arkadaşlar 1 hafta önce 2007 modelmegane 2 dcı 100bg aldım ve aracım 600 km de ve 1. ve 2. viteslerde giderken motordan zanettiğim vov vov vov gibi benzeri sesler geliyor ve servise götürdüm şanzımandan olabileceğini söylediler ve bi sonuca waramadılar sıfır megene 2 bindik denemek için we aynı ses birazdaha az olarak sıfır araçtan bile geliyordu ben kuşadasındayım aracında böyle sorun olan warmı ve nasıl sorunu çözdüler teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: tolga_ozkay
arkadaşlar 1 hafta önce 2007 model megane 2 dcı 100bg aldım ve aracım 600 km de ve 1. ve 2. viteslerde giderken motordan zanettiğim vov vov vov gibi benzeri sesler geliyor ve servise götürdüm şanzımandan olabileceğini söylediler ve bi sonuca waramadılar sıfır megene 2 bindik denemek için we aynı ses birazdaha az olarak sıfır araçtan bile geliyordu ben kuşadasındayım aracında böyle sorun olan warmı ve nasıl sorunu çözdüler teşekkürler
arkadaşım bende de aynı araçtan var böyle bir sorunum yok (daha doğrusu motor ısındıktan sonra zaten motor sesi bile duyulmuyor)yani bu bir araç karakterisliği değil iyi bir servise git motordan geliyorsa turboyla ilgili bir sorun olabilir ama diğer viteslerde yapmaması bu seçeneği azaltıyor.
benim tahminim baskı balatasından olabilir çünkü motor soğukken bu ses kesinlikle çıkmıyor fakat ısındıktan sonra bu ses geliyor serviste şaşırdı bu olaya ilk kez başlarına geliyormuş ve bir çözüm yolu bulamadalır çünkü sesin nerden kaynaklandığını bilemiyorlar aydındaki servis şanzıman olduğunu söyledimi ben pazartesi arabayı izmir bornovadaki renault mais servisine göstereceğim bakalım ne yapacaklar sıfır arabada böyle şey olurmu yaaaa
sen bastan yanlış yapmısın ,hemn sat o arabayı bende hayır gelmez ondan... git Akdemire al bi toyota fiyatlarıda cok uygun.....
ne kadar yardımcı bilgiler içeren bir mesaj atmışsın tebrik ederim arkadaşın bütün derdi sorunu çözüldü bu mesaj üzerine
sen istedin diye aldığı sıfır arabayı satıp koşa koşa toyota alacak sanki.
quote:
Orjinalden alıntı: life19
sen bastan yanlış yapmısın ,hemn sat o arabayı bende hayır gelmez ondan... git Akdemire al bi toyota fiyatlarıda cok uygun.....
bilgisi olan yokmu
vov vov sesi genelde turbo sesidir. Ben genelde turbo açıkken hahif uzun cukura girdiğimde alıyorum o sesi(Araba yaylandığında). araban henüz 600 km deymiş, sen yinede servise git ama km yaptıkça bu ses kaybolabilir. Bence megane almakla iyi karar vermişsin sen takma kafana.
Bende dci expression aldım ilk 5000 km elektonik arıza lambası yanarak gezdim. Şimdi 10 000 de sorun kalmadı kendiliğinden geçti Çok sövmüştüm ama şimdi araç çok şükür iyi durumda. Her araçta bu gibi şanssızlıklar olabilir.
Toyota al diyen arkadaş sorunu çok çabuk çözmüş tebrik ederim. Ben de başka komik bir çözüm buldum sana, toyota aldıktan sonra benzer bir sorun yaşarsan toyotayı sat git bmw al ozaman problem kalmaz