Burada şu anda çinde bir numara olan iki modeli tanıtacağım sizlere Telefon almadan birkez daha düşünün ve bizden haber bekleyin demek amacıyla ve bu süper telefondan gerçekten haberdar olmanız için açtım bu başlığı. Çin'in iç piyasasındaki cevherlerden birini takdim edicem sizlere. Çinteki Türk öğrenci arkadaşlarım ve ben biraz ticarete girmeye karar verdik açıkçası. Hem yol paramız için hemde biraz harçlık kazanmak için. Tabi burada ticaret yapmayacağım, vakti geldiğinde ikinci el bölümünde ilgili ilanı açıcam.
Birinci Model: Mei Lai Shi Note Pro
Karşılaştırma amaçlı Xiaomi Redmi Note den üstünlükleri
1.%25 daha hafif 155gr (redmi 199 gr) 2. Daha ince dizayn 7,2 mm, kamera çıkıntısı ile 7,5 mm (redmi 9,5 mm) 3. Nfc özelliği 4. Miracast fonksiyonu 5. Parmak izi okuyuculu dünyanın ilk çift hatlı telefonu 6. Daha fazla piksel 320 ppi (redmi 267 ppi) 7. Daha fazla hafıza 16 gb (redmi 8 gb) 8.Fm radyo 9. 8 mp ön kamera (redmi 5 mp) 10.Çoklu dil ve art destekli en son 4.4.3 kitkat official rom (redmi 4.2.2) 11. Normal ve mikro dual sim kart desteği. İki hatta da 3g desteği 12.Corning Gorilla Glass II
Ekran: 5.5 inch ultra-hassas multi-touch screen, standart 16:9 full çözünürlük, geniş ekran, 1280 * 720P, 178 derecelik görüş açısı. Tam laminasyonlu - tek cam (OGS-One Glass Solution) ile renkler daha canlı, daha hafif ve daha ince gövde. En önemli nokta ekranda Corning Gorilla Glass II çözümü kullanılmış olması
Tasarım: Özgün ve elit tasarım, şık görünüm Sağlamlık için magnezyum alaşımlı gövde Sağlamlık, ısınma sorunlarını azaltmak ve gps in sağlıklı çalışabilmesi için magnezyum-alüminyum alaşımlı iç yapı 7,2 mm inceliğinde, kamera ile 7,5 mm
Kamera: 13 mp arka ve 8 mp ön kamera BSI (Back illuminated Sensor-Arkadan aydınlatmalı Sensör) ile düşük ışık koşullarında daha iyi kalite ve görüntü performansı Mavi cam ve kızılötesi filtre dahil olmak üzere beş adet lens ile daha az noise ve daha gerçek fotoğraflar
Çift Sim Kart: Mikro ve standart sim yuvası Her iki hat için 3g desteği
NFC (Near Field Communication): Kısa menzilli, yüksek frekanslı kablosuz iletişim teknolojisi Aracı kullanmadan, iki elektronik cihaz arasında temassız veri alışverişi Mobil cihazlar, tüketici elektroniği, PC ve akıllı kontrol araçları arasında kısa menzilli kablosuz iletişimde, NFC tüketicilerin içerik ve hizmetlerine erişmek için basit ve sezgisel bir şekilde bilgi alışverişi sağlayan, dokunmatik tabanlı bir çözüm sunması nedeniyle çok güvenlidir
Miracast Özelliği: Wi-fi direct üzerine inşa edilen kablosuz ekran paylaşım standardı. Telefon ekranında ki görüntüyü varsa ses ile birlikte wi-fi ağı üzerinden olduğu gibi tv ye aktarmaya imkan verir Dlna'den farkı iç network gerektirmeden doğrudan cihazlar arası iletişim ve sadece medya dosyalarını değil tüm ekranı direkt paylaştırabilmesi. Bir ek özelliği de bu standarta sahip bir set top box(kablo tv, digiturk, d-smart kutusu gibi) ile elinizdeki uyumlu telefona yayın alabilmeniz Televizyonunuzun kendisinde bu özellik olmasada harici adaptörler vasıtası ile akıllı bir tv ye dönüştürebilirsiniz
Gyroscope: Gyroscope özelliği oyun özelliklerini geliştirmek için destek rolü üstlenmektedir tıpkı kameralardaki görüntü sabitleme özelliğinde gibi
Parmak İzi Tarayıcısı: Üç farklı parmak izine kadar tanıma desteği Şifre hatırlayamama endişesine son Hafif bir dokunuşla daha kolay ve daha güvenli kullanım
Mediatek: Pil tasarrufu ve performansı birarada sunan MT6592 çipset, 1.7GHz, 8 adet 28nm Cortex-A7 çekirdek 700MHz frekansla çalışan, dört çekirdekli Mali450-MP4 grafik işlemcisi
İşletim Sistemi: En son Android 4.4.3 sürümü Art sistem zamanlaması için dünyada ilk resmi destek
Pil: 3200 mA çıkarılabilir lityum-polimer pil ile donatılmıştır Aynı boyutlu lityum-iyon pile göre iki kat daha fazla kapasitededir Anti-patlama ve anti-sızıntı özelliği ile mükemmel bir güvenlik performansı
NFC Antenli ve Orjinal Arka Kapaklı 45 Derece Ayaklı Kılıf:
not: xiaomi redmi note enhanced versiyonunu biliyorsunuz, telefoncuları dolaşırken xiaomi nin kendi mağazasında 22 Haziran 2014 te aldığım fiyat 1499=515TL yuan. Halbuki hepinizin bildiği gibi resmi sitesinde bu telefon 999 yuan= 350TL olarak lanse edilmişti. Tam çözemedim ama Çin deki ticari bir taktik bu sanırım.
Kendi incelemelerim: Farklı renklerde arka kapaklar mevcut Türkçe dil desteği var ve her mtk telefonda olduğu gibi root imei ayrları var Tüm fonksiyonlarını test ettim, parmak izi okuyucuda küçük bir bug var, güncelleme ile halledileceğini söylediler. Ses olarak General Mobile Discovery den ne alıyorsanız onu bekleyin fazlası yok. Yalnız ikinci mesajda tanıtacağım mx28 modelinde yamaha çip ve dehşet bir ses var buradada modellerin anakart, ekran, ön ve arka kamera, göve tamirleri yapılırsa fiyatın nekadar tutacağı yazılı. Note pro yeni bir telefon olduğu için şimdilik belirlenmemiş ama mx28 modeli size bir fikir verecektir anakart 100 TL civarı Ekran dış taraf ve iç taraf yazmış, ne olduğunu tam anlamadım ama fiyatları 60TL ve 35TL ye tekabül ediyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme