>Emine gızım, Benim. Ayşe nenen. Bildin mi? Bildin dabii. Elimde >böyüdün a gızım. Yoğsa şehere oğlumun yanına gitdim diye beni untuveedin >mi? > >Böğün tam 10 gün oldu köyden ayrı düşeli. Çok özledim orları. Doktura >çıkarttı beni oğlan. Gözümdeki katarağı aldılar Allah razı olsun. Perde >falan galmadı. Çayıra baktım mıydı, goyunların hepisini görecem. Azcık >sıkıldım burlarda. Halden annayan da olmadığına, köye mektup yazdırayım >dedim göççük toruna.Canım pek daraldı buralarda. Goca bi köyü bi binaya >doldurmuşlar. Herkesleri kümes gadar evlere tıkmışlar. Bir tek hamamı güzel >benim oğlanın evinin. Hamamdaki çeşmenin kurnası görsen Eminem, gocaman. >Cakuzi kurnası. Bizim gölbaşı gibi böyük deel, biriki debelencek gadar emme >çimiyom içinde zaman zaman. Haftaya köyden burlara gelcekler varımış. >Çıtırların Hilmi'den bağ makasını yolla bana. Bizim gelinin tırnaklarını >kırkacam. Bostan çapası gibi olmuşlar, sorduydum, "kesemiyoz" dedi, >utancından boya sürüyo gariban. > >Okusun, ilim bellesin diyin şehere gönderdiydik emme edepsizliği >bellemiş benim oğlan. Eve, gelinin gözü önünde cıbıl gadınlar getiriyo her >akşam. Gadınlar bir oynayyolar, bir güleyyolar sabaha gadar heç utanmadan. >Şükür ki heç çıkmayolar o güçük gara kutudan. > >Gelin de accık beceriksiz ya.. Ne etcen gari.. Ocakta tencere >tıngırdatmaya üşeniyo, alıyo bizi hambörger miymiş, ham börülcemiymiş ney, >onu yimeğe götürüyo. "Ben ham yimek yimem a gızım.." dedim dinnemedi. >Arpaya katsan at yemez, kepeğe katsan it yemez. Anaaa, gurudum, >Cıkcıklar'ın bağındaki gorkuluk gadar galdım açlıktan. Hele bi dur. O >yimeklerin yanına gara bi su veriyollar da Eminem, içtiydim, dedim "Allah, >yandım anam." Yanndı genizlerim, köpükler çıktı ağzımdan burnumdan. >"Şeherin gara suyu gudurttu beni herhal" dedim aklımdan. Anaam, bi iyi >geldi bana o sonnadan. Hergün alıyo torun bana o gara şişeden bakkaldan. >Gerçi masraf çıkarmayam oğlana diyom emme "Alacağım bir iğne,çeliğin >okkasından bana ne" >diyom sonradan. Zaten hepiciği müsrüf. Akşama gadar kavuruyolar, sabaha >gadar savuruyolar. Böyük torun helhal evlendi, başka evde yaşıyo dediler. >Gayrı ocağından ayrı yaşamak isteyo dediler. Çağırın göresim var dediydim. >Aaşam gelecekti, bekledim uyuya galmışım. Gece ayakyoluna galktıydım. >Anaa, baktım salonda biri yatıyo. Usulca yanaştım, gafasına yorganı >çekmiş, parlak küpesi upuzun > >saçları gözüküyo. "Hah" dedim. "Torun sürpüz yaptı. Yeni gelini de >getirivermiş, saçları da küpeleri de pek ışıl ışıl" derken, yataktan >dönüverdii... "ELLEH.. Gelinin gara gara sakalları, pos pos bıyıkları >var!!." Elim ayağım boşanıverdi. Başladım bağırmaya "Ecinni fış fış! Ben >sana dokunmam kış kış!!. Destur Bismillah.. Yaa Alllaaahhhh!!.." derkene >bayılmışım. Ayılayazdım, gözümü açdıydım, ecinni bana "Babanne" diye >yapışıverdi, gene bayılmışım. Sonnadan annadım ki, o yeni gelin deel benim >büyük torun Hidayet'miş. "Sana dedenin adını verdik. Hidayete ereceğine >zıvanadan çıkmışın" diyip bastonu dehledim gafasına. Ben eyiyim Emine >gızım. > >Merakta galma. Sade, bazı diyom keşke gözlerim perdeli galaydı. Belki o >perdeden görmüyodum bunnarı. Ben yazarım yine sana. Hele kal sağlıcakla. >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme