Şimdi Ara

Meizu Mx4 Ana Konu - İnceleme ve Yardımlaşma (590. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.928
Cevap
80
Favori
391.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sokette galiba, 40 tlye aldım sahibinden'den.
  • BATARYA KONUSU HAKKINDA

Merhaba arkadaşlar, batarya konusunu merak eden arkadaşlar vardı. Onlar için cihazın son durumunu söyleyeyim.
    Öncelikle cihazı annem kullanıyordu. Bataryayı çıkarmak istemiş bir kere ama çıkmadığını sonradan anlamış. Neyse o günden sonra batarya şişmeye başlamıştı. Baya bildiğiniz bombe yapmıştı arkada. Ancak kullanılıyordu. Bir hafta önce aniden kapanmaya başladı telefon. %100 şarj ediyoruz bir anda hızlı hızlı %0'a iniyor kapanıyordu. Geri şarza takıncada 10 dakikada tekrar full gösteriyordu.

Annemin söylemine göre interneti açınca şarj bir anda boşalıyormuş. Başta alakası yoktur falan dedim ama konu içinde de aynı şeyleri yazanlar olduğunu görünce ihtimal verdim. Ama yinede bataryayı değiştireyim dedim. Bizim cihazın orjinal bataryasına benziyor diye Hepsiburada'dan şu bataryayı aldım;
    http://www.hepsiburada.com/ally-meizu-bt40-mx4-orj-pil-batarya-p-HBV000001ZMF2?magaza=Yedek%20Par%C3%A7a%20Shop&wt_gl=cpc.tum.genel-mobil.pla&gclid=Cj0KEQjwg47KBRDk7LSu4LTD8eEBEiQAO4O6r7Ny5E99BnNy3W5o-COvvTfT8BP4CnQ-iIvORsy9KqgaAvWZ8P8HAQ

Yedek Parça Shop isimli mağaza. Ancak elime resimdekiyle alakasız şu batarya geldi;

Bununda bizim orijinal bataryayla uzaktan yakından alaksı yok. İade mi etsem dedim ama bir daha gönder başka al falan uğraşamam diyerek taktım cihaza. Yoksa cihazı çöpe atıp anneme yeni telefon alacaktık. Denemekten zarar gelmez dedim.

İlk gün 10 saat şarjda bıraktım takar takmaz telefon kapalı bir şekilde. Normalde yapılması önerilmez biliyorum ama öyle yapasım geldi. Dün sabah şarjdan çıkardık ve hala kullanıyor annem. 2-3 saat ekran aldı şimdiye kadar ve %40 şarjı var daha. Şuan için her şey yolunda gözüküyor yani. Bu birde ilk şarj. 4-5 şarjda daha da iyi hale gelebilir diye düşünüyorum.

6 ay-12 ay daha idare edebilecek duruma geldi bence telefon. Birde 1000 TL versek bu telefondan çok da farkı olmayan hatta daha kötü telefonlar alacaktık MX4'ü alalı 2 yıl geçmesine rağmen.

Kısacası durum bu arkadaşlar. Umarım yardımı dokunur.

Edit: 3 Hafta oldu hala sorunsuz arkadaşlar, 4.5 saat ekran alıyorum. Sorunum çözüldü bir yıl daha rahat kullanır annem. Günümüz de bile F/P cihazı bence fiyat segmentindeki çoğu telefondan çok daha iyi hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 19 Temmuz 2017; 8:4:17 >

• Bu telefonda neden şarj aletini ters takmak zorundayız bir bilgisi olan var mı?
  • Şarj cihazım bozuldu. Gerek yurt dışı gerek yurt içi olarak tavsiye verebilecek olan var mı?
  • Telefonun şarjı %30'ken kapanıyor. Nedenini bilen var mı acaba?
  • tumsarf aldıgım batarya ıle orjınal ömrü biter batarya aynı durumda suan.
    Gun ıcerısınde 3 defa sarj etmek zorunda kalıyorum.
    Gece %80 ıle bıraktıgım telefonu sabah uyanınca %40 da buluyorum.
    Alıexrepss ten aldıgım batarya geldı fakat takma fırsatım olmadı. Takınca durumu aktarırım sıze.
    Not: tuumsarf tan aldıgım batarya kullanalı ıkı hafta oldu. gunde 3 defa sarj edıyorum. %100 sarj olma suresı 1 saat.
    Sanırım uzerınde yazan degerler ıle batarya ıcerısındekı deger aynı degıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediz70 -- 3 Temmuz 2017; 12:18:46 >
  • Sanırım benim yaşadığım olay, batarya yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor, sonraki günlerde %40,%60 derken %90 larda kapanıp tamamen ömrünü tamamlar... 2-3 ay sonra tamamen bitecektir şimdiden pil tedarik etmeye bak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpress den aldığım batarya dün elime ulaştı, 14 günde geldi. İlk şarjımı dün yaptım %65 şarjda ve 2:20 dk. Ekran görüntüsü aldım. Şu anda sıkıntı yok.

