Şimdi Ara

Mehmet Abinin Gazetede Çıkmış Şiirleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mehmet Abi bizim aşşağıdaki kahvenin sahibidir.Uzun süredir şiirler yazmakta ve bunları gerek gazetelere gerek dergilere vermektedir.internetede ben veriyorum.Bir kaç yorum alabilirsem sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 20 Mayıs 2007; 19:30:51 >

• Bir kaç şiiri daha gazete yayınlandı onlarıda yakında buraya koyacağım...
  • Bir hayata bir sana bakarsın
    kaybettiğin yıllara için için ağlarsın..

eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Bir hayata bir sana bakarsın
    kaybettiğin yıllara için için ağlarsın..

eline sağlık

• Bence biraz daha serbest çalışmalı yani kafiyeden uzak durmalı bu tarz şiirlerini -lar, -ler, -de, -da ekleri esir almış durumda.
  • güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aganta Burina Burinata

Bence biraz daha serbest çalışmalı yani kafiyeden uzak durmalı bu tarz şiirlerini -lar, -ler, -de, -da ekleri esir almış durumda.

NNeden ki kafiye bence şiire ahnek katıyor...Kafiyesiz şiir hiçbişeye benzemiyor bana kalırsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sami yusuf büyük sanatçı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

quote:

Bence biraz daha serbest çalışmalı yani kafiyeden uzak durmalı bu tarz şiirlerini -lar, -ler, -de, -da ekleri esir almış durumda.

NNeden ki kafiye bence şiire ahnek katıyor...Kafiyesiz şiir hiçbişeye benzemiyor bana kalırsa

Türk Şiiri'nde kafiye Necip Fazıl Kısakürek ile birlikte toprağa gömülmüştür. Üstad kafiyenin tüm açılımlarını şiire entegre etmiş ve kendisinden sonra gelenler için kafiye kapısını kapatmıştır. Serbest şiirden başkasına başvurmamalı günümüz yazarları. Yahut hece ölçüsü. Aksi takdirde klişe bir şiir müptelası olur kendisi.

• quote:

Orjinalden alıntı: De-Niro

quote:

quote:

Türk Şiiri'nde kafiye Necip Fazıl Kısakürek ile birlikte toprağa gömülmüştür. Üstad kafiyenin tüm açılımlarını şiire entegre etmiş ve kendisinden sonra gelenler için kafiye kapısını kapatmıştır. Serbest şiirden başkasına başvurmamalı günümüz yazarları. Yahut hece ölçüsü. Aksi takdirde klişe bir şiir müptelası olur kendisi.

Ne olursa olsun bana kalırsa şiir kafiyeli olmalı ve bu yapı içerisinde toplum gerçekliğini anlaytmalı...!kafiye N:F ile son buldu demek yanlıştır zira bu topraklar Bir NF yetiştirmişse daha fazla da yetiştiremez anlamına da gelmiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne olursa olsun bana kalırsa şiir kafiyeli olmalı ve bu yapı içerisinde toplum gerçekliğini anlaytmalı...!kafiye N:F ile son buldu demek yanlıştır zira bu topraklar Bir NF yetiştirmişse daha fazla da yetiştiremez anlamına da gelmiyor

Yok hocam. Mesela Yunus Emre divan şiirini bitirmiştir. Zorlamak sükut-u hayale yol açar. Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, İsmet Özel gibi adamlar revaçta 30 yıldır. Demek istediğimi bu anlatır sanıyorum:)

• güzel olmuş..
  • Ellerine sağlık. Ancak gazetedeki fıkrayı beğenmedim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam. Mesela Yunus Emre divan şiirini bitirmiştir. Zorlamak sükut-u hayale yol açar. Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, İsmet Özel gibi adamlar revaçta 30 yıldır. Demek istediğimi bu anlatır sanıyorum:)

Yunus Emre 13. YY sanatçısıdır oysa Divan şiiri bizde 14. YY dan sonra kendsisini bulmuştur.Bu durumda Y:emre Divan şiirirni bitirmiştir demek çokl yanlış olur:hem Y:Emre zihniyeti ile Divan şiiri zihniyetini karşılaştırmak çok yanlıştır birisi tasavuf diğeri beşeri aşk üzerinedir

