Şimdi Ara

MEGAWORKS 550 THX NET'TE Kİ BÜTÜN REVIEWLERİ(İNCELEME)BURDA... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım burda ben dinledim bu bundan daha iyi demekle olmazki o zaman herkes buraya bişey yazsın thx 550 almadan önce 5200 de bana yetiyodu forumda sorsan herkesin bi kulak zevki vardır tatmin olduğu değerler vardır sen thx 550 yi beğenmek zorunda değilsin tabiki ama yazdığın şikayetleri bozulan kumanda, basın odanın her yerine yayılmaması sorunarını ilk defa senden duyuyorum yani şu an elinizde normal kullanımla bozulan bi kumanda mı var? bide yıllardır high-end sistemler tasarlayan cambridge gelgörki odanın tamamına yayılmayan bass üreten woofer yapsın ilk defa senden duydum şimdi yukardaki yazılarda z-5300 ün daha üst modeli olan z-680 nin medium ve treble değerlerinin thx 550 den kötü olduğunu yazmışdık daha doğrusu toms dan almışdık ve toms a göre ses kalitesi tek kriterinizse thx 550 yazısını görmüşsündür heralde, ben z-5300 testi görmedim karşılaştırmalı bi test varsa link yazarken sevinirim senin seçimin neyse onu kullan ama bende de z-5300 olsa gidipde thx 550 almam saçma olur z-5300 250$+kdv sanırım sonuçda thx 550 189$ düşmüşde olsa senin için almak pek mantıklı olmaz tabi sen mutluysan sorun yok... ama bu odanın her tarafına bass yayılması olayını anlayamadım bu nedemek ya
    Orjinalden alıntı: selcukbay25

Ben denedim thx 550 yi ve gördüklerimi söyledim burda kendi malını övme gibi bir durum yok.Logitechin de eksi taraflarını söyledim.Eğer thx 550 yi çok beğenseydim emin olun bu kampanyada bnde gider o setten alırdım.Arkadaşıma aldırdım çünkü onun seti philipsdi.
    Thx 550 de çok eksi var bnm gözümde hemen tuşları boozulan kumandası mı desem,downfiring bası mı desem,basın odanın her tarafına yayılamaması mı desem.
    ve setin basını Z-5300 le kıyasladık aynı odada aynı şarkılarla dinleyerek test ettik 5300 ün bası bile daha iyi çıktı. z5300 wooferı 100W creative 150W.

Şimdi burda thx 550 sahibi çok oldu bu mesajlar tepki çekiyo bn eskiden beri bunları yazıyorum.Ben bu forumdakilerin şu lafını biliyorum "500w sisteme ne gerek var apartman dairesinde. Ucuzlayınca herkes ne hikmetse 500 w sistem topladı"

Sonuçta bu setler ne kadar bilg. dünyasında pahalı olsada amatör setler yinede.Her şeyi mükemmel beklemek yanlış olur.

• Ahan da kapattım, seni mi kıracam samray kardeş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 9 Kasım 2004, 2:20:25 >
  • Ben yaklaşık 5 gündür hoparlörleri kullanıyorum gerçekten yabancı forumlarda okuduğum gibi gün be gün ses kalitesinde değişmeler oldu bunu bir başka konuda tartışmıştık ki son yazdığım açıklamaları herkes internetten araştırıp bulmuş ki bana cevap gelmedi. İlk aldığım gün bu hoparlör sistemi benim 48watt'lık Yamaha TSS-1 setimden daha kötü ses çıkarıyor derken bugün iddia edebilirim ki ondan daha üstün bir ses alıyorum. Yani Wolverine test yapmadan önce arkadaşına bir hafta kadar zaman tanı.

Şimdi ürün hakkında kendi öznel yorumlarımı sizinle paylaşmak isterim ve kullanan arkadaşlar da beğendikleri özellikleri yazsınlar böylelikle birbirimize gönderme yapmadan kafalar karışmadan fikirlerimizi paylaşmış oluruz.

Üründe gördüğüm (+)'lar:
    Ses kalitesini, hoparlörlerin herhangi bir ayar yapmadan birbiri ile uyumlarını beğendim.
    Sistemin işçiliği rengi ve tasarımı güzel.
    Düşük frekansdaki seslerin iletimi güzel bas sesler çok temiz ne gereğinden az ne de fazla.
    Eğer kampanyadan aldıysanız fiyatı uygun.

