Şimdi Ara

Memur olanlar cevaplasın. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğretmenler, doktorlarla beraber en kutsal, özel, mukaddes değerler olduklarından maaşlarının tartışılmasını doğru bulmuyorum.
  • Cumhuriyetin ilk zamanlarında bir öğretmenin maaşının 12 Tam Cumhuriyet altını olduğunu duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

Memurların ikramiyeleri de var. Sosyal hakları da tam veriliyor. Aslında ağlayacak kesim memurlar değil. özel sektör çalışanları. Bir memur çalışmaya başladıktan bir kaç sene sonra araba veya ev alabiliyor. Öğretmenler arasında bu oran çok daha yüksek. Fakat siz bir de gidin özel sektörün halini görün. Adam 1000 TL maaşla çalışıyor. SSK'sı asgari ücretten yatıyor.

Ben aynı işyerinde 17 senedir çalışıyorum. yemin ederim hiç ikramiye görmedim. Memurlar haline şükretsin. devlet kapısı sağlam kapıdır.

Akrabamda öğretmen dolu. Hepsi ilkokul öğretmeni. Mesleğe başladıktan bir kaç sene sonra iki ev ve araba aldılar. Yani memurlar o kadar kötü durumda değiller.

Dalga mı geçiyorsunuz? Bir memur 1-2 sene çalışmayla nasıl ev araba alabilecek..? Öğretmenin aldığı maaş 1400 tl..Memurlar içinde en az kazananlardan..Evi arabayı almayı bırak İstanbul gibi büyük şehirlerde kiralık ev bulamıyorlar..Sınıf öğretmenleri içlerinden en iyisi zira onlar ek dersle birlikte 1800 civarında para alıyorlar..Bu parayla ancak geçinilir..Etrafınızda gördüğünüz babadan anadan dededen kalma mirası yiyen 3-5 memuru temel alıp genelleme yapmayın..

Türkiyede bireyselleşme olmadığından hala feodal yapı hakim olduğundan..Koca koca adamlar aileleriyle birlikte yaşarlar, evlenirken ev araba alırken babadan dededen yardım alırlar..Yoksa 1400 tl maaşla hangi memur evlenip yuva kurabilir?

Ben mirasyedilerden bahsetmedim burda. Akrabalarımda 6 tane sınıf öğretmeni var. Hepsinin durumu da öğretmen olduktan sonra iyi oldu. Hepsi öğretmen olduktan sonra araba aldı. Hepsi öğretmen olduktan sonra ev aldı. Bu altı aileden sadece 2 ailede karı koca çalışıyorlar. Diğer dört ailenin sadece bir evi ve bir arabası varken karı koca çalışanların iki evi bir arabası var. Bana öğretmenleri anlatmayın. Bu örnekler benim akrabam. Bu ev ve araba paralarını heralde okuttukları çocuklardan döve döve toplamadılar. Kim ne derse desin. Her şeye rağmen memurlar, özellikle öğretmenler iyi durumda sayılır.

Filmerde görüyorum da, öğretmen maaşıyla bu kadar oluyor. Memur maaşıyla şu kadar oluyor şeklinde edebiyatları. Üzgünüm ama hiç inanmıyorum.

Yazılanların tamamını okumadım ama Kardeşim sana %100 katılıyorum. Benim teyzem ve eşi öğretmen Şuanda 3 katlı evi ve arabaları var Allah daha çok versin. Ama beni üzen sürekli ağlamaları.Atalarımızın güzel bir sözü vardır Ayağını yorganına göre uzat

• @topuz42
    Öğretmenler ne zaman ikramiye almış yahu :) Alıyorlarsa bana niye vermiyorlar...

Sene başı verilen paraya teşvik demeniz garip olmuş onun ismi Eğitim-öğretime hazırlık ödeneğidir.540TL alındı bu sene Sadece fotokopi masrafım yıllık 300TL geçiyor.Okula harcadığım paralara bu ödenek yetmiyor cebimizden üstüne ekliyoruz.Yanlış bilgilendirme yapmayalım.Çoğu öğretmenin maaşı sadece maaştan ibaret, öğretmenlerin %60 da ekders alamıyormuş hesabınızı siz yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emesdos

@topuz42
    Öğretmenler ne zaman ikramiye almış yahu :) Alıyorlarsa bana niye vermiyorlar...