• y.emre 13. yy sanatçısıdır.oysa bizde divan şiiri 14. yy dan sonra kendisini bulmuş ve 16.yy da zirveye çıkmıştır.Bu durumda Y.emre divan şiirini bitirmiştir demek çok yanlış olur:Bi defa Y.Emre tsavvuf divan şiiri ise beşeri aşkı anlatır...Yani kategoriler farklı ilahi aşk ve beşeri aşk
  • @vaynet

Şiir anlayışınıza saygı duyduğumu belirterek eleştirimi daha açık olarak şu şekilde yorumlayabilirim ;

Şiir derinlerden gelen gerçek bir hissiyatla kıvılcımlanıp ard arda gelen kelimelerin bir öncekine uyumuyla tutuşup alev alan etkileyici bir sanattır. Yazı yoluyla bu etkiyi yansıtabilmek hislerimize en yakın anlamı taşıyan kelimelerin şair tarafından özenle seçilmesi ve adeta bir sihirbaz gibi en uygun yere yerleştirmesiyle mümkün olmaktadır. Aslında kafiyeden uzak durmalı derken sanırım eksik nitelendirmişim. Şiir elbette kafiyesiz olamaz her şiirin mutlaka bir yerinde kafiyeye rastlanır bu belki gizli kafiyedir, belki baş , belki çapraz, belki iç, belki tunç, belki tam, belki yarım, belki de sarma. Özellikle birbirini takip eden kelimelerde anlam bakımından doğru uyak yakalanamadıysa satır sonlarında başvurulan ve sadece birbirinin sesteşi özelliğini taşıyan uyaklar şiiri basit göstermektedir. Serbest sitil ise genelde anlam ve ses zenginliği bakımından kafiyeyi gizli tutmayı seven iç uyaklardan oluşur. Günümüz modern şiirleri genellikle bu yöntemle başarı yakalayıp şiir severlerin beğenisini kazanmıştır. Eleştirime bu bağlamda yön verdiğimi bilmenizi ister Necip Fazıl gibi şiirlerinde derin anlamlar taşıyan büyük üstadları örnekleyerek açıklama yapmaktan kaçındığımı belirtmek isterim.

• quote:

@vaynet

Şiir anlayışınıza saygı duyduğumu belirterek eleştirimi daha açık olarak şu şekilde yorumlayabilirim ;

Şiir derinlerden gelen gerçek bir hissiyatla kıvılcımlanıp ard arda gelen kelimelerin bir öncekine uyumuyla tutuşup alev alan etkileyici bir sanattır. Yazı yoluyla bu etkiyi yansıtabilmek hislerimize en yakın anlamı taşıyan kelimelerin şair tarafından özenle seçilmesi ve adeta bir sihirbaz gibi en uygun yere yerleştirmesiyle mümkün olmaktadır. Aslında kafiyeden uzak durmalı derken sanırım eksik nitelendirmişim. Şiir elbette kafiyesiz olamaz her şiirin mutlaka bir yerinde kafiyeye rastlanır bu belki gizli kafiyedir, belki baş , belki çapraz, belki iç, belki tunç, belki tam, belki yarım, belki de sarma. Özellikle birbirini takip eden kelimelerde anlam bakımından doğru uyak yakalanamadıysa satır sonlarında başvurulan ve sadece birbirinin sesteşi özelliğini taşıyan uyaklar şiiri basit göstermektedir. Serbest sitil ise genelde anlam ve ses zenginliği bakımından kafiyeyi gizli tutmayı seven iç uyaklardan oluşur. Günümüz modern şiirleri genellikle bu yöntemle başarı yakalayıp şiir severlerin beğenisini kazanmıştır. Eleştirime bu bağlamda yön verdiğimi bilmenizi ister Necip Fazıl gibi şiirlerinde derin anlamlar taşıyan büyük üstadları örnekleyerek açıklama yapmaktan kaçındığımı belirtmek isterim.

