Şimdi Ara

Mehmed (Bir Cihan Fatihi )-BİTTİ- Kenan İmirzalıoğlu & Kanal D - Salı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
3
Favori
18.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekşideki yorumlar şahane, my övülüp bu dizi yüceltiliyor my konusuna gidin ilk sayfalarda yine komple gömme.Ekşicilerin beyni eleştiride sos veriyor, kendilerine zeki diyen topluluktan başka bişey değiller.
  • "Bu dizi, tarihimizden ilham alınarak KURGULANMIŞTIR"

belli başlı ana olaylardan şaşmadığı sürece bu yukarıda büyük harflerle yazılan kısım unutulmamalı

izleyin geçin ne bu kadar kasıyorsunuz kusur aramak için yahu
  • Bugün denk geldim. Hint dizisi çeker gibi çekmişler. Yüzleri yakınlaştırmalar, ağır ama uzun çekimler vesair. Müzik konusunda da bir şey dikkatimi çekti. 1700’lü yıllarda yaşamış Itti’nin bestesini Fatih döneminde kullanmak olmamış. Anakronizm tarih dizisine ters.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Fatih Sultan Mehmet’in su dizide canlandirildigi gibi takdim edilmesi bir vatandas olarak beni üzmüstür. Alnı açılmaya başlamış 45 yaşındaki adamı 21 yaşında istanbulu fetheden padişah diye oynatıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    yeni nesil , mankenlikten gelmiş rol yapmayı bilmeyen mimikleri bile oynamayan sığır gençleri mi oynatsalardı ? o zamanda başka oyuncu mu bulamadınız bu ne böyle rerorö diyeceklerdi.Bazı şeyleri göz ardı edip diziden zevk alınmaya çalışılmalı.

böyle büyük projeyi nasıl vasat bir oyuncuyla tehlikeye atsınlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 28 Mart 2018; 12:23:27 >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Butçe varsa o zaman bu efektleri yapacak firmalarla çalışılsın.

Boyle yapılırsa belki ilk etapta maliyet gibi gözükür ama sonrasında izelenme oranı artıkça gelirlerinde artma ihtimali var.

Seyretmeyenler bile sırf görsel efektler için bile seyredebilir.

Marvel flimlerine kaç kişi konusu için veya diyalogları için gidiyor?

gidenlerin %80 ni ( bende dahil) efektler için gidiyor.

Efektler olmasa kaç kişi gider acaba?

Uzun lafı kısası günümüzde bu tur film veya diziler çekiliyorsa günümüzün son teknolojisi kullanılmalı. Yoksa getirtilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

yeni nesil , mankenlikten gelmiş rol yapmayı bilmeyen mimikleri bile oynamayan sığır gençleri mi oynatsalardı ? o zamanda başka oyuncu mu bulamadınız bu ne böyle rerorö diyeceklerdi.Bazı şeyleri göz ardı edip diziden zevk alınmaya çalışılmalı.

böyle büyük projeyi nasıl vasat bir oyuncuyla tehlikeye atsınlar?

Onlara he sen haklısın deyip geçeceksin hocam. Dizi bu dizi, beğenmiyosan izleme, hadi niye beğenmediğini de söyle oldu bitti. Resmen karalama kampanyası var gibi. Bi de diziyi gömenlerin son cümleleri hep diriliş şöyle güzel böyle süper diye bitiyo.Biraz önce 2. Bölümü bitirdim gayet güzel gidiyo bence dizi.

• muhteşem kepazelik için de aynısı söylendi. tarihe saygı duymayan, o büyük şahsiyetlere saygı duymayan, dine saygı duymayan bu insanların dizisini izlemedim izlemem. izleyen izlesin.

yalnız bilin ki müslümansan ve İslamiyet'e yapılan böylesi hakaretleri de oturup izliyorsan bilki yanlıştasın. yanında tarihimize yapılan saygısızlık v.s cabası.

tek kelime ile yazıklar olsun. başka da laf etmiyorum.

• nerde hakaret varmış? Ya cidden anlamıyorum , resmen dizide bir absürtlük,tarihi yanlışlık olsun da eleştireyim kafasında dizi izliyorsunuz

ayrıca dine ve islamiyete bu kadar hassaslık derecesinde önem verip de namazda örtülmesi gereken bir uzvun(saç dahil) dörtte birinden fazlası açılmadığı sürece namazı bozmadığını bilmiyorsun, ki kadın orada rol icabı namaz kılıyor zaten neyin sebebi bu kadar hassaslık ?

o da iyiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 28 Mart 2018; 18:32:8 >
  • quote:

nerde hakaret varmış? Ya cidden anlamıyorum , resmen dizide bir absürtlük,tarihi yanlışlık olsun da eleştireyim kafasında dizi izliyorsunuz

ayrıca dine ve islamiyete bu kadar hassaslık derecesinde önem verip de namazda örtülmesi gereken bir uzvun(saç dahil) dörtte birinden fazlası açılmadığı sürece namazı bozmadığını bilmiyorsun, ki kadın orada rol icabı namaz kılıyor zaten neyin sebebi bu kadar hassaslık ?

o da iyiymiş.

yahu sen izle. sana laf diyen mi var? neyine gocundun. canı isteyen izler kardeşim. banane. ben de izledim. ilk bölümün birazını. kenan imirzalı oğlunu severim. bakalım dedim güzelse izleriz.

sonra baktım ki uygunsuz durumlar var. misal ben şahsen hayatımda altın yüzük takmadım. Fatih maşallah kafam kadar altın yüzük takıyor. bakıyorsunuz bayanların giyimi hakeza O DÖNEMİ YANSITMIYOR. uygunsuz. sonra izlemedim. rahatsız oldum çünkü.

sonra bu gün bu videoya denk geldim. daha da rahatsız oldum.

senin söylediğine de geleyim. namaz kılarken avret yerlerin örtülmesi farzdır. kesindir. ve bayanın saçları avret sayılır ve örtülmesi farzdır kesindir. ötesi yok.

neyse size lafım yok zaten. izle bilader izle. bayıla bayıla salyalarını akıta akıta izle. benim lafım dini duyguları kuvvetli ve atasını seven kişilere. onlara bir uyarı. ha illa izlerler ise yapacak bir şey yok.

su durum neye benziyor biliyor musun

ülkü ocağından cıkıp ahmet kaya dinleyenlere benziyor. adama soruyorum yahu niye dinliyorsun bu adamın ne olduğunu bilmiyor musun? diyor ki ben kendini sevmem ama sanatı güzel. güzel sesi var.

e diyorum bu adam o güzel sesiyle sülalene sövse yine dinleyecen mi? yok. diyor. olur mu öyle şey. e peki diyorum bu adam senin askerine devletine sövüyor? ses yok.

şurda da aynısı var. ama işte insanlara anlatamıyorsun.ha bunlşarı sana hiç anlatmadım. okuyan belki accık bir şey anlar.

• adam kendisi altın yüzün takmıyor , fatih niye takıyormuş diye diziyi gömüyor burada

bizde bunlara laf anlatmaya çalışıyoruz

uygunsuzmuş pehhh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

Fatih Sultan Mehmet’in su dizide canlandirildigi gibi takdim edilmesi bir vatandas olarak beni üzmüstür. Alnı açılmaya başlamış 45 yaşındaki adamı 21 yaşında istanbulu fetheden padişah diye oynatıyorlar.

adam sanki hep 20 yaşında ki rolü oynayacak. Film Fatih Sultan Mehmedin fetihlerinden çok zekasını anlatıyor. Ayrıca 12 yaşında ilk tahta çıktığı çocuğu da sürekli gösterip duruyorlar ayrıca 45 yaşında gibi de göstermiyor gayet iyi genç gösteriyor adam. 19 yaşında kılsız köse birini mi koyacaklardı? O zaman başrol nasıl izlenecekti biraz mantıklı düşünün. Bu rolün karizmasının sonuna kadar hakkını veren birisi bundan daha iyisi asla olamazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 28 Mart 2018; 19:25:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amacsızpanda

quote:

nerde hakaret varmış? Ya cidden anlamıyorum , resmen dizide bir absürtlük,tarihi yanlışlık olsun da eleştireyim kafasında dizi izliyorsunuz

o da iyiymiş.

yahu sen izle. sana laf diyen mi var? neyine gocundun. canı isteyen izler kardeşim. banane. ben de izledim. ilk bölümün birazını. kenan imirzalı oğlunu severim. bakalım dedim güzelse izleriz.

sonra baktım ki uygunsuz durumlar var. misal ben şahsen hayatımda altın yüzük takmadım. Fatih maşallah kafam kadar altın yüzük takıyor. bakıyorsunuz bayanların giyimi hakeza O DÖNEMİ YANSITMIYOR. uygunsuz. sonra izlemedim. rahatsız oldum çünkü.

sonra bu gün bu videoya denk geldim. daha da rahatsız oldum.

senin söylediğine de geleyim. namaz kılarken avret yerlerin örtülmesi farzdır. kesindir. ve bayanın saçları avret sayılır ve örtülmesi farzdır kesindir. ötesi yok.

neyse size lafım yok zaten. izle bilader izle. bayıla bayıla salyalarını akıta akıta izle. benim lafım dini duyguları kuvvetli ve atasını seven kişilere. onlara bir uyarı. ha illa izlerler ise yapacak bir şey yok.

su durum neye benziyor biliyor musun

ülkü ocağından cıkıp ahmet kaya dinleyenlere benziyor. adama soruyorum yahu niye dinliyorsun bu adamın ne olduğunu bilmiyor musun? diyor ki ben kendini sevmem ama sanatı güzel. güzel sesi var.

e diyorum bu adam o güzel sesiyle sülalene sövse yine dinleyecen mi? yok. diyor. olur mu öyle şey. e peki diyorum bu adam senin askerine devletine sövüyor? ses yok.