Üründe gördüğüm (-)'ler:
    Masa üstü kumandayı hiç beğenmedim çabuk bozulabilecek ve başa bela olabilecek bir görüntüsü var hele Yamaha ve Logitech z680'ninkini gördükten sonra.
    Hoparlörlerin arkasındaki bağlantılar mandallı iken sub'ın arkasındakilerin mini jack olması huzursuzluk verici. Sub'ın arkasındakiler de mandallı olsaydı gidip gürültü yalıtılması yapılmış kaliteli kablolar alıp kablolamayı yapabilirdik(z680'de sıkıştırmalı[mandallıya benzer bir mantıkla] bağlantı var sub'da).
    Dijital sesi desteklememesi(bence en büyük eksi o/b ses kartı kullananlar için).

Sonuç olarak gördüğüm eksilerin çoğu ayrıntı kabul edilebilecek nitelikte yani sistemden memnun kaldım.
    Fikriniz olması için Yamaha TSS-1 hakkında:
    http://www.extremetech.com/article2/0,1558,1155462,00.asp
    http://www.3dsoundsurge.com/reviews/TSS1/TSS1-p2.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prud -- 9 Kasım 2004, 13:10:40 >

• prud yazdıklarının tamamına katılıyorum ama sub ın arkasındaki girişlerin jack olması pekde problem değil bence yani ses gayet temiz kablolarda gayet kaliteli, dijital bağlantının olmaması mevcut alternatifleri desteklememesi açısından büyük eksi hatta dediğin gibi aletin en büyük eksisi ama ben zaten sadece audigy 2 zs le bilgisayarda kullandığım için benim için pek farketmiyo kumandaya gelince doğru insan bu kalitede bi setten daha iyi bi kumanda bekliyo ama genede 5200 den sonra bu kumanda bana çok iyi geldi, bunun dışında ses düşük seviyeden ziyade biraz daha yüksek seviyelerde dinlendiğinde bass ın tokluğu ve sadeliği, treble ve medium seslerin kalitesi biraz daha ortaya çıkıyo
  • www.bimeks.com.tr adresinden bakarsanız bu seti 199 a yanında creative audigy ses kartı ile vermeleri gerekiyor, bu kampanya yeni mi yoksa biz alırkende böyle miydi acaba? Moralim bozuldu bunu görünce
  • Prud, merak etme, daha önce de yazdım. Ben de thx550nin sesinin zamanla gerçek performans vereceğini bilmiyordum. Ama bunu öğrendiğimde çeşitli review'lardan da aynı kaynaklar yazılı olduktan sonra kabul ettim bu gerçeği. (ilginçtir, bunu sanırım bundan 2-3 ay önceki hararetli bir thx550-z680 karşılaştırmalı forumunda yazan ve megayı savunanlar da bilmiyordu.) Yani arkadaşa herhalde en az bir hafta belki daha çok süre tanıyacağım. Zira o benim jazz 9940b nin sesini çok iyi biliyor ve aradaki farkı bana ben dinlemeden söyleyecektir. Kanaatimce bu set bırakın z680'i j9940b ile kapışamayacak gibi geliyor bana. Zaten başka arkadaşımda thx 550 var, ama sesini yüksek açamıyoruz. O yüzden bugüne kadar test imkanım tam anlamda olamadı. Bekleyelim, görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 9 Kasım 2004, 16:39:03 >
  • Hayır, ben sordum, sadece thx550 var yanında. Ses kartı yok. Sen ona bakarsan asıl fiyatı 200dolar civarında olan ddts-100 decoderi o kampanyayla 100dolara indirmişlerdi. Ama kampanya harici satılmıyolar o fiyatlara. Sadece thx550 yi satıyolardı.
    quote:

Orjinalden alıntı: Never_Ends

www.bimeks.com.tr adresinden bakarsanız bu seti 199 a yanında creative audigy ses kartı ile vermeleri gerekiyor, bu kampanya yeni mi yoksa biz alırkende böyle miydi acaba? Moralim bozuldu bunu görünce

• quote:

Orjinalden alıntı: alyy

arkadaşım burda ben dinledim bu bundan daha iyi demekle olmazki o zaman herkes buraya bişey yazsın thx 550 almadan önce 5200 de bana yetiyodu forumda sorsan herkesin bi kulak zevki vardır tatmin olduğu değerler vardır sen thx 550 yi beğenmek zorunda değilsin tabiki ama yazdığın şikayetleri bozulan kumanda, basın odanın her yerine yayılmaması sorunarını ilk defa senden duyuyorum yani şu an elinizde normal kullanımla bozulan bi kumanda mı var? bide yıllardır high-end sistemler tasarlayan cambridge gelgörki odanın tamamına yayılmayan bass üreten woofer yapsın ilk defa senden duydum şimdi yukardaki yazılarda z-5300 ün daha üst modeli olan z-680 nin medium ve treble değerlerinin thx 550 den kötü olduğunu yazmışdık daha doğrusu toms dan almışdık ve toms a göre ses kalitesi tek kriterinizse thx 550 yazısını görmüşsündür heralde, ben z-5300 testi görmedim karşılaştırmalı bi test varsa link yazarken sevinirim senin seçimin neyse onu kullan ama bende de z-5300 olsa gidipde thx 550 almam saçma olur z-5300 250$+kdv sanırım sonuçda thx 550 189$ düşmüşde olsa senin için almak pek mantıklı olmaz tabi sen mutluysan sorun yok... ama bu odanın her tarafına bass yayılması olayını anlayamadım bu nedemek ya

Alyy arkadaşım biz nerdeyse 1 senedir arkadaşlarla bu setleri test ediyoruz.Demek istediklerimi yazarak anlatmam zor.Basın odaya yayılmamasıyla kastım odanın içinde ölü noktaların bulunması yani bir noktada bas çok hissediyorken diğer noktada basın adeta kaybolması.

• eyvallah sende böyle bi his uyandırmış olabilir ben ilk defa bu şikayeti senden duyduğum için şaşırdım, yani çünkü bass yönünden her incelemede övülen bi ürün thx 550 daha önce hiç bi incelemede böyle bi yazı okumadım, bide bass sesleri düşük frekanslı sesler olduğundan kapalı bi mekanda bass yoğunluğunun belli bölgelerde kaybolması bana garip geldi yani woofer ı nereye koyarsan koy odanın içinde nisbeten bi homojenlik olur yani odanın heryerinde belli bi kalite alman lazım, ben kendi denemlerimde böyle bişeye raslamadım, woofer ı yanlış yere mi koydun dicem ama böyle bişey olması imkansız çünkü woofer ın nereye koyduğunun pekde önemi yok, yani tamam bahesttiğin ürünün bass değerleri thx 550 den daha tok daha güçlü olabilir ama bu ölü nokta olayı pek mantıklı değil çünkü bende kullanıyorum bu ürünü, bu problemi yaşıyan varsa yani bass seserinin odanın belli bölümlerinde kaybolduğunu lütfen yazsın

• Var, ben bile yaşıyorum bunu bazen. Bunu anlamak çok kolay. Açarsın bir mp3, öyle dum çıs dum çıs türünden olur, şarkıyı epey yüksek seste, yarıdan daha fazla açıp dinlersin ve müzik çalarken (5+1) ayakta odanın içinde gezinirsin. Odada belirli noktalarda, mesela arka 2 surround'un daha arkasında kalan noktalarda bas sesi çok daha fazla duyulur, hatta bu bas sesi odanın dışındayken da daha çok duyulur. Ama tamamen kaybolmayabilir. Yani odanın bazı yerlerinde azalır biraz. İşte o noktalar ölü noktalardır. Sanırım bu açıklama yeterli olur. Bu arada kimse bende ölü nokta olmuyor demesin, gülerim! Sony'nin 2,5 milyarlık 200watt woofer, 100x5:500 watt sorround setlerinde bile odada belli noktalarda ses azalması ve artması hissediliyor.
  • [Deleted by Admins]
  • Dostum, o bahsettiğin akustik ayarların nasıl yapılacağını anlatan bende kitaplar dolusu döküman var. Odada pencerenin yeri veya koltuğun yeri bile sesi etkiliyor. Sen hiç bomboş bir odada müzik dinledin mi? Veya duvarları halı kaplı bir odada dvd izledin mi? Biz bu konuda nerdeyse kitap yazacaz. O yüzden teknik terim kullanıp popülistlikten ziyade burda çözüm üretebiliyor muyuz ona bakalım. Benim aklıma mobilyaların mümkün olanların yerini değiştirmekten başka ilk etapta çare gelmiyor. (bu arada 5+1 hoparlörün yerleşimi için normal şartlar altında fazla kafa yormaya gerek yok. istersen sor, burda bu konuda konferans bile verecek bilgimiz var Allah'a şükür)
  • wolverine tamam senin anlattıklarından çıkardığım sonuç odanın yapısıyla ve içindeki eşyalara bağlı olarak ses yoğunluğu belli bölglerde değişebilir, ama arkadaşın dediği gibi denediği setler arasında sadece thx 550 de bu sorunun olması bana garip geldi yani bu değişim akustikle ilgili ise her sette olmalı ve sadece bass larda olduğunu söylüyo bu kaybolmanın, benim okuduğum kadarıyla bass lar sesin yönü algılanamıcak kadar düşük frekanslı sesler olduğundan woofer ın yeri pekde öneli değil, yani nereye koyarsan koy belli bi homojenlik vermesi gerekmez mi? tabi bu homojenlik surround hoparlörlerin baskın olduğu yerlerde ve baskınlığın azaldığı bölgelerde değişir ama zaten kurulan surround sisteimin dışına çıkıldığında bass ların daha net hissedilmesinin nedenide bu değilmidir? ben bu arada yanlış anlaşımasın burda siz bu thx 550 nasıl beğenmezsiniz yada bu set çok iyi diye bi tartışmaya girmiyorum ürünler ne kadar kaliteli olursa olsun ya da olduğu söylenirse söylensin seti kullanacak ya da almayı düşenen insanın setten memnun kalmasıdır önemli olan gerisi boş... ben kendi adıma söylicek olursam thx 550 beni 189$ fazlasıyla tatmin etti inşallah daha iyilerinide kullanmak nasip olur