Söylediğiniz bağlamda haklısınız ama bunu kişisel görüşüm olarak nitelendrseydinizi keşke...!Modern şiir anlayışı bahsettiğiniz gibi oluşturuyor ama ben buna karşıyım kişisel fikrim şiirin bir yapısı olmalı ve bütün ahenk özelliklerini de bu yapı içerisinde barındırmalı...tıpkı bütün parçaları birbiriyle uyumlu son model bir mercedes gibi düşünüyorum ben şiiri anlamı ve duyguyu bu yapı içerisinde verebilmek sanatçılıktır4 bence yoksa herkes şişir yazar kendince ve şairliğin bir anlamı kalmaz.bu yaklaşım bizim yy dan beri süregelen halk edebiyatını yok saymak,divan edebiyatını yok saymak anlamına da gelmektedir.Necip Fazıl Kısakürek'in Kaldırımlar şiiiri de ölçülü ve kafiyelidir.ben modern şiir anlayışına karşıyım ama bu benim kişisel görüşüm saygılar...

• Öncelikle benim adım altında bulunan ve özellikle "bence" sahiplenmesiyle başlayan bir eleştiriyi ayrıca kişisel görüşüm diye nitelendirmeme gerek yoktur zira şiirlerin eleştirilmesi için açılan bir konuda elbette kişisel görüşler olacaktır . Halk edebiyatının ve divan edebiyatının yok sayılmasından bahsetmişsiniz bu yaklaşımdan bu anlamı nasıl çıkarttığınızı kavrayabilmiş değilim şiirlerine eleştiri yapılmasını isteyen bir şairi günümüzde başarı yakalamış bir şiir tarzına yönlendirmeyi (önermeyi) nasıl oluyorda halk edebiyatının veya divan edebiyatının yok sayılması anlamına çekebiliyorsunuz anlamış değilim. Kişisel görüşlere saygı duyarım ama yazdıklarınıza katılmıyorum.
  • quote:

Öncelikle benim adım altında bulunan ve özellikle "bence" sahiplenmesiyle başlayan bir eleştiriyi ayrıca kişisel görüşüm diye nitelendirmeme gerek yoktur zira şiirlerin eleştirilmesi için açılan bir konuda elbette kişisel görüşler olacaktır . Halk edebiyatının ve divan edebiyatının yok sayılmasından bahsetmişsiniz bu yaklaşımdan bu anlamı nasıl çıkarttığınızı kavrayabilmiş değilim şiirlerine eleştiri yapılmasını isteyen bir şairi günümüzde başarı yakalamış bir şiir tarzına yönlendirmeyi (önermeyi) nasıl oluyorda halk edebiyatının veya divan edebiyatının yok sayılması anlamına çekebiliyorsunuz anlamış değilim. Kişisel görüşlere saygı duyarım ama yazdıklarınıza katılmıyorum.

Ben modern şiir tarzını yani ölçülu ve kafiyeli olmayan şiiri beğenmiyorum hepsi bu...!

• quote:

quote:

Öncelikle benim adım altında bulunan ve özellikle "bence" sahiplenmesiyle başlayan bir eleştiriyi ayrıca kişisel görüşüm diye nitelendirmeme gerek yoktur zira şiirlerin eleştirilmesi için açılan bir konuda elbette kişisel görüşler olacaktır . Halk edebiyatının ve divan edebiyatının yok sayılmasından bahsetmişsiniz bu yaklaşımdan bu anlamı nasıl çıkarttığınızı kavrayabilmiş değilim şiirlerine eleştiri yapılmasını isteyen bir şairi günümüzde başarı yakalamış bir şiir tarzına yönlendirmeyi (önermeyi) nasıl oluyorda halk edebiyatının veya divan edebiyatının yok sayılması anlamına çekebiliyorsunuz anlamış değilim. Kişisel görüşlere saygı duyarım ama yazdıklarınıza katılmıyorum.

Ben modern şiir tarzını yani ölçülu ve kafiyeli olmayan şiiri beğenmiyorum hepsi bu...!

Beğenilerinize müdahale etmek değil gayem ama ; şiir içsellik ve duygu değil midir? İnsan duygularını yaşarken az önce" sevdim "le bitirdim cümle sonumu şimdi sonu" dim "le biten birşey hissetmem lazım : ) ki kafiye olsun mantığına gidince , o duyguda samimiyet kalkar diye düşünüyorum.

• Şiirler Hakikaten Güzelmiş

Arada Fıkra Buldum Onuda Okudum O da Süpermiş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.