Şimdi Ara

Mehmed (Bir Cihan Fatihi )-BİTTİ- Kenan İmirzalıoğlu & Kanal D - Salı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
3
Favori
18.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet o kadar dedik tutmazzz diye.Milyonları gömdünüz şu diziye. Şimdilik
  • Atv diziyi satın almak için uğraşıyormuş diye iddialar var.Doğruysa büyük hata olur onlar için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 mayis sali gunu final veriyor dizi, simdi fragmanini gordum.

• https://youtu.be/ovIVz3Q0AQY

Geçmiş olsun. Final fragmanı yayınlanmış. Uzun yıllar sonra bir hevesle yerli dizi izleyim dedim, içine ettiler sağolsunlar. Bir daha da izlemem Türk dizilerini. Alsınlar kılıçlarını baltalarını tv başına geçsinler şimdi. Yabancı dizilere devam şart oldu artık.

• Sorumluyu bulmuşlar sinem kobal
    Ne kendi projeleri tutuyormuş ne evlendiklerinden beri kocasının.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • severek takip ediyordum yazık oldu :(
  • Dizinin yönetmeni ve kanalı zamanında olaylara karıştığı için izlemeyin izlettirmeyin kampanyaları vardı twitterda. Bazılarıda kadınlar çok açık bizans övülüyor falan deyip izlemeyin dedi. En büyük izlenmeme sebebi bu kanal d değilde başka kanalda olsa reytinglerde daha üst sıralardaydı. Oyuncu kadrosu, atmosfer, çevre detaylarına yapılan yatırımlar çok iyi olsada izleyiciye geçen bir dizi olmadı. Daha aksiyonlu bir dizi olsaymış keşke ama o zamanlarda aksiyon sahneleri çekmek için orduları savaştırmaları lazım buda zor iş. Çukur dizisine bak mesela 20 kişi topla ver eline oyuncak silah gta dan patlama efekti koy al sana aksiyon sahnesi ve milyonlar izliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 25 Nisan 2018; 17:30:53 >
  • tvde izlediğim tek yerli diziydi tam diyaloglar hararetlenmiş olaylar kopacakken final vermesi üzdü
  • Bir türlü olaya giremedi adamlar bizim millet 2/3. bölümde fetih görmek ister, harem ister vs vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 27 Nisan 2018; 4:43:19 >
  • Bildiğiniz üzere dizi 1 Mayısta final yapıyor lakin diznin final yapması forumda da konuşduğu gibi oyuncu ücretlerinin yatırılmamasından kaynaklı bir durum. Dizinin son fragmanı yayınlandı!
    https://www.youtube.com/watch?v=LcIeKvvSsoQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kulakver -- 27 Nisan 2018; 11:23:42 >
  • Aksiyona hiç gerek yok hocam. Bi' harem koysalar yine tutulurdu dizi
  • Ne yani, İstanbul fetih edilemeyecek mi şimdi?

Sinema filmi ile tamamlarlar belki, gerçi yaptılar onu.

Üstelik para da alamıyormuş oyuncular.

Pehh, yazık onca emeğe.
  • Bu diziyi hiç izlemedim ama sanki 3-4 yil once bu ada benzer bir dizi daha çıkmıstı oda Fatih'i anlatiyordu.Başrolde Maraz Ali vardi.İki dizide erken final yapti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmayacagini daha ilk bölümü 15 dk izlediğimde söylemiştim. Zaten fena sıkılıp kapatmıştim. Kadro bakıldığı Zaman Kenan ve çetin tekindor haricinde iyi değildi bu bir gerçek. Kurgu inanılmaz zayıf hikayede bütünlük denen hiçbir şey yok. Olaylar inanılmaz kopuk. Bu işin zirvesi muhteşem yüzyıl oldu, onun dışındakiler çıtayı oraya cekemediler bin türlü. Hele Halit Ergenç öyle Bir canlandırdı ki kanuni'yi o doruk nokta idi sonrası kimseyi kesmedi.

• Ulan dizi çok güzel gidiyordu çıtayı yavaş yavaş yükseltirken bitirdiler böyle iş mi olur bizim milletimizde var bir kıllık muhteşem yüzyıldan daha ileri bir yapımdı bu ama ne türk kadınları haremde entrikaları izleyecek hala kızgınım türk seyircilere

• Güzel diziydi daha istanbulun fethini kazıklı voyvodayı görecektik yazık oldu. Bundan sonra 2.5 saat süren türk dizisi seyretmem sadece bu diziyi ve çukuru izliyodum çukur sıkmaya başladı 3 bölümdür izlemiyorum bu dizide final yaptı izleyecek birşey kalmadı.

• Yusuffyus Y kullanıcısına yanıt
    Baştan 2.5 saat süren diziler izlemekle hata yapmışsınız.
  • Gayet güzel diziydi ama maalesef dizi final yaptı. Final bölümünün son sahnesi

Karamanoğulları hadisesi

• Aslında fena dizi değildi. Severek izliyordum.

fakat senaryo ezel dizisindeki gibi olayların nedenleri sonradan açıklanmaya çalışılıyor.

Ezel dizisinde gerçekten çok iyi yapılıyordu. Teknik terimleri bilmiyorum ama ezel dizisindeki olaylar kurgulansa ve izleyici şaşırtarak sürekli merak uyandırılısaydı bence çok daha iyi olurdu.

Senaryo bence hafif kalmış.

• Hıncal Uluç yazısı

Efendim konu "Muhteşem"miş!..
    Kadro "Muhteşem"miş..
    Şöyleymiş, böyleymiş.. Ama TV tarihimizin en süper yapımlarından biri 6 haftada bitti.
    Bitirildi. Çünkü seyredilmiyordu.
    Niye çöktü bu "Süper Yapım" peki?.
    Diyorlar ki, 17 yaşındaki Fatih'i 41 yaşındaki aktör oynadı da ondan.. Diyorlar ki, günü, hatta kanalı yanlıştı.. Daha neler neler.. Her şeyi dediler de bir şeyi demediler..
    "Bu dizi berbattı, rezildi, felaketti ondan bitti.."
    Şimdi okuyun, lütfen..

"Zaman her şeyden kıymetli" deyip, her türlü güvenlik önlemini kenara bırakarak fırlıyor Mehmed.. Ama salonun bir ucundan, kapıya yarım saatte geliyor. Atına biniyor. Ok gibi fırlayan at, beş metreyi beş saatte geçiyor..
    Çünkü dizinin nerdeyse yüzde 80'i yavaş çekim.. Dizinin nerdeyse yarısı hem de diyalogsuz, yavaş çekim..
    Yavaş çekim yürüyor, yavaş çekim gidiyor ve hiç konuşmuyorlar. Diyalog yok bütün ormanı yavaş çekim geçiyorlar ki, 10 dakikada bitecek minnacık senaryo, üç tam üç saate uzasın..
    Yönetmenin tek amacı var, uzatmak.. Sakız ayni sakız.. Ama çekersen ucunu dişinle ısırıp uzar.. İğrenç değil mi?. Dizi de öyle..
    Bu ne rezilliktir yahu?.
    Benim insanım saatlerce evde oturup bu rezilliğe tahammül mü ediyor?.
    Bağımlı mı bunlar?. Eroin, bonzai mi alıp oturuyorlar ekran başına da, saatler boyu bu ritmsiz, temposuz, ruhsuz, hareketsiz, eylemsiz rezilliği izliyorlar?.
    Bu ülkenin TV yazarları ne yapıyor yahu?.
    "Bu ne utançtır" diyen yok mu?.
    "İmdaaaat!.." diyen yok mu?.
    Bu Mehmed, İstanbul'u aldıysa şaşarım. Bu dizideki Mehmed, pazardan karpuz alamaz yahu..

Bu satırları ben yazdım. 22 Mart'ta.. İlk bölümü izledim ve yazdım rezaleti. Dikkat, sadece ilk bölümü izleyip "Tövbe, bir daha bakmam" diye de bitirdim o yazımı.
    Real- Bayern maçı için evdeydim salı gecesi. İlk bölümünü izlediğim dizi de final yapıyor o gece. "Maç öncesi oyalanırım" dedim.. Eeee.. En az bir sene planlanan dizi altıncı haftada bitiyorsa, son bölüm çok hızlanır değil mi?. Öyle düşünüp açtım Kanal D'yi..
    Aman yarabbim!.. Ayni hastalık!.. Gitmiyor yahu!.. Gitmiyor.. Ekran önünde "Yürü be adam" diye bağırasım geldi kaç defa.
    Her şey yavaş.. Duruyor, donuyor ekran.. Diyalog da yok. Hani "Sessiz Bir Yer" diye film var ya.. Konuşurlarsa, canavarlar gelip onları yok ediyor. Bu da "Sessiz Cihan Fatihi.."
    "Dayan" dedim kendime en az on defa.. Gene de dayanamadım. Yarım saat sonra tahammül mülküm yıkıldı.
    "Bana başka şey lazım oyalanmak için" dedim. Zaplamağa başladım..
    Ellen DeGeneres şov çıktı karşıma.. Ellen'in konuğu da şu anda sinemalarımızdaki Avengers filminde oynayan Benedict Cumberbatch..
    Ellen, "Filmin harika da, şu anda bir diziye başladın. Patrick Melrose diye.. İlk bölümü izledim. Öldüm.. O kadar güzel.. Bundan sonra izlemeyeceğim. Çünkü beş bölümde bitecekmiş. Tiryaki olup kalırsam ne yaparım" dedi. Ardından sordu..
    "Bu harika dizinin sırrı nedir?.
    " Cumberbatch'in yanıtını tüm TV yöneticileri duvarlarına asmalı.. "Sır, yazar ve yönetmende!. Adam senaryoyu muhteşem yazmış.. Yönetmen de nefes kesici çekti.."
    Yani bu kadar olur.. Rezil bir senaryo ve rezil bir çekim kurbanı Mehmed'den kurtulmak için rastgele seçtiğim bir kanalda, "Rezil ile Muhteşem" farkının sırrı anlatılıyor iyi mi?.
    Yazar ve Yönetmen!.
    "Mehmed, Bir Cihan Fatihi" nde ikisi de yoktu!.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.