• besthawk B kullanıcısına yanıt
    ama ben tumsarfdan yeni aldığım bataryayı taktım ona rağmen %45'de kapanıyor.
  • Gemeo kullanıcısına yanıt
    İstersen bir temiz kurulum yap, çünkü ben yaptım ve şu an %15 batarya ve 4:30 saat ekran görüntüsü aldım... İnternet, video vb... Aldığım batarya da bu...

TRY 61.73 7%OFF | Da Da Xiong 3950 mAh BT40 Pil için Meizu MX4 MX 4 M460 M461
    ilk şarjım, şu anda şarjın bitmesini bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besthawk -- 30 Temmuz 2019; 20:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: besthawk

İstersen bir temiz kurulum yap, çünkü ben yaptım ve şu an %15 batarya ve 4:30 saat ekran görüntüsü aldım... İnternet, video vb... Aldığım batarya da bu...

daha ilk şarjım, şu anda şarjın bitmesini bekliyorum...

Bilgilendirme için saolun sipariş geçicem bende aynından turkey post mu tercih ettiniZ china registered shipping mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• uzun süredir bi telefonu bu kadar uzun kullandım 2 seneyi geçti memnunum
    en az 1000tl verip bu özelliklerde telefon alacagıma bekliyorum sarj kısmı yavas yavas düşüyor elbette ama hala memnunum
    lenovo p2 yada xiaomi max 2 var aklımda 6.44 biraz büyük gibi ama
  • turkismail T kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil kardeşim...

bu posta şirketine direk PTT KARGO İLE gönderdi.

• Tumsarf dan aldıgım batarya sarj edılmıs halde ayarlardakı ekran saatını baz aldıgımızda hıc alakasız bır durum gosyerıyo ornek olarak telefonda gosterdıgı 4 saatlık ekran olayını real de telefonu kurcalamaya basladıgınızda 1 saate pıl yarıya ınmıs oluyor.

Suan alıexpress tekı pılı ılk defa takıp sarj edıyorum. Eger orjınal pıl gıbı sarjı ıyı olursa web lınkını buradan paylaşırım

• quote:

Orijinalden alıntı: besthawk

Bir şey değil kardeşim...

bu posta şirketine direk PTT KARGO İLE gönderdi.

Aynı bataryadan benden aldım. Yönlendiren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gelince birkaç bir şeyde ben yazarım.

Tümsarf daki bataryayı bilgilendirme yapan ediz70 nickli arkadaşa da bilahire teşekkürler. Çok faydalı oldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar aliexpress ten aldığım bataryayı kullananlı ıkı gun oldu sımdılık bır sıkıntı ıle karsılasmadım.

• Telefon ekranına bunun gibi reklamlar gelmeye başladı. Eskiden touchpal klavyeden oluyordu, onu kaldırdım şimdi yine gelmeye başladı, yeniden yğklediğim bir uygulama yok, bu nedir bilgisi olan var mı
  • cryphos kullanıcısına yanıt
    ayni durum.bendede vardi touchpal kapadim onbellek temizledim suan normal gorunuyor.

• Touchpal kaldırdım ama yine çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryphos

Touchpal kaldırdım ama yine çıktı.

Flyme 5.1.12.0G kullanıyordum, bu problem yüzünden temiz kurulum yapmak istedim, yeniden kurulum yaptığımda daha önce olan google framework yükleyememe problemi oluştu, bu sefer düzeltemedim ama, bende Flyme 6.7.3.3G beta (public beta) sürümünü kurdum ve yine google framework hatası, baya bir uğraştırdı ama sonunda kurdum. Şimdi çalışıyor ama whatsapp mesajlarının geç gelme problemi var.
    Flyme 6.7.3.3G beta kullananlar var mı? Whatsapp problemini nasıl çözeriz?

• 
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.