Sene başı verilen paraya teşvik demeniz garip olmuş onun ismi Eğitim-öğretime hazırlık ödeneğidir.540TL alındı bu sene Sadece fotokopi masrafım yıllık 300TL geçiyor.Okula harcadığım paralara bu ödenek yetmiyor cebimizden üstüne ekliyoruz.Yanlış bilgilendirme yapmayalım.Çoğu öğretmenin maaşı sadece maaştan ibaret, öğretmenlerin %60 da ekders alamıyormuş hesabınızı siz yapın.

Eğer fotokopi masrafınız 300 TL ise bu sizin suçunuz. Ben çocuğu okula kaydettirirken 200 TL para verdim. Artı olarak 3 Klasör ve 2 top kağıt aldım. Benim gibi veren 700 veli var. 700x200=140000 TL yapıyor. Yani 140 milyar. Peki bu para nerde. Her veliden alınan 2 top kağıt nerde. Arada dönem boyunca çeşitli isimler altında toplanan paraları saymıyorum.

• Memurun mersedese binmesi niye bu kadar merak ediliyor ki? Ek geliri, gayrimenkul kira geliri, zengin bir aileden gelmiş olması vb faktörler söz konusu olamaz mı?

Arabamı yıkattığım yıkamacı da asgari ücretle sigortasız çalışan çocuğun 90 model 5.20'si vardı. Allah'tan geçenlerde satmış da, buraya konu açtırmadı bana "yıkamacı olanlar cevaplasın" gibi...
  • @topuz42

Doğuda görev yapmak mı benim suçum ? Veliler para vermek bi yana üstüne bizden yardım parası istiyor :)

Sizin gibi velilerin olduğu bir okulda görev yapsam aldığım ödeneğin az bir kısmıda olsa kendime kalırdı.
  • 1,5 yıllık evliyim ikimizde çalışıyoruz. Eşimde öğretmen.Düğün yaptığımda iki taraftanda yardım alamadık düğünümüzü kendimiz yaptık.
    Haliyle epey borçlandık. 1 senede düğün borcumuz bitti. 4 ay önce krediyle arabamızıda aldık ikinci elde olsa.Doğuda yaşıyoruz . Batıda yaşayanların aksine çoğu şeye daha fazla fiyat ödüyoruz. En basiti evimiz deniz görmüyor ama kiramız 600 tl.Batıdakilerin yüzüne bakmadığı sebze meyveye biz burda para verip alıyoruz. Memur olmak bi şeye sahip olamaz demek değildir. Zamanlada olsa istediğinize sahip olursunuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emesdos

@topuz42

Eğer fotokopi masrafınız 300 TL ise bu sizin suçunuz. Ben çocuğu okula kaydettirirken 200 TL para verdim. Artı olarak 3 Klasör ve 2 top kağıt aldım. Benim gibi veren 700 veli var. 700x200=140000 TL yapıyor. Yani 140 milyar. Peki bu para nerde. Her veliden alınan 2 top kağıt nerde. Arada dönem boyunca çeşitli isimler altında toplanan paraları saymıyorum.

Anladığım kadarıyla çocuğunuzun okulundaki öğretmenlerin bu parayı aralarında paylaşıp kendilerine ev araba aldıklarını ima ediyorsunuz..Eğer bu paraların nereye gittiğinden emin değilseniz işiniz meb e vereceğiniz bir dilekçeye bakar.Ben daha şimdiye kadar bir veliden bu kadar para istenen bir okul görmedim, duymadım..Hiçbir okul hiçbir veliden zorla para alamaz..Eğer bu parayı verdiyseniz mutlaka gönüllü olarak vermişsinizdir ve mutlaka makbuz almışsınızdır diye düşünüyorum..

• eşimle beraber maaşlarımızın toplamı 5200 lira+1000 lira kira geliriyle birlikte 6200 lira gelire sahibim...

şuan çok rahat 60-70 bin liralık bir araca çok rahat binerim ama devlet memuru olunca göze batar 2.5 aylık gelirimle aldığım araca biniyorum
  • artık keyif işi, istersen 80000 TL lik arabaya binersin, ama kredi vadesi uzar...4 yıllık memurum, 4. arabamı 28. e bir hafta evvel aldım, zolanmadan 45.000 lik 0 araç alabilirim diye düşünüyorum,,artık memur zihniyeti diye bir şey kalmadı, şahsım adına söyleyeyim, raahatlık, yol tutuş, ergonomi vs vs..iş arkadaşlarımın arasında 2 tanesi 1 ay evvel 2010 C max aldı peşin 48.000 TL ye, birinde pug 406 2,0, birinde BMW 5,20 i var..bende 2004 vectra elegance..
  • memur maaşıyla ilgili konu açılır açılmaz direk öğretmenler oh kebap modunda dünya mesaj... Evdeki 1 çocuğa bakamayan 60 çocuklu sınıfta ders yapmaya çalışan insana oh ne kebap iş diyor. Tatil var falan. O tatiller olmasa her öğretmen piskopata bağlar zaten. O kadar kebap geliyorsa siz de öğretmen olunuz da görünüz... Fizyoterapistler de 5000tl maaş alıyor mesela. İki alet bağlıyorlar hop hop bitti. Doktor uzaktan bir bakıyor adam iyi kötü hop bitti, boyacı iki fırça salla at cebe dünya para, kaportacı iki tık tık cukka para... Maksat kafadan eleştirmekse kağıt toplayıcı bile iki çöp topluyor ohh karnı doyuyor ne kıyak meslek... Yok arkadaş hakikaten ağzı olan konuşuyor.

İkisi öğretmen bir aile 3 senelik bir krediyle 20binTL lik bir araç alabilir. 10 senelik bir krediyle ev alabilir. yani 13 sene demek hadi 12 olsun bu da. Valla kebap meslek 12 senede ev araba. o da 20binlik araç 80binlik ev. Adam gibi bir ev - araba için 20 sene garanti. 50li li yaşlarında öğretmenin keyfine diyecek yok. Valla pehhh... İyi ki öğretmenim 50mden sonra keyifle bi 10 sene yaşarım ohhh... Kıskananlar çatlasın ne diyim..

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

memur maaşıyla ilgili konu açılır açılmaz direk öğretmenler oh kebap modunda dünya mesaj... Evdeki 1 çocuğa bakamayan 60 çocuklu sınıfta ders yapmaya çalışan insana oh ne kebap iş diyor. Tatil var falan. O tatiller olmasa her öğretmen piskopata bağlar zaten. O kadar kebap geliyorsa siz de öğretmen olunuz da görünüz... Fizyoterapistler de 5000tl maaş alıyor mesela. İki alet bağlıyorlar hop hop bitti. Doktor uzaktan bir bakıyor adam iyi kötü hop bitti, boyacı iki fırça salla at cebe dünya para, kaportacı iki tık tık cukka para... Maksat kafadan eleştirmekse kağıt toplayıcı bile iki çöp topluyor ohh karnı doyuyor ne kıyak meslek... Yok arkadaş hakikaten ağzı olan konuşuyor.

İkisi öğretmen bir aile 3 senelik bir krediyle 20binTL lik bir araç alabilir. 10 senelik bir krediyle ev alabilir. yani 13 sene demek hadi 12 olsun bu da. Valla kebap meslek 12 senede ev araba. o da 20binlik araç 80binlik ev. Adam gibi bir ev - araba için 20 sene garanti. 50li li yaşlarında öğretmenin keyfine diyecek yok. Valla pehhh... İyi ki öğretmenim 50mden sonra keyifle bi 10 sene yaşarım ohhh... Kıskananlar çatlasın ne diyim..

çok güzel yazmışsınız sayın öğretmenim.Kısaca içi bizi ,dışı sizi yakar diyebilir miyiz?

