınımın Astra J ep aracı eksantrik dişlisi değişti. LPG ustası LPG den değil, opelin kronik sorunu dedi ama bilmiyorum kim haklı. Servis garanti kapsamına almadı, sanayide yapıldı.
  • hocam 1 sene önce sıfır megane aldım parasını kalitesi konfor ve müşteri memnuniyetini önemseyen servisi ile hak ediyor, corolla da olabilir pişman etmez
  • Bende böyle arada kalıp uzun süre araştırmıştım babam için. Megan aldık sonrasında...

Megan lpg ile uyumsuz değil. Lpg uygulanmış bir çok araç mevcut. Garantili lpg takan yetkili servisler bile var. Bahsedilen sorun yeni nesil araçların euro 6 motora sahip olmasından kaynaklı aslında. Yeni nesil corolla, megan, elantra,cerato, i20 gibi tüm araçlar artık euro 6 normda motora sahip ve eskisi gibi dayanıklı değilller lpg.ye. Ama bu sebep de lpg takılamayacağı anlamına gelmiyor elbet. 40 binde subap eriten corollacı da varken 200 binleri gören de var.Yine 170 binde eriten megancı da var. Yani belli bir süresi kilometresi yok bu işin. Montaj kalitesi ve düzgün bir ayar süreci çok etkiliyor. Zaten olası subap sorununu yaşayacağınız kilometreye kadar yaptığınız yakıt ekonomisinin yanında subap değişimine harcayacağınız ücret de devede kulak kalıyor.

Bunun dışında da beğeninize, maddi imkanınıza ve diğer kriterlere göre seçim yapmak kalıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznk40 -- 15 Mart 2019; 15:38:11 >

• oznk40 O kullanıcısına yanıt
    Megan'ın hangi paketini aldınız? Yakıt olarak nasıl? Bana göre de Megane iç ve dış görünüş olarak daha güzel görünüyor ama özellik bakımından Astra daha dolu sanırım. Corollanın da yeni kasası çıkacakmış. Megane 4 daha mantıklı geliyor şu anda. İyi bir şekilde lpg taktırarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiimgoku99

Megan'ın hangi paketini aldınız? Yakıt olarak nasıl? Bana göre de Megane iç ve dış görünüş olarak daha güzel görünüyor ama özellik bakımından Astra daha dolu sanırım. Corollanın da yeni kasası çıkacakmış. Megane 4 daha mantıklı geliyor şu anda. İyi bir şekilde lpg taktırarak.
    Görüş paketli joy donanım 1.6 benzinli modelini aldık. Aslında sıfırdı niyetimiz ama uygun fiyatlı olduğunu düşündümüz bir araca denk gelince 2.el aldık. 2018 model 9 bin kmde.

Aldığımızda 6.7 idi yol bilgisayar ortalaması, ama babam oturduğumuz semtten bile dışarıya çıkmadı arabayla. Çok kısa mesafeler ve soğuk motorla kullanıyor şimdilik, 8 in üzerinde gösteriyor ekran. Ki benzer şartlarda eski dizel aracımızda 7.6 litredeydi sattığımızda.

Uzun vadede tüp şart tabi. Ben ilk bakıma garanti kapsamında servise girsin diye bekliyorum, sonrasında prins technomax serisi tüp takılacak. Eğer tüp takmayacaksanız tavsiyem 1.2 turbo motorlu versiyonu olur. Onlar bir tık daha az yakıyor benzinde, sürüş keyfi olarak da eminim iyidir 130 bg olması lazım. Tabi bütçeniz elverirse. Biz ortalama 15 bin km yapıyoruz yılda. Onun dışında arabayı pek kullanamasam da olumsuzluk hissetmedim pek. Yetkili servis fiyatları emsali markalara göre uygun ve servisler çok ilgili. Garanti kapsamında ıvır zıvır çok şeyi yeniliyorlar facebook sayfasında okuduğum kadarıyla.

• secımden sonra develuasyon olacagı ıcın 2 araba parası cebınızde olur bekleyın dolar ve altın bozdurmayın
  • Megane 4 alırdım bende olsam güncel kasa ayrıca joy pakette bile bildiğim kadarıyla 7 hava yastığı var hız sabitleme var . Astra j kasa motor kısmındaki plastik malzemeleri çürüyüp patlamasıyla ünlü alırsanız elden geçirin derim, üst kapak contası yakma zaten forumda araştırın kronik arızası, elektronik arızaları da epey fazla. Corolla o paraya 1.33 alınmaz 2019 kasa boşu bile 102 milyar 1.6 atmosferik olanlardan alın düşünürseniz ama corolla vs megane yaparsanız bile megane üstün gelir pek çok açıdan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.