şurda da aynısı var. ama işte insanlara anlatamıyorsun.ha bunlşarı sana hiç anlatmadım. okuyan belki accık bir şey anlar.

Osmanlı padişahları altından kaftan yüzük falan takardı zaten Gidin bir Topkapı sarayını ziyaret edin Padişahların giydiği elbiseler takılar bile var Fatih sultan mehmed kıyafet zevki çok iyi olan osmanlı padişahlarından biridir O zamandan günümüze kadar gele kaftanları arasında ağır altın kemhadan ile yapılmış kıyafetleri ile dikkatleri üzerine toplardı.(Topkapı sarayında Fatihin giydiği kaftanlar da vardır.)

Dizide şuan yalan yanlış bir şey yok O kadının namazına gelirsek Namazda özelikle açmak gibi bir durum yoksa kadının avretinin yani namazda örtülmesi gereken yerlerinin az bir süre veya az bir yer olarak açık kalmasının namaza bir zararı yoktur. Mesela ruküye giderken başörtüsü takıldığı için saçının bir nebze açılmış olması ve hemen onu düzeltmesi böyle bir durumdur. Rüzgârın uçurduğu eteğinden ötürü diz altlarının birkaç saniye açık kalması böyle bir durumdur, namaza zararı yoktur Sonuçta bu bir dizi olabilir böyle şeyler gerçek anlamda ise Kadının saçı gözükse bile namaz bozulmaz tabi bilerek açmadığı sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 28 Mart 2018; 20:47:57 >

• Millet de hemen namaza niyaza takmış kafayı. O kadar namaz düşkünü bi insansın madem kapat diziyi git kaza namazı nafile namazı kıl. Din simsarlığını da ne çok seviyo bizim millet. Sorsan 32 farzı sayamayacak adamlar aaa tanrı dedi ooo saçının şurası gözüktü diye yaygara yapıyo. Bu mu yani gerçekten dizilere bakış açınız? Madem beğenmiyosunuz izlemeyin, sevdiğiniz dizileri izleyin. Adamların beğenmediği herhangi bir şeyin dünyada var olmasına tahammülü yok.

• Adamlar bir kaftan bir sarıkla geziyor zannediyormuş ya padişahları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqus

Mehmed (Bir Cihan Fatihi )-BİTTİ- Kenan İmirzalıoğlu & Kanal D - Salı

Abartmayalım işte azıcık büyük gösteriyor . Sakalları kessen 19-20 rahat var .

Kostümler hiç de kötü durmuyor,ekşi de aşırı gömüldüyse bir göz atayım bu diziye,

• Ertan saban her oynadığı dizide çok iyi oynuyor rolünü,bu dizide'de baya iyi oyunculuğu,Vikings dizisine koy sırıtmaz o derece rol yakışmış,Bu arada Kenan imirzalıoğlunu söylemeye gerek yok,gürkan uygun desen o da diziye çok yakışmış.
    Eleni ile sanki Mehmed bir aşk yaşacak gibi geliyor,Bu diziye ceza gelirse Eleni yüzünden gelir
    Bu arada 2.bölümün ortalarına doğru bir mehmed orhan'ı almaya giderken bir müzik çalıyordu,bana LOTR'daki müziğin düzenlemişi gibi geldi.
    Genel olarak Müzikler iyi,oyunculuklar iyi,çekim açıları benim baya hoşuma gitti,Tek eleştireceğim olay ağır çekim olayı gereksiz yerlerde ağır çekim yapma olayını abartmışlar.
  • Dizide en beğendiğim şey fatihin zekası ve entellektüel yönünün vurgulanması oldu. 6 dil bilen matematik fizik ve astronomiye ilgi duyan fatihi çok iyi yansıtmışlar. Fatih sultan mehmet deyince sadece istanbulu fethetmesi akıllara geliyor bu dizide tek özelliği istanbulu fethetmek olan bir fatih yok her yönünü çok iyi yansıtmışlar.

Ağır çekimler olmasa biraz daha kısa sürse daha kaliteli bir dizi olur

• forumun yorumlarına aldanıp izlememiştim fakat gayet güzel dizi olmuş.
  • Konuda ki salakça yorumları hiç dikkate bile almıyorum şahsen. Önyargılı bakıyorlar, diziyi kanal d yaptığı için bir şey bulsak da sallasak diye dört gözle bekliyorlar. Her neyse dizi fena değil izlerim lakin çok çok fazla ağır çekim var. Bir müddet sonra sıkıntı basıyor insanı. Diyaloglar doyurucu değil. Kadın oyunculara da pek ısınamadım. Bu arada diziyi izleyince gaza geldim Medieval 2'yi indirdim, İstanbul'u fethedeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorji -- 29 Mart 2018; 13:39:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.