• [Deleted by Admins]
  • doğru haklısın woofer ın yeri için önerilen nokta oda köşeleridir tabi açık olmalıdır, benim önemli değil derken anlatmak istediğim nereye koyarsan koy belli bi homojenlik verir yani belli bi yeri yok sağ köşe sol köşe sağ yan sol yan kulak bunu ayır edemez çünkü ses frekansı düşük, ama önerile yer surround ların dışında ve köşe noktalardır yoksa tabiki önemlidir bass arkadaşlar direk ön kolonların tam ortasına simetrik olarak yerleştiriyo daha iyi performans surround ın dışında konulmalı...
  • Ally,Wolverine:Evet odanın her tarafında aynı ses dağılımını yakalamak güç.Benim bahsettiğim olay thx 550 yle ilgili yani çok küçük odalarda bile bası odayı doldurmuyor.Thx 550 de bu çok fazla seviyede.Thx 550 yi boş odada denedik hiç eşya olmayan bir odada ses çok kötü çıktı.Sonra eşyalı bir odada denedik wooferin önüne eşya koyduk sehpa vs. Bu sefer baslar daha tatminkar geldi.Ve şunu söleyim thx 550 nin wooferin yeri çok önemli yani hafif yer değişitirince ses de acayip değişimler oluyor.Size tavsiyem Kazadan THX adı altında bas ve treble şarkıları indirip dinlemenizdir.Bu şarkılar da 20Khz den 20 hz e kadar ses duyabilirsiniz böylece setlerin performansını daha kolay anlarsınız.
  • eyvallah ben bi denim nerden bulabilirim bu dediğin sesleri bi link varmı bende set kalitesini değerlendirebilicek bazı sesler var ama seninkileri denim bi
    quote:

Orjinalden alıntı: selcukbay25

Ally,Wolverine:Evet odanın her tarafında aynı ses dağılımını yakalamak güç.Benim bahsettiğim olay thx 550 yle ilgili yani çok küçük odalarda bile bası odayı doldurmuyor.Thx 550 de bu çok fazla seviyede.Thx 550 yi boş odada denedik hiç eşya olmayan bir odada ses çok kötü çıktı.Sonra eşyalı bir odada denedik wooferin önüne eşya koyduk sehpa vs. Bu sefer baslar daha tatminkar geldi.Ve şunu söleyim thx 550 nin wooferin yeri çok önemli yani hafif yer değişitirince ses de acayip değişimler oluyor.Size tavsiyem Kazadan THX adı altında bas ve treble şarkıları indirip dinlemenizdir.Bu şarkılar da 20Khz den 20 hz e kadar ses duyabilirsiniz böylece setlerin performansını daha kolay anlarsınız.

• Tüm hoparlör yerleşim tavsiyelerinde woofer için odanın köşesi denir, öyle her istediğin yere koyamazsın woofer'ı. Bunu bile konuşuyorsak burda gerisi boş.
  • 189 dolar mı? ne diyonuz arkadaşlar siz? nerde o fiyat? hala devam ediyo mu kampanya...
  • Bullet, sanırım sen geç kaldın. Kampanyayı 2 hafta veya daha uzun bir zaman devam ettirdiler. Ama o fiyat olayı bitti sanırım. Fakat ellerinde kalanı da 290 dolara veriyolar diye biliyorum. Lakin yine de sormakta fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.