• Benim eniştem emekli olduktan sonra 1998 model E200 aldi 2.el çok temiz ama emekli olduktan sonra memur olupta hemen mercedes binmek zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

memur maaşıyla ilgili konu açılır açılmaz direk öğretmenler oh kebap modunda dünya mesaj... Evdeki 1 çocuğa bakamayan 60 çocuklu sınıfta ders yapmaya çalışan insana oh ne kebap iş diyor. Tatil var falan. O tatiller olmasa her öğretmen piskopata bağlar zaten. O kadar kebap geliyorsa siz de öğretmen olunuz da görünüz... Fizyoterapistler de 5000tl maaş alıyor mesela. İki alet bağlıyorlar hop hop bitti. Doktor uzaktan bir bakıyor adam iyi kötü hop bitti, boyacı iki fırça salla at cebe dünya para, kaportacı iki tık tık cukka para... Maksat kafadan eleştirmekse kağıt toplayıcı bile iki çöp topluyor ohh karnı doyuyor ne kıyak meslek... Yok arkadaş hakikaten ağzı olan konuşuyor.

Hocam ciddiye almayın çoluk çocuk bunlar..Ailelerinden 20-30 tl harçlık aldıkları zaman havalara sıçrayan tipler 1400-1500 tl parayla tabii ev de alırlar son model arabada.. Aile nasıl geçinir yuva nasıl kurulur ev araba nasıl alınır sorsan hiçbir fikirleri yok..

• quote:

Memurların ikramiyeleri de var. Sosyal hakları da tam veriliyor. Aslında ağlayacak kesim memurlar değil. özel sektör çalışanları. Bir memur çalışmaya başladıktan bir kaç sene sonra araba veya ev alabiliyor. Öğretmenler arasında bu oran çok daha yüksek. Fakat siz bir de gidin özel sektörün halini görün. Adam 1000 TL maaşla çalışıyor. SSK'sı asgari ücretten yatıyor.

Ben aynı işyerinde 17 senedir çalışıyorum. yemin ederim hiç ikramiye görmedim. Memurlar haline şükretsin. devlet kapısı sağlam kapıdır.

Akrabamda öğretmen dolu. Hepsi ilkokul öğretmeni. Mesleğe başladıktan bir kaç sene sonra iki ev ve araba aldılar. Yani memurlar o kadar kötü durumda değiller.

Memur olupta 1-2 yılda ev alabilen varsa ne mutlu bizim teşkilatta hiç görmedim.10 yıllık memuruz hala kiradayız.istanbul olunca lojmanda sıkıntı.ama otomobil alabilir kredi falan.

• Mercedes olmasa bile ev ve araba alan arkadaşlarım var. 10 yıllık öğretmen olup İstanbul'da iki evi bir arabası olanlar da var.

Bunun dışında zar zor geçinen de var. Tamamen para yönetme becerisiyle alakalı bence.
  • Öğretmenlerimizin çoğunun eşi de öğretmen artık. Bu durumda aylık yaklaşık 4000-5000 tl arası bir gelirleri olur. Etrafımdaki öğretmen arkadaşlarımın çoğu ev ve arabayı, rahatlıkla çekebildiği kredilerle alıyor. Yani borçlanıyor. Kimse parayı biriktireyim de ondan sonra alayım demiyor. Bu durumda öğretmen memuriyete başladıktan kısa bir süre sonra bile ev ve arabayı rahatlıkla alabilir.
  • nette dolaşırken şöyle bir şey buldum. Burda da memur maaşıyla nasıl geçindiğini anlatmış blogger.

http://gunlukekonomi.blogspot.com/2011/12/memur-maasyla-nasl-geciniyorum.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

Memur derken
    Adliyede icra dairesinde da calışanda memur .
    Hademeside ,
    Mahsenden dosya cıkaranda memur

Aylık tahmini kazanç bilinmiyor

2 Yılda mersoya binebilir

En düşük memur maaşıOgretmeninki 1575 alıyor yeni başlayan okul hademesi 1610 alıyor çok zor değil hesaplamak yani en kötü ihtimal Ogretmen olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.